Kabinet wil 600 euro compensatie geven aan flexwerkers! UWV ontkracht dit plan direct: ‘maatregel is simpelweg niet uit te voeren’

Heeft het kabinet – dat onder leiding staat van Rutte – zojuist weer een valse belofte gemaakt? Van Rutte weten we inmiddels dat hij graag cadeautjes belooft maar als puntje bij paaltje komt het spontaan nalaat. Zojuist maakte het kabinet namelijk bekend dat ze bereid zijn om 600 euro compensatie per flexwerker beschikbaar te maken. Echter ontkracht het UWV vrijwel direct dit loze plan. 


Gratis geld, compensatie, het klinkt uiteraard allemaal super aantrekkelijk. Ook zou het voor veel flexwerkers een hoop gedoe schelen als ze dit bedrag op hun rekening krijgen. Toch moet men zich realiseren dat er geen gratis cadeautjes bestaan, de overheid kan van alles beloven maar uiteindelijk moet iemand de rekening gaan betalen voor deze cadeautjes.

De maatregel die het kabinet voor ogen had was bedoeld voor studenten of starters die kunnen aantonen dat ze meer dan 600 euro per maand verdienden voordat de coronacrisis begon. En juist voor deze groep zou dit een fijne compensatie zijn, maar het zal de belastingdruk voor andere Nederlanders alleen maar verhogen.

Nu zou het zomaar kunnen dat deze maatregel niet doorgaat omdat het UWV simpelweg de capaciteit er niet voor heeft om dit uit te voeren. Komende dagen gaat men dus kijken of misschien toch niet kan worden geschoven zodat dit idee van de overheid alsnog door kan gaan.

Het UWV heeft het al gigantisch druk, en met deze maatregel – die de belastingbetaler uiteindelijk zelf weer kan gaan ophoesten – zou het UWV nog meer overuren kunnen gaan draaien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. lotje

  Hahahaha hahahaha. Hij wil flexwerkers omkopen. Betaal eerst die 1000 euro maar eens. Wat een sukkel regeert ons land. Een foute boekhouder als president dan vraag je om problemen. Dan zijn er nog steeds van die linkse malloten die Op hem stemmen. Dan spoor je toch ook niet voor een meter.

  1. AnnetKlaver

   @lotje
   ‘Dan spoor je toch ook niet voor een meter.’

 2. Bockbeer

  In Spanje krijg je een basisinkomen. Deed Rutte dat ook maar.

  1. AnnetKlaver

   Nepnews @bockbeer.

   1. AnnetKlaver

    Eh @bockbeer, eh tja , ja maar– voor de maand mei klopt dat.
    Alleen voor mensen die geen andere bron van inkomsten hebben.

   2. Pauline Kummer

    Beetje meer belasting heb ik er wel voor over, solidair zijn. Wij moeten met ons allen er doorheen. Van mij mag het wat kosten.

    1. fisufisu

     Tuurlijk wenst paulientje dit, die heeft nog niet genoeg betaald de laatste 10 jaar, lul niet met je politiek correcte gel*l “solidair zijn” wat minder naar de EU, ontwikkelingscorruptie, illegale migratiestromen etc etc

     1. Pauline Kummer

      Ik heb alleen gezegd dat de flexwerker niet te benijden is en beperkt wordt in zijn bestaansmogelijkheden en daarom een compensatie moet krijgen. Vindt u dit niet gerechtvaardigd?

     2. Maks

      Alfred Balzak Bentinck Kummer?

    2. Maks

     Alfred Balzak Bentinck Kummer?

     1. fisufisu

      achmed alfred jodokus hassan abdoel kadar bellaachaasie

     2. Maks

      Hij komt nooit meer aan de bak Johnno!

     3. fisufisu

      Nooit meer!

    3. Cootje

     Mafkees.

    4. denktenk

     De ambtenaren LOON NAAR WERKEN uitbetalen, worden we vanzelf steenrijk.

  2. Cootje

   Spanje kan een basis inkomen geven , het is wel monopolie geld en de echte rekening kunnen ze niet betalen

 3. Cootje

  Zijn mooie oplossingen voor de gast arbeiders . Rutte zal Corona de schuld geven , want in 2021 volgt er een depressie in Nederland en in Europa , je kan het ondersneeuwen of duidelijk benoemen. Als je vandaag de resultaten ziet van ABNAMRO en er komen ook nog de cijfers van de zuid Europese banken. Gaat het einde van de euro in het zicht komen. Je kan net zo als in Zimbabwe het geld bij blijven drukken en dan noemen ze het monopolie geld. Maar Europa is niet meer te redden zuid Europa zakt door zijn hoeven en wij volgen er achteraan. Wereldwijde recessie gaat het Europese speeltje slopen. Dus kan Rutte nu veel beloven het leed is al geschied , Corona word en is dodelijk voor de mens en de economie .

  1. Pauline Kummer

   Bent u voorlichter van het departement Economische Zaken?

   1. feitelijk

    had economische zaken maar zo een heldere blik op de maatschappij

   2. Cootje

    Nee een gepensioneerde pooier . Die weet wat geld uitgeven is dat andere verdient hebben. Het was niet gedwongen voor hun om te plukken van derde die hun lul achterna lopen . Maar de bv Nederland plukt van iedereen echt geld , en geeft met hun vrienden club de Europese unie er monopolie geld voor terug , en dat is oplichting

  2. Bullshit16

   Cootje
   Corona word en is dodelijk voor de mens.je vergeet de biomassa centrales waarvoor de bossen verdwijnen die ons zuurstof geeft en stikstof uit de lucht haald meede mogelijk gemaakt door groen links dat word ons dood
   Stem fvd of PVV uit de eu

 4. feitelijk

  QUOTE de overheid kan van alles beloven maar uiteindelijk moet iemand de rekening gaan betalen voor deze cadeautjes. END

  En dat is het hele probleem in links Nederland. Een overheid heeft geen dubbeltje om op zijn reet te krabben terwijl onze roverheid denkt dat het geld tegen het plafond aanduwt.

  Elke keer bij zo een belofte is een kleine groep blij terwijl in het totaal de kosten nagenoeg niet meer op te hoesten zijn. Het faillissement van het zogenaamde socialisme.

 5. plakband

  Het UWV heeft het razend druk. Dat komt hierdoor.
  40% van de medewerkers doet gewoon zijn werk.
  20% maakt zoveel fouten dat de overige 40% daar heel druk mee is.
  Het resultaat: een hele dure instantie.

 6. Heras

  Ja, vvd heeft nog goed een jaar om zich te profileren. Ze staan er niet zo best voor .
  Blunderkabinet wil verder regeren.
  NEE BEDANKT

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.