Nederlands kabinet: Rusland stookt met nepnieuws rondom corona. Ondertussen in Duitsland: 'Merkel wil banden verbeteren met Rusland'

Nederlands kabinet: Rusland stookt met nepnieuws rondom corona. Ondertussen in Duitsland: 'Merkel wil banden verbeteren met Rusland'

Kajsa Ollongren op een meeting in juli 2019. Bron: fotografiekb / Shutterstock.com.

Minister Ollongren nam vandaag weer ruim de tijd om ons te waarschuwen voor het grote 'rode' gevaar. De Russen zijn namelijk levensgevaarlijk! Volgens Ollongren lopen de Russen namelijk flink wat te stoken in Europa, het Kremlin probeert landen tegen elkaar op te zetten. Door middel van het verspreiden van nepnieuws, en jawel ook Nederland is ten prooi gevallen aldus Ollongren. Ondertussen roept Angela Merkel juist dat ze weer beter banden wil aangaan met Rusland. Snapt u het nog?

Niemand minder dan Ollongren is weer naar voren geschoven om de Russen te beschuldigen van alles en nog wat. Ondertussen zegt Merkel in het Duits parlement dat ze juist weer de banden tussen Duitsland en Rusland wil verbeteren. Als de Russen weer overal angst en verderf aan het zaaien zijn, waarom zou Duitsland dan juist nu de banden willen intensiveren?

“I will strive for good relations with Russia because I think there is every reason to continue our diplomatic efforts but it doesn’t make it easier,”

Ollongren heeft de Kamer in een brief gemeld dat in de Nederlandse media enkele Russische narratieven over de strijd tegen corona de ronde doen. Dit zou echter allemaal desinformatie zijn volgens Ollongren en de AIVD.

Het zou goed kunnen dat de Russen desinformatie verspreiden, alhoewel ze het druk genoeg hebben met de bestrijding van het virus in eigen land. Ondertussen blijft het opmerkelijk dat de Duitsers juist nu ineens de banden willen versterken, weten de Duitsers iets niet wat wij wel weten?

Lees meer over:
Rusland Coronavirus Ollongren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties