[VIDEO] Thierry Baudet over verraderlijke Henk Otten en NPO: ‘Dit gaat over gewetensvrijheid!’

In een speciale video-boodschap die Forum voor Democratie op YouTube heeft gezet gaat Thierry Baudet in op het feit dat Henk Otten en de NPO jaren oude WhatsApp-berichtjes van zijn hand wereldkundig hebben gemaakt. Dit, zegt hij, gaat over veel meer dan een paar vervelende aantijgingen. Het gaat om de vrijheid om privé dingen met vrienden en collega’s te bespreken zónder angst dat wat je zegt ooit tegen je gebruikt kan worden.

In wat alleen maar een bijzonder eerlijke reactie genoemd kan worden op de Zemblablabla-controverse zegt Thierry Baudet in een nieuwe, korte video dat hij helemaal klaar is met figuren die privé-berichtjes met hem delen met de media… en natuurlijk met de media die dergelijke berichtjes vervolgens publiceren.

Donderdag “werd de wereld opgeschrikt — maar niet heus! — door berichtjes die ik jaren geleden zou hebben geschreven die zouden aantonen dat ik zou zijn betaald door Russen. Nou, daar is allemaal natuurlijk niets van waar, en ik ben er ook op ingegaan omdat aan te tonen en ook te wijzen waarop dat dan bij de pers komt, door iemand die geroyeerd is wegens diefstal door partijgeld die dan z’n gram wil halen. Dat is allemaal heel laag,” aldus Baudet, “en triest om te zien.”

“Maar ik wil het nu eigenlijk hierbij nog één ander punt héél duidelijk maken,” gaat de FVD-voorman verder. “En dat is, wat je ook maar zegt in app-berichten of in de context van de tijd, of in een vergadering of een etentje, dat bedoeld is voor een gesloten kring, dat je daar natuurlijk nooit in het openbaar over kan en mag worden aangevallen omdat dat niet onderdeel uitmaakt van de mening die je daadwerkelijk in de publieke ruimte poneert.”

Daarin heeft hij natuurlijk volkomen gelijk. Het is van den gekke dat privé-uitspraken publiekelijk tegen je gebruikt worden. Als politicus gaat het erom wat je publiekelijk zegt, wat je publieke standpunten zijn. En trouwens, het is ook volkomen normaal dat je intern over bepaalde onderwerpen debatteert met elkaar. Of eigenlijk: over álle onderwerpen. Als alle meningsverschillen, proefballonnetjes, etc. van andere Kamerleden publiek worden gemaakt en worden vergeleken met de publieke standpunten van hun partij hebben ze allemaal een probleem. Gekkigheid!

Afijn.

“Het is niet zo dat je aan de hand van een appje dat iemand ooit, dat iemand ooit een keer iets heeft gezegd dat je dan de ‘eigenlijke opvatting,’ zoals dat in totalitaire regimes het geval was, kunt achterhalen,” gaat Baudet verder. Dit gaat over gewetensvrijheid, dit gaat over briefgeheim, dit gaat over de meest fundamentele elementen van onze burgerrechten, en het gaat ook over dingen die noodzakelijk zijn voor de goede uitvoering van ons vak als politicus, als meningontwikkelaar. Want je kunt alleen maar een gegronde mening ontwikkelen als je soms ook even een ander standpunt, of even de advocaat van de duivel, of even je verplaatsen in je tegenstander, of even doorschieten in een opvatting om eens te kijken wat er gebeurt als je een paar dagen kauwt op een wat extremer standpunt, of juist op een extreem gematigd standpunt.”

Al dat soort zaken zijn wezenlijk voor een vrije samenleving,” sluit Baudet af, “voor een functionerende democratie, en ik zal na vandaag dus ook gewoon nooit meer ingaan of reageren op dat mensen met een screenshot komen van iets dat je ooit gezegd hebt, of misschien wel helemaal niet gezegd hebt, misschien is het wel een vervalst screenshot, dat kan ook nog. Of dat je het niet kunt controleren omdat je een nieuwe telefoon hebt en data zijn gewist. Er zijn allemaal dingen mogelijk, maar daar ga ik niet meer op in. Ik ga er niet op verdedigen, ik ga het niet ontkennen, ik ga het niet bevestigen. Ik laat me graag aanspreken op dingen die ik in het openbaar heb gezegd. Dat geldt ook voor andere mensen in onze partijen, in onze boeken, in speeches, in lezingen, noem het allemaal maar op. Maar dit. Jaren terug gaan graven, ‘je hebt ooit eens dit of dat…’ Daar ga ik vanaf nu nooit meer op in.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. AnnetKlaver

  De politieke kleuter dekt zich alvast in…..

 2. Marija

  Michael, zou je zo vriendelijk willen zijn mijn verzoek betreffende automatische incasso te honoreren? Bij voorbaat dank.

  1. KokZonderKeuken

   Bbeste Marrija,

   heeft u zich wel eens verdiept in de voorwaarden en kosten voor de incasso gemachtigden?

 3. Kretoloog

  Voor wie het nog niet in de gaten had…

  Het optreden van Henk Otten in Zembla heeft hem van zijn laatste restje geloofwaardigheid beroofd. Otten ging zelfs zover dat hij zijn privé-apps aan de redactie te beschikking heeft gesteld. De GO-fractieleider is hiermee definitief ontmaskerd als een miezerig rancuneus mannetje.

  Voor hem dit advies: GO ..naar de uitgang! En laat je nooit meer zien op TV.

