D66app3

D66-leden vertonen nazi- en anti-homo-uitingen in appgroepen. UPDATE: Jonge Democraten: 'Het waren trollen, niet D66'ers'

Geen categoriemei 13 2020, 21:30
Nadat vandaag bekend werd dat JOVD-leden elkaar maar al te graag nazi-memes en stickers sturen, en daarnaast het niet schuwen om elkaar te begroeten met de Hitlergroet, heeft de redactie van De Dagelijkse Standaard een inkijkje gekregen in een appgroep van D66. En sjonge jonge, die deugers van D66 zijn minstens even fout bezig!
De redactie heeft enkele screenshots ontvangen van een voormalig D66 lid, de screenshots komen uit een D66-Breda app.
Zoals men duidelijk ziet zijn D66 leden er ook niet vies van om discriminerende en racistische stickers met elkaar te delen. En bij smakeloze racistische stickers of Baudet-stickers blijft het niet. Eén lid heeft het niet zo met homo's en laat de kans niet liggen om een totaal kansloze opmerking hierover te maken.
De vraag is in hoeverre dit een officiële appgroep van D66 was, want dit soort fratsen is niet bepaald iets waar D66 voor staat.
Zo zien we maar weer dat alle partijen, en jeugdbewegingen, intern het soms niet na kunnen laten om dit gedrag te vertonen. Waar eerder JFvD-jongeren om dit gedrag zijn geroyeerd, zal de JOVD en de VVD ook een intern onderzoek starten. CDA-raadslid Hugo Westerlaken maakte gistermiddag ook al bekend zijn functie neer te leggen nadat het bleek dat hij gretig dit soort memes deelde.
Nu is het de beurt aan D66! Want is dit gedrag acceptabel voor de partij? D66'ers zijn lieden die graag met de vinger naar anderen wijzen, nu is echter de vinger op hun gericht....
UPDATE MET REACTIE JONGE DEMOCRATEN:
https://twitter.com/JongeDemocraten/status/1260658848886484992?ref_src=twsrc%5Etfw
Het statement van de Jonge Democraten klinkt op zich plausibel, er bestaan namelijk constructies dat je met een openbare link kan deelnemen aan allerhande WhatsApp-groepjes.
Maar, en nu komt het! Waarom waren de Jonge Democraten zo naïef om met een WhatsApp-groepje te werken waarbij de beheerder van dat groepje blijkbaar iedereen binnenliet zonder enige controle?!
Daarnaast geven de Jonge Democraten in hun reactie duidelijk aan dat ze op de hoogte waren van de schadelijke inhoud van een van haar deelnemers in het bewuste WhatsApp-groepje. Dat ook dit zou gaan uitlekken wisten ze natuurlijk zelf ook wel.
Het is daarom, op z'n zachtst gezegd vrij opmerkelijk dat de jongerenbeweging van D66 pas na het uitlekken van de berichten met een reactie komt dat het -naar eigen zeggen- om een 'troll' zou gaan. Het was veel geloofwaardig geweest als de Jonge Democraten zélf met dit bericht naar buiten was gekomen.
En tot slot: In de uitgelekte 'nazi-apps' van de jongerenbewegingen JFVD en JOVD bleek er in beide gevallen ook een CDA'er te 'trollen' in de bewuste WhatsApp-groepjes. De vraag is dan ook: Was dit nu weer het geval?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten