Marokkaan met de juiste mening nodig? Even kijken! – NOS (staatsomroep!!!) hanteert racistische database voor werknemers en hun reportages

Volledig gestoord, die lui bij de NOS! In hun strijd tegen racisme en discriminatie zijn ze zó ver doorgeschoten, dat zelfs de rest van (links) Nederland boos is en Kamervragen is gaan stellen.
GeenStijl kwam in het bezit van screenshots, documenten en emails, waaruit blijkt dat het diversiteitsdenken daar echt compleet is doorgeschoten. Bij de NOS sporen ze hun medewerkers kennelijk aan om bij reportages en nieuwsberichten zoveel mogelijk te profileren op geslacht en etniciteit.

‘Och, heeft Pietje nog een linkse homoseksuele Marokkaan nodig voor z’n item? Kijk maar in de database onder ‘A’ of ‘M’ en vink ‘gay’ even aan.’

Dat is ongeveer hoe het daar gaat. In plaats van ‘ras’ noemt men de kolom ‘diversiteit’ en dan is er niks aan de hand natuurlijk. Maar oh wee als de politie of de Belastingdienst verdachten gaan registreren op basis van hun ‘diversiteit’! Dan is de wereld te klein. Dit is van het niveau ‘als ik het hakenkruis andersom teken is er niks aan de hand’.

Maar wees niet bevreesd, want het kan nog gekker hoor! Het meest bijzondere (lees: diverse) verhaal kan namelijk worden ingezonden en kans maken op een prijs! Dat maakt men dan bij de wekelijkse vergadering bekend. En ja, het is inderdaad zo erg als dat het klinkt.

Er is namelijk een jury die maandelijks de nominaties toetst. Zo werden sommige items genomineerd op basis van het aantal vrouwen dat er in beeld kwam. Stel je die vergaderingen toch eens voor: ‘Leuke inzending, maar je collega Madelief heeft een item over duurzaamheid, met twee biseksuele midgets en waarvan er één is omgebouwd. Even beter je best doen, dus! Gooi er een homoseksuele Marokkaan tussendoor en je krijgt een weekend lang dubbele deugpunten!‘ En die wil men blijkbaar ontzettend graag winnen.

Kun je het je al voorstellen? Dat er tijdens één of andere ramp zo’n NOS-verslaggever rondloopt maar eigenlijk iedereen negeert omdat hij perse een Aziatische transgender in beeld wil hebben? En als die Aziatische transgenders er niet zijn, dan in ieder geval toch de schade beperken en zo min mogelijk heteroseksuele ‘boze witte’ mannen. Alleen maar zodat hij dan z’n verhaal kan nomineren bij de rest van het objectieve deugclubje.

Dat het gebeurde viel al wel langer op, maar dat het zó expliciet blijkt te zijn is écht niet normaal. Dat daar nooit echt iemand is opgestaan die  ze even heeft gewezen op die joekel van een houten balk, die daar muurvast in ieders’ ogen zit. Hiermee staat toch 100 procent vast dat de NOS totaal partijdig is en al die tijd volledig terecht in kamp ‘Deuglinks’ is weggezet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bullshit16

  HELEMAAL gestoord daarom kijk ik ook geen staatszenders meer fvd heeft het ook en hun fvd journaal
  Verder die rutte is en een woord gezegt een schurk hij zou gezegd hebben fvd en pvv wil een jaar loc dow dat hebben ze nooit gezegt het is die hufter zelf die dit zegt
  Kijk het fvd journaal daar kan je het zien

 2. Gerda2

  Dit is een weinig verassend artikel..
  Kijk af en toe een praat/actualiteiten programma en je weet dat.
  NOS EN NPO zijn weinig objectief of proberen dat zelfs niet te zijn.
  Over het algemeen hele slechte journalisten/presentatoren enz. die zeer vooringenomen zijn.
  Is de opleiding zo slecht?

