Dit gaat fout… Grote steden gaan niet extra handhaven na heropening horeca

De horecazaken mogen vanaf morgen om 12:00 uur weer open. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zullen boa’s alleen ingrijpen bij “excessen”. Horeca-ondernemers en klanten krijgen dus zelf eigenlijk de verantwoordelijkheid voor hoe dit zich gaat voltrekken.
Boa’s gaan niet met een meetlint de terrassen langs om te kijken of iedereen zich wel aan de anderhalve meter afstand houdt. Ook zullen er geen extra boa’s ingezet worden, tenzij het echt te gek wordt. Dat is de essentie van de verklaringen uit de gemeentes Rotterdam en Utrecht.

Ik begrijp het aan de ene kant wel, want er is een capaciteitsgebrek (vooral in grote steden). Dat is volgens mij de hele reden voor de inzet van boa’s.

Maar men geeft hiermee natuurlijk wel een signaal dat Nederland ‘weer normaal’ is geworden: je kunt dus eigenlijk gewoon het café in, of het terras op, en jezelf bezatten met je vrienden. Hier en daar zal een horecabaas even moeilijk doen maar veruit de meesten zijn allang blij dat ze weer open kunnen. Die willen geen mensen wegsturen.

En daarom is dit een enorm risico. Boa’s gaan bijna niets doen, horecabazen vinden het allemaal wel best en voor je het weet steekt men elkaar weer aan…

Ik hoop dat het goed gaat hoor en voor de meeste horecazaken zal het inderdaad ook vrijwel vlekkeloos verlopen. Het probleem is alleen dat het gevaar hem juist zit in die enkele situaties waar dat nét niet gebeurt. De kans bestaat gewoon dat we met een week of twee misschien wel wat lokale lockdowns gaan zien. Alleen een (wijk in) Amsterdam of Utrecht, bijvoorbeeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Rinus Remstreep

  Ach de boa’s gaan 2 dagen rustig aan doen .
  Maar dan is het cashen voor de NSBers .
  En dan weer janken en.gieren dat ze belaagd uitgescholden en het werk onmogelijk gemaakt wordt ( voor zover je het werk kan noemen ) .In Den Haag schijnt ene Alfredje Rost van Tonningen ingehuurd te zijn om de boa’s aldaar de fijne kneepjes aan te leren van het nationaal socialisme.

  1. hans-e-pans

   Weet iemand waarom BOA’s vrijwel altijd minstens met zijn tweeen zijn?

 2. Lugor

  Kenneth vertelde gisteren:
  Boetes worden momenteel niet uitgedeeld aan corona-overtreders en andere ‘stoute’ forenzen die de wet overtreden. En eigenlijk is dat ook helemaal prima.

  Ben nu al benieuwd naar de mening van de volgende redacteur.

  jezelf bezatten met je vrienden.
  Welkom in Wout zijn Wereld.

 3. Alfred Raevensburgh

  Ik begrijp dat Wout moeite heeft met de versoepeling van de maatregelen. DDS varieert nogal in zijn standpunten op dit onderwerp.

  1. combat le pelicule

   Het zijn vooral dezelfde die steeds afgeven op de schrijver, lugor, alfred jodokus, mar, anneetje…

   1. Antihedo

    Niet zo gek dat men afgeeft op de schrijver. Het is nu niet zo dat de top van de Nederlandse journalistiek voor DDS schrijft. Het is niet zo dat ze allemaal de school voor journalistiek afgemaakt hebben.

  2. Heinz

   Na 20 minuten opstaan en naar het volgend terras, bij ons staan ze in een carré.

 4. Bullshit16

  Ach man houd toch op met dit gaat fout het gaat hellemaal niet fout doe toch een keer normaal man dan doe je gek genoeg
  Dit is het moment dat horeca strandhuisjes hotels vakantie parken juist open moeten nu kunnen ze de schade nog een béétje beperken dus hou op mensen verder smetvrees en angst te zaaien wand dan doe jij ook eindelijk wat goeds mvdg is ook om nu jij nog

 5. Mar

  “DDS varieert nogal in zijn standpunten op dit onderwerp.”

  Één van de charmes van DDS:
  Redactiemedewerkers zijn niet verplicht met één mond te praten. Verschillende invalshoeken zijn toegestaan.

  Nu nog hetzelfde onder de reageerders.

  1. Blitzkrieg

   Mar :
   Quote : “Nu nog hetzelfde onder de reageerders.”
   Luister Mar… ik heb mijn invalshoek en jij de jouwe. Mijn waarheid of invalshoek is niet absoluut maar is veranderlijk. Als de dingen die jij aandraagt interessant genoeg zijn worden ze deel van mijn perspectief en ik hoop ook omgekeerd. Ik ga niet op mijn eigen gelijk zitten of zitten stoken zoals een aantal figuren hier heerlijk vind. We moeten met elkaar samenleven en er lijken krachten aan het werk om nu juist dit te voorkomen.

   1. Mar

    We zullen zien, Blitzkrieg, of het zo kan.

    1. Blitzkrieg

     Mar : Voor mij werkt het zo een heeft het altijd zo gewerkt. Ik hoop van harte dat jij een statement maakt waardoor ik mijn waarheid zal moeten herzien om jouw statement in te passen. Als trots je vermogen om te leren in de weg staat heb je wat mij betreft wel een probleem.

    2. Blitzkrieg

     Mar : Tegen anderen kan je nog lieggen maar tegen jezelf niet. Als ik denk “k*t die Mar had toch gelijk” moet je er toch wat mee, tenminste dat is hoe ik werk.

     1. AnnetKlaver

      Zalvende woorden van dominee Blitz, … vertrouw nooit een dominee.

     2. Blitzkrieg

      AnnetKlaver : Dominee Blitz? Waarom? Omdat ik de valide standpunten van iemand anders in mijn eigen mening verwerk?

      Je moet zelf weten wie je vertrouwt, dat gaat een ander niet over.

    3. JochemX

     AnnetKlaver, wat is nu weer je punt?

     1. Rinus Remstreep

      Helemaal niks Jochem.
      Annetje ook wel alfredje bloksnor Rost van Tonningen wil gewoon weer een inhoudelijke digitale scheet laten maar dat mislukt iedere keer.

 6. Heras

  Waar zijn boa s voor? Om de orde te handhaven als er ruzies tussen mensen onstaan. Niet om die onzinnige 1,5 meter.
  Ook boa,s zijn door de overheid misbruikt, en moeten nu de prijs betalen.

 7. Kretoloog

  Bij het lezen van de kop weet je het al.
  Dit is weer een artikel van Wout de paniekzaaier.

  1. Blitzkrieg

   Kretoloog : En je weet het toch, het corona virus is uiterst racistisch.

 8. Cootje

  Niks mis mee met de hulpjes van de Marshalls en de sheriff in een narcotica staat en een bananen republiek. Handhaven doen ze in Nederland met anderhalve kip en een ei , in de narcotica en pillenfabrieken plus de agf plantages lopen nog 15000 veroordeelde los die meer dan 4 maanden de gevangenis in moeten , en nu moeten de hulpjes van de sheriff gaan handhaven met een opleiding van een gymnastiek vereniging . De politiek heeft met de thee krantjes het respect voor hulpverleners en aanverwanten beroepen 50 jaar geleden al verkwanselt . De sociale verontwaardiging is de tijd al lang voorbij , cultuurverrijking heeft zijn prijs

  1. Cootje

   Kransjes

 9. Bes Tolen

  Of er veel zal veranderen? Nee want de regeringen hebben al jarenlang een stiekeme horecapolitiek en dat stiekeme heet multicultureel. Dat beginsel sluit tenminste meer horeca voor de autochtone bevolking grotendeels uit. De regeringen vinden dus al lang dat er genoeg restaurants e.d. van eigen bodem zijn dus moeten die zichzelf redden. En die van buitenlanders moeten dus gesubsidieerd worden. Er is daardoor ook een meerderheid van vestigingen van lieden van buitenlandse afkomst ontstaan. Dat betekent nu weer dat zo’n regering dat wil handhaven. En dat doen ze met een andermans geld.

 10. combat le pelicule

  Hoezo gaat fout!!!!! wat een angst en paniek zeg…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.