 4. KokZonderKeuken

  Quote : Het gaat om de vrijheid om privé dingen met vrienden en collega’s te bespreken zónder angst dat wat je zegt ooit tegen je gebruikt kan worden.
  .
  Valt het publiekelijk delen van een prive-bericht van 2 dierbare vriendinnen in een trein hier ook onder ?

  1. Kretoloog

   Hé Kok zonder Kop, uit zeer betrouwbare bron weet ik dat die 2 dierbare vriendinnen er geen enkel probleem mee hadden dat Baudet hun treinervaring via een tweet wereldkundig maakte.

   1. KokZonderKeuken

    Is de door u bedoelde toestemming vooraf, tijdens of achteraf schriftelijk gegeven?
    Of bedrijft u tijdelijk de edele kunst van het stereopenisme?

    1. Kretoloog

     Ene Lambieck schreef hier een paar maanden geleden: “Een opinionado is een condumicus die stereopenisme bedrijft”.

     Nu kan ik Kop zonder Kok van plagiaat betichten vanwege het gebruik van het woord stereopenisme, ware het niet dat ik uit zeer betrouwbare bron weet dat Lambieck en KokZonderKop 1 en dezelfde persoon zijn. Maar het blijft ‘gelul in de ruimte’, die comments van kokkie. Had zijn vader maar aan penisme condomino gedaan, dan waren wij van zijn ge-eikel verschoond gebleven.

     1. KokZonderKeuken

      Hoop veronderstellingen maar geen antwoord.
      Zo kennen we Gekko weer.

 5. FJ

  Dit lijkt op een potje zelfbevrediging van de medewerkers van Zembla.
  Er zal wel voldoende papieren handdoekje te beschikking zijn geweest.

 6. Boudewijn Hummelinck

  Als er nou iemand is die zich met de Zembla-uitzending volledig heeft gerehabiliteerd is het wel Henk Otten. In de uitzending werd keihard aangetoond dat hij voortdurend pogingen heeft gedaan de idiote en gevaarlijke Ruslandliefde van Baudet in te tomen en bij te sturen. Ook heeft hij Baudet er nog van kunnen weerhouden te bepleiten dat Nederland uit de NAVO moet stappen.
  Het was voor de integere Otten vechten tegen de Boreale bierkaai. Hij werd er met list en bedrog uitgewerkt en schandalig verdacht gemaakt in de media, geheel volgens de beproefde en Baudet kennelijk inmiddels vertrouwde KGB-methoden.

  Een smerig spel van een leugenachtige heuler met de Russen. Goddank dat Zembla dit schandaal helder aan het licht bracht.

  1. Vee

   “list en bedrog”, dus hij heeft geld wat ie niet gestolen had WEL terugbetaald? 🤪

  2. inert

   oudzwijn/
   Goddank?
   Laat het geloof erbuiten, slapjanus!

  3. Maurits Dekker

   Dus Hummeltje, als ik heel crimineel via hack-activiteiten uw bankrekening leeg roof en daarna wordt ingerekend door de politie zegt u ook dat ik met list en bedrog in de bajes werd gewerkt en dat er van mijn arrestatie schandalig melding werd gemaakt door de media?

   Uw hersenen zijn een beetje in de war, geloof ik. Laat u ze wel even nakijken?

   1. Boudewijn Hummelinck

    Nee, beste meneer Dekker, hacken en roven is in ons strafrecht terecht strafbaar.
    Wat heeft dit overigens met dit onderwerp te maken?

 7. Meriadoc Brandebok

  Dit is natuurlijk flauwe kul. Ook zaken die in besloten kring worden geuit mogen naar buiten worden gebracht. Als politicus lig je namelijk per definitie onder een vergrootglas. Het volk heeft er recht op te weten wat je standpunten zijn. Privéjet was zelf in elk geval niet te beroerd het interne rapport over Otten naar GS te lekken (heeft ook niemand iets op tegen).

  1. Boudewijn Hummelinck

   Precies, Meriadoc, Baudet bedient zich van streken uit het handboek van Gobbels.

   1. Blitzkrieg

    #OME-WILLEM

   2. inert

    oudzwijn/
    Gobbels=Goebbels
    Incorrecte hondelul!

    1. Boudewijn Hummelinck

     Dank voor de correctie, inert, alsmede het vriendelijke compliment.

   3. Bertus bumperding

    Aaach de Kinderhumper moet weer eens iedereen tot zijn eigen geloof rekenen .
    MeIn kampf is jou toch op het lijf geschreven hufter .
    Ik zal er niet vreemd van staan te kijken als blijkt dat je constant met de hakken klapt en een bloksnor hebt .

 8. Freewheeler

  Doel van links is zoveel mogelijk schade toebrengen en diskrediet brengen van Baudet.

  1. Jack Flash

   Lachwekkend hoe links in de paniek schiet.
   Ga zo door Zemblabla ha ha!

   1. Fortiori

    Met mijn instemming. Baudet is een vermoeiende potsenmaker. Een clown.

 9. Arbeider65

  MOOI. maar ik hoef geen mondkapje.

 10. Alfred Bentinck

  Baudet is ontmaskerd als iemand die heult met de Russen en jammert over de manier waarop die waarheid naar buiten is gekomen.

  Baudet hangt en hij weet het.

 11. Bes Tolen

  Afred B. Wilt u geen bestaand familienaam gebruiken terwijl u niet van de familie bent? Niet zo heet.

 12. leukeditter

  liever met de russen dan met die idioten van de EU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.