Video! Baudet tegen Van Dissel: ‘Als ondernemers zich houden aan protocollen, dan kunnen zij toch gewoon weer aan het werk?’

150.000(!!!) ondernemers dreigen failliet te gaan. Dit zou rampzalig zijn voor onze economie. Hoezo kunnen deze ondernemers niet aan de slag, als zij zich houden aan de voorgeschreven protocollen om de anderhalvemetereconomie te waarborgen? Thierry Baudet pleit ervoor dat ondernemers, mits zij goede protocollen opstellen, zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen en moeten! 


Van kappers tot afhaalrestaurants, als zij zich keurig houden aan de voorgeschreven regels moeten zij een kans krijgen om langzaamaan weer te beginnen. Elke week dat zij langer dicht moeten blijven betekent een nog grotere kans op faillissement van steeds meer bedrijfjes. Dit is uiteraard rampzalig voor onze economie.

Er zal serieus door het kabinet moeten worden nagedacht over het herstarten van onze economie, en die herstart moet het liefst binnen enkele weken gebeuren. Veel kleine ondernemers kunnen niet nog twee á drie maanden dicht blijven. De economische gevolgen – en dus ook de sociale gevolgen – zijn dan niet te overzien.

Precies dit was de kern van de vraag die Thierry Baudet stelde aan Jaap van Dissel. Er moet meer maatwerk komen voor diverse sectoren zodat zij langzaamaan weer hun beroepen kunnen uitoefenen.

Van Dissel geeft Baudet eigenlijk gelijk, er zal goed gekeken moeten worden naar de mogelijkheid om meer sectoren voor 20 mei weer te laten werken. Uiteraard moet men eerst gaan kijken naar alle opties, want de veiligheid dient voorop te staan!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bullshit16

  Natuurlijk heeft baudet gelijk maar of die landverraders kabinet gaan luisteren ik denk het niet wand ja dit voorstel komt van de fvd

  1. Antihedo

   Niet zo frusti, Bullshit

  2. Antihedo

   Baudet, was dat niet diegene die voor een totale lockdown was? Hij is wel een beetje omgedraaid.

   1. Bockbeer

    Toen was het virus er net, en was er nog weinig bekend over corona.

 2. Adriaanv

  Van Dissel RIVM ( c.q. WHO ) lijkt bijna ineens de leider van Nederland te zijn.
  Hij bepaalt ondertussen of wij op het strand mogen uitwaaien en of je een bbq partie in je eigen tuin mag geven.
  Hier gaat iets mis.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Aadriaanv. Straks heeft die man ook nog verstand van de economische toe standen van Nederland en beslist wie open mag en wie niet. Dat doet hij nu al. En Rutte onze Lijder laat dat toe. Die heeft graag iemand naast zich die hem de weg wijst, want zelf weet hij dat niet.

 3. Lugor

  Kappers op 1,5 meter van hun klanten.
  Afhaalrestaurants weer open.
  Humor van Baudet

  1. Bockbeer

   Een tandarts boort toch ook niet op 1.5 meter afstand.

   1. Kretoloog

    Tandartsen dragen mondkapjes, al lang voor de coronacrisis trouwens. Als kappers dat nu ook gaan doen, is het probleem opgelost. En kan deze beroepsgroep weer aan de slag.

    Helaas, creatief denken is niet het sterkste punt van Rutte en zijn ambtenaren (om over de rest van de regering maar te zwijgen).

    1. Bockbeer

     Rutte heeft gisteren niet gezegd als kappers mondkapjes gaan dragen, dat ze dan weer open kunnen. Hij bleef bij die 20 mei.

   2. Lugor

    Een tandarts vergelijken met een kapper.
    Tuurlijk, pak nog een bockbiertje.

    1. Maks

     Alfred Fallus Lugor?

     1. Antihedo

      Maks Laks Achterbaks?

  2. Antiglobalist

   Zo snel mogelijk terug naar normaal en dan niet het ‘nieuwe normaal’ van de globalisten. Denk eens aan de extra druk die dit oplevert voor bijvoorbeeld gezinnen qua financiële stress, maar ook op de voedselbanken en de schuldhulpverlening.

   Rutte mag dan historicus zijn, hij vergeet 1 ding: brood en spelen zijn nodig om het volk rustig te houden, al

   1. Antiglobalist

    Excuus, per ongeluk te vroeg op knop gedrukt. Achter de komma had moeten staan: als dat in het gedrang komt, komt het volk in opstand. Dat hebben de Franse Revolutie en de opstand tegen Wilhelm II in Duitsland aangetoond.

  3. Paardenmiddel

   Gelukkig gaan steeds meer mensen inzien dat de coronadoden 1% is. En dat zo snel mogelijk de economie opgestart moet worden.
   Hadden ze naar Baudet geluisterd, die voorstelde om 3 weken dicht te gaan, teneinde alles te onderzoeken, dan hadden we niet zo’n ramp hoeven meemaken.

 4. lotje

  Die van dissel is Rutte zijn maatje is en die is nu bezig het land te besturen want Rutte weet niets, kan niets,wil niets,. Rutte is het slechtste wat Nederland de laatste 8 jaar is overkomen.

  1. Antiglobalist

   Correctie: de laatste 10 jaar.

 5. Kretoloog

  Het is even omschakelen. Eerst pleit het FvD voor een totaal lockdown. En een paar weken later moeten de teugels juist worden gevierd. Tja, Baudet moet nog veel leren. Vooral een strategische visie ontwikkelen. In plaats van hap-snap oppositie voeren.

  1. Bullshit16

   Kreet
   Complete bullshit baudet heeft en januari al gezegt sluit de boel voor 3 a 4 weken als ze toen hadden geluisterd waren we er nu van af geweest en ik had 4 weken vakantie genomen en plaats van en de zomer en ja ik heb ook liever vakantie en juni of juli dan en januari maar ja dat is dan maar zo nu zitten we er gvd de hele jaar mee denk na lul

  2. Willem Bever

   Voortschrijdend inzicht heet dat en anticiperen op de huidige situatie en ik moet de eerste nog tegenkomen die een juiste strategische visie heeft mbt tot corona….maar ach jij weet het zo goed dus laat maar horen kijken we over een half jaar wat beter was een strategische visie of anticiperen

 6. Racerfirst

  1000000% gelijk!
  1,5 meter is een farce en werkt niet 100% en gaat ook niet werken!!! Kijk maar eens goed om je heen in supermarkt, maar achter de schermen ook! Overal heb je wel eens extra handjes nodig met tillen of iets vasthouden!
  Ze hadden totale lockdown met alle bedrijven steun moeten geven en nu weer langzaam open! Maar Rivm gaat toch op zijn bek, want straks gaat blijken dat ze overal toch net even naast zaten!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.