Geobsedeerde Kajsa Ollongren is terug en waarschuwt: ‘Rusland verspreidt desinformatie over het coronavirus!’

Ja hoor, daar gaan we weer. Kajsa Ollongren is terug van weggeweest. En wat doet ze, nu ze na een half jaar eindelijk terug op het werk is? Juist, roepen dat het Rode Gevaar overal is. Desinformatie. Het Kremlin. Poetin. COVID-19.

“In een aantal Nederlandstalige socialemediagroepen” worden “Russische narratieven” over het nieuwe Chinese coronavirus verspreid, aldus Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer.  Volgens de minister is ze daarover gewaarschuwd door de AIVD, de inlichtingendienst die weinig anders lijkt te doen dan huilen over Ruslands buitenlandse politiek.

Natuurlijk vraag je je dan af om welke groepen het gaat en over de vraag wie die desinformatie dan precies verspreiden? Daarop blijft Ollongren het antwoord schuldig. Het is haar “indruk” dat de informatie niet verder verspreid wordt dan de leden van de groepen zelf (welke groepen?).

Verder schrijft ze dat op Nederlandse sociale media misleidende informatie over het coronavirus rondgaat. Rusland zou de gelegenheid aangrijpen om Europese landen tegen elkaar op te zetten. De Telegraaf legt uit dat Ollongren onder meer vindt dat de Russische accounts online onder meer verkondigen “dat West-Europese landen zich in de strijd tegen de pandemie niet om elkaar bekommeren… Verschil van mening tussen Europese landen over de virusbestrijding wordt er uitvergroot.”

Dit is natuurlijk totaal geschift. Als mensen — terecht! — stellen dat er flink wat verschil van mening is in Europa over hoe hiermee omgegaan moet worden of over de vraag in hoeverre de rijke landen voor de arme landen moeten betalen roepen Ollongren en haar AIVD meteen “RUSSISCHE DESINFORMATIE!”

Er lijken wat Ollongren betreft maar twee mogelijkheden te zijn: of je herhaalt klakkeloos de officiële talking points van de overheid óf je verspreidt pro-Russische desinformatie.

Mogen we nou eindelijk hardop zeggen wat velen al tijden denken? Dat deze dame een ongezonde obsessie lijkt te hebben met Rusland en daarnaast óók nog eens gevaarlijk autoritair is?

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Goed dat de AIVD de vinger aan de pols houdt. Desinformatie van Russische actoren tijdens een zware crisis is het gevaarlijkste wat je kunt hebben. We hebben een bekwame inlichtingendienst, de Nederlandse NSA.

  1. O.k.

   Nederland en bekwaam???

  2. Stanly2000

   We wachten nog steeds op de bewijzen van haar eerdere beschuldiging. Het beïnvloeden van de verkiezingen.

  3. Rammstein

   En de AIVD-agent Meriadoc is er als de kippen bij om de aars van zijn bewindsvrouwe te likken. Je bent een gevaarlijke idioot Brandewijn. Tijd dat je eens een Russische agent aan de deur krijgt.

   1. Alfred Bentinck

    “de aars van zijn bewindsvrouwe”

    René had het gisteren over een opengesperde aars.

    Wat is dat toch op DDS met aars en anus. Het gaat maar door.

    1. Rammstein

     Door zijn gebrekkige schoolopleiding is Bentinck niet bekend met de uitdrukking ‘iemands reet likken’. De betekenis daarvan is ‘hem of haar op walgelijke, lage wijze vleien en naar de mond praten’.

     1. Alfred Bentinck

      Om iemands reet te likken hoef je hem toch niet open te sperren?

      Ik vermoed dat naast het likken op andere activiteiten wordt gedoeld; voer voor psychologen.

      🙂

    2. Marija

     U doet beter het te negeren dan nog eens de nadruk er op te leggen, het betekent m.i. dat u met hetzelfde sop bent overgoten.

    3. Bas1974

     Alfred Bentinck als er een uit de aars is gekropen dan ben jij het wel, trouwens je bent zo te merken geboren uit een neef nicht situatie

  4. Kretoloog

   Slijmbal Brandebok is back.

  5. Maurits Dekker

   Goed dat de AIVD de vinger aan de pols houdt. Desinformatie van Russische actoren tijdens een zware crisis is het gevaarlijkste wat je kunt hebben. We hebben een bekwame inlichtingendienst, de Nederlandse NSA.

   Ha ha ha, geweldige ironie. Ik kom niet meer bij!

  6. Alfred Bentinck

   Ik denk inderdaad dat onze inlichtingendiensten aard en oorzaak van deze cyberaanvallen goed in de gaten hebben. Dat betekent niet dat ze die gevaarlijke bagger altijd kunnen stoppen. Tot op DDS is geloof in die informatie aan te treffen, gecombineerd met een diepe loyaliteit aan Putin.

   1. Meriadoc Brandebok

    Juist, Alfred (lof voor je overigens voor de enige inhoudelijke reactie in deze deeldraad).

    1. weer woord

     Gaan jij en afred lekker een weekendje weg?
     Kunnen jullie lekker de godganse dag zwelgen in jullie indoctrinatie…

     1. Kretoloog

      Alfred Quispel en Guus Brandebok vormen hier een stelletje. Al jaren. Dekken elkaar door dik en dik. Wel met een preservatief, want Corona en HIV liggen op de loer…

     2. Alfred Bentinck

      Meriadoc en ik zijn het inderdaad vaak met elkaar eens, hoewel we soms ook stevig met elkaar van mening verschillen, zoals bleek in de discussie over de Eurobonds.

      Ik waardeer Meriadoc om zijn beschaafde toon en zijn inhoudelijkheid. Daarin is hij hier een uitzondering.

  7. Pauline Kummer

   Dat ben ik geheel met u eens. Wie het niet met Putin eens is en in het buitenland verblijft kan rekenen op een bezoekje van een van zijn helpers. Een smeerseltje, een poedertje en de tijd doet de rest. Wat dat betreft is hij vrijgevig en “vergevingsgezind” Mag ik het zo samenvatten?

   1. Rammstein

    En Julio Poch zit dankzij de maffiapraktijken van de Nederlandse inlichtingendienst in samenwerking met het koningshuis 8 jaar ten onrechte in een gevangenis, domme gleuf.

  8. Adriaanv

   De Russen passen niet in de globalistische agenda. Dus lekker zwart maken..

 2. Beukman

  Dit nieuws komt ongeveer tegelijk met het nieuws dat de Russen in ’15 cyberaanvallen op het Duitse Parlement hebben uitgevoerd.
  Ook is bewezen dat ze hebben geprobeerd om de Americaanse verkiezingen te beïnvloeden, en weten we van het bestaan van een “tr.o.llenfabriek” in St Petersburg.
  Hier op DDS hadden we een paar jaar terug een tijd lang een Nederlander woonachtig in Oekraïne die daadwerkelijk desinformatie verspreidde over de MH17.

  Zo moeilijk is het niet om structuur te ontdekken in deze voorvallen: de Russen proberen het westen te destabiliseren. Daar worden ze immers zelf sterker van. Ollongrens verhaal past keurig in dit beeld. Hoe naief moet je zijn om dit niet te zien?

  1. Rammstein

   De CIA heeft ook geinfitreerd in het Duitse staatsapparaat en had zelfs de smartphone van Merkel gehackt. Van de invloed op de Amerikaanse verkiezingen is na onderzoek geen spaan heel gebleven en de tro*llenfatriek bleek een groepje Russische pubers.

   Jij bent een extremistische, door-en-door gehersenspoelde idioot Beukman. Een simpele ziel, gevaarlijke onnozelaar en domme meeloper. Alle grote en kleine staten ter wereld hebben inlichtingendiensten en proberen concurrenten te beinvloeden of te infiltreren. Dat doet Amerika, dat doet Rusland, dat doet China, dat doet Duitsland, dat doet Nederland. Dus wat is je punt?

   1. Beukman

    Van die tr.llenfabriek zijn alle spanen heel gebleven, @Ramm. Weleens van IRA gehoord?

    wikipedia.org/wiki/Internet_Research_Agency

    nrc.nl/nieuws/2018/07/15/de-russische-tr.llen-zijn-anti-islam-en-voor-wilders-a1610155

    Verder klopt het dat de ook de CIA ons probeert af te luisteren, maar die probeert dan weer niet om ons te destabiliseren. Ook fukt de CIA niet met onze stemcomputers en probeert de dienst onze verkiezingen niet te beïnvloeden.
    Je bent een naieve dwaas en een meeloper, @Rammstein.

    1. Rammstein

     Ja lulhannes, ik gebruikte expres ‘pubers’ om dit over tde top geduwde verhaal te chargeren. Er zijn door medewerkers van de zakenman Prigozhin (die connecties heeft met Poetin) fake-profielen aangemaakt op social media en daar werd ‘desinformatie’ gegeven. That’s it. De eindconclusie van het Mueller rapport dienaangaande luidde echter dat ‘Er is geen bewijs dat de Russische inmenging ervoor heeft gezorgd dat mensen niet konden stemmen of het telproces of de uitkomst van de verkiezingen heeft beïnvloed.’

     Je zwelgt nog steeds in de domme Koude Oorlog retoriek Beukman.

     1. Beukman

      Nee @Rammhannes, daar is geen bewijs voor gevonden.
      Een van de doelen van de Russen is dan ook om het vertrouwen in het Amerikaanse kiesstelsel te ondermijnen, door twijfel te zaaien over de uitslag en hertellingen. Maar ik begrijp dat er dan niks aan de hand is.

      Die tr.o.llenfabriek zit er niet voor niets; dat de Russen verder aan de lopende band desinformatie over de MH17 hebben verspreid zal geen enkele betekenis hebben voor iemand die weigert om verband en structuur te zien tussen en in alle voorbeelden die gegeven zijn.

   2. Alfred Bentinck

    Ik constateer dat Beukman geen scheldwoorden nodig heeft om zijn inhoudelijke punt beter en overtuigender te maken dan jij, R*mmstein.
    Misschien ook een ideetje voor jou: dat opgewonden schelden en tieren verzwakt je betoog.

    1. Rammstein

     Daarover zijn de meningen sterk verdeeld, slappe ouweho*er. Doeltreffend schelden versterkt juist de boodschap, zoals ook blijkt uit jouw onbeholpen reactie.

     Blijkbaar hebben Beuk en jij, vieze aarskever, geen argumenten of weerwoord op het geen ik zeg.

     1. Alfred Bentinck

      “vieze aarskever”

      Zeer overtuigend hoor.

      😉

     2. Beukman

      Blijkbaar hebben Beuk en jij, beste Alfred, geen argumenten of weerwoord op het geen ik zeg.

      @Rammstein, mocht je 5 minuten niks van me horen, hou je er dan ook rekening mee dat ik ook gewoon aan het werk ben? De schoorsteen moet roken, en het stadium waar jij in zit, welverdiend genieten van de oude dag in een vreemd land, is er voor mij nog lang niet bij.

     3. Alfred Bentinck

      “het stadium waar jij in zit, welverdiend genieten van de oude dag in een vreemd land”

      Gelet op de zure en boze bijdragen van R*mmstein is dat niet altijd een pretje.

   3. Piet51

    @Rammstein
    Ik hoorde en las ook iets heel anders. Gisteren meldde Merkel harde bewijzen te hebben voor Russische bemoeienis, o.m. door hacken van haar e-mailbox, mogelijk al sinds 2015. Van de Russische invloed op de Amerikaanse verkiezingen is niet “geen spaan overgebleven”. De onderzoeker heeft het alleen niet 100% kunnen bewijzen, maar het tegendeel evenmin. Maar hij heeft later berichten in de pers, dat het tegendeel zou zijn bewezen met deze toelichting gecorrigeerd. Die tr*llenfabriek in Sint Petersburg wordt door veel serieuze onderzoekers bevestigd, nota bene als een grote groep specialisten met een kantoor en geschikte apparatuur. Waar lees jij over die pubers?

    1. Rammstein

     Piet51, de CIA heeft ook Merkel’s handy gehackt/afgeluisterd, zoals ik al in mijn eerdere reactie schreef. Dus wat is het verschil?

     En dacht je dat Amerika geen ‘tro*llenfabrieken’ heeft om de publieke opinie in Rusland en de rest van de wereld te beinvloeden?

     En wat vind je van China dat uitsluitend desinformatie (Corona) verspreidt en daarmee de wereld in groot gevaar brengt en economieen kapot maakt?

     Doe niet zo naief: de hele wereld, alle staten en landen maken zich er schuldig aan. Daar bestaan inlichtingendiensten van.

     Ook voor jou geldt: laat die Koude Oorlog retoriek eens achter je. We leven in 2020.

     1. Alfred Bentinck

      “En dacht je dat Amerika geen ‘tro*llenfabrieken’ heeft om de publieke opinie in Rusland en de rest van de wereld te beinvloeden?”

      Heb je een bron of anderszins onderbouwing van deze retorische vraag?

     2. Piet51

      Ik dacht, dat het over Rusland ging en die puberende hackers. Waar heb je dat bericht vandaan?
      Dat Amerika zich onder leiding van Trump ernstig misdraagt geeft anderen geen vrijbrief om hetzelfde te doen. Het was overigens niet de CIA maar de NSA die Merkels telefoon gehackt zou hebben. Maar na gedegen Duits onderzoek heeft men niets als bevestiging kunnen vinden. Wel stond haar persoonlijke telefoonnummer in de NSA-database, maar dat was alles.

     3. Rammstein

      Lees mijn eerdere reacties nog eens door en kom dan nog eens terug, ouwe Neel.

      En ga dan ook nog even in op de andere dingen die ik naar voren breng.

     4. Piet51

      @Rammstein
      Ik ga in op wat ik nuttig of nodig vind. Je ontloopt lastige gedachtewisselingen. Dat is je goed recht, maar maakt je niet overtuigender. Je gooit hier gewoon een paar loze of foute beweringen neer en laat het daar verder bij. Prima, maar dan hoef ik ook niet meer.

     5. Rammstein

      Domme Piet51, als je mijn reacties had gelezen had je geweten dat ik dat ‘pubers’ expres heb gebruikt om de boel te chargeren.

      Op de opmerkingen die ik in mijn verdere reacties maak ga jij in het geheel niet. Niet nodig, volgens jouw oordeel in je laatste reactie. Prima, maar beschuldig mij dan niet dat ik een gedachtewisseling ontloop.

      Wel leuk trouwens, dat je zo snel boos wordt als je echt getroffen wordt: je reageert als een verongelijkt kind en hebt je masker van onverstoorbare optimist behoorlijk laten vallen.

     6. Piet51

      @Rammstein
      Ik weet niet waar je je observaties van mijn humeur vandaan haalt. Want ik ben in een opperbest humeur. Heb net een opdracht, ondanks corona, bij een ministerie gescoord. Had veel tijd en denkwerk in een corona-proof aanpak gestoken. Dus weer maanden brood op de plank. Voor mij kan deze dag niet meer stuk.
      En aan muggenzifterij over een paar irrelevante puntjes van jou, waar je later weer van kunt zeggen dat het alleen was om te chargeren, heb ik nu even geen behoefte. Daar heb je vast begrip voor. Ik ga een goed glas wijn drinken en wat lekkers als diner maken.

     7. Rammstein

      Piet51, waarom val je ons lastig met je huiselijke en zakelijke besognes? Dit is een debatblog, geen Lieve Lita rubriek.

      Omdat je zo naar erkenning hengelt (ik ben ook de beroerdste niet): wat geweldig van je Piet dat je weer een of ander Ministerie zo gek gevonden heb om een zak met belastinggeld naar je toe te schuiven. Van harte proficiat hoor!

     8. Sleipnir

      Het geld bij sommige ministeries klotst blijkbaar tegen de plinten op als zij geld kunnen besteden aan zwetsnekken zoals jij om gebakken lucht te verkopen.

