D66 politica met portefeuille democratie en verkiezingen toont zelfreflectie en stapt op: ‘Ik heb niks bereikt’

D66 Tweede Kamerlid Monica den Boer stapt op als Tweede Kamerlid. Ze zat zo’n 2,5 jaar in de Kamer voor D66 met de portefeuille brandweer, politie, crisisbeheersing, provincies/gemeenten, democratie en verkiezingen. Naar eigen zeggen had ze niet veel bereikt als politica en voelde zij zich meer een wetenschapper. Nou als D66’er heeft ze natuurlijk de doodsteek gegeven aan het referendum, dus heeft ze inderdaad redelijk haar portefeuille verzaakt. 


Als Kamerlid lukte het haar niet echt om potten te breken, ze voelde zich meer een wetenschapper en besloot daarom toch maar haar functie neer te leggen. Ze heeft het gevoel gehad nooit haar vleugels te kunnen spreiden, wellicht voelde ze de verstikkende werking van de fractiediscipline? Ze moest zich bezig houden met onder andere democratie en verkiezingen, en helaas is nu net haar partij de partij die niet kon wachten om een democratisch instrument te slopen. 

Ze schrijft het volgende hierover:

“2,5 jaar geleden ging ik met veel energie en inzet vanuit de wetenschap de politiek in, maar ik heb moeten concluderen: ik ben meer wetenschapper dan politicus. Het is – ik schrijf u dat in alle eerlijkheid – met grote aarzeling dat ik dit publiekelijk uitspreek. Omdat het voelt als falen dat het me minder goed is gelukt mijn vleugels in de Kamer uit te slaan dan ik had verwacht. Omdat ik me realiseer dat het niet altijd op waardering kan rekenen als je je kwetsbaar opstelt. Omdat ik als democraat in hart en nieren me geen groter voorrecht kan bedenken dan Kamerlid te zijn.”

Gelukkig kan ze volgende maand direct aan de slag als hoogleraar aan de Nederlandse Defensie Academie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Kretoloog

  Monica den Boer heet de zwaar gefrustreerde D66-dame.

 2. RvdBe

  Lekker wachtgeld opstrijken.

  1. Petrazoveel

   Dat is maar de vraag. Inkomsten worden verrekend met wachtgeld. Het ligt er dus aan hoe hoog haar nieuwe salaris is of ze nog gebruik kan maken van haar recht op wachtgeld.

 3. Rammstein

  “Omdat ik me realiseer dat het niet altijd op waardering kan rekenen als je je kwetsbaar opstelt.”

  Alleen een achterlijk wijf kan zo’n idiote zweefboodschap afgeven en nog serieus menen ook. Ieder normaal mens weet dat de politiek een slangenkuil is waar alleen hypocrisie, pathologisch liegen en backstabben een kans op overleven geeft.

  Trutje was ideologisch bevlogen. Daar zitten ze bij de meest gevaarlijk partij van Nederland echt op te wachten hoor. De excuusneger met een rok aan. Mens ga met je reageerbuisjes spelen.

  1. Michel Bloemkist

   Kun jij niet een een keer je schuimbekkende waffel laten dicht timmeren door een Pegida-demonstrant of iets dergeljks?
   Het wordt geloof ik steeds erger.

   1. weer woord

    En kan jij eens een keer wat meer inhoud tonen dan als een gepikeerd piemeltje een ander de les te moeten lezen?
    Je komt zelf ook alleen maar over als een oude zeikerd….
    En dan nog pegida erbij roepen ook, mankeer je iets aan je knuistjes lafbek!

    1. Michel Bloemkist

     Jij weet niet eens waar ik het over heb, blijf maar lekker in je zolderkamertje stinken.

  2. Pauline Kummer

   U eet verkeerd of gebruikt verkeerd in uw bruine kroeg. U zou ook kunnen schrijven onder invloed van kwalijke vulkaandampen. Gezond is het niet. Gooi een hengeltje uit ipv te mokken.

 4. jhak

  Zouden meer onnozele d66ers moeten doen

 5. Bullshit16

  Als echte democraat wat nou echte democraat wat is nou echt aan democraat van dictator 66 alle vrijheden nemen die dictator66 ons weg wij moeten een pilletje zo we moeten een pilletje zus wij moeten onze organen zelf verdedigen wand anders ben je zo wie zo donor man flikker op met deze dictators 66 partij geef ons onze vrijheden terug stelletje klootzakken dat noemt zich een democratisch partij wat een bullshit

  1. Pauline Kummer

   U eet verkeerd of gebruikt verkeerd in uw bruine kroeg. U zou ook kunnen schrijven onder invloed van kwalijke vulkaandampen. Gezond is het niet. Gooi een hengeltje uit ipv te mokken.

   1. weer woord

    Je valt in herhaling halve zool

 6. Alfred Bentinck

  Wat merkwaardig, mevrouw Den Boer spreekt nergens over een ‘verstikkende fractiediscipline’.

  Dat bedacht Bart er dus gewoon bij.

  1. Maks

   Alfred Anus Bentinck?

  2. Blitzkrieg

   Bunzing :
   Quote : “Dat bedacht Bart er dus gewoon bij.”
   Oh ja hoor, daar hebben we onze plaatselijke wikipedia weer. Van alles op de hoogte behalve de eigen beperking… tja wat doe je eraan.

 7. feitelijk

  druiloor 666 ziet het licht

 8. feitelijk

  druiloor 666 op zoek naar wachtgeld om vervolgens in vrindenbaantje gedouwd te worden. Niet teveel uit de school klappen

 9. Smek

  Slim om nu het zinkende schip te verlaten en wachtgeld te innen.

  1. Pauline Kummer

   Kajsa Ollongren zal ons ongetwijfeld verder de weg wijzen. Helaas moest zij vanwege persoonlijke omstandigheden enige tijd verstek laten gaan. Die niet te benijden omstandigheden werden haar hier ontfatsoenlijk verweten door een enkeling alsof ze hier zelf op aangestuurd had.

   1. Cootje

    Mevr Ollongren hoeft van mij niet terug te komen , net als haar hele D66 familie . Heeft Sophie in ‘t veld haar 4 ton onterechte teveel gedeclareerde onkostenvergoeding al terug betaald ? En verder is de D66 op de Amsterdamse bakfiets generatie , een enge beweging die gelukkig op groot verlies staat in de peilingen ,

 10. Heras

  Ja daarvoor ga je in de politiek: om waardering te krijgen….misschien, heel misschien gaat d66 dezelfde kant op als denk. Of is dat wishfull thinking.

 11. gustav

  Monica den Boer zit gewoon bij de verkeerde partij, ze zou gelukker zijn geweest als lid van een partij die transparantie en pragmatische politieke denkbeelden voorstaat!
  De fascistische dweperigheid van D66 is voor normale weldenkende mensen niet vol te houden!
  Partijen als de PVV en het FvD zouden haar ambities en politieke vreugde ten volle hebben doen opbloeien!

  1. perry

   gustav:
   Elk nieuw lid van D66 wordt verplicht, om maandenlang geïndoctrineerd te worden met specifieke voor de partij vereiste fascistische denkbeelden!
   Bij Monica den Boer is dat dus mislukt, hopelijk heeft ze er geen psychische schade aan overgehouden!

   1. Michel Bloemkist

    Als je nu eens een goed boek gelezen zou hebben over het fenomeen fascisme, zou je misschien een punt hebben.

 12. ReJa

  Uit h**ps://d66.nl/afscheidsbrief-monica-den-boer/ Hoogtepunten tijdens mijn Kamerlidmaatschap waren onder andere de viering van 100-jaar kiesrecht, dat ik in een werkgroep onder uw voorzitterschap heb mogen vormgeven. Hoogtepunt in een werkgroep een viering vormgeven, wat stel je dan voor?

  1. Kretoloog

   Ja, dit D66-vrouwtje is met weinig tevreden. Het geeft daarom te denken dat zij desondanks zwaar gefrustreerd de politiek vaarwel zegt. Het moet werkelijk geen pretje zijn om samen te werken in de D66-fractie olv Rob Jetten.

 13. fisufisu

  Burgerfrustrerende middelen worden nooit tegen gehouden door d666

  1. Michel Bloemkist

   Occultdemagoogje?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.