[VIDEO] Fascisme is terug van weggeweest: ouder Duits echtpaar wordt bekeurd omdat ze op EEN BANKJE zitten

In Duitsland mogen mensen — ook ouderen — best even de straat op om te sporten. Dat is immers gezond. Nee, het is niet de bedoeling dat mensen lekker gaan picknicken met elkaar, maar even eruit om te bewegen? Helemaal prima.

Dit ouder stel had er dan ook zin in. Ze gingen lekker even met elkaar wandelen. Heerlijk zo. Het weer was prima, even eruit. Weg uit die vier muren, waar je je zo opgesloten kunt voelen.

Na een tijd gewandeld te hebben waren ze moe, wat niet zo gek is als je wat ouder bent. Daarom gingen ze heel even op een bankje zitten. Bijkomen en daarna gewoon weer doorgaan met wandelen.

Maar wat gebeurde er tot hun grote schrik? Een politieauto stopte voor ze. Oom agent stapte uit — samen met zijn partner. Vervolgens kregen de twee oudere wandelaars te horen dat ze op de bon geslingerd werden. Want, ja, wandelen mag wel even, maar uitrusten mag niet, en dan zeker niet op een bankje, naast elkaar. Dat doe je maar binnen (en dan het liefst blijkbaar ook nog op verschillende bankjes, minimaal anderhalve meter uit elkaar).

“Misschien moet je het management van het park even vertellen dat ze gele linten om de bankjes moeten doen om iedereen duidelijk te maken dat ze niet mogen zitten,” aldus de dame van het echtpaar tegen de diender die haar op de bon slingert. Haar echtgenoot zegt vervolgens: “Het is mogelijk dat, terwijl je even wandelt, het nodig is om even te zitten om bij te komen.” “Ja,” zegt zijn vrouw daarop, “we zaten hier maar een paar minuutjes. “We zitten hier nog niet eens vier minuten, we hebben het echt over twee of drie minuten.”

“U houdt mij aan?” vraagt de echtgenoot aan de politieman. “Ja,” beaamt die. Vervolgens wordt het stel om een telefoonnummer gevraagd (die ze niet uit hun hoofd weten).

Oke, zegt de politieman, geen probleem. “Een boete wordt uitgeschreven.” “Wat? Waarvoor!” vragen de man en vrouw.

Nou, zegt de agent, “vanwege het coronavirus-pandemie bevel…” “Daarom mogen wij niet heel kort op een bankje zitten?” vraagt de man. Oom agent gaat onverstoorbaar verder: “Zonder een legitieme reden mag je niet buitenshuis zijn of je woning verlaten. Maar dat is precies wat jullie doen.”

Maar wacht eens, aldus het stel, “volgens het coronavirus-bevel mogen we naar buiten om te bewegen, wandelen in de frisse lucht. Dat is een legitieme reden!”

Je zou denken: ja, daar zit wat in. Maar de politieagent heeft zijn weerwoord klaar. “Maar u beweegt niet.”

Serieus? Meneer en mevrouw zijn de hele tijd aan het wandelen, maar moeten even zitten om bij te komen (ze zijn de jongsten niet meer), en dan slinger je ze op de bon omdat ze “zonder legitieme” reden buiten zijn, omdat ze op dat moment niet sporten?

Zelfs 80 jaar geleden ging het er niet zó aan toe in Duitsland. En dat wil wat zeggen.

“Maar als je de hele tijd wandelt en moe bent en even een paar minuutjes moet uithijgen is het wél een legitieme reden!” zegt de vrouw vervolgens met groeiende woede in haar stem.

Uiteindelijk is het stel helemaal klaar met Oom Agent. Ze eisen zijn naam te weten. Na wat gedebatteerd zegt hij dan eindelijk zijn naam. “Mooi,” zegt het stel. “Belachelijk. Je moet je kapotschamen. Jullie horen er te zijn voor burgers in plaats van ze voor helemaal niets op de bon te slingeren! Hoe kun jij je niet doodschamen?! Echt waar! Heb je geen eed gezworen om de grondwet te beschermen? Heb jij dat niet gedaan? De grondwet?!”

Vervolgens lopen de agenten snel terug naar hun auto, gaan ze zitten en rijden ze weer weg.

Dit zijn ongelooflijke beelden.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het gisteren over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus én verminderen mogelijk zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Kretoloog

  Kan het kloppen dat ik dit verhaal een week geleden ook al voorbij zag komen?

  1. Rammstein

   Een goed verhaal is tijdloos Kretoloog 🙂

 2. Rammstein

  Ja, de smerissen in Duitsland zijn bijna even erg als de BOA’s in Nederland. Hoewel… de BOA’s winnen het natuurlijk glansrijk.

  1. hans-e-pans

   Weet iemand waarom de Nederlandse BOA’s altijd met twee zijn?

   Het antwoord is vebluffned simpel, de een kan lezen en de ander kan schrijven. Simpel toch?

   1. Shadow1100

    Whao whao hahahaha…..Ik kom niet meer bij Hans-e-pansje kleutertje!

   2. Pijnstiller

    “Weet iemand waarom de Nederlandse BOA’s altijd met twee zijn?” Beste Hans omdat ze samen het minimale IQ van 80 hebben dat vereist is voor de taak uitvoering 😂

 3. Boudewijn Hummelinck

  “Fascisme is terug van weggeweest”

  Overdrijven is ook een kunst.

  1. Scheve Tinus

   Verder niks inhoudelijks te melden zeker?

   @FLAPDROL.

  2. Reinoud van Gelre

   Inderdaad, Boudewijn. Het komt nogal over als een als een schreeuw uit een gekraakt hoofdkwartier, bewoond door antifa-meisjes.

   1. Pijnstiller

    Antifa meisjes zijn vaak gek op rechtse lullen. De linkse clitoris van Boudwijntje maakt weinig indruk. Daarom werkt hij bij de Albert Heijn om op de kleintjes te letten

  3. Mario44

   schaamteloos varken

 4. lotje

  Zie je wel de overheden hebben gewoon geld nodig.

 5. JFU

  Links fascisme is nooit weggeweest.
  Het volk onderdrukken door angst en verdeeldheid .klinkt als muziek in de oren van onze extreem linkse regering.
  Staat ons ook na deze crisis onderdrukling te wachten, en dan permanent.

 6. Brenda Welsh

  Waarom moet er zoveel betaald worden voor die kapjes. Marketing verhaaltje van de redactie?

  1. AnnetKlaver

   @B
   Simpel, voor elk verkocht kapje is 10 euro voor DDS 🙂

   1. Mart

    Je bedoeld ”voor de Rutte kliek”. Hier een doos van 50 kapjes omgerekend 5 euro,en komen uit het zelfde land van de uitvinders van dat virus China.Mart Brasil,

   2. evil knievel

    €100,- voor elke stompzinnige opmerking van u!😁

  2. Maks

   Brenda Willem Welsh?

  3. Pijnstiller

   dat is om te voorkomen dat mensen als u ze kunnen betalen

 7. rexm

  Geef ze geen geweer in handen, dan lopen ze weer alles om.
  Nazi,Stasi,Vopo,s.

 8. Maks

  We zien sowieso een ongekende herleving van het fascisme, een totalitaire staat die de bevolking door angst onder contrơle probeert te krijgen. O ja, de staatsmedia roeptoetert hier keihard en kritiekloos aan mee.

  1. Pijnstiller

   Beste Maks, kennelijk wil de gemiddelde Hollander de democratie het liefst helemaal afschaffen gezien de peilingen. Partij kartel blijft aan de macht als het aan de kiezer ligt

 9. Vrijedenkert

  Man en vrouw dus een gezin en in Nederland is een samenscholingsverbod en de verplichte anderhalf meter niet van toepassing op een gezin, in Nederland zouden deze man en vrouw gewoon even mogen uitrusten ergens tijdens een wandeling!
  In Duitsland weet ik niet precies wat samenscholingsverbod en verplichte afstand in het openbaar inhouden maar als daar dezelfde regels gehanteerd worden is politie fout bezig en bekeuring onwettig maar regels in Duitsland kunnen afwijken tegenover die van Nederland…
  Als samenscholingsverbod en verplichte afstand niet van toepassing is op gezin zou ik naar de rechter stappen!

  1. Jack Flash

   Dit moet niet niet al te lang duren.De politie weet ze wel uit te zoeken,en dan bedoel ik dat oudere weerloze echtpaar.
   Er zijn mensen zat die dit niet pikken,en terecht. Dan gaan er “rake klappen” vallen.

  2. Kretoloog

   Er zijn juristen van naam en faam die stellen dat de noodmaatregelen die Nederland hanteert, in strijd zijn met de Grondwet. Dus naar de rechter stappen heeft altijd zin, ook in Nederland!

   1. Pijnstiller

    In Nederland voert D666 het Bevel over de rechtelijke macht. Hoe groot acht u de kans van slagen bij dit soort nep rechters

 10. Rosasolis

  Het anti-corona beleid dat onze regering heeft opgesteld lijkt heel goed te werken voor
  Nederland. Maar helaas is ieder land anders. Ik herinner jaren geleden, toen ons regering vermelde dat iedereen verplicht is om altijd een identiteit’s bewijs bij je te dragen. Dit wet is voor alle mensen boven 18 jaar. Natuurlijk is het optreden van de Duitse politie te hard geweest tegen deze echtpaar, maar hadden ze wel hun identiteit’s bewijzen bij zich? Of hoeft dat niet in Duitsland? De Corona maatregelen raken iedereen hevig aan. Gelukkig gaat het wat sympathieker in ons land. De politie moet wel aan hun beleid houden, maar hoe stevig en hard moet dat zijn!

  1. Borealist

   De corona-aanpak is verdeel en heers in optima forma. Eerst ga je van ‘het is maar een griepje’ naar ‘alles moet dicht’. Tel daarbij op de social distancing en het samenscholingsverbod en je hebt het volk door angst uiteen gespeeld. Van daaruit kan een zo goed als verslagen ‘staatsman’ de teugels stevig in de handen pakken.

 11. Pijnstiller

  tja, Befehl ist Befehl!
  Het Herrenvolk volgt haar leiders nog steeds klakkeloos zonder vragen stellen.

  Daarom heeft Melkert destijds ook de Melkertlul oftewrl BOA bedacht. Hersenloze kapo’s die kritiekloos boetes uitschrijven zonder zichzelf het nut af te vragen. Gestoeld op het voorbeeld van gestapo en stasi

  1. Maks

   @PS: Als de overheid morgen begint met een campagne waarin ze vragen aan mensen om kwetsbare familieleden aan boord van een speciale trein te helpen zodat deze naar een Virus Beschermingslocatie kunnen worden gebracht, zou iedereen dat doen?

   #40-45

   1. Pijnstiller

    Beste Maks, helaas heeft u gelijk. De geschiedenis leert dat het moreel besef van de gemiddelde Hollander weinig voorstelt.

    1. Reinoud van Gelre

     Alleen jammer dat Maks dit stukkie tekst niet zelf bedacht heeft, he Maks!?😉
     🤣

     1. fisufisu

      reinoud is dat soort familielid

     2. Maks

      @Fisufisu: Rijnout doet zijn uiterste best om de aandacht van het onderwerp af te leiden, dat doen jodenhaters meestal.

 12. fisufisu

  Nu staan de verdedigers van het fascisme op, ik zal ze even noemen, boudewijn, reinoud, anna, brenda..

  1. Reinoud van Gelre

   Ik betwijfel of Boudewijn, Anna en Brenda het fascisme verdedigen, Siemientje!😉
   Ik denk van niet.

   1. fisufisu

    reinoud is dé opper fascisten verdediger, die verdedigd ook nog eens de fascisten verdedigers…

   2. evil knievel

    Ik weet van wel!😜
    Net als dat schorem van Antifa!😝

    1. evil knievel

     Protifa!😄

 13. evil knievel

  Niet heel even n trouwstoetmepper in de buurt!?😏
  Itt de agent in de kwestie Rotterdam,hebben deze 2 heren t wel verdiend!😁

 14. Anti Idioten

  De heer van Der Galien wordt ook gelukkig een beetje wakker en ziet hoe overdreven het allemaal is.

  Weg met de lockdown.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.