Oeps, weer een ‘foutje’ van het koningshuis! ‘Koning betaalde niet voor privé-inrichting Huis ten Bosch’

Er is ook altijd wat met ons koningshuis, van foute prins-gemalen tot klassenjustitie: de Oranjes kunnen er wat van! Na de Zembla aflevering van afgelopen week was het maar weer eens pijnlijk duidelijk wat voor privileges ons koningshuis geniet. Dat mensen überhaupt nog zo’n middeleeuws sprookje ondersteunen is werkelijk waar onbegrijpelijk. 

Ditmaal blijkt dat Koning Willem-Alexander niet zelf heeft betaald voor de privé-inrichting van zijn EIGEN paleis in Den Bosch. Neen, de overheid heeft dit allemaal keurig netjes betaald. Voor het gemak, heeft de overheid geen onderscheid gemaakt tussen zakelijke- en privékamers en hebben ze voor het gemak alles maar betaald. Want ons o zo zielige koningshuis zou maar eens zelf wat betalen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken weigert te vertellen om hoeveel geld het precies gaat, maar men moet niet schrikken als het een bedrag is van enkele miljoenen euro’s.

Het ontbreekt al decennia aan transparantie als het gaat om ons koningshuis. Praktisch elk jaar wordt er wel weer een nieuw schandaal ontdekt. Van de Greet Hofmans-affaire, lockheed tot aan ‘verdwenen’ bankrekeningen; het koningshuis is altijd betrokken bij foute zaken.

De grote schoonmaak zal wel nooit komen, maar men mag toch hopen dat er zo langzamerhand steeds meer onvrede over ons koningshuis zal ontstaan bij de Nederlandse bevolking. Hoe lang houden we dit middeleeuwse sprookje nog in stand?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Lodewijk Raevensburgh

  Bart zag liever een president Pechtold, Balkenende of Rutte?

  1. Original NL

   Ga je mond spoelen lodewijk.!!

   1. Original NL

    Q….Hoe lang houden we dit middeleeuwse sprookje nog in stand?………
    Tot het kartel vernietigd is….nooit dus.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     Ik denk dat het met het Koningshuis is afgelopen als de meerderheid van het volk er niets meer in ziet. Dat is voorlopig niet het geval.

     Met kartelpartijen heeft dat weinig te maken. Ik zag ook het FvD en de PVV niet afschaffing van het Koningshuis bepleiten. Die wensen het dus ook in stand te houden.

     1. trutje

      Hoe weten wij of het volk er niet genoeg van heeft referendum is afgeschaft. En de cijfers die we altijd zien wie zegt dat dat de waarheid is. Kan mij niet herinneren dat mij ooit iets gevraagd is. In veel artikelen lees je wel dat niemand het normaal vindt dat Amalia 1,5 miljoen krijgt als ze 18 is maar het gaat wel door, dus wat kunnen we er tegen doen als de gewone man er niet mee akkoord gaat.

     2. Brenda Welsh

      @trutje, van mij mag u ook anderhalf miljoen ontvangen. Veel geluk er mee. Het boeit mij niet, als ze er lol in hebben, het zij zo.

  2. Original NL

   Er zijn, ook al kunt u dat niet geloven, wel betere kandidaten dan de drie door u genoemde sukkels..

  3. Sando

   En wat krijgt hij van de moslimgemeenschap . Wij wensen de moslims een leuk suikerfeest toe. Poen poen en nog eens poen!

 2. Meriadoc Brandebok

  Het gros van de Nederlanders denkt nu: “gut, zo zou ik het ook hebben gedaan, m’n inboedel door de staat laten betalen. Goed aangepakt van Willem.”

  1. truletwiesje

   Jij denkt graag voor anderen en bent zo hypocriet als de pest occult fantasietje…

 3. RvdBe

  Geen belasting betalen, maar wel je huis laten inrichten door de belastingbetaler.
  Is hij nou zo slim of zijn wij nou zo dom?
  Wij zijn zo dom.

 4. Rene van der Grijp

  “Koningshuisverslaggever Kysia Hekster […] benadrukt dat de Oranjes populair zijn. “Maar als het over geld gaat, is dat hun zwakte.”

  Dat is nog zwak uitgedrukt. Het zijn graaiers van de buitencategorie.

  Dat ze populair zijn zegt meer over de stupiditeit van de meeste Nederlanders dan over deze onsympathieke familie van Duitsen bloede.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   René woont naar eigen zeggen al meer dan 30 jaar niet in Nederland. Hij is daarom niet de eerst aangewezene om ons Koningshuis te bashen. Hij is eenvoudig geen Nederlander.

