vlcsnap 2020 04 29 10h17m39s739

Farid Azarkan ontkent "kech"-beschuldiging, overweegt aangifte te doen tegen "rioolkrant" De Telegraaf

Geen categoriemei 14 2020, 8:08
De nieuwe fractieleider van DENK -- toch? Of is hij nu onafhankelijk Kamerlid? Wie het weet mag het zeggen -- is helemaal klaar met De Telegraaf. Volgens Farid Azarkan is de krant voor wakker Nederland een "rioolkrant" die leugens verspreidt. Hij zou daarom overwegen aangifte te doen.
"We weten dat De Telegraaf wereldkampioen haatzaaien tegen moslims en migranten is," aldus Azarkan op Twitter. "Net als je denkt, het kan niet smeriger en viezer, is daar altijd Wouter de Winther. Morgen overleg met juridische adviseurs over aangifte tegen leugens rioolkrant De Telegraaf."
https://twitter.com/F_azarkan/status/1260312103510040576
Azarkan reageert daarmee op een column van De Winther waarin die stelt dat één van de DENK-Kamerleden Kamervoorzitter Khadidja Arib ooit toebeet een "kech" te zijn, wat Marokkaanse straattaal is voor "hoer." Tim Engelbart schreef over die column en opinieerde dat dergelijke taal natuurlijk volstrekt onacceptabel is.
Daar kan ieder weldenkend mens het alleen maar mee eens zijn. Het is zelfs zó onacceptabel dat ík er hevig aan twijfel dat het verhaal klopt. Je moet als DENK'er wel volstrekt achterlijk óf radicaal tot op het bot zijn om zoiets te doen. Op de één of andere manier denk ik niet dat ze zó gek zijn, daar.
Dat gezegd hebbende staat Azarkan natuurlijk heel zwak. Hij is een publiek persoon. De Telegraaf baseert zich op een bron. Het is mogelijk dat de bron De Telegraaf verkeerd informeert, maar daar kan die krant niets aan doen. Als Kamerleden moeten hij, Kuzu, en Öztürk tegen een stootje kunnen. En terecht, natuurlijk. Als kranten dit soort dingen niet meer mogen schrijven moeten ze wel héél voorzichtig worden, terwijl hun primaire taak juist is om de politiek in de gaten te houden.
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten