Mark Rutte blijft vaag: ‘Het is denkbaar dat de horeca eerder open mag, maar ook weer niet…’

Volgens Mark Rutte is het denkbaar dat de horeca al eerder open mag gaan dan op 1 juni. In het Pinksterweekend zou het zomaar kunnen zijn dat we weer met een drankje op het terras mogen zitten. Alleen, zoals altijd het geval is bij Rutte: ‘ER IS EEN HELE GROTE MAAR…’

De Telegraaf kopte vandaag triomfantelijk dat de horeca wellicht eerder open zou gaan. En als die krant dat schrijft, dan weet je waarschijnlijk dat het ook zo is, want regeringspartij de VVD lekt zo’n beetje alle nieuwtjes aan de Krant van Wakker Nederland.

Het was dan ook gek dat enkele minuten later het artikel alweer was verwijderd vanaf de website van VVD-viroloog Paul Jansen (hoofdredacteur – red.). Waarschijnlijk is de krant op de vingers getikt door iemand uit de partijtop van de VVD.

Zelf bleef Mark Rutte overigens een beetje vaag over de eventuele vervroegde versoepeling van het heropenen van de horeca:

“We moeten eerst kijken of dat hele 1 juni pakket waarin de horeca meeloopt door kan gaan. Toen zei De Kamer: ‘Stel dat dat nou allemaal door zou gaan, en dat is nog niet zeker, zou de horeca dan alweer op zaterdag of zonder open kunnen in plaats van op maandag?’ Ik heb toen gezegd dat het ook zomaar 2 juni zou kunnen zijn, op dinsdag. Dat is ook een optie.”

Eerder uitte Thierry Baudet al grote zorgen over het dichtblijven van de horeca. Volgens de FVD-leider staan er ruim een miljoen banen op het spel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. lotje

  Wat een vreselijke dombo. Moet zekers eerst RIVM vragen. Deze regering heeft geen benul waar ze mee bezig zijn.

  1. Pauline Kummer

   Een diagnose van lotje is zelden betrouwbaar.

   1. fisufisu

    Aldus paulientje cummer

  2. Gerda2

   Ja Lotje ik dacht ook, eerst even met van Dissel kletsen.
   De horeca ondernemers hoop geven en dan gelijk een slag om de arm houden.
   Het gaat zo goed als zeker door. Wat zullen we Rutte daar dankbaar voor zijn. Misschien gelooft hij dat zelf.
   Als er wordt geopend zal dat gebeuren omdat Rutte onder grote druk komt te staan.

 2. Alfred Bentinck

  Rutte is, goddank, voorzichtig.

  1. JochemX

   Maar niet voorzichtig met de zelfstandigen en ook niet met onze centen. Die virus is al weg, maar het OMT en de handhavende BOA’s nog lang niet.

  2. fisufisu

   Rutte is een megaleugenclown die een hele economie om zeep helpt..

 3. Buiswater

  Het is werkelijk niet te geloven dat deze MP in tijden van covid-19 als beste crisismanager ooit wordt betiteld. Waren er überhaupt crisissen tijden zijn regeerperiode? De man die geen enkel benul heeft waar hij het over heeft. RIVM trouwens ook niet. Het aantal overledenen met betrekking tot dit virus is praktische verwaarloosbaar 0,033% van de Nederlandse bevolking. Ook nog eens het merendeel dat hoogstwaarschijnlijk het eind van het jaar sowieso niet gehaald zou hebben. De economische schade die deze MP aanricht is nauwelijks te overzien.
  Decennia zullen we hier nadeel van ondervinden. Deze actie van de MP is de allerslechtste die maar denkbaar is. Zie Zweden. En zie, Het klootjesvolk geeft hem zetels als ware het broodkruimels voeren aan de eedjes.

  1. Alfred Bentinck

   “Waren er überhaupt crisissen tijden zijn regeerperiode?”

   Ja, de economische crisis van 2008 heeft hij net zo briljant gemanaged. Nederland kwam er sterker uit.

   1. Buiswater

    Kabinet-Rutte I, Nederlands kabinet van 14 oktober 2010 tot en met 5 november 2012
    Anderen hebben een begin gemaakt aan het herstellen van de crisis in 2008.
    Rutte heeft alleen maar toegekeken en bankomvallen gered van mijn geld notabene.
    Even goed opletten heer Bentink, voordat u wat roeptoeterd (zoals vaker hier).
    Ik had al wat bedenkingen over uw bronnen maar zie hier, bevestiging dat u er wederom goed naast zit. Overigens is deze catastrofe in niets, maar dan ook in helemaal niets te vergelijken. De economische ramp van 2008 valt in het niets met deze virus ramp.

    1. Alfred Bentinck

     Klopt, Buiswater, Rutte kwam pas tot een effectieve bestrijding van die crisis nadat hij de amateurs van het PVV van zich af had geschud.
     Zoals vaak in moeilijke situaties was hij zo slim om samenwerking met de PvdA te zoeken. Dat leidde tot de beste kabinetten ooit.

     1. Buiswater

      Mag ik u er even op wijzen dat niet de PVV destijds de stekker uit het kabinet heeft getrokken. Dat was officieel het CDA. Google maar eens.
      De beste kabinetten ooit. U spoort echt niet. Kijk alleen maar eens naar dat asielbeleid. Desastreuze ontwikkeling. Het ontmantelen van de zorg.
      Het klimaat beleid, een rampzalige bouwstop door Stikstof en PFAS, met z’n 100 km/u oplossing. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

     2. Alfred Bentinck

      “dat niet de PVV destijds de stekker uit het kabinet heeft getrokken. Dat was officieel het CDA.”

      Zeker, bij het CDA zagen ze in dat samenwerking met de PVV nergens meer toe kon leiden. Verstandig.

     3. Buiswater

      ‘Zeker, bij het CDA zagen ze in dat samenwerking met de PVV nergens meer toe kon leiden. Verstandig’.

      Dus niet Rutte maar het CDA was verstandig volgens u. Rutte alweer met het plasje van een ander er vandoor voor. LOL, LOL driewerf LOL.
      Zelfs daar had hij weer anderen voor nodig.
      U bent me er eentje heer Bentick.

     4. Alfred Bentinck

      “Dus niet Rutte maar het CDA was verstandig ”

      Het was verstandig van het CDA dat ze het Kabinet met de PVV opbliezen. Daarmee maakte ze de weg vrij voor een Kabinet dat de crisis wel effectief kon aanpakken.

     5. fisufisu

      “Daarmee maakte ze de weg vrij voor een Kabinet dat de crisis wel effectief kon aanpakken”

      En met wiens geld is dat toen gedaan? geld van de burgers door torenhoge belastingen te gaan innen, banken die inmiddels al weer miljarden winst maakte, uiteindelijk terug betaalde aan de staat dat vervolgens niet meer bij de burgers terecht kwam integendeel zelfs er werd nog meer bezuinigd…

    2. Meriadoc Brandebok

     “Anderen hebben een begin gemaakt aan het herstellen van de crisis in 2008.”

     Het kabinet-Balkenende IV was een vechtkabinet dat zaken voor zich uit bleef schuiven. Rutte I haalde de eindstreep niet. Maar in Rutte II is de economische crisis inderdaad succesvol behandeld. Men wist de staatsschuld omlaag te brengen en het begrotingstekort in te dammen. Het gevolg was dat het kabinet-Rutte II een erfenis van gezonde overheidsfinanciën achterliet. Rutte III kon daarvan, toen de economie eenmaal weer ging groeien, profiteren. Bovendien was het Ruttes grootste verdienste dat hij, in moeilijke bezuinigingen en onderhandelingem, partijen tot compromissen wist te brengen en coalities bijeen hield.

     1. Kretoloog

      Iedere financieel-economische expert, ja zelfs eigen partijgenoten zoals minister Wiebes, is van mening dat Rutte 2 de crisis totaal verkeerd heeft aangepakt. Maar sukkeltje Brandebok is dat ontgaan. Hij zit zo diep in de aars van de premier dat hij niet in de gaten heeft dat de bordjes anno 2020 compleet zijn verhangen.

      @Redactie: hoe staat het met het kleuterhoekje voor Guus? Het wordt nu wel hoog tijd dat Brandebok daar zijn simpele bijdragen plaatst. Zonde van de ruimte hier.

     2. Alfred Bentinck

      “Hij zit zo diep in de aars van de premie”

      Wat is dat toch met aars, anus en bipsgaatje op DDS?

     3. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, de terminologie is hier constant doordrengt met verwijzingen naar “aarsen”, bipsgaatjes en anussen. Dat is niet normaal meer.

      Waar zou het hart vol van zijn?

     4. Mickel Bloemkust

      Eigenlijk: doordrenkt.

     5. ervi

      M.B.,de “gezonde” overheidsfinancien zijn tot stand gekomen door torenhoge belastingen voor de lage-en middeninkomens en het kapotbezuinigen van bepaalde overheids-en publieke marktsectoren. Daarvan hebben weinigen geprofiteerd.

      Als voorbeeld de psychiatrische zorg in Nederland:vanaf Rutte 1 zijn in GGZ Nederland-breed onwaarschijnlijke aantallen bedden weggesnoeid, hele divisies zijn gesloten,gedwongen ontslagen.

      Per 1 Januari van dit jaar is de WVGGZ van kracht, wat inhoudt dat iemand met ernstige psychiatrische problematiek thuis verplichte behandeling moet ondergaan. In de praktijk betekent dit dat iemand verplicht medicatie moet nemen, vaak per depotinjectie.

      Deze mensen worden weinig gezien omdat ambulante zorgverleners bergen aan caseloads hebben.Gesprekken met behandelaren gaan vaak via Skype .De meesten zouden baat hebben bij een opname maar daar is geen plek voor.

