Terreurstaat Saudi-Arabië gaat beginnen met haar Verlichting. ‘We schaffen zweep- en stokslagen af’

De tijd van Verlichting is aangebroken voor de oliestaat Saudi-Arabië. Grapje uiteraard, want het blijft een achterlijke theocratie waar vrouwen tweederangs burgers blijven en de LHBT’ers nog steeds met de doodstraf worden vervolgd. Maar onder het mom van ‘modernisering’ lijkt het alsof Saudi-Arabië stappen maakt naar meer ‘vrijheid’.Persbureau Reuters heeft officiële overheidsdocumenten ingezien en meldt dat Saudi-Arabië eindelijk heeft besloten om het geselen van mensen te vervangen door een gevangenisstraf of een geldboete.

Onder het bewind van de kroonprins Mohammed Bin Salman zijn de afgelopen jaren langzaamaan wat hervormingen doorgevoerd.

Nu kunnen vrouwen ook vrijheid ervaren doordat ze een soort van ‘zelfstandig’ mogen autorijden. Vrouwen kunnen nu eindelijk zelf autorijden dankzij MBS. Mits zij een app ‘absher’ downloaden zodat hun man en de overheid de vrouwen in de gaten kunnen houden. Want ja het zou maar gebeuren dat ze ineens het land proberen te ontvluchten.

Men kan serieuze vraagtekens stellen bij de ‘hervormingen’ van MBS. Het lijkt er meer op dat dit een grote schijnvertoning is om toch maar die oliedeals te blijven sluiten dan dat MBS daadwerkelijk zijn land wil hervormen.

Wel moet gezegd worden dat het voor de lokale bevolking al een hele stap vooruit is. Zij hoeven nu niet bang te zijn dat ze worden onderworpen aan middeleeuwse lijfstraffen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Rammstein

  Kom Bart, een beetje positiever. Dit is toch mooi nieuws?

  1. Alfred Bentinck

   Inderdaad, sommige mensen kunnen de zon niet in het water zien schijnen.

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

 2. fusilier

  Wat gaan ze doen dan met kindhuwelijken, waarvan jonge meisjes de eerste huwelijks nacht niet overleven.

 3. Brenda Welsh

  Het afhakken van ledematen voor zware misdrijven blijft bestaan conform de Sharia.

  1. Maks

   Alfred Fallus Bentinck?

  2. Willem Bever

   Mooi ik stel voor een saudisch paspoort voor flutte en co aan te schaffen, dat was niet zo moeilijk hebben we een paar jaar geleden gezien

 4. fusilier

  Wat is het toch ook een achterlijk volk,komen regelrecht zo uit de middel eeuwen. En de regering RUTTE laat zulke barbaren hier met bosjes binnen. Laten wij hopen dat hij de rekening een keer gepresenteerd krijgt,en hiervoor de gepaste straf krijgt

 5. Peter Loosduinen

  Terreurstaat Saudi-Arabië gaat beginnen met haar Verlichting …………….
  Tot mijn grote vreugde mag amputeren van ledematen nog wel blijven bestaan.

  1. Original NL

   Islam en verlichting??

 6. EvertB

  ‘We schaffen zweep- en stokslagen af’.

  De SM-liefhebbers zullen dat als een teleurstelling ervaren.

 7. Broodnuchter

  Wat een schijnhervormping zeg. Afschaffing van handen afhakken was geloofwaardiger geweest. Lijfstraffen zijn voor dat volk juist wel nodig, gezien het de taal is, die ze wel begrijpen.

 8. Willem Bever

  Goh is het gebrek aan oliedollars nu al zo nijpend dat ze niet alles meer kunnen kopen/afdwingen….veel plezier ermee in je zandbak

 9. C.A.Barstow

  Dit land is en blijft een middeleeuws islamitisch shithole.
  Zij zullen de duivelse regels van deze verachtelijke ideologie nooit en te nimmer versoepelen,
  daarvan zou het wereldwijde islamitisch ratten nest op zijn kop gaan staan, en dat riskeren zij dus niet.

 10. Adriaanv

  Dat van de vrouwen in auto’s.. helpt de verkeersveiligheid, het lost de files op, helpt het milieu en meer parkeersplaatsen beschikbaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.