   1. Peetjoh

    Jij ook niet. Jij bent zo’n vergrijlde afgekeurde halve tinter die echt nog nooit wat bereikt heeft. Maar het geeft niet hoor stem maar fijn op je linkse vrienden en droom verder over een wereld waarin iedereen blij is en gelukkig. Je word wel wakker als je geslacht word. Blinde schapen gaan altijd het eerst.

    1. Lodewijk Raevensburgh

     wordt, beste Peetjoh.

     Het kost me altijd moeite Nederlanders die hun moedertaal niet goed beheersen serieus te nemen.

     Ik ben gelukkig wel een roomblanke Nederlander die trots op zijn land en dankbaar is om er te mogen wonen.

     1. evil knievel

      N het te Laten vernaggelen door buitenlanders!👍🏼

  2. Dirk Derksen

   “de stupiditeit van de meeste Nederlanders”

   Dit betreft niet alleen het koningshuis René…

   1. Rene van der Grijp

    Dat klopt. Degenen die in de houding springen voor het koningshuis zijn dezelfden die de overheid coute-que-coute verdedigen. Serviele dwergen met een slavenmentaliteit.

    We weten allemaal wie dat zijn op DDS…

    1. Lodewijk Raevensburgh

     De dapperen die in de Tweede Wereldoorlog verzet pleegden tegen de Bezetter stonden inderdaad pal voor het Koningshuis, René.

     1. Dirk Derksen

      Lodewijk,

      René ziet exact waar de schoen wringt, en wrong. Deze adepten zijn niets meer dan onderdanen, aldus blinde volgelingen.

      Een monarchie past niet in een echte democratie. Erfopvolging, onschendbaarheid en belastingontduiking, is niet meer van deze tijd.

      Republikeins genootschap;
      De republikeinse gedachte ontleent haar kracht aan de democratische waarden die in de grondwet zijn verankerd. Die grondwet is in wezen een ontkenning van het bestaansrecht van de monarchie. Slechts door toevoeging van gekunstelde constructies die het ware karakter van de grondwet tegenspreken heeft Oranje zich in het hart van de democratie weten te nestelen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Een monarchie past zeker wel in een democratie. Een groot aantal democratieën heeft een monarchie. Groot-Brittannië (en commonwealth), de Benelux en Scandinavische staten. De monarchie vult dikwijls zelfs een aanvulling op de democratie. Enerzijds omdat de monarchie van ceremoniële aard is en anderzijds omdat te machtshongerige politici daardoor geen hogere post dan de regeringsleider kunnen bemachtigen.

      Bovendien is het koningschap hier in de grondwet verankerd. De volksvertegenwoordiging kan het koningschap schrappen als een meerderheid van de bevolking geen monarchie meer wenst. En hier komen we weer bij de democratie: de meerderheid van het volk steunt de monarchie, dus de monarchie leunt op het draagvlak van het volk.

     3. Dirk Derksen

      Meriadoc,

      Zolang de monarchie de eigen broek hooghoudt, vind ik het best, dat is in Nederland zeker niet het geval.
      De ceremoniële aard is leuk voor de bühne, maar totaal overbodig.
      Een gekozen president wordt beloond aan het eind van het traject, zodat er bij onvrede een nieuwe keuze gemaakt kan worden.
      Is er ooit een referendum geweest met de vraag wat het volk wil? Er bestaat alleen de mogelijkheid eens in de 4 jaar op een partij te stemmen met een all-in pakket.

   2. Meriadoc Brandebok

    Het betreft het koningshuis noch de meeste Nederlanders. Een klein gedeelte van de Nederlanders, dst overwegend Baudet, Wilders en Marijnissen stemt, is grotendeels stupide. Maar de meeste Nederlanders zijn intelligent, bekwaam en daarnaast zeer ijverig.

    We weten allemaal wie dat zijn op DDS.

  3. Peetjoh

   De generatie waar ze populair zijn is nou opeens een risico groep. Dus dat lost zichzelf op.

 5. truletwiesje

  Ik vind dat Amalia haar 1,8 miljoen zakgeld per jaar in moet leveren…

 6. trutje

  Het koningshuis schaamt zich ook nergens voor als zij het maar goed hebben. Ze zijn zo ontzettend rijk en leven nog steeds op kosten van de Nederlander ook al hebben die het slecht. Het interesseert hun totaal niet dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan als Maxima er maar mooi en duur gekleed uitziet. Ze worden het zelfde behandeld als asielzoekers krijgen ook gratis huis en inboedel. De gewone man wordt gestraft om kleine dingen maar de koning en asielzoekers komen weg met alles. Hoe lang pikken wij dit nog.

