Ondertussen in Spanje: ‘NOODTOESTAND met een MAAND verlengen!’

De regering van Spanje wil de noodtoestand nog een keer verlengen met een maand. Net op het moment dat iedereen dacht dat Spanje uit de lockdown weer omhoog kroop kwam premier Pedro Sánchez met het onverwachte nieuws.

Spanje was een van de eerste landen die een lockdown afkondigde op 14 maart. Later kwam het land ook vaak in het nieuws omdat er gigantisch veel doden vielen in vergelijking met andere landen. Meer dan 27.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het is nu al de vierde keer dat Spanje de coronamaatregelen (lees: totale lockdown) verlengt. Als de Spaanse premier Sánchez goedkeuring krijgt van zijn parlement, zal de noodtoestand in het land tot minimaal eind juni van kracht blijven. Wel willen ze in de tussentijd de lockdownmaatregelen stapsgewijs afbouwen als daar ruimte voor is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. JochemX

  Het gaat daar met die extreem strenge maatregelen helemaal niet zo goed. Met name dat ophokken van mensen doet meer kwaad dan goed.

  1. Mickel Bloemkust

   Was dat inderdaad niet jouw stokpaardje?

  2. Blitzkrieg

   JochemX : Ophokken van mensen is het slechtse wat je kunt doen, onderzoek na onderzoek toont dat aan.

 2. Cootje

  Gewoon volhouden dat zuid Europese land Italië Frankrijk mogen het ook nog even uithouden, is net het extra zetje om het EU rolmodel uit elkaar te spelen. Er komt namelijk zo enorme recessie aan. Die de verschillen goed gaat uitvergroten , en of die zuiderlijken landen nu een klein beetje failliet zijn of totaal . Hek er omheen en er afscheid van nemen , en je hier niet druk maken over de bloemen tuinders , want die kunnen goed voor zich zelf zorgen, stop gewoon met het invliegen van bloemen uit Afrika , net zo goed als kalfsvlees die in handen is van een monopolist , die hier geen geld geeft voor die paar kalfjes in Nederland , maar er 50 x de hoeveelheid importeerde om ze weer te exporteren , dat is precies het zelfde als de euro van noord naar zuid , kappen met die handel,

 3. Paardenmiddel

  Dit besluit heeft meer te maken met de protesten dan met corona.
  Ook hier dreigt grapperhaus de horeca te slopen met weer een lockdown.
  Daarom heb ik een slogan:

  nooit meer een lockdown?
  Nooit meer Vvd.

  1. Cootje

   Horeca gaat toch wel voor 50% failliet , er komt een zware recessie aan en er komen voorlopig geen toeristen naar Nederland . Horeca rendeert bij een hoogcultuur , volkstuintjes worden populairder

  2. Original NL

   Alle horeca ondernemers, en de honderdduizenden die hun baan kwijt zijn stemmen allemaal op de vvd, immers de vvd is er voor de ondernemers.
   Daarom stijgt de vvd tot ongekende hoogte in de pols….gek hè.

   1. Original NL

    En steek die ontbrekende L maar in je bruine ster alfred!

 4. Rosasolis

  Waarschijnlijk is er goed reden om alweer Spanje alert te houden tegen het opnieuw verspreiding van de corona. Buurland Frankrijk is nu zwaar getroffen. Gisteren heeft Macron aangekondigd dat hij geen buitenlandse toeristen voor enkele maanden wil toelaten. Nu moet de Franse regering hierover beslissen. Misschien is Sanchez bang
  dat alweer de noodlot in Spanje terugkeert. Zoals nu in Zuid-Korea.
  Enkele weken geleden gingen in een keer alles weer open…restauranten, bars, winkels,
  markten, theaters, etc. En nu is de corona massaal terug gekeerd door het hele land.
  Rutte heeft gelijk: beter nu heel voorzichtig zijn, dan achteraf veel spijt krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.