Persconferentie Rutte: ‘basisscholen deels open, maar streep door evenementen tot 1 september’

“Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf.” Daarmee kondigt premier Rutte de persconferentie van vandaag aan. Evenementen zijn sowieso nog tot 1 september verboden. En basisscholen gaan slechts deels open. We zijn er dus nog lang niet!

Eerder vandaag werden de nieuwe, uitgelekte maatregelen al op deze site besproken. En ook de beweegredenen voor deze nieuwe maatregelen hebben we onder de loep genomen. Daaruit bleek al dat het kabinet vooral voorzichtig, maar niet meer dan nodig, wil zijn. En door de basisscholen over drie weken weer deels open te doen, wordt dat ook bevestigd.

Allerlei contactberoepen (kappers, horeca) zijn nog steeds gesloten, om dezelfde reden als het evenementenverbod: veel volwassenen dicht op elkaar. Sectoren met ouderen en andere risicogroepen, blijven ook zoveel mogelijk dicht. Kinderen zouden minder besmettelijk zijn (in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij de griep) en basisscholen zijn veel meer lokaal, dus daar is het risico simpelweg kleiner.

En daar moet voor iedere sector naar worden gekeken: ‘hoe beperken we zoveel mogelijk het risico op nieuwe besmettingen’. Mondkapjes, handschoenen en andere hygiënemaatregelen helpen al aanzienlijk, maar zijn slechts één factor. Slechte ventilatie in het bedrijfspand, wanneer er niet vanuit huis gewerkt kan worden, is bijvoorbeeld ook een factor. En zie daar als bedrijf, midden in de crisis, maar eens wat aan te doen!

Zo zie je maar hoe snel het behoorlijk lastig kan worden om voor iedere sector eenduidig beleid te verzinnen. Je ontkomt er dan haast niet aan om bedrijven, die graag weer open willen, meer de vrije hand te geven in de vormgeving van (hun eigen) lokale corona-maatregelen.

Dat is haast onmogelijk, gezien het risico. Veel bedrijven zullen daarom misschien juist meer gestimuleerd moeten worden om out of the box te denken, wat betreft hun gehele organisatie (inclusief bedrijfsproces). Maar zoveel tijd en energie stoppen in zo’n complete overhaul kan alleen als het een aantrekkelijke investering lijkt. Dan moet er financieel gesteund worden én moet het alternatief (niets doen) duurder/erger zijn. Dat kunnen bepalen, of in ieder geval redelijk kunnen inschatten, zou één van de prioriteiten van het kabinet en het bedrijfsleven moeten zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Heldere, goed onderbouwde en consequente lijn.

  1. Bullshit16

   Alfred
   Voor de beroeps werklozen is dit goed niews zal ook wel voor jij zijn

  2. Blitzkrieg

   Bunzing :
   Quote : “Heldere, goed onderbouwde en consequente lijn.”
   Tr*llen zoals altijd.

  3. Antiglobalist

   Behalve voor de bedrijven die door de ‘crisis’failliet gaan. Reeds 70000 bij mijn weten, misschien wel meer.

 2. Brenda Welsh

  Een staatsman is hij ! Rustig en beheerst met zijn informatie. Duidelijk en inzichtelijk
  Geen geschreeuw, geen overdreven taalgebruik geen clowneske gebaren.

  1. Willem Bever

   Ow brennie…je bedoeld zeker dat hij totaal geen verantwoordelijkheid neemt en zich continu achter de “experts” dekking zoekt opdat hem later niets te verwijten valt en geen brainfalen hoeft te faken.
   Zon staatsman bedoel je

   1. Alfred Bentinck

    Als een politicus zijn besluiten niet baseert op de wetenschap is het zeker geen staatsman.

    Bij Trump zie je tot welke rampen dit leidt.

    1. fisufisu

     “Als een politicus zijn besluiten niet baseert op de wetenschap, maar op leugens is het zeker geen staatsman”

     Dit zie je met name bij leugenclown Rutte, een hele economie die gesloopt wordt door bezuinigingen en nu door diezelfde leugenclown tot stoppen gedwongen…

    2. Antiglobalist

     Fauci zegt toch dat Trump goed naar hem luistert?
     Leiders moeten initiatief durven te nemen en niet de verantwoordelijkheid doorschuiven naar ‘experts’ of organisaties als de EU.

    3. Cootje

     Maar trump en zijn Amerika eerst overleven op zeker , Europa gaat omzeep

  2. JochemX

   Ja Brenda, alleen jammer dat zijn besluiten meestal nergens op slaan.

  3. fisufisu

   “Een staatsman is hij”

   Nee hoor dat is leugenclown Rutte niet natuurlijk, leugenclown Rutte heeft dubbele agenda’s, sloopt een hele economie, raar dat er ineens heel veel geld is in Nederland, leugenclown Rutte heeft ons land kapot bezuinigd, en nu snap ik waarom? het is met voorbedachte rade, leugenclown Rutte doet een bilderberg…

 3. Bockbeer

  Rutte is 1 van de acteurs uit het grote corona theater, Bill Gates is de grote regisseur.

  1. Alfred Bentinck

   Domme jongen toch!

   ht*ps://www.youtube.com/watch?v=wpF-ahp-YfY

   1. fisufisu

    “Bill Gates: “Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
    pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…”
    Bron: ft.com 9-4-2020”

    1. Alfred Bentinck

     In de video, die je kennelijk niet hebt bekeken, wordt deze uitspraak in de context gezet waarin hij is geuit.

     Je conclusie is nogal dom.

     1. fisufisu

      nee alfred jij bent hier het domme jongetje, en verdedigd het verplicht vaccineren, domoor…

     2. Alfred Bentinck

      verdedigt

      Kijk nou eerst maar even naar de video. Met de vingers in de oren en een blinddoek voor blijf je dom.

     3. fisufisu

      Alfred begrijpt niet dat Bill Gates garen spint bij verplicht vaccineren van de hele wereld, Bill is namelijk een wolf in schaapskleren, en aflred is te kortzichtig om dit echt te begrijpen, logisch, als alfred het niet ziet ziet alfred het ook niet en wil alfred het ook niet zien…

     4. fisufisu

      “Alfred Bentinck 4 minuten geleden
      verdedigt”

      Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

     5. Alfred Bentinck

      Ik concludeer dat je de video niet hebt bekeken.

      Ik kan je verder niet van dienst zijn.

     6. fisufisu

      Ik concludeer dat jij een dom jongetje bent en een taalnazi

     7. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

 4. Bullshit16

  Kon je zien hoe dom die linkse ratten zijn als je tussen de regels door kijkt dan moet je wachten tot er een vaccin is de bedrijven blijven tot september dicht met andere woorden wacht op het vergif van bil gats dan gasn we over op verplicht vaccinatie dom kut volk nee hoor rutte doet het goed die blaaskaak

  1. Pijnstiller

   in september is 90% van de kappers failliet. De 10 resterende procent mag dan nog niet open uit angst dat ze het dan te druk hebben

  2. Hendrik_Groen

   Kun je dit nog een keer in normaal Nederlands uitleggen? Hier kan ik geen hout van maken.

   1. Pijnstiller

    geeft niet hoor mijnheer Groen. A man has got to know his limitations

   2. Pijnstiller

    ik zal het voor u in Barbapapa taal uitleggen:
    Door het huidige kabinetsbeleid gaan duizenden bedrijven op de fles. Niet alleen de horeca bedrijven doch ook kappers en andere bedrijven.

    1. Hendrik_Groen

     Sorry ik bedoelde bullshit

     1. Bullshit16

      Groen
      Kun je zien hoe dom je bent

     2. Wesley Benley

      Bullshit weet niet eens wat dom betekenTdus die kan beter zun bek houwenAlijd hetzelfde met dat soort mensenZelfoverschatting !!

   3. Willem Bever

    Ga dan weg groentje

  3. Beukman

   @Shit
   Rutte doet het inderdaad goed. Maar heb je de nieuwe video over Robert Jensen al gezien?

   Jensen met zijn Robert Jensen Fo*ndation blijkt nu in zijn eentje verantwoordelijk te zijn geweest voor de dood van 77.000 Indiase meisjes, door hen te injecteren met een zogenaamd v*ccin waardoor ze baarmoederhalsk*nker kregen.

   Ook heeft de Robert Jensen Fo*ndation mensen via v*ccins geïnjecteerd met een m*crochip, waardoor ze op afstand co*t*oleerbaar worden: in die chips zitten receptoren voor 5G gemaakt met een geheime, in China ontwikkelde techniek. Bij Robert Jensen thuis zijn plannen aangetroffen om al die mensen via 5G lid te laten worden van FvD. Zo probeert hij weer in een goed blaadje te komen bij Baudet na zijn meningsverschil over de ernst van het coronav*rus. Gelukkig is dit nu ontdekt. Slachtoffers zullen hun geld terugkrijgen.

   Maar daarnaast bleek de Robert Jensen Fo*ndation geheime plannen te hebben om de wereldbevolking uit te dunnen. Dit omdat mensen steeds dikker worden, en ze dus steeds minder ruimte innemen.
   Aangezien Robert Jensen zelf dik is, is het niet moeilijk te raden welk deel van de wereldbevolking Jensen wilde uitdunnen, het woord zegt het al: dunne mensen.

   Robert Jensen is inmiddels overgebracht naar de extra beveiligde gevangenis in Vught. In de loop van het volgende jaar zal het proces plaatsvinden.

   youtube.com/watch?v=wpF-ahp-YfY

   1. Bullshit16

    Beuk
    Blaaskaak al vaker gezegt de waarheid is niet voor de linkse ratten weggelegd die linkse ratten houden van leugens

    1. Beukman

     The Robert Jensen Foundation heeft bloed aan zijn handen, @Shit. Niemand die dat nog ontkent. Op bepaalde mensen na dan. Moet je eens zien wat voor mensen dat zijn.

     Ben jij lid van FvD? Dan heb jij misschien ook wel een chip van de Robert Jensen Foundation in je lijf zitten, en worden jouw gedachten via de 2G, 3G en 4G zendmasten bij jou in de buurt gemanipuleerd.

     youtube.com/watch?v=wpF-ahp-YfY

     1. Bullshit16

      Beukman
      Je weet dat jensen gelijk heeft daarom fram jíj jensen nu ook ik moet zeggen shapoo dat kunnen jullie linkse ratten als de best

     2. Beukman

      @Shit
      Mijn complimenten (proberen om sportief te blijven) dat de gezette Jensen het met zijn Robert Jensen Foundation zover heeft geschopt, dat er een blauwdruk klaarstond om de wereldbevolking “uit te dunnen” tbv de obese medemensen. Je zou het niet snel verwachten van die pad.

     3. Bullshit16

      Beuk
      Wie zwijgt stemt toe

     4. Maurits Dekker

      Busje komt zo

     5. Bullshit16

      Beuk
      Heb je een pilletje van dictators 66 gehad of zo wand je spreekt wartaal

     6. Beukman

      Wie zwijgt stemt toe

      Leuk @Shit. Maar als mensen nou eens zwijgen omdat ze door de Robert Jensen Foundation zijn geïnjecteerd met een serum waarin nanodeeltjes van aluminium rondzweven met eigenschappen die tot dusver geheim zijn, die dienen als receptoren voor die zo onschuldig ogende zendmasten?

      Dat aluminium heeft heel bijzondere eigenschappen. Het komt uit een mijn bij… Wuhan! Een feit dat de Chinezen én Robert Jensen al die tijd verborgen hebben gehouden.

      Begint het kwartje al te vallen, @Shit? Denk jij dat het toeval is dat Robert Jensen met een Chinese vrouw heeft gehokt, en dat hij zijn eigen huis onlangs heeft laten coaten met een stralingswerende coating die niet alleen RF tegenhoudt maar ook… ?
      Enfin, dat kan je zelf wel invullen.

      Denk na man, voordat je niet zelf meer kan nadenken!

    2. Wesley Benley

     Hoor es wie het zegtDe aards-framer bij uitstekWat ben jij een achterlijke gladioolJe weet nog niet eens hoe een koe een haas vangtHeb je ooit wel eens een boek gelezen??Busje komt zoMet met je vaccinaties geeft autisme crap!!!

   2. Alfred Bentinck

    Het moet niet gekker worden!

   3. Maurits Dekker

    Beukman, neem contact op met 112 en vraag of zij een busje met mannen in witte jassen kunnen sturen om u op te halen.

    1. Beukman

     @Maurits
     Denk je dat de directeur van de Robert Jensen Foundation er ook nog bij kan, ik bedoel, gezien zijn omvang?

 5. Pijnstiller

  Vreselijk, had gehoopt dat de overheid tot bezinning zou komen. Overigens kappers zijn gesloten, toch zag het kapsel van Rutte er wel fris gekapt uit. De hele economie naar de klote omdat ‘s-lands grootste lafaard geen risico wil nemen om achteraf spijt te moeten betuigen. Als je haar maar goed zit zal de leugenaar gedacht hebben.

  1. Willem Bever

   Ja Pijnstiller ook dat zei een zekere Orwell al: Sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen

 6. Hendrik_Groen

  Kan iemand mij uitleggen waarom steeds Bill Gates, een van de grootste filantropen ter wereld die de afgelopen 20 jaar meer dan 50 miljard (!) Dollar heeft geschonken aan goede doelen hier steeds bij gehaald wordt?

  1. Pijnstiller

   Ja vertel eens heer groen, waarom begint u over deze man

   1. Hendrik_Groen

    Ik niet, maar hij wordt er steeds bijgehaald. Kijk maar bij bullshit en bockbier.

  2. Bullshit16

   Hendrik
   Kijk blue tiger studio of jensen.nl daar word het je uitstekend uitgelegd

   1. Alfred Bentinck

    ht*ps://www.youtube.com/watch?v=wpF-ahp-YfY

  3. Willem Bever

   Bill Gates een filantroop….een man die keihard heeft gevochten om zijn microsoft op elke pc in de wereld geinstalleerd te krijgen.
   De bill die India uitgedonderd is omdat zijn vaccinatie programma meer ziekte dan beterschap bracht
   Het gebrek aan mensenkennis is schokkend.

  4. lotje

   Gewoon even je huiswerk doen op internet en je ziet dat Bill Gates overall bij betrokken. In Amerika zijn ze al een petitie gestart te

   1. lotje

    Zal de zin even afmaken. gestart tegen Bill Gates. Bemoeit zich met WHO en bemoeit zich met RIVM.

  5. fisufisu

   Die 50.000.000.000 steekt Bill met name in bedrijven die gebaat zijn bij verplichte vaccinatie, Bill is een wolf in schaapskleren.

   “Bill Gates: “Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
   pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…

   Bron: ft.com 9-4-2020″

 7. ervi

  Treurig nieuws. Sportscholen blijven dicht.
  Doe al 35 jaar op hoog niveau aan krachtsport.Nog nooit meegemaakt.
  Thuistrainen sucks.
  Als er van meet af aan een total-lockdown was ingesteld (wat Baudet voorstond, en gelijk had hij),had ik nu al weer volop kunnen trainen.
  Met dank aan prutsers Mark en Jaap.En een hoop andere incompetente lefties.

  1. Peetjoh

   Krachtsport op hoog niveau? Ik ga er vanuit dat je het dan niet over de mensen hebt die het beoefenen. Want die zijn vaak van het laagste niveau.

   1. ervi

    @Peetjoh, op DDS staat het een ieder vrij om te reageren op anderen zo hij of zij het wil, zelfs als deze reacties uitblinken in domheid, onwetendheid, ongeinformeerdheid en stereotypering. Zoals Uw reactie.
    Het zegt dan ook veel over het ondermaatse niveau waarop U zich in dezen bevindt. Geen dank.

 8. Maurits Dekker

  Rutte heeft zelf geen enkel idee hoe deze crisis op te lossen en verschuilt zich achter ‘Jaap en zijn mensen’.
  En Jaap en zijn mensen hebben ook geen idee.
  Om deze crisis op te lossen dien je na te gaan of er een besmetting is en waar de infectie vandaan komt.
  Dus testen testen testen. En bij elke besmetting contactonderzoek doen.
  Zolang Rutte en Jaap c.s. dit verzuimen zal het virus hier nog jarenlang rond waren.

 9. RvdBe

  Rutte is een kei in het doorgeven vsn informatie, normaal is hij de spreekbuis van de eu, nu mag hij de riedeltjes van de rivm oplezen.
  Het volk vind hem nu een groot leider en staatsman, Rutte is gezegend met zulk naief en dom stemvolk.

  1. fisufisu

   Jij snapt het volledig, leugenclown Rutte is geen leider maar puur uitvoerder ten koste van de burger en de economie…

  2. Steven Opti

   Rvbe helemaal.gelijk. je bent alleen de nieuwe generatie NSB’ERS vergeten. Dol op de dictatoriale kliklijn uitgedacht door Kim Rutte.

 10. fusilier

  Wat moet ondernemend Nederland,nou met zon lichtgewicht .

 11. Bockbeer

  Het pluche kan wel een kapper regelen. Geen journalist die het na afloop vroeg aan Rutte, hoe dat mogelijk is.

  1. Ad Fundum

   Dat kunt u ook als u het aan een thuiskapster vraagt. Het is echter beter te wachten tot volgend jaar. In de jaren 70 van de vorige eeuw ging niemand naar de kapper. De Stones met een kaal hoofd ? Zit u ook op AllemaalOnzin.com ?

   1. Bockbeer

    In de jaren 70 hadden we geen corona, maar wel hoofdluis, met die onverzorgde vieze kapsels met van die dooie punten.

    Mark Rutte kan inderdaad een thuiskapster betalen om de week. Dat kan niet iedereen. Dat snap jij zeker niet.

 12. Piet Klein

  Het bijzondere aan Rutte en het RIVM is dat er steeds vragen opdoemen over de redeneringen die neergezet worden. Het RIVM heeft onderzoek gedaan en is in een afronden stadium waaruit zou blijken dat de overdracht van kinderen naar volwassenen en kinderen onderling van het virus laag is. Maar hoe meet je dat tijdens een lockdown. Als de lockdown succesvol wordt toegepast is zouden contacten beperkt moeten zijn en kan je de overdracht van het virus niet of nauwelijks meten. Tweede merkwaardige statement is, is dat de scholen open moeten vanwege het economisch belang. Maar kinderarbeid is al een tijdje verboden dus wat is de relatie tussen het openstellen van scholen en het economisch belang. Probleem is dat het RIVM een reeks van besluiten en daarbij behorende redenaties brengt die de wenkbrauwen doen fronsen of waarvan ondertussen is vastgesteld dat het apekool was. Help ons met uitleg. Hoe meet je de overdracht van het virus tijdens een lockdown? En wat is de relatie tussen openstellen van scholen en het economisch belang?

  1. JochemX

   Prima reactie Piet. Kunnen de andere reaguurders een voorbeeld aan nemen. Een uiteenzetting in plaats van zinloos schelden.

  2. Steven Opti

   Piet.. geloof jij het rivm nog?? De stikstof en fijnstof metingen zijn meer terwijl er minder auto’s rijden. Maar wel moeten we 100km.. Deze beslissing is dus gebaseerd op foute info en ik dacht dat 60% besmet zou raken waarvan 4% kwam te overlijden. Klopt allemaal niets van. Oh Ja.. Corona zou Nederland niet treffen volgens de corrupte rivm. Grote letters verdiend deze organisatie niet.

  3. Alfred Bentinck

   “ dat de scholen open moeten vanwege het economisch belang. Maar kinderarbeid is al een tijdje verboden dus wat is de relatie tussen het openstellen van scholen en het economisch belang. ”

   Als kinderen weer naar school mogen kunnen de ouders weer aan het werk.

   Was je dat niet duidelijk?

   1. fisufisu

    “Als kinderen weer naar school mogen kunnen de ouders weer aan het werk.”

    Zelden zukse stupiditeit gelezen

    1. Wesley Benley

     Fisufisu
     Hoor es wie het zegt, dombo bij uitstek. Wat ben jij een achterlijke gladiool. Je weet nog niet eens hoe een koe een haas vangt. Heb je ooit wel eens een boek gelezen?? Busje komt zo.

     Met je vaccinaties geeft autisme-bullshit!!!

     1. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

  4. Beukman

   @Piet Klein beweert:
   Het bijzondere aan Rutte en het RIVM is dat er steeds vragen opdoemen over de redeneringen die neergezet worden.

   Dat jij niet goed op de hoogte bent van de gebruikte testmethodes en het statistisch onderzoek, maakt Rutte en het RIVM natuurlijk niet bijzonder.

   Heb je al eens rondgekeken op de website van het RIVM? Wist je dat er ook statistische gegevens uit andere landen worden gebruikt, waar ze weer anders omgaan met corona?
   Je zult zien dat Rutte na bestudering daarvan opeens een stuk minder bijzonder is. Ook zal je daarna je wenkbrauwen niet meer zo fronsen. Doen!

 13. Steven Opti

  Kim Rutte helpt Nederland nog verder de afgrond in. Hij zal.ook wel overstag gaan met de Eurobonds.. nog meer geld verspillen waar de Nederlander voor gewerkt heeft. Mijn vertouwen in de msm en Kim Rutte is totaal weg en dankte bedenken dat er legerhoofden zijn die op deze dictator stemmen en hem ook nog gelijk geven. Echt bizar. Een grote leugen en een groot spel wordt hier gespeeld. Hij zit totaal niet met alle bedrijven die failliet gaan eenzame mensen die psychish door deze ld lijden.

  Nee, zolang de peilingen maar goed zijn Kijk even naar Zweden.. Ik wil vrijheid en geen dictatuur.

 14. RCS

  Niet Rutte regeert maar het RIVM en de angst regeert. Rutte is niet verantwoordelijk voor het aantal overleden mensen door het Corona-virus maar hij is wel degelijk mede verantwoordelijk dat (gezonde) ondernemingen kapot gaan, veel mensen hun baan gaan verliezen en hierdoor in de financiële problemen terecht komen, dat de economie richting het afvoerputje gaat, dat we naar een 1,5m angstsamenleving gaan, dat we bakken met geld naar de EU sluizen terwijl we het zelf misschien hard nodig hebben, een enorme toename van de werkloosheid, verpaupering van de binnensteden vanwege winkelsluitingen, de onzekerheid, de sociale onrust die onvermijdelijk komen gaat,etc.

  Iedereen die vindt dat hij het zo goed doet, gaat hieraan voorbij en steekt liever zijn kop in het zand en stop hun grote leider een pluim in zijn …

  Rutte regeert niet, hij laat zich regeren.

  1. ikweetwatikwil

   Rutte laat zich regeren. En zo is het RCS. Er komt weinig uit zijn eigen koppie . een goede staatsman!!!! Hou toch op.
   Ik zou haast denken dat japie en zijn maatjes de kinderen gaan gebruiken als proefkonijn. En Rutte doet daar aan mee omdat hij zelf niets weet en geen kinderen heeft. Gelukkig duurt het nog 3 weken voor de scholen weer beginnen.

 15. Sando

  En de horeca? Die hebben het erg! Maar toen de gulden een euro werd toen hoorde ze je niet nu ze mogen van míj allemaal peentjes zweten ha ha!

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Los van de poppetjes ! Rutte doet wat hij moet doen !

  1. Brenda Welsh

   Goed dat Rutte doorpakt enniet met wondermiddeltjes komt aandraven. In de VS kwam Trump met een anti malaria middel. Dat pakte niet goed uit. Overledenen als gevolg.

 17. harte385

  Rutte gaat dit volhouden tot na de verkiezingen, zodat hij die ook kan beïnvloeden

 18. Rosasolis

  Rutte heeft een sterke nuchter inzicht, en hij heeft helemaal gelijk. “Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf”. Rustig maar krachtig was zijn boodschap gisteren. Recht door zee, zonder welke overdrijven dan ook. Zijn uitleg over de laatste gang van zakken rond de Corona crisis was leerzaam. Hopelijk zal Rutte blijven ieder 2 weken ons op de hoogte te brengen met de laatste ontwikkelingen.

  1. Kretoloog

   Laat u rustig bedonderen door Rutte en zijn kliek, mevr. Rosa.

   Weet u nog, 5 weken geleden. Het kabinet en het RIVM wilde de scholen (basis en voortgezet) helemaal niet sluiten. Maar slappe ruggengraat (een kenmerk van deze premier) deed Rutte dat besluit herroepen.

   En nu? Bij de gratie van Mark en (en zijn sidekick Jaap) mogen de basisscholen open. Nou ja, niet gelijk al natuurlijk. Over 3 weken pas. Maar oh, wat zijn de onnozele gansjes als Rosa Hopsa-faldera blij. Hoe luidt het spreekwoord ook alweer? Een kinderhand is gauw gevuld. En die van de volwassen naïeve Nederlander!

   1. Rosasolis

    kretoloog. leugen. Het kabinet en de RIVM wilde wel 5 weken geleden WEL
    de scholen sluiten. En daarom is het gebeurt. Omdat ik heel nieuwsgierig ben,
    wil ik weten wat: “Rosa Hopsa-fadera” betekent?!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.