OH NEE! STIJGING NIEUWE CORONAGEVALLEN IN DUITSLAND!!!111!!

De Telegraaf is hartstikke blij: het aantal nieuwe besmettingen met corona in Duitsland is namelijk gestegen. Yes, wéér een reden om de paniek aan te wakkeren én om de (halve) lockdown langer te laten duren. 

De afgelopen dag zijn er in Duitsland 738 nieuwe besmettingen bijgekomen. Daardoor hebben in totaal 181.196 Duitsers het virus onder de leden (gehad).

Als je naar de totale bevolking kijkt is dat natuurlijk verwaarloosbaar. Maar ja, dat is niet hoe de media willen dat we naar dit soort cijfers kijken. Nee, we moeten juist in paniek raken. Bang zijn!

Mensen worden ziek! Is het niet VRESELIJK?!

Ik ben hier helemaal klaar mee. Ja, het is heel vervelend dat mensen ziek worden en zelfs overlijden. Maar de mainstream media en politici doen goddomme net alsof dit nieuwe Chinese coronavirus een soort van Pest 2.0 is.

Dat is je reinste onzin. Het heeft er alle schijn van dat het nieuwe coronavirus een soort van Griep 2.0 is, maar dat is het dan wel. We gaan er niet allemaal dood aan, het gaat niet hele bevolkingen de dood injagen.

De enige manier waarop we ontwikkelde westerse samenlevingen wél kapot kunnen maken is door onze reactie te overdrijven. Als we uit angst niets meer durven, alles op slot gooien, niet meer naar buiten gaan… Dán vernietigen we onze eigen economieën én jagen we ook nog eens nodeloos duizenden mensen de dood in (zelfmoord, stress, en ook doordat mensen niet meer naar de huisarts of het ziekenhuis gaan uit angst).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. combat le pelicule

  Angst, angst, angst, angst…………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Kretoloog

  Vanaf 1 juni kan er gratis getest worden op Corona, via de GGD. Dat zal ook in Nederland leiden tot een hausse aan nieuwe besmettingen.

  Ben benieuwd of de regering en de Veiligheidsregio’s dit gaan gebruiken om de lockdown-maatregelen voorlopig niet verder te versoepelen. Maar eigenlijk weet ik het antwoord al…

  1. JochemX

   Ja Kreet, maar je kunt het op twee manieren uitleggen. Heel veel besmettingen betekent dat het drukte om niks was omdat er dan relatief weinig slachtoffers zijn. Ben ook bang dat de ‘veiligheidsregio’s’ het anders gaan uitleggen.

  2. M. Brandenburg

   De eerste besmettingen waren al in Januar. zelf carnaval het venement des doods heeft in verhouding bijzonder weinig geregistreerde besmettingen opgeleverd. Besmettingen vinden binnen plaats in slecht geventilkeerde ruimtes en het over-over-overgrote deel van de besmette mensen hebben geen tot milde klachten. We gaan enkel testen op wie het nu heeft, terwijl we direct ook moeten testen wie het gehad heeft. Pas dan kan je de zaak in kaart brengen, enkel testen op wie besmet is onder bevolking waar waarschijnlijk 40/50% van de bevolking al besmet is geweest zal enkel maar leiden tot een zie je wel ondanks dat we het zelfde resultaat hebben als in Zweden waar ze geen lockdown hadden (en waar ze wel alle Coronaslachtoffers tellen dus ook die in verzorgingshuizen) heeft onze lockdown fantastisch gewerkt in het beteugelen van het meest moordlustige virus sinds de Spaanse Griep….

 3. Bullshit16

  Oh hans oh help hans alweer 738 besmettingen hans wat .moeten we doen oh hans
  En zo gaan we naar het vergif van bill gats dat is wat ze willen ik zeg over mijn lijk laat ik dat vergif niet en mij spuiten
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. tata

  Een tijdje terug werd er zelfs geopperd dat dit de 2.0 versie zou zijn van de Spaanse Griep in 1918. Die vergelijking gaat al mank vanwege het feit dat de Spaanse Griep vooral onder zeer jonge gezonde mensen zijn tol eiste.

 5. Bolland

  Michiel is om is weer kritisch gelukkig

 6. Cycle25

  Telegraaf, Corelio, Mediahuis…TeleBelg…nee, de Telegraaf heeft z’n ziel verkocht aan een grote zak geld, ze zijn nu progressief links geworden net zoals Rutte.

  En die verkopen alleen paniek..

 7. yellow thread street

  Er wordt nu meer getest, het aantal kritieke opnames neemt af, net als het aantal doden.
  Inmiddels zullen veel meer mensen Corona onder de leden gehad hebben zonder klachten gehad te hebben.
  Het gaat de goede kant uit, en de doemdenkers kunnen straks niet meer schitteren op tv met hun praatjes waarmee ze de mensen angst aanjagen.

 8. josemoonen@70

  Precies Michael zo denk ik er ook over . 👍

 9. Beukman

  Als ik het wel heb zit de “angst” hem niet in het feit dat er weer zoveel doden zijn bijgekomen, maar in de mogelijkheid dat we voorlopig niet van die lockdown verlost zijn als blijkt dat iedere versoepeling leidt tot een toename van de sterfgevallen en van de gevallen die jaren nodig zullen hebben om er weer bovenop te komen en/of blijvend invalide zijn geraakt.
  Een seizoensgriep waait na een paar maanden weer over. Maar doet corona dat ook? we weten het niet. Wat niet wegneemt dat een zekere flegmatiek als levenshouding (of het nu gaat om de islam, corona, de EU of het milieu) heel gezond is.

  1. combat le pelicule

   Jij begrijpt het angst scenario helemaal niet, als je iets, dat er niet meer is, maar vaak genoeg herhaald gaan mensen zo denken domoor, we kunnen allang normaal doen maar de reclamespotjes zijn niet aan te slepen die mij moet wijsmaken dat we écht op 1.5meter afstand van elkaar moeten leven, en als je maar vaak genoeg herhaald dat er corona is dan gaat het niet weg…
   Dus vanaf nu stoppen met het bijhouden van mensen die overlijden bv…

   1. Beukman

    Jij begrijpt het angst scenario helemaal niet, als je iets, dat er niet meer is, maar vaak genoeg herhaald gaan mensen zo denken domoor

    De vraag, @pedicure, is nou net of het er nog wel is of niet meer. Mocht blijken dat na iedere versoepeling mensen waar bij bosjes sterven, dan is dat het bewijs dat het er nog wel is. Het aantal doden niet bijhouden staat gelijk aan de kop in het zand steken.

    1. combat le pelicule

     “is nou net of het er nog wel is of niet meer.”

     Dan heb je je ogen stijf dicht zitten, kijk eens om je heen.

     “Mocht blijken dat na iedere versoepeling mensen waar bij bosjes sterven”

     Jij bent gewoon het type die veel tv kijkt en je éénzijdig laat informeren, mensen sterven niet bij bosjes, even ter vergelijking, er sterven in Nederland per jaar 150.000 mensen.
     En wie gaat jou dat vertellen?

     “Het aantal doden niet bijhouden staat gelijk aan de kop in het zand steken.”

     Ook hier begrijp je niet wat ik zeg, ALS je de onrust al wilt wegnemen moet je stoppen met het structureel door het journaal verkondigende aantal doden stoppen.

     1. Beukman

      @pedicure,
      ik merk juist op: “Mocht blijken dat….”
      Overigens weet je dat de eventuele dodelijke effecten van een versoepeling twee à drie weken op zich laten wachten. Net als jij hoop ik van harte dat het allemaal wel los zal lopen, maar het is echt nog te vroeg om corona te vergelijken met een jaarlijkse griepgolf.

      Je pleidooi om het aantal doden niet door het Journaal te laten melden verbaast me. Meestal krijgt het Journaal kritiek als het iets juist niet gemeld heeft, bijvoorbeeld, ik noem maar wat, de huidskleur van een crimineel. Jij wil het volk echter nieuws onthouden waar het recht op heeft. Wat kan er verkeerd zijn aan het verstrekken van informatie?

    2. Start

     Zuigman?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.