LOL! Amsterdam smeekt Rijk om geld voor kunstsector maar wil zelf de huur van gemeentelijke panden (voor kunst & cultuur) niet kwijtschelden!

Deze politiek stadsverslaggever van De Telegraaf laat zien hoe men bij de gemeente Amsterdam te werk gaat. Meer geld eisen van het Rijk voor de kunst- en cultuursector, maar tegelijkertijd diezelfde sector actief blijven belemmeren door de huren van die gemeentelijke panden niet kwijt te willen schelden. Wat een onkunde!
Kijk toch eens, wat een Twitter-pareltje:

In de Volkskrant samen met andere wethouders keihard zitten snikken en smeken om meer geld, want ‘oh nee, die zielige artiestjes en kunstenaars’. Maar ze zelf meer ademruimte geven, ho maar! Nee joh, ben jij gek?! Straks worden er nog daadwerkelijk mensen geholpen met zulke maatregelen, waar hebben ze de gemeente dan nog voor nodig?

Cultuur-wethouders geven in het Volkskrant-opiniestuk aan dat zij ‘helaas maar beperkte steun kunnen bieden’, want “in tegenstelling tot het Rijk mogen gemeenten geen begrotingstekort hebben.”
Juist ja, dus één of andere club van autistische topambtenaren gaat straks gemeentes afrekenen op hun begrotingstekort, omdat ze hun bevolking wilden helpen bij het overleven van deze crisis? Met welke redenering precies? ‘Dan had je maar geen burgers met coronavirus moeten hebben’? Of een andere oude vertrouwde misschien? Iets als: ‘Befehl ist Befehl!’

Wat een flut excuus. Amsterdam laat op deze manier de artistieke ondernemer gewoon keihard barsten. Niet omdat het niet anders kan, maar puur doordat deze bijzondere situatie zich niet aan de regels voor normale situaties houdt. Want volgens die regels zou Amsterdam dan in de toekomst op hun budget kunnen worden gekort. Maar dat is eng! Nee laat ze dan maar gewoon creperen. En dan straks het Rijk als schuldige aanwijzen ‘want jullie gaven geen geld’. Top beleid daar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. 56RdK

  Beleid? Het Amsterdam heeft geen beleid, al jaren niet.

  Maar nu helemaal niet, wordt bestuurd door een overheersend groepje linkse zwakzinnigen, dat bijvoorbeeld in één week tijd zeven miljoen uitgeeft aan illegaal gajes! Weet u nog?

  1. lotje

   En Asher is net zo eentje die Amsterdam achter heeft gelaten met miljoenen schuld want die rook het geld in Den Haag. Al die linkse corrupte sukkels zitten er niet voor het volk maar voor hun zelf om zoveel mogelijk te stelen in korte tijd. Maar ja, Amsterdam heeft zelf gekozen voor GroenLinks en Ik denk dat veel mensen er spijt van hebben.

 2. Kristalix

  Dat ze incompetent is wisten we al. Dat ze net zo welkom is in Amsterdam als een poepie in een ruimtepak? Wisten we ook. Dat ze een volslagen debiel is? Was te verwachten.

 3. Pijnstiller

  Voor Amsterdam is er maar 1 oplossing. Een muur er omheen en volledig afsnijden van de buitenwereld

 4. Pijnstiller

  en laat ze s.v.p. Halsema lekker houden

 5. Peetjoh

  Amsterdam waar legt dat dan. Onze job begon met het afzinken van de stad eberhart liet hm verder zinken. En halalsema bestuurt van 7 meter diep. Is d’r iemand in Nederland die dat betreurt nee he. Je krijgt wat je toekomt en voor Amsterdam is dat armoede. Zoals links de wereld graag ziet.

 6. gustav

  éérst moet de overheid bezuinigen op kunst, cultuur en gelijksoortige secundaire volkspretjes!
  Werkgevers, werknemers, de economie in zijn algemeen, moeten op alles voorrang hebben!
  immers zonder koopkracht, staan musea, festivals, toneel, film etc écht niet bovenaan in het lijstje van Jan Publiek.

 7. Rosasolis

  De hele cultuur sector is nu enorm aan het lijden wegens de Corona. Subsidie voor cultuur is nu dringend nodig voor het hele land. Niet alleen Amsterdam. Het kabinet heeft besloten dat vanaf 1 juni alle concerthallen en theaters langzaam en bescheiden
  open kunnen. Twee feiten zijn er nu van belang:
  1. Amsterdam is niet cultuur arm, en kan wel zorgen grotendeels voor het weder opbouw van culturele evenementen. Andere gemeentes en provincies hebben veel minder geld.
  2. Schandaal wat er nu in Brabant gaat geburen. Tot nu was er altijd medewerkers die zorgden voor het cultuur beleid in deze provincie. Maar nu in plaats van het normaal
  cultuur beleid, wordt het nu, dankzij FvD een zo-geheten “vrije Tijd” beleid.
  Waarvan de meeste geld naar sport verenigingen zullen gaan, en veel minder voor
  cultuur. Wellicht denkt Baudet dat hij nog meer leden uit sport verenigingen
  kan lokken. Hopelijk leert alle andere provincie een les uit de komende culturele ramp van Brabant. Hopelijk kan de tweede kamer wat steun voor culturele evenementen
  en muziek onderwijs in Brabant geven, voordat het te laat is.

  1. Politiek Profeet

   Knettergek die import verwarden…gelukkig hebben wij de busjesbrigade, mannen in witte jasjes met spuitjes om verdwaalde geesten zoals jij op te pakken….eindelijk weg uit je verpauperde rijtjeshuis met gedateerde inboedel….een patio waar je in dwangbuis naar kleur kunt rondlopen ipv een balkonnetje van 2m2.
   Wat een gaaaaaaaf ;land volgens pinokkio en zijn cda roverskliek…

 8. Rosasolis

  De BOA’s kunnen wat hulp bieden om de corona maatregelen te handhaven. Maar zij kunnen niet de plaats nemen van politie agenten, die een volledige opleiding op de
  Politie Academie hebben gehad, en daarna veel ervaring. De politie weet hoe zij met wapens moeten omgaan, maar de BOA’s bieden alleen wat hulp, onder leiding van de politie. Daarom is F. Grapperhaus voorzichtig met besluiten rondom het gebruik van wapens.

  1. Rosasolis

   Aan de redactie: hoe is het mogelijk dat het bericht van mij, vandaag net geschreven
   op het artikel over de BOA’s vandaag, zo maar terecht komt op een week oude artikel
   op DDS?!

   1. Kretoloog

    Ja, wat denkt u nu zelf, mevr. Rosa?

    Toch maar eens een bijspijkercursus ‘Hoe ga ik om met internet’ volgen. Bejaarden krijgen een leuke korting 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.