shutterstock 1184968663

Geobsedeerde Kajsa Ollongren is terug en waarschuwt: 'Rusland verspreidt desinformatie over het coronavirus!'

Geen categoriemei 14 2020, 9:00
Ja hoor, daar gaan we weer. Kajsa Ollongren is terug van weggeweest. En wat doet ze, nu ze na een half jaar eindelijk terug op het werk is? Juist, roepen dat het Rode Gevaar overal is. Desinformatie. Het Kremlin. Poetin. COVID-19.
"In een aantal Nederlandstalige socialemediagroepen" worden "Russische narratieven" over het nieuwe Chinese coronavirus verspreid, aldus Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de minister is ze daarover gewaarschuwd door de AIVD, de inlichtingendienst die weinig anders lijkt te doen dan huilen over Ruslands buitenlandse politiek.
Natuurlijk vraag je je dan af om welke groepen het gaat en over de vraag wie die desinformatie dan precies verspreiden? Daarop blijft Ollongren het antwoord schuldig. Het is haar "indruk" dat de informatie niet verder verspreid wordt dan de leden van de groepen zelf (welke groepen?).
Verder schrijft ze dat op Nederlandse sociale media misleidende informatie over het coronavirus rondgaat. Rusland zou de gelegenheid aangrijpen om Europese landen tegen elkaar op te zetten. De Telegraaf legt uit dat Ollongren onder meer vindt dat de Russische accounts online onder meer verkondigen "dat West-Europese landen zich in de strijd tegen de pandemie niet om elkaar bekommeren... Verschil van mening tussen Europese landen over de virusbestrijding wordt er uitvergroot."
Dit is natuurlijk totaal geschift. Als mensen -- terecht! -- stellen dat er flink wat verschil van mening is in Europa over hoe hiermee omgegaan moet worden of over de vraag in hoeverre de rijke landen voor de arme landen moeten betalen roepen Ollongren en haar AIVD meteen "RUSSISCHE DESINFORMATIE!"
Er lijken wat Ollongren betreft maar twee mogelijkheden te zijn: of je herhaalt klakkeloos de officiële talking points van de overheid óf je verspreidt pro-Russische desinformatie.
Mogen we nou eindelijk hardop zeggen wat velen al tijden denken? Dat deze dame een ongezonde obsessie lijkt te hebben met Rusland en daarnaast óók nog eens gevaarlijk autoritair is?
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten