Yikes! Bij einde corona-maatregelen op 1 juni worden 10.000 Nederlanders tegelijkertijd doodziek

Een weinig opbeurende voorspelling van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding vandaag op een persconferentie. Als alle corona-maatregelen op 1 juni aflopen zoals nu het plan is, dan heeft Nederland op 1 juli een angstaanjagende piek van 10.000 doodzieke corona-patiënten op de intensive care. De totale, opgeschaalde, capaciteit wordt geraamd op slechts 2.400.

Het in allerijl ingestelde Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een pijnlijke voorspelling gedaan: op 1 juni kan de regering de tegen het coronavirus ingestelde maatregelen nog niet afschalen. De reden? Gebeurt dat wel, dan zijn er begin juli 10.000 IC-bedden nodig voor een Nederland dat ineens doodziek wordt van het virus. Dat is meer dan vier keer zoveel zieke mensen als dat er bedden beschikbaar zijn op de intensive cares in dit land.

De nieuwe getallen zijn te zien geweest in een persconferentie die het LCPS gaf. Ook een scenario gebaseerd op Lombardije voorspelt weinig goeds: een piek van 7.500 halverwege mei. Ook dat is meer dan drie keer de totale IC-capaciteit.

Vanuit de politiek wordt er met hoofdpijn gereageerd op de nieuwe schatting. “Schokkend,” noemt PVV-leider Geert Wilders de jongste berekeningen.

Al met al lijkt het er zeer ernstig op dat het kabinet-Rutte de huidige maatregelen die nog tot 1 juni lopen ofwel zal moeten verlengen, ofwel een zwaardere ‘lockdown’ moet inzetten. Welke van de twee opties het wordt, vermoedelijk zal een verandering in het huidige regime nog wel weken op zich laten wachten. Hoe dan ook: tienduizend IC-patiënten… oef!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Lambieck

  Als alle corona-maatregelen op 1 juni aflopenzoals nu het plan is,
  .
  Hoe is het is met je duimen Tim?

 2. ET007

  De rest van EU in lockdown, NL gewoon werken.
  Wat verwacht de overheid? Door het gesukkel duurt de hele shit alleen maar langer. Maar wij willen de economie in bedwang houden, zodat we naderhand extra hulp aan kunnen bieden aan Spanje, Italie etc.
  Ondertussen steken de werknemers elkaar en de familie aan.
  Wie gaat dadelijk het werk doen van de mensen die nu zogenaamd belangrijk werk doen?

 3. Brenda Welsh

  Schokkend kan iedereen roepen in deze situatie.

  1. CZ

   Brenda Welsh?

 4. Lambieck

  Het in allerijl ingestelde Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een pijnlijke voorspelling gedaan:
  .
  Kijk, dat noem ik nog eens jezelf in de markt zetten.
  Oprichting, brandbrief en klaar.

 5. Kretoloog

  Virologen en andere zgn. deskundigen gaan nu tegen elkaar opbieden: Wie kan het meest angstaanjagende horrorverhaal over Corona vertellen?

  Ik heb aan alle burgers en bestuurders maar 1 raad: luister niet naar die onheilsprofeten (die uiteraard bij de op sensatie beluste media een gretig oor vinden). Maar volgt de adviezen van het RIVM. Want achteraf bezien, doen Jaap en zijn mensen het best wel goed!

 6. lotje

  Dan stoppen we toch op 31 mei.

 7. JochemX

  Berekeningen en plannen, er komt nooit wat van terecht. Misschien wel gelukkig.

 8. Vrijedenkert

  Zweden heeft bijna geen maatregelen getroffen en de rest van Europa wel met Spanje en Italie als koplopers kwa aantallen slachtoffers!
  Even zien hie zaken in Zweden zich gaan ontwikkelen met alleen maar een samenscholingsverbod voor meer dan 50 mensen, op die manier kun je voorspellen als er ergens in Europa lockdowns worden opgeheven in juni…

  1. -Bo-Realist

   Vrijdenkert
   In Zweden kan het virus zich moeilijker verspreiden vanwege de lagere bevolkingsdichtheid. Vandaar dat bijvoorbeeld in West-China en Noord-Nederland ook relatief weinig besmettingen zijn.

   1. Lambieck

    Volgens DDS virologen gedijt het virus in een koude en vochtige omgeving.
    Kan dit niet echt rijmen met de gang van zaken in Zweden.

    1. Fonz

     Aldus alwetende lampikje ..

     1. Thierry Trollinator

      CZ666?

 9. -Bo-Realist

  Kan men ook ophouden met angstzaaien en mensen met vrijheid en eigen verantwoordelijkheid verder laten leven?
  Desnoods de kwetsbare groepen en de zieken isoleren, maar niet de volledige maatschappij ontregelen

 10. Heras

  Jammer, dat dit bericht niet afwijkt van alle andere hysterische reacties in de media.
  Vraag; hoe vaak is een “voorspelling” uitgekomen??? En krijgen we de verplichte vaccinatie van Bill gates waardoor hij weer een miljard bij verdiend?

  Gelukkig hebben ze nu in Duitsland een belangrijke advocaat die de regering wil aanklagen. Hij vindt (terecht) dat de draconische maatregelen, -1500 doden, alleen door corona-niet mag leiden tot het gijzelen van 83 miljoen mensen.

  In nederland waren dat er……..85 oudere mensen, waarvan er enkelen jongeren.
  De rest van de ouderen had al een onderliggende ziekte.

 11. Heras

  Gisteren op J., gezond verrstand, gehoord, dat deze plannen in 2013 al besproken waren. Ontnuchterend gewoon. Misschien krijgt hij toch gelijk en is dit gewoon een ordinaire staatsgreep van corrupte leiders.
  Bedenk een virus/maak iedereen bang/ dan vragen ze zelf om een lockdown/ wij halen ze eruit/ zij kiezen ons/ intussen pakken we meer controle via telefoon en op straat/ ook controle verder doorvoeren in de huiskamers zodat we alles kunnen regelen/ wij worden rijker/ de banken worden gered.
  Strak plan toch?

  1. Marija

   Ja is ook hier al een paar keer ter sprake gekomen, maar je bent toch volkomen van de pot gepleurd als je als land(en) een dergelijk plan ook echt gaat uitvoeren. Het is misdadig, maar we zien allerlei corrupte en gruwelijke regeringen dingen doen in hun landen, waar je verstand bij stil staat.
   Dus echt verbaasd zou ik niet zijn.

   1. Marija

    BTW het past ook naadloos in de plannen van Rutte en EU.

 12. Lex

  Zijn ze nu echt helemaal doorgedraaid.

  Hebben ze soms een Corona zonnestreek opgelopen.

  Of hebben ze last van een Corona hersenbloeding.

  Ze worden steeds gekker.

  En gekker.

  Stapel gek.

  Volgens mij kunnen ze beter het aantal bedden in Zandpoort gaan uitbreiden*

  * Zandpoort daar stond vroeger het grootste gekkenhuis.

 13. harte385

  Stom lullen is ook een vak tegenwoordig, afschaffen die lockdown en weer lekker aan het werk allemaal voor dat er niets meer te redden valt

 14. harte385

  Ze hebben tijd nodig om nog vele door ons gehate en tegen ons werkende maatregels door te voeren welke ons ook vele miljarden gaan kosten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.