Geert Wilders woedend om falende mondkapjes zorgpersoneel: 'Speel geen Russische roulette met die zorghelden!'

Geert Wilders woedend om falende mondkapjes zorgpersoneel: 'Speel geen Russische roulette met die zorghelden!'

Een balkon in de Schilderswijk. Bron: Daniela Paes Leao / YouTube (Creative Commons).

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de mondkapjes die bestemd zijn voor zorgpersoneel niet deugt. Ze werken niet goed, of niet zoals ze moeten werken. 12 van de 25 mondkapjes werkt dus niet naar behoren, dit is natuurlijk schandalig aangezien mensen in de zorg wel degelijk de grootste risico's lopen op besmetting.

Neen, Wilders is absoluut niet te spreken over de gang van zaken rondom de inkoop van mondkapjes en de verspreiding van de mondkapjes. In eerste instantie kregen mensen in de zorg de mondkapjes pas veel te laat - de overheid had in feite te laat gereageerd - en nu hebben we eindelijk genoeg mondkapjes en dan blijkt vervolgens de helft eigenlijk helemaal niet geschikt te zijn.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Belangenorganisaties voor zorgpersoneel zijn woedend, want uit het onderzoek blijkt dus dat veel mensen in de zorg wel degelijk grote risico's lopen. Bij het testen van de mondkapjes zat er zelfs een exemplaar tussen die al een decennium over datum was. Dit kan én mag uiteraard niet gebeuren.

,,Fysiek contact tussen personeel en bewoners op corona-afdelingen is niet te voorkomen. Om op zulke momenten de veiligheid van het personeel te garanderen, moeten de beschermingsmiddelen écht helemaal op orde zijn.”

Het is goed dat de mondkapjes zijn getest, nu weten we namelijk van de risico's af. Aan de overheid is het nu wel de taak om snel te schakelen; het zorgpersoneel moet zo snel mogelijk betrouwbare mondkapjes krijgen. Volgens de FIOD is de overheid in deze kwestie bewust misleid, laten we het hopen dat ze het nu wel goed doen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties