Bedrijven mogen omvallen, personeel mag worden ontslagen – Geen ‘ontslagboete’ voor werkgevers in nieuw ‘aangescherpt’ steunpakket

Vakbondsvoorman Piet Fortuin van CNV spreekt van ‘een clusterbom’. Dat is de beschrijving die hij geeft voor wat hij minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vrijdagavond bij tv-talkshow Op1 hoorde zeggen. Daar werd namelijk duidelijk dat het nieuwe steunpakket behoorlijk wat ruimte laat voor ontslag en faillissement. Er gaan dus economische klappen vallen.

Vanuit economisch opzicht is het allemaal heel logisch te verklaren dat men ervoor kiest niet langer iedereen te blijven redden. Het wordt te duur en de kans is groot dat men te lang aan het ‘infuus’ blijft hangen.

Maar het kabinet heeft vanaf het begin wél de indruk gewekt dat men zich geen zorgen hoefde te maken wat betreft hun baan of bedrijf. De overheid had immers diepe zakken. Men trok praktisch kosteloos miljarden uit de muur en there’s more where that came from. Waar ging men ook alweer vanuit? Kosten van rond de 10-20 miljard per (drie?) maand, 90 miljard ‘op de plank’ en nog iets van 40 miljard dat zonder moeite kon worden bijgeleend, mocht het écht uit de klauwen lopen.

Daar stapt het kabinet nu dus vanaf, want het wordt toch wel érg duur allemaal. Maar er komt dus een volgend, zij het afgeslankt, steunpakket. En dat betekent dus dat men nu druk bezig is met uitzoeken wie men perse wil blijven redden en wie men laat vallen. In theorie is dat vrij simpel: makkelijk vervangbaar betekent einde noodsteun. Afhankelijk van hoeveel geld ze nodig hebben en uit willen geven natuurlijk.

Dat wordt volgens mij één groot drama. En ik durf er haast wel om te wedden dat veel van die ‘afgestoten’ bedrijven ook nog eens zullen worden belemmerd door overheidsmaatregelen. Of in ieder geval dat gevoel zullen krijgen. Want er zitten straks zat bedrijven tussen die het waarschijnlijk wel kunnen overleven, mits ze (en misschien wel met wat aanpassingen) de ruimte krijgen om weer omzet te genereren.

En dat wordt ook geen makkelijke klus trouwens, want de spoeling is wat dat betreft aardig dun. Dat wordt janken geblazen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Peetjoh

  Her steunpakket is een lachertje. De meeste steun gaat naar degene die ons corona gebracht heeft. De reisbranche. Wij zouden moeten eisen dat die reisbranche niks krijgt en failliet gaat weg ermee zij zijn de grote schuldige in de verspreiding wereldwijd.

 2. Bullshit16

  Altijd al gezegd mkb en zzp’ers kunnen doodvallen
  Die landverraders kabinet heeft nog wel een paar MILJARD voor Brussel en die gelukszoekers en die feestvierende landen

 3. lotje

  Tegen de muur plaatsen dit soort tuig

 4. C.A.Barstow

  Beloftes maken schuld luidt het gezegde.
  Wij weten allemaal dat Rutte een verachtelijke misleider, land en volksverrader en rondstrooier van mooie beloftes is, zijn beloftes kunnen wij gerust met een kilo zout nemen.

  De multinationals, de ”vriendjes” van huichelaar Rutte die zullen de grootste hap uit de pot met financiële hulp nemen, de rest moet maar afwachten, om het maar niet over de zeer ernstige situatie in de zorg te hebben.

  Stem dit verachtelijk linkse kabinet weg,
  Stem FvD/PVV.

  1. Politiek Profeet

   Het kan wellicht ervoor zorgen dat de vlam sneller in de pan slaat…
   Honderdduizenden werkelozen,bijstandtrekkers erbij.
   Die zien hun leven naar de kloten gaan terwijl buurman/vrouw achmed,mohammed en fatima de steungelden binnenharken met kruiwagens vol.
   Het klootjesvolk gaat het beleven de komende maanden….misschien valt dit roverskabinet en worden de verantwoordelijken voor de dood van onze oudjes voor een volkstribunaal gesleept en berecht.

 5. Duckday

  Stuur dit waardeloos kabinet weg en BREEK het Kartel

  Stem PVV of FvD daarna snel uit de EU en EURO dat nog niks bijgedragen heeft aan de welvaart van de NORMALE man vrouw in NEDERLAND.

  De EU en EURO is uit op EUROPA te overheersen met macht hoogmoed en waanzin.
  Nederland is een afvalbak van europa geworden met het beleid van kom maar binnen

 6. Alfred Bentinck

  DDS is natuurlijk een extreem-linkse site en vanuit die visie is het logisch dat men meent dat de Overheid (de belastingbetaler) ook bedrijven overeind moet houden die door Corona niet meer levensvatbaar zijn.

  Corona leidt tot een nieuw soort Marxisme.

 7. Blitzkrieg

  Bedrijven mogen omvallen, personeel mag worden ontslagen – Geen ‘ontslagboete’ voor werkgevers in nieuw ‘aangescherpt’ steunpakket

  FOUT: Het is de bedoeling dat bedrijven omvallen, net als de vissers en de boeren en de vissers moet nu het midden en klein bedrijf kapot. We moeten naar een schulden economie, iedereen moet aan de schulden… schulden… schulden… Jaren en jaren spitroede lopen om het failliete systeem te redden. Quantitative easing, geld bijdrukken dat het een lieve lust is… we betalen voor onze eigen ondergang.

 8. feitelijk

  En de burger mag weer bloeden voor de Haagse sinterklaas mentaliteit.

  De meeste bedrijven worden gehinderd door de roverheid met regels en procedures zodat het opheffen van die bureaucratie veel meer brengt dan die paar centen die de burger en die bedrijven uiteindelijk zelf mogen ophoesten.

  De wel bekende linkse sigaar uit eigen doos.

 9. Lugor

  Op dit rechtse blog beginnen alle linkserts weeraardig te steigeren.

 10. RPML

  20 tot 30 jaar lang 17 miljoen mensen in een crisis gooien omdat je 8 weken ‘de zwakkeren’ wilde beschermen; solidariteit kent geen grenzen… hoe zou dit later de geschiedenisboeken ingaan?

  1. Lugor

   Als de dag waarop het duidelijk werd dat dit zogenaamde rechtse blog hoofdzakelijk bevolkt wordt door linkse nationalistische jankballen.

   1. weer woord

    Lugor loopt weer lekker te stoken als het miezerige holtorretje dat het is, prima knulletje hier is wat aandacht voor je.

    Heeft het sukkeltje ook nog iets inhoudelijks te melden?

  2. fisufisu

   Precies RPML 7.700.000.000 mensen gegijzeld omwille 284.000 doden, het is een aanslag op ons sociaal economisch stelsel, erger nog, Nederlanders laten zich dit echt aanpraten door een stel angstaanjagers, geven geen tegengas gaan akkoord met de zogenaamde 1.5meter samenleving, veel erger nog is dat bedrijven verplicht worden dit in te voeren op straffe van exorbitante achterlijk hoge boetes, ik bedoel, visje eten voor de viskraam?! € 4000,– boete, € 390,– voor te dicht op elkaar in groepsverband….

 11. Cootje

  Mij voorspelling van januari gaat uit komen . Corona gevolgd door een extreem zware recessie, de zuid Europese landen en hun banken gaan failliet . Daar kan geen monopolie geld van de ECB tegen op . Mensen zien het nu nog rooskleurig maar het einde van het jaar komt de klappen , het gedrocht de Europese unie gaat ten onder . Niet door de polderde Nederlanders , maar juist door de zuid Europeanen , die een totale armoede moeten onder gaan . In de wereld gaan alle opkomende economieën kapot . En zuid Europa

  1. Alfred Bentinck

   Ik zie dat Cootje de zon nog wel in het water kan zien schijnen.

   🙂

 12. LifeBuddy

  Jullie kennen de het knallen van de zweep toch wel. Dat is de ” PINOKKIO TWIST”, Eerst de hele hand pakken en dan het topje van de middelvinger teruggeven. Dan jezelf op de Borst slaan en roepen, kijk eens hoe goed dat ik ben. Dat is precies wat rutte nu gaat uitvoeren en daar blijf je wel mee Twisten.

 13. Bolland

  Waardeloos stelletje, geen geld voor de voor z n bestaan knokkende ondernemer, maar wel miljarden uitdelen aan de EU om notoire wanbetalers,zwartwerkers en fraudeurs te ondersteunen.

  Want anders worden Italie, Spanje en Frankrijk boos

  Schoftenstreek van Koolmees, zwaar door het ijs gezakt

 14. yellow thread street

  Het is natuurlijk niet prettig, maar het geld raakt bij de overheid ook een keer op.
  Bedrijven die geen werk meer hebben verplichten het personeel aan te houden, belachelijk, werkgevers zitten daar ook niet op te wachten.

  We zouden Zweden moeten volgen, alles weer opengooien, het is een risico, maar wat moet je dan.
  Het is kiezen uit 2 kwaden.

  Stop daarnaast de afdrachten aan Brussel, eigen land eerst, en flikker alle gelukszoekers er uit, die hebben geen enkele toegevoegde waarde.

  De EU moet ontbonden worden, Rutte maakt het weinig uit, hij werkt in opdracht van Brussel en zal daar straks een mooie baan krijgen, hij zal Nederland schaterlachend een dikke middelvinger geven.
  Volgend jaar verkiezingen, ik verwacht dat ondernemers die failliet zijn niet meer op de gevestigde orde gaan stemmen.
  Een geluk bij een ongeluk, FvD en de PVV zullen de grote winnaars worden.

  1. Politiek Profeet

   De oplossing is als simpel/eenvoudig maar toch geniaal…
   PVV aan de macht, is het in een jaar weer op het welvaartsniveau van de aloude EEG…

   1. Alfred Bentinck

    Inderdaad, een simpele redenering.

    1. Maks

     Alfred Anus Kummer?

     1. Rogul

      Wat leuk, ons potloodventende bipsgaatje is weer in huis.

      Hoe gaat het met je holmaat Vuistneuker?

     2. Maks

      Alfred Anus Roggel?

    2. fisufisu

     Het is ons natuurlijk zeer duidelijk dat gespleten persoonlijkheid rugol aka achmed alfred jodokus zijn geesteszieke seks*ele geaardheid maar niet onder cöntröle krijgt, we zien een uitstekend zelfbeeld, puur ook omdát hij het niet meer voor zichzelf kan houden, zelfs niet met de zwaarst mogelijk psychose onderdrukkende medicatie..

     1. Alfred Bentinck

      Ik zie dat je jouw seksuele problemen helemaal onder contr*le hebt.

      Allemachtig, arme man, wat ben jij de weg kwijt!

     2. Rogul

      Alfred, De oude Maks en Fistfucker zijn twee oude vieze mannen die elkaar hier opgeilen met seksuele boodschappen over anus, fallus en vooral hun p*edofiele gevoelens voor kinderen.
      Een vies stelletje maar wel leerzaam. Dit soort mannen bestaan gewoon.

      Grappig is trouwens dat Fistfucker zichzelf ook nog een gelovig gristen noemt. Net als zijn held Jezus houdt hij heel veel van kinderen.

     3. fisufisu

      En achmed alfred jodokus bewijst mijn gelijk, rogul en alfred zijn 1

     4. fisufisu

      Ze krijgen het “beide” niet onder cöntróle, hun uitspraken liegen er niet om namelijk…

      Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      achmed alfred aka rogul rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~achmed alfred aka rogul ~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~achmed alfred aka rogul~

      –achmed alfred aka rogul vinden dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      – achmed alfred aka rogul vinden het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens achmed alfred aka rogul toekomt.

      * = ped*partij martijn

     5. Rogul

      Vuistneuker en Potloodventer zijn al weer druk aan de babbel over seks met kinderen. Alfredje zit er niet mee maar zij kunnen er eindeloos over fantaseren.
      Maar ik moet m’n ronde doen, veel plezier oude geilaards ik ga er even tussenuit.

     6. Alfred Bentinck

      Er draait hier een nachtprogramma over pikante zaken.

      Bijzonder.

      🙂

     7. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

     8. fisufisu

      roggols uitspraken liegen er niet om, dat het even duidelijk is en een waarschuwing met wie we te maken hebben

   2. rujoleki

    Volkomen gelijk. PVV en het Fvd aan de macht betekent einde islam en einde asielparasieten. Nexit

 15. Vogel

  Vreemd hoor, als je als bedrijf na 1 maand al begint te janken dat je failliet gaat, heb je toch iets verkeerd gedaan.
  Hoge start kapitalen. Hoge huren, dure leaseauto, meerdere keren met vakantie, zelf nx doen ik heb toch personeel., €4000 in je zak steken. En maar profiteren van de maatschapij. Nee gewoon failliet laten gaan die sloebers.
  Ikzelf ben al 6 jaar op m’n eigen, en heb genoeg buffer om deze paar maanden op te vangen, natuurlijk is een jaar ook voor mij teveel.
  Dus niet zo janken. En je vrouw haar creditcard in laten leveren

 16. rujoleki

  Het CNV?Die vakbond heeft samen met de FNV de arbeiders bedrogen door in te stemmen met de pensioenleeftijdsverhoging tot 67en drie maanden. Nooit meer lid van die verraders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.