Ach kijk! Weer een zielig migrantenverhaal, met vanavond de uitzending! ‘Griekse grenspolitie schoot met scherp’

De Griekse grenspolitie zou begin maart met scherp hebben geschoten op migranten bij de Grieks-Turkse grens. Griekenland ontkent alles en noemt het ‘Turks nepnieuws’. Maar het Duitse blad Der Spiegel, het hip en moderne onderzoeksplatform Bellingcat en Ollongrens’ hoogstpersoonlijke mondstuk bij de KRO-NCRV Pointer, menen dit wel degelijk te kunnen aantonen. Feit of fictie? We zullen zien!


Eind februari brak aan de Grieks-Turkse grens de pleuris uit. Het ene land zet de poort wagenwijd open en het andere land verdubbelt direct de grensbewaking en gaat op slot. Arme, zielige en (terecht) gefrustreerde migranten werden als politiek instrument gebruikt en kwamen tussen wal en schip te zitten.

Hierdoor zijn grofweg twee kampen ontstaan. De groepen erkennen beide weliswaar dat hier sprake is van migranten als politiek instrument, maar verschillen in hoe zij vinden dat er moet worden gereageerd. ‘Links’, om maar even flink te generaliseren, wil de klap incasseren. Dat zou ik in één zin zo samenvatten: ‘Heel triest dat hij zich met zulke tactieken naar zo’n laag niveau begeeft, maar wij dalen niet mee.’ Het probleem daarmee is alleen dat het een signaal geeft van enorme zwakte.

Op ‘rechts’ is men daar (voor zover ik heb vernomen) veel ‘harder’ in, wat (helaas) soms nodig is. En juist precies in zo’n situatie. Want een bullebak je lunchgeld meegeven, betekent dat je morgen wéér de pineut bent. Dat wordt al snel ook een heel duur grapje. Nee, dan is het beter om niet met je te laten sollen. Moet je wel kunnen winnen natuurlijk.

Wat links niet kan verkroppen, is het feit dat die harde aanpak mensenlevens gaat kosten. Een verschrikkelijk dilemma, waar men op rechts soms misschien wel net wat te makkelijk ‘overheen stapt’, door te zeggen ‘dat is dan maar zo’ of ‘je kunt niet iedereen redden’. Hoe waar dat misschien soms ook kan zijn, dat blijft wrang.

Het is wat dat betreft een strijd tussen ratio en emotie. En beide zijn ook in het bezit van hele degelijke argumenten. In het beste geval is zo’n ‘strijd’ een discussie en dus een heel delicaat proces. Iets wat door actief te zinspelen op een emotionele reactie, compleet teniet wordt gedaan. Het vertroebelt de feiten. En ik ben bang dat Der Spiegel, Bellingcat en Pointer een volstrekt eenzijdig en dus zwaar gekleurd beeld zullen gaan geven.

Griekenland heeft een grens te verdedigen en zal sowieso alles ontkennen. En hun buurland heeft ook baat bij een positief imago voor zichzelf en een negatief imago voor de Grieken. En ik geloof echt wel dat er incidenten plaatsvinden op die plek, maar ik geloof niet dat de Griekse grenspolitie ‘zomaar’ migranten loopt af te schieten. Kan me ook niet indenken hoe dat de Grieken verder helpt. Dan kunnen ze alle hoop op hulp wel laten varen. Maar goed, misschien zijn die Grieken het ook wel ‘gewoon’ meer dan zat. Schieten ze zichzelf in dat geval mooi mee in de voet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Brenda Welsh

  Attendeer het nieuwe FvD lid direct op het bestaan van DDS en laat hem mee genieten van de nieuwsbrief. Hij zal moeten wennen aan het nieuwe jargon. Hopelijk voelt hij zich gauw thuis.

  1. AS210854

   BW, WAT EEN NEP REACTIE, JOUW AANWEZIGHEID OP DEZE SITE WENT TÓCH OOK NOOIT.

  2. fisufisu

   brenda is er als de kipjes bij om juist op dit soort verhalen te reageren…

  3. Maks

   Brenda Fallus Welsh?

 2. Vrijedenkert

  Als Griekse grenswachten al met scherp heeft geschoten dan zal men daar een zeer dringende reden voor gehad hebben…
  Het Turkse regime is al heel lang bezig de Griekse maar ook ook andere Europese overheden te ondermijnen voor eigen gewinen zetten alle middelen wat ze tot hun beschikking hebben daarvoor in!

 3. NoDoubt

  Het zijn geen asielzoekers maar gelukszoekers. Ze waren namelijk al vrij toen ze de grens van Turkije overgingen. Daarna worden het gelukszoekers. Want ja in EU hoef je niet te werken want je krijgt niet eens een verblijfsvergunning maar gelijk een paspoort en dan ontvang je automatisch geld. Eerst door de EU en Soros via een creditcard, elke maand 500 euro en daarna van het land waar je geplaatst wordt. Een bijstandsuitkering en op vakantie in je eigen land. Heel goed geregeld door Pinokkio. En wie betaald dat? U. Kosten voor NL 500 miljard. Naast Klimaat en onzinnige Corona die minder doden heeft dan de griep van 2 jaar geleden. Je pensioen gaat met 20% omlaag en NL is failliet op niets af. De leiders moeten voor het tribunaal.

 4. CLoVis

  Dat ze geschoten hebben neem ik ze niet kwalijk;
  wèl dat ze zo slecht gemikt hebben.

  1. CLoVis

   Als ze echt beschoten waren liepen ze als eerste te roepen
   over het aantal gewonden en doden.

   Maar ja, iemand vals beschuldigen valt tegenwoordig
   zeker ook onder het ‘mensenrecht’.
   En hoe zieliger ze lijken
   hoe groter de blinde ‘liefde’ van de deugers.

  2. Alfred Bentinck

   Smeerlap.

   1. Rammstein

    Dat ben je inderdaad, vieze jakhals.

    1. Alfred Bentinck

     We zijn het eens een keer eens, R*mmstein.

   2. CLoVis

    @lamlul

    Ik kan nog veel harder schelden: DEUGER.
    Kijk, ik kan pas tekeer gaan.

    1. Alfred Bentinck

     Samen met R*mmstein zie ik Clovis, als het op schelden en tieren aankomt, tot grote dingen in staat.

   3. fisufisu

    achemde alfred jodokus mohamed bunzing brenda

    1. Brenda Welsh

     @Rammstein is een mens van goede wil, het probleem is dat hij in bijna elke situatie geen uitgang ziet. Dan slaat de angst toe en hij begint te zingen.

 5. feitelijk

  Slecht gemikt dan want er waren geen letsel gevallen

  broodje aap verhaal ofwel links nepnieuws

 6. kees cup

  Als een land haar grenzen sluit dient dat gerespecteerd te worden, zo niet dan mag m.i een indringer verwachten dat een land haar grenzen verdedigt.

  Maar een EU land mag van deuglinks haar grondgebied zeker niet verdedigen, een dergelijke reactie hadden de gelukszoekers dan ook niet van Hellas verwacht.
  Maar het werkt wel …
  Er is na dit incident een grotere kans dat dit soort gelukszoekers een gesloten grens meer gaan respecteren. Minder instroom via Griekenland dus.

  Huilen voor de linkse “zieligheids industrie” hier, die nu één van haar verdienmodellen ziet verschrompelen.

 7. perry

  De opstelling van de EU lidstaten moet nog hardvochtiger zijn dan het grove machtsspelletje van Erdogan!
  Collateral damage, het moet maar eens!

 8. Lex

  Ach het is toch allemaal zo zielig.

  Haal ze allemaal hier maar na toe, maar niet hun ouders en overige familie.

  En dat is nu het grote probleem, als je denkt we halen dat kind hier naar dan mag de rest van de familie ook naar Nederland komen.

  Ze moeten allemaal onderhouden worden wat 1 tot 1½ ton per gezin per jaar kan gaan kosten wat dus niet aan belangrijkere taken besteed kan worden. Dus laat ze dan maar weg blijven en wegkwijnen daar in de vluchtelingen kamp.

  Ze moeten daar in de regio maar opgevangen worden. Hun ouders hebben de keus gemaakt om daar indertijd naar toe te gaan jammer voor die kinderen.

  Het was hun eigen keus daar naar toe te gaan dus kunnen ze ook weer terug gaan.

  1. Antihedo

   Precies. Zij zijn niet zielig en wij hier in Nederland zijn al helemaal niet zielig. Er zullen wat bedrijven failliet gaan en wat mensen werkeloos worden. Maar als deze vluchtelingen niet zielig zijn, dan is niemand hier in Nederland zielig. Kunnen we deze site van azijnzeikers gelijk opheffen.

   1. weer woord

    Hef jezelf maar op randdebiel

    1. Antihedo

     Als jij ook mee doet.

 9. O.k.

  Vluchtelingen zijn het toch al gewoon om beschoten te worden,anders zouden ze niet hoeven vluchten. Misschien werkt het zo om ze weer zuidwaarts te vluchten en dan zijn we er vanaf.

  Zal wel hard zijn,maar kijk hoeveel daklozen burgers er al zijn,die moeten maar eerst onderdak krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.