Alarmerend! Nieuwe kinderziekte duikt op in westerse landen, maar verband met corona (nog) niet aangetoond

Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben diverse meldingen bekendgemaakt van een nieuwe kinderziekte die de kop opsteekt. Die laatste heeft zelfs al sterfgevallen te betreuren. Buik-, maag- en darmklachten met een stevige koorts zijn de symptomen. Ik vraag me af: is dit een nieuwe ziekte, of een gevolg van corona?

Nog geen bewijs?
Deze nieuwe ‘kinder’ ziekte duikt dus in diverse landen op, in een periode waarin die landen in lockdown zitten. Dat men de link legt met het coronavirus is dus helemaal niet gek.

Artsen en soortgelijke experts zijn natuurlijk héél voorzichtig. De meesten van hen houden het op ‘geen medisch bewijs voor een link met corona’, wat natuurlijk niet hetzelfde is als ‘er is geen link met corona’. Maar met wat vlot inlezen kom je al een heel eind, en vallen er snel bepaalde zaken op. Zo heeft de ziekte twee duidelijke kenmerken.

Ziekte van Kawasaki
De eerste is dat de symptomen op die van de ziekte van Kawasaki lijken. Maar dat is een vrij zeldzame kinderziekte die voorkomt bij kinderen tot 5 jaar. De Nederlandse gevallen zijn echter twee tieners en ook in Italië en het Verenigd Koninkrijk gaat het om ‘school-aged and young teenagers’. Dat is meer 5 jaar en ouder, dan ‘tot 5 jaar’ zoals bij de ziekte van Kawasaki het geval is.

Toxic shock syndrome
Het andere kenmerk is het Toxic shock syndrome (TSS). Huiduitslag, afstervend weefsel en allerlei ontstekingen, lees ik hier. Het coronavirus staat erom bekend dat het weefselschade kan veroorzaken en dat het via ACE2-receptoren in de longen binnendringt.

Cytokine storm
Bij SARS, wat op dezelfde manier het lichaam binnenkomt, ontstond er bij patiënten soms een zogeheten cytokine storm: een overreactie van het afweersysteem. Het heeft dezelfde symptomen als deze nieuwe kinderziekte. En, ook ‘toevallig’, dit citaat uit het AD-artikel: “Over een mogelijk verband met het virus zegt hij (red: Van Woensel): ,,Als dat zo is, en het is echt veel te vroeg om daarvan te kunnen spreken, zou het waarschijnlijk niet zozeer door het virus zelf komen, maar om overreactie van het afweersysteem gaan.’”

Heel goed dat die artsen zo voorzichtig zijn, je moet alle opties open houden namelijk, maar dit is toch allemaal wel héél toevallig. Die link wordt wel gelegd denk ik.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Blitzkrieg

  Volgens mij had Jensen het hier een week geleden al over, dat ze weer een nieuwe bangmakerij aan het zoeken waren. Ik kan me vergissen en ga het nu dan ook niet nazoeken. Eigenlijk word ik zo langzamerheid bijzonder moe van deze onzin.

  1. weer woord

   Kunnen ze de emotie-porno weer op max vermogen pooieren

   DeNkT eR dAn NiEmAnD aAn De KiNdErEn!!?

   Houd het hoofd koel mensen….

  2. Lugor

   Volgens mij komt deze nieuwe ziekte uit het laboratorium van Bill Gates en heeft Soros de verspreiding voor zijn rekening genomen.

   1. Blitzkrieg

    Lugor : Zo zomaar kunnen… en als Tedros aan de alarmbellen trekt ben jij deze discussie al lang weer vergeten.

   2. Alfred Bentinck

    Natuurlijk.

    🙂

    1. Bolland

     Ja professionele vriend Jaap van Dissel staat op een zwarte lijst, ook wel de digitale schandpaal genoemd. zwartelijstartsen.com

     Maw we worden door deze crisis heen geloodst door iemand die liegt en fraude heeft gepleegd, een onderwijzer van een lagere school met mooie schoenen,en last but not least een pz mannetje van Unilever.

