De moeder van premier Rutte overleden

Woensdag 13 mei is de moeder van Mark Rutte op 96 jarige leeftijd overleden. Premier Rutte heeft tijdens het ziektebed van zijn moeder gewoon doorgewerkt. Op de dag van haar overlijden had Rutte nog een crisisoverleg met het kabinet. 

Voor onze premier moet het een verschrikkelijke tijd zijn geweest, het land zit in een gezondheidscrisis, de economische crisis nadert en tot overmaat van ramp overlijdt zijn moeder. Tussen het managen van deze  crisis door heeft hij afscheid moeten nemen van zijn moeder, een diep tragisch moment.

Wij wensen premier Rutte nog veel sterkte. Het zijn absoluut geen makkelijke tijden voor hem.

„Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben”, zegt Rutte over zijn ’lieve moeder’ Mieke Rutte-Dilling. „Wij hebben inmiddels in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Bullshit16

  Ja erg genoeg maar zo sterven er meer mensen onder zijn beleid door eenzaamheid misschien dat hij waker word en dat deze beleid moet stoppen maar ik denk het niet hij zit te veel onder merkel zijn rok

  1. Bolland

   Bullshit16 : Kom op man, moeder is je moeder wie je ook bent.

   1. Bullshit16

    Bolland
    Ik heb ook gezegt dat het erg genoeg is
    Neemt niet weg hoeveel doden hij al op zijn geweten heeft hoeveel ouderen er zijn gestorven onder zijn zinloos beleid als hij eerder naar fvd pvv had geluisterd had zijn moeder misschien ook nog wel geleefd

    1. Robert75

     Je doet je naam wel eer aan in dit geval.

     1. Bullshit16

      Robert75
      Voor de duidelijkheid ik gun niemands dood ook van Rutte moeder niet
      Ik heb ook een oude moeder maar die leeft gelukkig nog zelfstandig waar wij nog kunnen komen en ook doen als ze en een tehuis had gezeten waar wij dan niet mogen komen dan was ze al lang dood geweest van eenzaamheid wat ze nu al soms heeft terwijl we er vaak genoeg komen

  2. Peetjoh

   Rot voor hm maar ’t zal hm niks interesseren. Onder zijn beleid zijn er duizenden extra ouderen gestorven. Ook van Rein boeide het niet dat hij de zorg uitklede waarin zijn eigen moeder zat. Zulke geven alleen om zichzelf. En ze zijn opgevoed door die moeders. Ja dat waren beste opvoeders proest. Ze heeft hm geleerd om zich nooit druk te maken over welk mens ook. En toen stierf ze alleen.

 2. lotje

  Toch wel een corona doden. Want alles wat oud en ziek is is een corona dode.

  1. CLoVis

   Ze is nog wel getest op corona
   zij wel.

   1. CLoVis

    Neem me niet kwalijk,
    twee keer ‘wel’ is stylistisch natuurlijk niet zo netjes.

    1. combat le pelicule

     Nou én

     1. Lodewijk Raevensburgh

      pellicule

      🙂

     2. combat le pelicule

      Zoals ik als eerder zei, jij begrijpt niet wat ik zeg, je bent gewoon te dom, emoticon…….

     3. Lodewijk Raevensburgh

      combattre les pellicules

      🙂

     4. combat le pelicule

      Je bent echt gewoon te dom, en inhoudelijk voeg je niets maar dan ook werkelijk helemaal niets toe, emoticon…….dom jongetje.

 3. feitelijk

  hoe is het mogelijk. Normale mensen hebben moeite getest te worden maar zij kan getest worden zonder aanleiding omdat het de mammie van prutte is. Had ze maar een condoom gebruikt

 4. tata

  Gecondoleerd.

 5. ervi

  Gecondoleerd Mark, erg voor je.

  Maarre…had je niet de moeite kunnen nemen om bij haar sterfbed aanwezig te kunnen zijn? Had je het te druk met het verder uitwerken van De Dictatuur Der Nederlanden? De antidemocratische freule had je taken best wel even kunnen waarnemen,al was het maar voor 1 dag.

  Ik zou de dood van mijn moeder, die als gevolg van jouw uithollingsbeleid van de gezondheidszorg, door nalatigheden en fouten veroorzaakt door torenhoge werkdruk van goedbedoelend personeel ,op miserabele wijze overleed in een verpleeghuis op jouw conto kunnen schrijven. Maar dat doe ik niet.

  Ik zou jou kunnen verwijten dat mijn 90-jarige dementerende schoonmoeder, die in een verzorgingshuis is opgesloten, en waarvan ik elke dag maar mag hopen dat ze niet met Corona wordt besmet door goedbedoelend personeel dat onbeschermd dan wel met materiaal moet werken dat nog niet geschikt is om je kont mee af te vegen, eenzaam wegkwijnt ,en, als het nog even langer duurt alleen sterft. Dat doe ik ook niet.

  Ik mag toch hopen Mark, dat je in godsnaam tijd vrijmaakt om bij je moeders uitvaart aanwezig te zijn.
  Nogmaals Mark, gecondoleerd. Maar medelijden heb ik niet met je, want je blijft een ongevoelige vent.

  1. Goudlijster

   Maarre… je maakt alleen maar assumpties. Wellicht was er sprake van een lang ziektebed en is Mark op een gegeven moment terug aan het werk gegaan want, laten we eerlijk zijn, wat hij doet ie van het allerhoogste belang. Dat je de conclusie trekt dat hij een “ongevoelige” vent is op basis van wat de Dagelijkse Standaard je voorschotelt zegt meer over jou dan over hem.

   1. ervi

    @Goudlijster, voor de conclusies die ik trek heb ik DDS niet nodig, dat doe ik zelf wel;

    Mijn conclusie over jou ,op grond van wat jij schrijft, is dat jouw hoofd zo diep in Mark`s rectum zit dat je zijn twaalfvingerige darm met je tong kunt aanraken.

  2. Meriadoc Brandebok

   Van jou verwachten we geen medelijden, psychopaat.

   1. ervi

    @Brandebok. sorry.Goudlijster heeft jouw plek al bezet.

 6. Lex

  Ik ben blij dat de moeder van Rutte niet verder hoeft aan te zien hoe haar zoon dit land naar de afgrond helpt.

  Hij is verantwoordelijk dat helft van alle bedrijven en instellingen failliet gaat.

  Laat zij rusten vredige in vrede.

  Zonder kopzorgen.

 7. CLoVis

  Maar evengoed:

  h**tps://versbeton.nl/2020/05/noodhospitaal-ahoy-van-9-miljoen-handelde-gemeente-overhaast/

 8. Beukman

  ’t Benne weer lekkere reacties hier op de dood van iemands moeder.

  Gecondoleerd Mark. Veel sterkte met het verwerken van dit verlies. En… ik hoop dat je omgeving je een beetje zal ontzien, de komende tijd.

  1. CLoVis

   @beukenoot

   Val jij ook even lekker dood zaadje;

   als het de moeder van Geert Wilders was geweest
   had je iedereen opgeroepen om de vlag uit te hangen.

   Die van de EU, wel te verstaan.

   1. Beukman

    Nee, jij had dat gedaan, @Clovis.

    1. CLoVis

     @lamlul

     Moet het
     -gezien jouw beperkte geestelijke ontwikkeling-
     een ‘welles’ en ‘nietes’ verhaal worden?

     Haal je genoegdoening en bevrediging,
     van welke aard dan ook,
     maar bij jouw linkshandige vriendjes;
     ik hoor daar in ieder geval niet bij.

  2. Dirk Derksen

   “t Benne weer lekkere reacties hier op de dood van iemands moeder”

   Die iemand is niemand minder dan de moeder van de premier. Indien de moeder van een ‘normale burger’ op een natuurlijke manier overlijdt, hoor je de media niet.
   Helaas maar misschien wel waar, is dat het liegen van Mark met de paplepel ingegoten, en is zijn moeder deels schuldig aan dit feit.
   Derhalve vind ook ik dat een condoleance op dit moment meer op z’n plaats is.
   Desalniettemin vangen hoge bomen veel wind.

   1. Beukman

    Een condoleance, @Dirk, maar dan wel een zonder gezeik en zonder gemaar en zonder desalniettemin.
    Dat je ook nog eens mevrouw Rutte postuum beschuldigt van het liegen van haar zoon, is wel het dieptepunt in deze draad. En dat wil heel wat zeggen.

    1. Dirk Derksen

     Beukman,

     Wat gij zaait, zult gij oogsten. Helaas ben ik van mening dat mevrouw Rutte indirect deels verantwoordelijk is voor de verloedering van het autochtone Nederlandse volk en land. Derhalve houd ik haar daar niet verantwoordelijk voor. Dit is niet respectloos noch respectvol, het is kritiek.
     DDS is geen condoleance site, maar een weblog.

     1. Beukman

      Vertel eens @Dirk. Wat heeft mevrouw Rutte verkeerd gedaan dat je haar nu “indirect deels verantwoordelijk” houdt voor de “verloedering van het autochtone Nederlandse volk en land”?

     2. feitelijk

      mevrouw heeft het condoom gebruik verwaarloosd

     3. Dirk Derksen

      Beukman,

      Nogal voor de hand liggend, de leugens van haar zoon, maw haar leugenachtige zoon. Een goede fatsoenlijke opvoeding houdt in dat je niet mag liegen, hetgeen haar zoon iets te vaak heeft gedaan.

     4. Beukman

      Een goede fatsoenlijke opvoeding houdt ook in dat je leert dat je geen kwaad spreekt over mensen die net zijn overleden, @Dirk, ook niet op internet.
      Moet ik nu jouw moeder verwijten stellen? Je vader? Of zullen we het er maar op houden dat jij 100 procent verantwoordelijk bent voor wat je hier schrijft?

     5. Dirk Derksen

      “geen kwaad spreekt over mensen die net zijn overleden”

      Serieus? Iets met een Oostenrijker in WO2 met een bloksnorretje…
      Ik ben voor de volle 100% verantwoordelijk voor mijn gedachtegoed met de daarbij behorende uitspraken.
      Mevr Rutte is deels verantwoordelijk voor de opvoeding van haar zoon, wederom houd ik haar niet verantwoordelijk voor zijn daden. Maar nu val ik in herhaling.

      “Helaas ben ik van mening dat mevrouw Rutte indirect deels verantwoordelijk is voor de verloedering van het autochtone Nederlandse volk en land. Derhalve houd ik haar daar niet verantwoordelijk voor”

     6. Meriadoc Brandebok

      Dirk Derksen, je comments grenzen onderhand aan het gezwets van een zwakzinnige. Je kunt helemaal niet oordelen over de opvoeding door een vrouw. Jij was er niet bij en je weet niet wat zij haar kinderen heeft geleerd. Dat je dat uitgerekend doet op het moment dat bekend is dat de vrouw is kwestie is overleden, getuigt van een hufterigheid waar de honden geen brood van lusten. Misschien zegt dat wel iets over jouw opvoeding.

     7. Beukman

      @Meriadoc
      Het zou dus ook nog kunnen dat Dirk weliswaar een keurige opvoeding heeft gehad, maar dat hij deze afzichtelijke amorele smeerlapperij ondanks die goeie opvoeding hier heeft neergepend.
      Ik zal er hoe dan ook zijn ouders op geen enkele manier verantwoordelijk voor stellen, noch enige andere van zijn voorouders.

     8. Dirk Derksen

      “gezwets van een zwakzinnige”

      Ik kan beide heren verzekeren dat het goed gaat met mijn geestelijke gesteldheid. Toch bedankt voor de analyse.

      “hufterigheid waar de honden geen brood van lusten”
      Het begint wel pijnlijk duidelijk te worden dat de heren veel moeite ondervinden zichzelf in toom te houden.

      “afzichtelijke amorele smeerlapperij”
      Daarvoor moet je bij Rutte zijn.

      Verder heb ik niets toe te voegen aan wat ik al heb gezegd. Altijd fijn een gezonde en goed onderbouwde gedachtewisseling. Ik wens beide heren een fijne avond.

     9. Lodewijk Raevensburgh

      “Ik kan beide heren verzekeren dat het goed gaat met mijn geestelijke gesteldheid. ”

      Dat blijkt absoluut niet uit je bijdragen in deze draad. Mogelijk was je onder invloed van middelen.

     10. Meriadoc Brandebok

      Je hebt gelijk, Beukman, daar kunnen we niet over oordelen.

   2. Lodewijk Raevensburgh

    Niveautje, Dirk.

    🙁

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Je spoort niet, Henk, zoek hulp.

     1. denktenk

      Net bekend gemaakt bij Beau.

      President Rutte was NIET aanwezig bij het sterven van zijn moeder.

     2. stop

      Waarom is ze getest ?

     3. Peetjoh

      Zal te maken hebben met de veiligheid van Markie mark. Je denkt toch niet dat het om haar ging.

   3. Meriadoc Brandebok

    Wat ben je toch een gladiool, Dirk.

    1. denktenk

     Met oprechte deelneming Premier Rutte.

     En mijn welgemeende excuses voor sommige hufters hier op dit forum.

  3. feitelijk

   tja , hij kon kennelijk bij haar overlijden aanwezig zijn. Duizenden ouderen zijn in eenzaamheid gestorven. Hopelijk wordt je vrindje mark nog gestraft voor zijn handelen. Overlijden op je 96 ste omgeven door je familie is een droomleeftijd en een geweldig heengaan tussen je geliefden.

   Bij hoeveel mensen heeft deze despoot dat onmogelijk gemaakt ?

 9. fusilier

  De moeder van Rutte is niks meer of minder dan al die andere oudere mensen. Persoonlijk had ik liever gehad dat het zijn tante in Duitsland overkomen was.

 10. Basko

  Voor alles is een tijd…

 11. combat le pelicule

  Het zal mij benieuwen of Rutte wel normaal afscheid heb mogen nemen van zijn moeder terwijl de rest van Nederland gegijzeld is.

  Een erg voorbeeld is dat er 2 ouderen zijn die 61 jaar bij elkaar waren en dat de vrouw geen afscheid mocht nemen van haar man, het is een schande en diegene die dit heeft bedacht opgesloten moet worden…

  1. Lodewijk Raevensburgh

   pellicule

   🙂

   1. combat le pelicule

    Zoals ik als eerder zei, jij begrijpt niet wat ik zeg, je bent gewoon te dom, en inhoudelijk voeg je niets maar dan ook werkelijk helemaal niets toe, emoticon…….

    1. Lodewijk Raevensburgh

     pellicules

     🙂

     1. combat le pelicule

      Dom jongetje is echt gewoon te dom, en inhoudelijk voegt hij wederom niets maar dan ook werkelijk helemaal niets toe, emoticon…….dom jongetje.

     2. Lodewijk Raevensburgh

      De strijd tegen de pelliculen.

      🙂

     3. combat le pelicule

      Beter strijd tegen pelliculen dan jou verloren strijd tegen je hom*seksuele ped*seksuele verlangens…

      Dom jongetje is echt gewoon te dom, en inhoudelijk voegt hij wederom niets maar dan ook werkelijk helemaal niets toe, emoticon…….dom jongetje.

     4. Lodewijk Raevensburgh

      “Beter strijd tegen pellicules”

      Het kwartje is gevallen!

     5. Basko

      Lodewijk Roggel Raevensburgh?

  2. Pescador

   rutte en deJong en die eikel van de rivm. en nooit maar dan ook nooit meer vrij laten.

 12. Pescador

  nou en???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.