shutterstock 1098814574

Facebook wordt censuur-apparaat voor WHO: gaat gebruikers waarschuwen bij reageren op 'corona-nepnieuws'

Geen categoriemei 12 2020, 16:00
Facebook rolt in de komende weken nieuw beleid uit. Misschien wel de domste beslissing die men ooit heeft gemaakt! Facebook gaat namelijk nepnieuws rondom corona bestrijden. En om te bepalen wat nepnieuws is, baseert men zich op de 'altijd objectieve' WHO. Zo werk je samenzweringstheorieën dus in de hand... Lekker bezig, Facebook!
'Heb gestaan op feesboek' is niet alleen een Nederlands fenomeen. Overal ter wereld ziet men wappies opduiken die 'onderzoek hebben gedaan' en al snel tot de conclusie komen dat 'de elite' de wereldbevolking tot slavernij wil dwingen, door allerlei extreme maatregelen en ontwikkelingen in het leven te roepen. Dat idee is (grofweg) als volgt samen te vatten:
'Met het 'neppe' coronavirus (ontwikkeld in Amerika en door/met hulp van Amerika losgelaten in China) laten ze de ouderen sterven. Het vaccin bevat een chip waarmee ze 'ons' afhankelijk maken. De draadloze connectie is waar 5G voor bedoeld is.'
Voor extra smaak voeg je nog wat lizardpeople, Illuminati, Joden, Skull & Bones, de maanlanding en wat Bijbelcitaten toe. Dat slinger je om de zoveel tijd in stukjes op Facebook en daarna is het een kwestie van iedereen blokkeren die de mainstream media volgt en 'moeilijk doet' op het moment dat diegene vraagt om fatsoenlijk bewijs.
Dat soort mafketels zitten al jaren op Facebook en belanden ook steeds meer in de schijnwerpers. Dat weet inmiddels een groot deel van de bevolking, ook wereldwijd. Facebook moet daar toch zelf óók van op de hoogte zijn, anders proberen ze niet zo overduidelijk nepnieuws te bestrijden. Maar is er dan niemand die zich openlijk heeft afgevraagd of deze aanpak wel de juiste strategie is? Want hoe achterlijk de meeste ideeën van hun ook zijn, ze geloven het wél echt.
Sommigen zetten, zonder ook maar een greintje bewijs, masten in de fik 'want 5G'. Er zijn nog helemaal geen 5G-masten in Nederland, of er zijn in ieder geval nog geen 5G-masten gesneuveld door brandstichting. Maar zonder ook maar énig bewijs gaat men dus op pad, zoeken naar iets waarvan ze geen idee hebben hoe het eruit ziet. Die zitten er gewoon tussen.
Facebook zou zulke wappies wel eens flink tegen zich in het harnas kunnen jagen. De WHO is al onbetrouwbaar vanwege de VS (in het verleden) en de band met China (en de informatievoorziening vanuit China naar de WHO). Dit gaan ze opvatten als censuur, al dan niet beïnvloed door de WHO en dus China. Ik zeg het je, dat gaat mis!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten