shutterstock 1127043995

Video! Marcel Crok gaat bij FVD Journaal los op de waanzin die "biomassa" heet

Geen categoriemei 14 2020, 8:30
Klimaatonderzoeker Marcel Crok kwam deze week langs bij het FVD Journaal om daar te spreken over "biomassa." Dit houdt feitelijk in: het verbranden van bomen om energie te winnen. Zoals presentator Thierry Baudet terecht stelt komt het eigenlijk neer op een enorme open haard. En wij moeten dat niet alleen normaal vinden, maar zelfs positief.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1260652281017651207
"Het is natuurlijk het tegenovergestelde van wat mensen associëren met groene energie," aldus Crok terecht. "Je bent dus gewoon natuur massaal aan het vernietigen en in een kolencentrale aan het stoppen om een klein beetje energie op te wekken." En let wel, met een "klein beetje" bedoelt hij ook echt een klein beetje. In Amerika bijvoorbeeld geldt dat ze daar alle bomen in het hele land moeten verbranden... om genoeg energie voor slechts één jaartje op te wekken.
Biomassa is dus niet alleen bijzonder onvriendelijk tegenover de natuur, maar het is ook nog eens bijzonder inefficiënt.
Totaal gestoord, natuurlijk, zeker omdat deze vorm van energie-opwekking gepromoot wordt door zogenaamde groene activisten (zoals die mafketels van GroenLinks). Maar wacht, het wordt nóg erger. Baudet legde tegelijkertijd uit dat die bomen eerst omgehakt moeten worden, wat gedaan wordt met behulp van zwaar gereedschap dat gebruik maakt van... diesel. Vervolgens worden de bomen naar de kolencentrale gesleept wat gebeurt door voertuigen die, jawel, diesel gebruiken. En oh, wacht eens even: bomen zetten CO2 om in zuurstof.
Als het Grote Doel is om CO2-reductie te bereiken zou je dus méér, niet minder bomen moeten willen.
Maar GroenLinks, VVD, PvdA, D66 et al. willen dat juist niet.
Je zou bijna denken dat het ze helemaal niet om de natuur te doen is, he?
Kijk de hele aflevering van het FVD Journaal hier:
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten