shutterstock 713846491

Terreurstaat Saudi-Arabië gaat beginnen met haar Verlichting. 'We schaffen zweep- en stokslagen af'

Geen categorieapr 25 2020, 18:00
De tijd van Verlichting is aangebroken voor de oliestaat Saudi-Arabië. Grapje uiteraard, want het blijft een achterlijke theocratie waar vrouwen tweederangs burgers blijven en de LHBT'ers nog steeds met de doodstraf worden vervolgd. Maar onder het mom van 'modernisering' lijkt het alsof Saudi-Arabië stappen maakt naar meer 'vrijheid'.
Persbureau Reuters heeft officiële overheidsdocumenten ingezien en meldt dat Saudi-Arabië eindelijk heeft besloten om het geselen van mensen te vervangen door een gevangenisstraf of een geldboete.
Onder het bewind van de kroonprins Mohammed Bin Salman zijn de afgelopen jaren langzaamaan wat hervormingen doorgevoerd.
Nu kunnen vrouwen ook vrijheid ervaren doordat ze een soort van 'zelfstandig' mogen autorijden. Vrouwen kunnen nu eindelijk zelf autorijden dankzij MBS. Mits zij een app 'absher' downloaden zodat hun man en de overheid de vrouwen in de gaten kunnen houden. Want ja het zou maar gebeuren dat ze ineens het land proberen te ontvluchten.
Men kan serieuze vraagtekens stellen bij de 'hervormingen' van MBS. Het lijkt er meer op dat dit een grote schijnvertoning is om toch maar die oliedeals te blijven sluiten dan dat MBS daadwerkelijk zijn land wil hervormen.
Wel moet gezegd worden dat het voor de lokale bevolking al een hele stap vooruit is. Zij hoeven nu niet bang te zijn dat ze worden onderworpen aan middeleeuwse lijfstraffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten