EINDELIJK! ChristenUnie en SP trekken gezamenlijk op tegen malafide praktijken van bepaalde uitzendbureaus!

Misschien valt er toch nog ‘iets’ positiefs te melden rondom de coronacrisis. De ChristenUnie en SP zijn namelijk overeen gekomen dat we de malafide praktijken van bepaalde uitzendbureaus moeten stoppen. Zo zouden alle uitzendbureaus een waarborgsom van 100.000 euro moeten storten aan de overheid.

Het klinkt als een goed idee, want heel veel uitzendbureaus maken misbruik van hun onderdanen medewerkers. De ChristenUnie en SP eisen nu dat uitzendbureaus die geen salarissen uitkeren of frauderen daar borg voor moeten staan. Vandaar dat die bureaus een waarborgsom van 100.000 aan de Nederlandse staat zouden moeten storten.

Sinds eind jaren negentig is het aantal uitzendbureaus gigantisch toegenomen in Nederland. De Telegraaf schrijft dat er momenteel zelfs ruim 14.000 uitzendbureau’s actief zijn.

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins is dan ook helemaal klaar met bepaalde malafide praktijken van de uitzendbureaus:

“Hieronder zitten veel malafide bureaus die het niet zo nauw nemen met de betaling, arbeidsomstandigheden of huisvesting van hun werknemers.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. feitelijk

  tuurlijk , als je een ton waarborg stort mag je daarna doen wat je wilt.

  Begrijpen ze nu werkelijk niet dat er miljoenen omgaan in de malafide branche

 2. Cootje

  We leven in een bananen republiek en een narcotica staat. Buiten alle wiet en narcotica en pillen handel , zijn de verkoop van nep merken, de fraudes , witwassen, oplichtingen internet, dubieuze uitzend bureaus , en illegale sigaretten fabrieken . En nog wel een paar vindingrijke ideeën , wordt er gehandhaaft met onderbezetting politie leger en douane en sluitingen van gevangenissen , de werkende belastingbetaler wordt verder geacht een bijdrage te leveren aan de zakkenvullers in zuid Europa , we hebben een premier die zegt we wonen in een gaaf land , dat vinden criminelen ook , de pakkans is nihil , en met 15000 nog veroordeelde voortvluchtigen zijn ook die voor uitzichten rooskleurig , de 1,5 meter handhaving is in uitstekende handen van de boa’s die op veel respect kunnen rekenen in Nederland , opleiding bananen republiek met een fluitje

  1. Michel Bloemkist

   De bananen groeien niet op ons volkstuintje

 3. LifeBuddy

  RaRa, wat is het verschil tussen uitzendbureaus en KLM..? Ik verwacht Geen ultra sLinks antwoord.

  1. LifeBuddy

   Zijn mariadoc, lodewijk en annetje al wakker. ?

  2. Cootje

   Ik weet wel de overeenkomst tussen de KLM en zuid Europa ,

 4. Heras

  Allemaal een verkiezings”move”.
  Na maart 21 gaat alles weer als voorheen.
  De CU heeft niets anders gedaan dan meegeholpen aan de ondergang van nederland. Nooit enig verzet getoond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.