      Het gevolg is dat deze mensen thuis zo erg decompenseren dat als zij eindelijk een crisismaatregel krijgen en opname plaatsvindt, zij eerst een lange tijd in een separeerruimte moeten verblijven vanwege ernstige verwardheid, forse agressie of ernstige suicidaliteit.
      Behalve de veiligheidsrisico`s en de forse werkdruk die dit voor kliniekmedewerkers met zich mee brengt is hier natuurlijk sprake van onmenselijke situaties, die bij voldoende bedden en zorgmedewerkers nauwelijks aan de orde zouden zijn.

      Bovenstaande uitsluitend te danken aan Rutte 1,2 en 3
      U begrijpt vast dat ik niet zo`n hoge pet op heb van hem.
      Rutte en kozooten (die blijft leuk) maken letterlijk mensen kapot.

   2. Bolland

    Hij heeft Nederland kapotbezuinigd, zorg, veiligheid(politiebureaus dicht)onderwijs, defensie,ouderenzorg iedereen kwam aan de beurt, behalve de multinationals, we zijn nu een belastingparadijs.

    Inderdaad briljant

    Ook nu managed hij ons zo de afgrond in, en wordt daar door allerlei hersendoden nog voor beloond ook in de vorm van zetelwinst in peilingen.

    Gaan kijken hoe de vlag er over 3 mnd voorstaat

    1. LifeBuddy

     bolland, we zijn nu ook nog een belastingparadijs voor de maffia.

   3. Rosasolis

    Alfred Bentinck. Ik was zeer onder de indruk van het algehele optreden en werkwijze van Rutte tijdens de weken van de MH 17 tragedie. Na al die jaren
    ervoor en na de MH 17 ramp, is onze Rutte gegroeid tot een echte staatsman,
    die gerespecteerd is in alle EU landen. Vorige jaar toen hij heel even op bezoek bij Trump was op het White House, vroeg Trump brutaal voor 5 Nederlandse fregaten naar de Middellandse zee te sturen omdat zij nodig zouden zijn om eventueel tegen Iran te vechten. Rutte antwoordde alleen: “ik moet dit met onze regering
    bespreken”. Kort daarna vertrok Rutte. Er zijn geen Nederlandse fregaten in de buurt van Iran.

 4. LifeBuddy

  Let op, dit is de Pinokkio Twist, Eerst de hele hand pakken en dan het topje van de middelvinger teruggeven. Dan jezelf op de Borst slaan en roepen, kijk eens hoe goed dat ik ben.

 5. LifeBuddy

  Het is denkbaar dat rutte volgende week geen kabinet meer heeft. Minister kWiebes heeft een Misdaad tegen de mensheid begaan, door in Estland een milieuramp te plegen.
  Dit kabinet kan nu niet meer aanblijven en moet zo snel mogelijk Opdonderen.

  1. Gerda2

   Gewoon laten zitten. Laat ze maar een keer door de mand vallen, dat gaat denk ik echt wel gebeuren. Hoe langer ze voorlopig blijven zitten hoe dieper de val.
   Wat zijn trouwens de alternatieven volgens jou?

   1. LifeBuddy

    De PVV -FvD- SGP -SP

 6. LifeBuddy

  Het zal mij benieuwen of maandag bij veronica inside die huichelaars het ook over Minister kWiebes hebben, die een Misdaad tegen de mensheid heeft begaan, door in Estland een milieuramp te plegen.

  1. Mickel Bloemkust

   Die huichelaars nummer van tijd to tijd –iedereen– de maat, dus ook zichzelf. Daar kun jij misschien iets van leren.

   1. fisufisu

    bloemkud houdt leugenclown Rutte graag uit de wind natuurlijk

 7. fisufisu

  Leugenclown is lekker onduidelijk en mensen worden daar horend dol van…

 8. ReneR

  Rutte is een leugenaar. Hij MOET gewoon weg. De vieze rat.

 9. Rosasolis

  Rutte is voorzichtig, de regering is voorzichtig, en zij willen dat ons hele land voorzichtig blijft, en vasthoudt aan de maatregelen tegen de Corona. “Beter voorzichtig blijven, dan achteraf grote spijt krijgen”. Deze advies blijkt goed te werken. Ik heb net de nieuwe
  corona cijfers op de radio nieuws gehoord. het aantal IC zieken dalen; gisteren werden er 11 opgenomen.
  Maar voor het heropenen van de horeca moet inderdaad de grote “maar” blijven. Waarschijnlijk zal het geleidelijk gaan, met de nodige bescherming’s maatregelen.
  Gisteren werd bekend gemaakt dat Zuid-Korea te vroeg alles open heeft gedaan,
  en nu zijn de ziekenhuizen over het hele land overvol met alleen corona patienten.

 10. harte385

  Rutte doe eens normaal, we zijn al dat achterlijke gezeik van je meer dan zat. Nederlandverkrachter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.