     Dat geeft vertrouwen

 2. Jack Flash

  In een zieke wereld kijk ik nergens meer van op.

 3. Lugor

  Zo heeft de ziekte twee (zegge twee) duidelijke kenmerken.
  Ziekte van Kawasaki
  Toxic shock syndrome
  Cytokine storm

  1. Original NL

   Lugor kan zelfs tot 3 (zegge drie) tellen…..en dat met alleen mavo, knap hoor!

   1. Lugor

    Dank dat u mijn vaardigheden hoger inschat dan die van de stukjesschrijver.
    Kleine correctie, de mavo is van ver na mijn studiedagen.

    1. weer woord

     Knap hoor, ook uw puzzel vermogen is zeer indrukwekkend.
     Uw laatste puzzel kostte u slechts drie maanden, terwijl op de doos toch zeker “twee tot vier jaar” stond…..

    2. Blitzkrieg

     Lugor : Dat tot drie tellen zegt niks over je vaardigheden, je kan drie woordjes achter elkaar in de goede volgorde nazeggen; sorry, maar grote knul lijkt me eigenlijk al een beetje teveel.

  2. Blitzkrieg

   Quote : “Zo heeft de ziekte twee (zegge twee) duidelijke kenmerken.
   Ziekte van Kawasaki
   Toxic shock syndrome
   Cytokine storm”

   Ziekte van Kawasaki
   De eerste is dat de symptomen op die van de ziekte van Kawasaki lijken…

   Toxic shock syndrome
   Het andere kenmerk is het…

   Cytokine storm
   Bij SARS, wat op dezelfde manier het lichaam binnenkomt, ontstond er bij patiënten soms een zogeheten cytokine storm: een overreactie van het afweersysteem.

   Dit stukje gaat over een overreactie van het afweersysteem bij de ziekte SARS, en zo blijven er dus maar twee kenmerken m.b.t. COVID over. Dat begrijpend lezen is nog steeds een dingetje zo te zien. Maakt niet uit, van een tr*l verwacht ik ook niet anders.

 4. lotje

  Die vergelijking komt nog wel door de criminele RIVM.

 5. Beukman

  “Ontsnapt” uit een Chinees lab?
  Wel toevallig dat vorige jaar alle kinderen in China zijn ingeënt met een onbekend goedje, en deze nieuwe kinderziekte zich in China zelf nog niet heeft geopenbaard.

 6. Bullshit16

  Ja hoor reken daar maar op we krijgen allemaal smetvrees
  Wat denk je die kinderen die niet meer buiten komen die bouwen geen weerstand meer op en als ze al buiten komen dan mogen ze nergens aankomen en als ze ergens aan komen dan moeten ze gelijk hun handen wassen met zogenaamde bacteriën dode zeep wat overigens puur vergif is dus ja dan is het niet vreemd dat kinderen ziek worden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Brenda Welsh

   Hebben FvD en PVV eigen zeep in de aanbieding ?

   1. Bullshit16

    Brenda
    Huilbaby

 7. Weldenkend

  “Heel goed dat die artsen zo voorzichtig zijn, je moet alle opties open houden namelijk, maar dit is toch allemaal wel héél toevallig. Die link wordt wel gelegd denk ik.”
  @Wout Willemsen
  Met zeer beperkt journalistiek onderzoek was je al duidelijk geweest dat de 10 Nederlandse gevallen geen van allen met Corona besmet zijn.

 8. toetssteen

  Het liet mijn vrouw, medisch onderlegd, denken aan roodvonk. Vooral vanwege die rode (frambozen) tong. Dat is geen virusinfectie, maar een bacteriële. Daar gaapt een wereld van verschil tussen, zoek het alzo eerst even uit alvorens mensen de kast op te jagen.

 9. Appelstroop

  komt vast door de stikstof, we moeten nu ingrijpen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.