     9. Alfred Bentinck

      Gefeliciteerd, Piet51, creatief ondernemerschap verdient waardering. Laat die linkse mopperaars hier maar zeuren.

     10. Piet51

      @Rammstein
      Wat een voorspelbare reactie van je nu toch weer. Ik dacht ook ooit, dat dit een debatblog was, maar dat heb dan maar heel zelden mogen meebeleven, helaas. Ik neem aan, dat ik dat mezelf moet verwijten, toch?
      Verder interesseert het me geen zier wat jij of anderen vinden van wat ik doe, schrijf of denk. Mijn teksten worden gelezen en daar gaat het om. Verder vermaak ik me kostelijk en het wordt nog betaald ook.

      Voor die erkenning ben ik je zeer dankbaar, ik erken jou ook, o.k.?

     11. Rammstein

      Piet51 piept: “Mijn teksten worden gelezen en daar gaat het om.”

      De teksten van Bullshit worden ook gelezen, Piet. Misschien is een klein lezersonderzoekje leuk om te kijken of er ook enige waardering voor je gekeutel is.

     12. Piet51

      @Rammstein
      Natuurlijk worden de bijdragen van Bullshit16 ook gelezen en dat vind ik erg leuk voor hem. Dat lezersonderzoek moet je zeker doen. Kies dan wel een slimme vraagstelling, anders krijg je uitslagen die jij niet wilt.
      Maat jij kunt het je blijkbaar niet voorstellen, dat ik hier mee doe om mijn meningen en oordelen gelezen te krijgen. Waardering of niet is voor mij van geen enkel belang. Gelezen worden wel. En jij weet als geen ander, dat die teksten inderdaad worden gelezen. De meeste lezers hier blijven ongezien, maar die lezen wel.

  2. Alfred Bentinck

   Ollongren sprak over een aantal Nederlandstalige nieuwsgroepen waarin deze desinformatie wordt verspreid. Daar zullen we de komende dagen ongetwijfeld meer van horen. Het zal me niet verbazen als het FvD in dat verband weer in het nieuws komt.

   1. Rammstein

    Ook de AIVD-agent Alfred Bentinck is weer actief om op voorhand demoniserende desinformatie te verspreiden over het FvD. Volkomen uit de duim gezogen insinuaties om de publieke opinie op DDS te beinvloeden.

    1. Alfred Bentinck

     Tot AIVD-agent schopte ik het nog niet, R*mmstein. Je hoeft je geen zorgen te maken.

     1. Meloen

      Dan ben je dus niets anders dan een nuttige idioot. Dom, Dom, dom. Als je al zo overtuigd bent van dat heeeeele gevaarlijke Rusland, kan je je beter laten betalen door de staat, om die stompzinnige idioterie te ventileren.

     2. Meriadoc Brandebok

      Mensen die niet overtuigd zijn voor het gevaar dat een digitaal agressief Rusland voor de Westerse vrijheid en democratie vormt zijn nuttige idioten voor dat zelfde Rusland. Ze veronachtzamen onze democratische waarden.

     3. Rammstein

      Lul maar een eind aan Meriadoc, met je domme retorische en hetzerige gezwets van 40 jaar terug. Je bent een geobsedeerde agitator met een gevaarlijk gedachtegoed.

      Iedereen lacht om je.

     4. Rammstein

      Meloen: Meriadoc Brandebok wordt al betaald door de staat. Hij is een tro*l in overheidsdienst

     5. Beukman

      Meriadoc Brandebok wordt al betaald door de staat. Hij is een tro*l in overheidsdienst

      Opmerkelijk dat Rammstein wél gelooft dat Meriadoc op de loonlijst van de overheid staat en is aangenomen om hier te tr.o.llen, maar niet gelooft dat de Russen mbv tr.o.llen en hackers proberen hun strategische vijanden te destabileren en tegen elkaar uit te spelen.

      Vraagje, @Rammstein In hoeverre beïnvloedt het feit dat Rusland een vijand is van jouw vijand, te weten de EU, jouw denken hierover, althans voor zover je zelf in staat bent om dit te beoordelen?

     6. Alfred Bentinck

      “Meriadoc Brandebok wordt al betaald door de staat. Hij is een tro*l in overheidsdienst”

      R*mmstein weet dat dit onzin is maar hij blijft het beweren.

      Dat zou ik toch wel tr*llen willen noemen.

     7. Meriadoc Brandebok

      Waarom komt mijn comment er niet door?

      E*en v*oorbeeld v*oor R*mmstein hoe des*formatie tot regelrechte rampspoed leiden kan.

      h**ps://www.ad.nl/nieuws/pizzagate-hoe-een-wilde-complottheorie-gevaarlijk-werd~ac771a92/

 3. Drollevanger

  Olongrens Familie was afkomstig uit Rusland. Ze hoorden destijds blijkbaar bij de uitbuitende Russische landadel.
  Tijdens de Russische revolutie is die familie het land uitgeschopt door de arbeiders.
  Dat zit Juffrouw Olongren nog steeds niet lekker.
  Dat heet “Oud Zeer”.

  1. Marija

   Is wel dikke maatjes met Beatrix.

 4. Kretoloog

  Wel opvallend: Ollongren is 6 maanden uit de roulatie. En 6 maanden lang hoor of lees je niet over Russische inmenging en fake-news. En het mens is nauwelijks een maand terug als minister of het zwart-maken van de Russische overheid begint weer.

  Want MvdG zegt: Het kan niet anders dan dat Ollongren een enorme obsessie heeft met Rusland. Ik hop op een krachtig weerwoord vanuit de Tweede Kamer.

 5. Dirk Derksen

  “Geobsedeerde Kajsa Ollongren is terug”

  Weer een teleurstelling.

 6. lotje

  Dat wijf is net zo gestoord als de rest van de regering. Voegt totaal niets toe aan de politiek

 7. Politiek Profeet

  Dat wijf is toch gestoord.
  Poetin zal het een reet roesten wat zo,n demonen 66 tutje loopt te verkondigen.
  Laat de aivd zich maar richten op de kansparelwijken in o.a leidschendam.

 8. Piet Klein

  Dankjewel Kasja. We vroegen ons het al af. Waar zijn die ministers mee bezig. Niet met het voorbereidingen treffen voor het coronavirus, niet het regelen van mondkapjes, testen, beschermingsmiddelen. Niet met het zorgen dat kwetsbare ouderen beschermd zouden worden tegen het virus. Niet met het regelen van beschermingsmiddelen voor verzorgers in de thuiszorg en de verpleeghuizen. Maar nu weten we het met de invloed van Rusland die verwarring zaait in het kader van de coronacrisis. Een verwarring die nog moeilijker te ontdekken is voor gewone burgers dan het virus zelf. Het zou best waar kunnen zijn, maar of er nu sprake is van een serieuze invloed op de bevolking, misschien alleen op ministers die een App gaan ontwikkelen als de dijken lekken. Goed dat je weer laat zien wat je sterke kanten zijn. Je ontdekte al de het FvD discrimineert op een redenering die niemand kon volgen (voor onder elkaar waar geen snars van klopte). Nu weer de invloed van Rusland op het coronadossier. Echt je verdient het helemaal: de Don Quichote prijs. Goed dat dit kabinet ons weer bepaald bij een deel van de literatuur. We hebben al een Pinokkio in het kabinet en ook nu een echte Don Quichote. Goed bezig. Fijn dat je dit onderwerp op de agenda zet en daarmee bezig bent met zaken die er nauwelijks toe doen. Wij tellen ondertussen de doden die gevallen zijn in de thuiszorg en de verpleeghuizen.

  1. Maurits Dekker

   Ollongren is totaal ongeloofwaardig met haar beschuldigingen aan het adres van Rusland. Vorig jaar al was zij zelf een van de grootste verspreiders van fake-news.

 9. Duckday

  De MINISTER van het NEP nieuws

  De politiek is volledig de weg kwijt

  Stem PVV of FvD daarna uit de EU en EURO

 10. Meriadoc Brandebok

  Test

 11. Gerda2

  We krijgen dagelijks desinformatie over ons heen, net zo goed van Nederlandse instellingen en de overheid.
  Dus je kunt beter niet te snel op dingen reageren en even afwachten en eventueel zelf wat onderzoek doen.
  Desinformatie is van alle tijden, dit moet je gewoon als gegeven accepteren en er niet zo’n heisa van maken zoals Ollengren doet. Heeft ze niets zinnigers te doen?

  1. Maurits Dekker

   Gerda2

   Je zou verwachten dat Ollongren wel iets zinnigers te doen heeft dan het verspreiden van nepnieuws.
   De vraag is alleen of ze wel tot het doen van iets zinnigers in staat is.
   Zij was niet verkiesbaar en is op duistere manier in het kabinet geraakt.
   Was zij wel verkiesbaar geweest dan had zij waarschijnlijk veel te weinig stemmen gekregen om in de landelijke politiek te kunnen optreden.

 12. Maurits Dekker

  Amper is minister Ollongren terug van ziekteverlof (was ze wel echt ziek?) of zij begint weer Rusland te beschuldigen van inmenging in onze binnenlandse zaken.

  Ik heb altijd geleerd dat als je iemand beschuldigt je met bewijzen moet komen.
  Ollongren komt niet met bewijzen, ook vorig jaar toen ze dezelfde soort beschuldigingen deed had ze geen bewijs.

  Iemand die handelt als Ollongren heet een bedrieger, een onruststoker of zelfs een oproerkraaier. Ollongren dient met bewijzen te komen of anders zou ze voor de rechter moeten verschijnen.

  1. Alfred Bentinck

   De bewijzen zijn er wel degelijk, Dekker, zit je met je vingers in de de oren en met een blinddoek om?

  2. Gerda2

   Maurits Dekker
   Amper is minister Ollongren terug van ziekteverlof (was ze wel echt ziek?)

   Waarschijnlijk een cultureel Rusland reisje gemaakt.
   Sorry ik heb geen bewijzen.

 13. Rosasolis

  Uit welke bronnen heeft Ollongren haar informatie over de Russen gekregen?
  En waarom zou iemand van de AIVD haar waarschuwen…en wie zou haar hebben gewaarschuwd ? Sinds de laatste tijd lijkt de relaties met de EU en Rusland aanzienlijk verbeterd. De relatie tussen Rusland en Amerika, vooral tussen Putin en Trump
  is nu sterk verwaterd,. Daarom geloof ik niets van deze bericht van Ollongren.
  Rusland heeft Europa nodig.

  1. Maurits Dekker

   Mij is ook altijd geleerd dat je bij beschuldigingen altijd met bewijzen dient te komen.
   Met haar handelwijze schaadt Ollongren de goede betrekkingen met Rusland en dus ook de handelsbetrekkingen.
   Er lijken mij voldoende redenen aanwezig om Ollongren in de 2e kamer te ondervragen.

   1. Politiek Profeet

    Die ollongren heeft totaal geen capaciteiten….is te dom om te schijten zonder te spetteren.
    Zou ze dan toch deze functie hebben verkregen door zoals zovele teefjes …het ….te… hebben…gedaan …met?

    1. Piet51

     @Politiek Profeet
     Ik zou jouw CV wel eens naast dat van Ollongren willen leggen om een indruk te krijgen van haar capaciteiten vergeleken met de jouwe. Zou je dat aandurven.

  2. Pjotter

   En ons CDA fossiel Roosje met wereldwijde ervaring kan het weten, Roosje van wie Ollie die informatie heeft moet je haar vragen en waarom de AIVD haar zou hebben gewaarschuwd, gewoon omdat het de taak van de AIVD is om de overheid van informatie te voorzien.

 14. Heras

  Wat moeten we toch, met al die onzinministers. Het was zo rustig..
  Kost klauwen met geld, en de samenleving heeft er niets aan.

 15. Rene van der Grijp

  Er wordt al heel lang tegen Rusland aangeschopt. Herinneren we ons de leugen van Halbe Zijlstra nog?