 7. Bullshit16

  Hoe lang houden we dit sprookje nog en stand als het aan mij ligt niet lang meer maar ja wie ben ik
  Ik ben ook maar 1 van die miljoenen sukkels die deze sukkels met tegen zin moet steunen met mijn belasting geld
  En zo modderen we door en zo word gvd ons belastinggeld verkwanselt en niemand die er wat tegen doet of zegt op de fvd en pvv naar dan
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Brenda Welsh

   Schep niet zo op over uw belasting geld. Wat mag het zijn?

   1. Bullshit16

    Brenda
    Zeg het mij maar wat mag het zijn

    1. Brenda Welsh

     Kom met een beter verhaal dan dit gebazel. Als u voor een sukkel wilt doorgaan dan vooral op deze wijze blijven reageren.

     1. truletwiesje

      brenda is een islamitisch str*ntvlekje

   2. Bullshit16

    Brenda
    Huilbaby

    1. Brenda Welsh

     Maar nog geen sukkel, @Shitty !

     1. Bullshit16

      Brenda
      Er zijn zoveel sukkels op deze forum waarvan jij er duidelijk een van bent
      Als jij deze opvreters steunt dan ben je geen knip noor de neus waard normale hardwerkende burger moet op zijn laatste dubbeltje letten terwijl deze gasten leven als god en Frankrijk
      Maar ja blijkbaar leef jij ook van de staat
      Stem wijs stem fvd of PVV uit de eu

     2. ervi

      Toch wel BrendaAlfredWesleyW-i-m.

 8. Peetjoh

  Ja Duitsers maken geen grappen maar wel fouten. Dat hebben we jaren geleden al gezien. Maar zoals maxima al zij, hij is beetje dom. Dat kunnen we hm ook niet kwalijk nemen als Duitser heb je zult ipv hersens.

  1. Marija

   Dom, maar o zo uitgekookt.

   1. Marija

    Als het koningshuis al onbetrouwbaar is en steelt als de raven,
    wat moet je dan nog verwachten van onze regeringsleiders, die zijn dan met toestemming van de koning nog rotter dan een mispel.

    1. ikweetwatikwil

     Wat voor soort President zouden jullie wel graag willen zien. En van welke kleur moet hij zijn. Rood , Groen .Getint, Zwart.

     1. Marija

      Een koning die in zijn eigen onderhoud voorziet en zijn eigen gezin onderhoud, zoals wij dat allemaal proberen te doen, maar omdat hij tevens een voorbeeldfunctie heeft, van onbesproken gedrag dient te zijn. Pas dan verdient deze persoon de titel koning.

 9. Ploppert

  De Kaapvaart.

  Al die willen te kaap’ren varen
  Moeten mannen met baarden zijn
  Jaap, Frans, Kasja en W.A.,
  Die hebben baarden, zij varen mee…

  Kaapvaart was een legale vorm van zeeroverij.
  Kaperskapiteins kregen een vergunning om te kapen.

 10. josemoonen@70

  Alleen maar een stelletje Parasieten terend op het belasting geld van de burgers . Als ze in hun Gouden koets door de stad rijden, steken ze stiekem de middelvinger naar hun op. ,,Hebben we ze weer eens lekker te pakken , hé Maxima ?”.. ,,Ach ja , Alex je bent zo dom nog niet . “…! 😭😭

  1. Heinz

   Dat zou best eens kunnen, maar we hebben een koning, lang leve de koning !

   1. Winfrida

    Laat ze het even lekker zelf betalen, dan is het nog wel aanvaardbaar. Zelfs Maxima heeft gratis de titel “koningin” gekregen!

 11. doorn

  Het koningshuis hoeft wat mij betreft niet weg. Geef alleen de koning een salaris en zijn vrouw en kinderen gaan ook maar op de loonlijst van een bedrijf. Het is natuurlijk belachelijk dat zon kind met haar achttiende een salaris van ca een miljoen ontvangt. Zij heeft pas recht op eensalaris van de staat als zij koningin/prinses is. Voor de rest deze hele poppenkast gewoon ook belasting laten betalen. Wat zijn hun anders de de rest van de nederlanders. Willen zij hun huis inrichten ook zelf laten betalen. Moeten wij ook. Hetis toch te gek dat een van de rijkste families die o.a. meer dan de helft van de Shell aandelen bezit zoveel privileges heeft. Oprotten daarmee.

 12. macsjang

  Het zijn gewoon uitzuigers. Geld klotst daar tegen het bovenlicht, maar krijgen hun vette nek maar niet gevuld.

 13. Ploppert

  De slavernij vond plaats onder regie van de Oranjes.
  De beelden van de helden van weleer zijn of worden onderuit gehaald.
  Evenals in andere delen van de wereld.
  En daarna kwam de val van het plaatselijk regime.
  Ook hier ?
  Mij zou het niks verbazen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.