Opnieuw een daling in het aantal doden! RIVM meldt 101 nieuwe doden

Het lijkt de goede kant op te gaan, afgelopen weekend was er al een daling te zien en ook vandaag zien we weer daling van het aantal doden in de afgelopen 24 uur. Wellicht nog te vroeg om hard te juichen, maar dit nieuws voedt wel wat optimisme wat we kunnen gebruiken! 

Het RIVM meldt het volgende:

06-04-2020 14:00 uur

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.135 (+260)

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.867 (+101)

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 18.803 (+952)

Duiding

Vandaag zijn er 260 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 101 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Kretoloog

  Inderdaad, even afwachten. De afgelopen weken kwam er altijd een correctie op dinsdagen. Want het lijkt erop dat er op maandagen structureel een ondertelling wordt weergeven.

  1. Kretoloog

   Bij onze zuiderburen is er nog lang geen afvlakking te zien. België meldde vandaag 185 doden, het hoogste aantal daar op 1 dag gemeten. En hoger ook dan de ‘topscore’ in Nederland (175).

   België kent een totale lockdown. En had tot voor 1,5 week geleden zware kritiek op de aanpak in NL, die in hun ogen te soft was. Helaas voor hen, de feiten wijzen anders uit.

   Ook niet in het voordeel voor de Belzen: NL telt 17,5 miljoen inwoners, tegen 11,5 in België. Dus verhoudingsgewijs is het aantal doden in BE nog veel hoger dan in NL.

 2. B. Pascal

  De startafbeelding verheugd me:

  Bidden tegen het coronavirus. Bron: Shutterstock.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.