Kabinet gaat groen licht geven voor versoepelingen maatregelen 1 juni! Maar is Nederland er klaar voor?

Hoogstwaarschijnlijk gaat het kabinet tal van aangekondigde versoepelingen goedkeuren komende week. Wat dus betekent dat Nederland langzaamaan weer open gaat. De grote vraag is natuurlijk: zijn de bedrijven er klaar voor? Wanneer alles langzaam open gaat, en mensen weer massaal de straat opgaan, kunnen de bedrijven deze drukte wel aan op verantwoorde wijze?Alle aangekondigde versoepelingen waren onder voorbehoud, toch was heel Nederland al in extase. Men kon niet wachten om zich weer te gaan bezatten op een terrasje in de zon. Op dit moment zijn er geen negatieve cijfers die het kabinet van gedachten doen veranderen. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen tal van bedrijven hun deuren weer gaan openen op 1 juni – uiteraard met inachtneming van de opgelegde regels.

Vanaf 1 juni zal het ook verplicht worden om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Dus wacht niet, en koop ze nu!
Het openbaar vervoer zal weer de normale dienstregeling gaan rijden, vanaf 1 juni zal Nederland weer een stuk levendiger overkomen vergeleken met voorgaande maanden.

De grote vraag is natuurlijk hoe het vakantieseizoen eruit zal gaan zien. Kan men op vakantie binnen de EU? Of gaat men massaal op vakantie in eigen land? En hoe verstandig is dat?

Met het openen van ons landen moet men ook realiseren dat er verantwoordelijkheden bij komen kijken, de vraag is echter of genoeg mensen zich nog de ernst realiseren waar we mee te maken hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. splatoon

  > uiteraard met inachtneming van de opgelegde regels.

  Regels waarvan het nut discutabel is. Want die anderhalve meter doet gewoon he-le-maal- niks. Wat besmetting tegengaan betreft dan. Psychologische schade aanrichten en ons met een onwerkbare samenleving opzadelen doet het prima. Om nog maar te zwijgen over de absurde boetes, die de opgelegd kunnen worden voor het niet naleven van regels die in de praktijk helemaal niet na te leven zijn. Als oom agent je niet zelf betrapt, dan verklikken de buren je wel.

  We zijn een politiestaat in gerommeld mensen. En iedereen maar juichen dat we onze vrijheid weer terugkrijgen.

  1. JochemX

   @Splatoon, helemaal mee eens. Lekker weertje is de pest voor een virus, alleen in niet goed geventileerde ruimtes loop je een kans op besmetting. Dat virus is straks foetsie, maar die malle maatregelen helaas voorlopig niet.

  2. Gerda2

   Bart R.
   Kabinet gaat groen licht geven voor versoepelingen maatregelen 1 juni! Maar is Nederland er klaar voor?

   Ik ben er in Ieder geval klaar voor.
   Het kabinet: daar ben ik klaar mee.

 2. Lugor

  Men kon niet wachten om zich weer te gaan bezatten op een terrasje in de zon.

  Zo omschrijft de student Bart zijn eigen wereldje.
  Of “Het volk” er zo over denkt betwijfel ik.

  1. Kretoloog

   Bart heeft anders wel helemaal gelijk. Gistermiddag heb ik in de stad (Rotterdam) gefietst. Overal zie je mensen buiten zitten, met een pilsje of glaasje wijn.

   En de handhavers zijn ook al relaxt. Vandaag op RTV Rijnmond: “Boa’s hebben al 3 dagen geen enkele boete uitgedeeld!”

   1. Lugor

    En al deze genietende mensen hadden slechts een doel volgens Bart en schijnbaar ook Kretoloogl: Men kon niet wachten om zich weer te gaan bezatten.

   2. JochemX

    Volkomen juist. Buiten loop je geen besmetting op en veel maatregelen zijn volstrekt onlogisch.

   3. JochemX

    Zeg Kretoloog, vind je het eigenlijk wel verantwoord onnodig naar buiten te gaan?Stay at home moron!

  2. Brenda Welsh

   “het vok” 😛

 3. Mar

  Even wachten met mondkapjes kopen:

  “Vanaf 25 mei tot in ieder geval 1 september hoeft er geen btw op mondkapjes meer te worden betaald.”

  Waarom geen btw niet eerder wordt ingevoerd, is mij een raadsel.

  1. JochemX

   Omdat het na 25 mei voorbij is met de corona-hype en dan koopt bijna niemand meer een mondkapje. Financiën wil nog even cashen.

   1. Brenda Welsh

    Het was toch Baudet die aandrong op de aanschaf van mondkapjes? Hij had toch relaties die de kapjes stante pede zouden kunnen leveren. Dus het was niet Financiën maar Baudet die het graag zo had gezien. Dat was een onderdeel van zijn show. Waarmee ik niet zeg dat hij er iets aan over gehouden zou hebben. Een penthouse of zo.

    1. Kretoloog

     Brenda W. redeneert: “Als er 1 Kamerlid corrupt is (Pechtold) dan zijn ze het alle 150”.

     Brenda bezit een mensbeeld dat gebaseerd is op wantrouwen en complottheorieën.

     1. Bolland

      Brenda is linkse deuger, dus al vindt Baudet morgen middel tegen kanker uit, is hij nog fascist die oncologen werkloos maakt

     2. Brenda Welsh

      @Bolleman, nergens heb ik Baudet een facist genoemd. Alleen een artiest ! Een man die bij het zien van de camera zich uitleeft. En inderdaad met een witte jas aan zou je direct geloven met een wetenschapper van doen te hebben. Koopman, mime speler, hij doet hèt.

     3. Bolland

      @ Welsh Geestig Bolleman, uw beschrijving slaat op 50% van de kamerleden en 90 % van het huidige kabinet

 4. Heras

  De meesten zijn er klaar voor. Het is nu al heel erg druk op straat en in de winkels. Goed zo. Nu er meer info naar buiten komt, zal de huidige regering gaan zakken in de peilingen. Vooral omdat ze de economie gesloopt hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.