Europarlementariër Rob Roos (FVD): ‘De euro is net zo verslavend als drugs, er is steeds meer nodig!’

Vanwege de coronacrisis dreigen er gigantische financiële tekorten in bepaalde landen binnen de Europese Unie. Driemaal raden welke landen die tekorten straks mogen aanvullen. Europarlementariër Rob Roos (FVD) verklaart de eurozone dan ook definitief failliet.

Volgens Roos is de euro faliekant mislukt. “Iedereen met realiteitszin heeft die conclusie al getrokken”, zo meent de Rotterdamse Europarlementariër.

Volgens Roos is het vechten tegen de bierkaai in omdat Brussel en de Europese Centrale Bank (ECB) niet zullen opgeven. Daardoor blijven ze schulden maken en dan kun je briefjes geld bijdrukken wat je wilt, maar ondertussen stijgen de schulden en stevenen we wellicht zelfs af op een Europees bankroet.

Roos ziet het vasthouden aan de euro dan ook als een verslaving: “Het is net zo verslavend als drugs, er is steeds meer nodig.” De enige manier om die ‘verslaving’ te boven te komen is door cold turkey af te kicken. De Europese Unie zou, wat Roos betreft, best een interventie kunnen gebruiken: “Het ontvlechten van de eurozone is de enige oplossing.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. lotje

  Met iedere crisis zitten ze met de handen in het haar. De EU is dan in paniek en doen niets, weten niets en het enigste wat ze dan schreeuwen is geld geld, we moeten geld hebben. Stumpers zijn het en grote sukkels. Zelfverrijking zijn ze wel goed in. Kijk maar naar de kleine vies opgedrongen achterlijke Timmermans.

  1. Alfred Bentinck

   En na elke crisis is de EU weer steviger en machtiger geworden.

   Hoe zou dat komen?

   1. Bertus bumperding

    Vooral dat machtiger staat jou in het bijzonder aan .
    Europa is failliet en gaat vallen door deze crisis druiloor .Hoe zal dat toch komen ?

    1. Bullshit16

     Bertus
     Voor alle ongelovigen die nog steeds en ons landverraders kabinet geloven heb ik een tip vooral voor alfredje kijk op YouTube
     Oorlog reeds verloren 6 dagen geleden stopdemachine sven zegt het hellemaal goed

   2. Sabreur

    Gezonde macht is een evenwicht, dus als de EU machtiger wordt, betekent dit dat de lidstaten meer zelfstandigheid hebben moeten inleveren. Net zo lang tot we volledig slaaf zijn geworden.

    1. Heinz

     Als Europa krachtiger wordt is het duidelijk dat de lidstaten dat afzonderlijk ook worden. Als je als team groeit, groeit het individu, @Sabreur.

     1. marianne71

      We zijn de vorige crisissen nooit te boven gekomen. De economische verschillen tussen de euro landen zijn te groot, doordat we 1 munt hebben is er geen monetaire flexibiliteit. De euro is veel te duur voor de economisch zwakkere en tegelijkertijd veel te goedkoop voor de sterkere eurolanden. Het is voor de zuidelijke landen veel beter om de munt te devalueren. Ze kunnen daardoor goedkoper exporteren en voor de basisbehoeften zijn de meeste zuidelijke landen niet (al te) afhankelijk van import.

      Maarja, de EU agenda, zoveel mogelijk macht vanuit Brussel. Ze willen die richting op en geen gezichtsverlies. Tenzij we uit de EU stappen zie ik NL niet snel weer naar de gulden gaan.

     2. Crassus

      @marianne71, als de zd europese landen, al zou dat kunnen, devalueren dan wordt hun import te duur.

   3. LifeBuddy

    Frettje kBengetikt. De EU is weer steviger en machtiger geworden. Om met de beurs van de werkman te wapperen en ons zuur verdiende geld in de schoot van de Zuidelijke maffia te werpen. In het zuiden zijn meer dan 200.000 kinderen te werk gesteld. En je bent er nog Trots op ook.

   4. Blitzkrieg

    Bunzing :
    Quote : “En na elke crisis is de EU weer steviger en machtiger geworden. Hoe zou dat komen?”
    Door onderdrukking van het volk! Tegenwoordig moeten beide partners werken, want emancipatie maar e hebben niks anders als schulden voor studie, huis, onderneming, duurzaamheid en corona. Het volk is inmiddels helemaal uitgeknepen, dat is waar Brussel de macht vandaan haalt.

  2. Pijnstiller

   Europa is 50+ in het groot.
   Baantjesjagers en zelfverijkers

  3. Bullshit16

   Lotje
   Zo ist en roos heeft gelijk de pest is dit hoor en zie je niet op de staatszenders mensen moeten wat vaker naar YouTube KIJKEN daar hoor en zie je wel de waarheid

   1. Kenneth Steffers

    Of gewoon De Dagelijkse Standaard lezen. 😉

    1. Alfred Bentinck

     Wil Kenneth zo vriendelijk zijn om even te kijken naar de schending van forumregels en andere smerigheid in de draad over Peilingen?

     1. Bertus bumperding

      Mamaaaaaaa ik word geplaagd en ik heb helemaal niks gedaan .
      Aldus ons alfredje .

     2. Bertus bumperding

      Ooow jaaaaa ik ben nog wat vergeten .
      Vertel Kenneth er ook even bij met welke schuttingtaal jij je bezigt met al jouw alter ego’s .

     3. RPML

      Bentinck, wrijf nog even in die vlek, verbaasde me al over je reactie op mijn opmerking dat je op de kinderapp van GroenLinks zit, maar dit maakt wel wat zaken helder

    2. Bullshit16

     Keneth
     Ja dat kan ook

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Goh, gelukkig maar 69 corona-doden en 44 nieuwe corona-patiënten…toch morgen maar even tanken voordat de literprijs voor benzine weer naar de €180 gaat.

  1. Lugor

   Voordat de literprijs voor benzine weer naar de €180 gaat.

   Dat gaat u niet meemaken.

 3. Cootje

  Einde van het jaar is het over , een ongekende recessie , Erdogan zet zijn grenzen open , een keiharde brexit , en KLM en Airfrance splijten Nederland en Frankrijk , de Fransen zijn failliet want die moeten hun ouderwetse spoorwegen hun failliete autobranche bekostigen , Waarvan de France banken zijn ook zeer zwak en de financiële markten trekken er de stekker uit , de ECB kan niet onbeperkt monopolie geld blijven drukken , 2020 gaat de geschiedenisboekjes halen einde van een ondemocratische gedrocht .

  1. Alfred Bentinck

   Cootje kan niet wachten!

   🙂

 4. C.A.Barstow

  Ik ga gewoon zitten wachten tot de hele EU zooi in elkaar zakt.
  Daarna hang ik de vlag uit, onze Nederlandse vlag welteverstaan.

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.