  Het grote gevaar is China, maar daar horen we ze niet over.

  1. Alfred Bentinck

   Het grote gevaar van China lijkt me te liggen in hun mogelijke economische dominantie.
   Mij is niet bekend dat ze zich bezig houden met politieke infiltratie waar de Russen zich al jaren wereldwijd aan schuldig maken.

   1. Rammstein

    “Het technologiebedrijf Huawei is mogelijk betrokken bij Chinese spionage in Nederland. Huawei zou een verborgen achterdeur hebben naar de klantgegevens van een van de drie grote telecomproviders in Nederland: Vodafone/ Ziggo, T-Mobile/Tele2 of KPN.

    Volkskrant 16 mei 2019

    1. Alfred Bentinck

     Ja, die verdenking (veel bewijzen zijn er nog niet) bestaat, maar dit lijkt me eerder een geval van economische spionage.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Alfred Bentinck

    Klopt, het gevaar van China ligt met name in haar eventuele economische en politieke dominantie, gezien het machtsvacuüm dat Trumps Verenigde Ststen heeft achtergelaten.

    Dat neemt de evidente digitale agressie van Ruslan niet weg: het land dat ons land aanvalt en probeert te destabiliseren.

  2. Pescador

   Juist, China is langzaam maar zeker aan het intergreren in de hele wereld er zijn dorpen waar al meer Chinese winkels zijn als de plaatselijke ik ben ook al Chinese bakkers en slagers tegen gekomen, dus kijk maar gerust uit voor de Chinezen

   1. denktenk

    Bouterse, Ja die Bouterse heeft ook al een douceurtje van de Chinezen te pakken.

 16. Pescador

  Dat mens is echt niet goed wijs, en moet weer terug het ziekenhuis in, kunnen ze die bovenkamer van die gek bestuderen.

 17. George Knight

  Is het niet merkwaardig (of krom) dat in de brief van de minister de desinformatie vanuit de Russische Federatie over COVID-19 expliciet wordt genoemd, maar de desinformatie vanuit China niet? Terwijl die Chinese desinformatie over (het ontstaan van) het coronavirus waarschijnlijk niet kleiner is dan de Russische. Want het is duidelijk dat die Russische inmenging bestaat.

  Heeft die omissie om China te noemen als verspreider van nepnieuws over COVID-19 er wellicht mee te maken dat de onderliggende diensten als de AIVD achter de recente feiten van januari-mei 2020 aanlopen en daar nog geen openbaar verslag van hebben gedaan?

  Een aspect dat ook mee kan spelen is dat de EU, of liever gezegd de EU-missie in China, zich onaanvaardbaar onder druk heeft laten zetten door de Chinese regering en na Chinese druk de berichtgeving over het ontstaan van COVID-19 in China heeft afgezwakt. Ofwel, er heerst -of positief gezien: heerste- binnen de EU verdeeldheid over het antwoord op de Chinese desinformatie. Zodat Den Haag vermoedelijk afwacht hoe scherp de EU positie kiest tegen de Chinese desinformatiecampagne vooraleer hier een officiële uitspraak over te doen.

  Wat is het belang van DDS en Michael van der Galien om de door objectieve bronnen vastgestelde inmenging van de Russische Federatie te bagatelliseren? Het is goed denkbaar dat ze hun activisme inzetten tegen minister Kajsa Ollongren. Ok, zo werkt de opstelling van radicaal-rechts in Nederland nu eenmaal, maar het is absurd om te suggereren dat het Kremlin niets te verwijten valt.

  De vriend van de vijand van DDS is niet per definitie een vriend, maar kan ook een vijand zijn. Zover gaat de analyse van Van der Galien blijkbaar niet. Als dat wel zo is, dan is het er nog schrijnender op. Waarom meent DDS het Kremlin in bescherming te moeten nemen? Denkt DDS dat het Kremlin zichzelf niet kan beschermen en dat het daarvoor DDS nodig heeft?

 18. Bes Tolen

  Rot allemaal op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.