  1. Rosasolis

   Gerda2. Zoals het nu gaat met de NOS 8:00 uur avond nieuwsdienst gaat het niet zo best met verschillende omroepers op deze van ouds nationale nieuwszender. Op deze bekende TV nieuwsdienst zijn er twee die uitblinken: Annechien Steenhuizen, en
   Rob Trip. Soms zien we en horen van een andere omroeper(ster) die verslag geeft in een stad of op een bepaalde plaats. Maar helaas zijn er laatste tijd te veel nieuwkomers,
   die vreselijk plaat en slordig praten.
   En inderdaad heb ik me vaak afgevraagd: is hun algemeen onderwijs zo slecht geweest,
   en hebben ze ooit een opleiding tot omroeper ooit gehad? Ik heb drie jaar Nederlands
   taal en uitspraak gestudeerd, als uitwisseling student. En ik heb geleerd dat de
   “en” op Nederlandse werk-worden bestaan niet voor niets. En dat er de N moet altijd
   gesprokeN wordeN. Maar van de diverse NOS omroepers (vooral uit Amsterdam)
   klinkt hun taaltje steeds meer als Plaat Italiaans! Voorbeeld er is nu helaas zo’n en
   gezellige praat-gekke omroepster op radio 4 die het steeds praat over Beethovah!
   Omdat het Beethoven Jaar is, over de hele wereld, en omdat hij geboren werd
   in Zutphen, vind ik het nogal dom dat die domme plaat-talige Amsterdamse radio omroepster nu ieder keer moet praatah over Beethovah! Terwijl 2 jaar geleden vele luisteraars over de hele wereld hebben ons radio 4 gekozen als de allerbeste klassiek muziek radio omroep van de hele wereld…Maar wat is gebeurt tijdens die twee prachtige jaren?
   Vele luisteraars zullen met mij eens zijn dat op het “muziek fabriek” tussen 12:00 uur tot 2:00 te veel onnodig plaat-taal geklets voorkomt over bewerkingen v verder moet mettradio 4.
   Jet ZO geveldig zijn. Dus volgend Jet Berkhout van radio 4 moetah wij niet meer gaan luisterah naar de groote keuze van prachtige originele muziek composities.
   Maar moeten we nu dagelijks horah, van alle bewerkingah van onze meest geliefde
   companisten. Volgens Jet. Die helaas voor twee dagen op radio 4 komt, en niet bijzonders levert…nou ja, als het leuk en geweldig vindt dat Jet zorgt voor alle bewerkingen van bekende composties dat Jet Berkhout : stukkah

 3. NoDoubt

  Zo bleek ook bij DWDD, In het praatprogramma kwamen allerlei kleuren in beeld maar het complete team bestond uit blanke mensen. De staatsomroep is helemaal verziekt en ze kunnen ook niet meer terug want dat is toch zeker gezichtsverlies.

  1. Original NL

   Alleen maar een bevestiging van dat wat we allang wisten en iedere dag kunnen zien…als je achternaam maar genoeg ongebruikelijke leestekens bevat,zit je bij de npo geramd

  2. fisufisu

   Nederlanders zijn toch ook blank!

 4. Dirk Derksen

  Niet alleen de NOS, met name John de Mol heeft er ook een handje van, en om van de reclame commissie nog maar te zwijgen. Je zou bijna zeggen dat Soros er iets mee van doen heeft.

 5. fusilier

  Ja wat leuk hé die reclame,dat een roomblanke vrouw in bed ligt met een pikzwarte man.

  1. fisufisu

   Je moet eens opletten hoeveel vrouwen er tegenwoordig in reclames voorkomen en als er al een man in voor komt wordt deze weggezet als dickhead die niets te vertellen heeft, let maar eens goed op…

   1. Original NL

    De gemiddelde nederlandse man is ook een dickhead die thuis niets te vertellen heeft…kijk maar om je heen zou ik zeggen.

  2. Original NL

   Ja dat is nou eenmaal een afspiegeling van de meerderheid in nederlandse relaties fusilier…lol.
   J de Mol maakt het niet uit waar het geld vandaan komt..die heeft geen moraal.

   1. fisufisu

    Nee hoor alleen in hun natte droom, ik zie namelijk bijna geen roomblanke vrouwen met een neger…

    1. Alfred Bentinck

     Heette jij hier vroeger niet Siemen, een belijdend Christen?

     1. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

 6. Scaldis

  Hoe kun je winnen dan, is er een puntenverdeling?
  Bijvoorbeeld:
  blanke man, goede baan -10 punten
  Blanke vrouw, goede baan 0 punten
  Blinde Afrikaanse transgender, getrouwd met vrouw die boerka draagt 100 punten
  Zwarte vrouw, uitkering, D66-stemmer 200 punten

  Zoiets?

  1. Gerda2

   Scaldis.

   Ja zoiets klopt volgens mij wel.
   Ga maar aan Groen Links en D66 aanhangers vragen.

 7. fusilier

  Kijk maar naar Zuid Afrika,waar de blanke man vogelvrij verklaard is .

  1. Alfred Bentinck

   Precies, de blanke man wordt wereldwijd vervolgd.

   Het moet niet gekker worden!

   1. Gerda2

    Alfred B.
    Kun je daar niets aan doen?

  2. Dirk Derksen

   Gelukkig zijn er genoeg die samen optrekken en in besloten genootschappen wonen, met eigen beveiliging, zeg maar gerust legertje. Helaas denken nog steeds veel boeren dat het allemaal wel goed komt. Maar helaas valt dat tot nu toe nog vies tegen. Dankzij de terrorist Mandela en het huidige ANC is de criminaliteit skyhigh.

   STOP PLAASMOORDE!!!

 8. Response

  NOS; hypocriet, onbetrouwbaar, subjectief en ongeloofwaardig, een soort van publiek geheim.

  1. RvdBe

   Afschaffen dat kijk en luistergeld dan heft dat racistische bolwerk zichzelf op.
   Uiteraard zal dit niet gebeuren, de propagandamachine van de deugers/rascisten overheid zal moeten doordaaien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.