Ouderen werden KEIHARD aan hun corona-lot overgelaten: verpleeghuizen wilden testen maar dat MOCHT NIET

Verpleeghuizen in heel Nederland wilden hun personeel al in maart laten testen op het coronavirus. De gedachte was: ze komen zoveel in contact met andere mensen, de kans dat ze iets oplopen is significant. Als ze dan vervolgens met kwetsbare ouderen werken krijg je een heel gevaarlijke situatie. 

Mondkapjes kopen? €0,99 per stuk!

Dat klinkt natuurlijk heel logisch, zeker als je bedenkt dat een groot aantal zieken geen of bijna geen symptomen vertonen weet je dat bovenstaand scenario meer dan waarschijnlijk was. Ja. Dat klinkt inderdaad heel logisch. Alleen was er één probleem. Laboratoria werkten niet mee. Want RIVM-richtlijnen.

Directeur Peter Hoppener van zorgorganisatie Vivent uit Den Bosch legt uit in Trouw wat er gebeurde. “De maand maart was cruciaal. We wilden personeel laten testen, maar we mochten niet,” zegt hij. “Terwijl nu blijkt dat personeel ongewild voor een flink deel van de besmettingen heeft gezorgd.”

Vivent wilde medewerkers laten testen maar kreeg te horen dat ze daar geen zin in hadden. Volgens het RIVM moesten verpleeghuismedewerkers die ziek waren gewoon thuisblijven… maar moesten ze NIET getest worden.

Dat is onmogelijk, aldus Hoppener. “We hebben de mensen hard nodig. Je kan niet tegen een afdeling met twintig mensen met psychogeriatrische problemen zeggen: vandaag even geen personeel.”

Een woordvoerder van verpleeghuis De Zellingen zegt: “Op 20 maart werd de situatie zo serieus dat we graag wilden testen. Maar we zaten vast aan de richtlijnen van het RIVM.”

Het grootste laboratorium van ons land, Star-shl, bevestigt dat beeld. “Er kwamen verpleeghuizen die wilden testen, maar wij zeiden: ‘We testen alleen huisartsen en verloskundigen. Dat is wat we volgens de richtlijnen mogen doen.’ Pas gaandeweg hebben we verpleeghuizen erbij genomen,” aldus het laboratorium.

Met andere woorden: verpleeghuizen gaven aan dat er getest moest worden omdat personeel symptomen had en omdat bewoners van de verpleeghuizen vervolgens écht ziek werden (en stierven). Laboratoria wilden wel testen (Star-shl zegt dat het genoeg capaciteit had) maar mocht dat niet vanwege de richtlijnen van het RIVM.

Iedereen wist wat er gaande was. Iedereen zag het misgaan. De betrokkenen wilden ingrijpen maar ja. Richtlijnen.

De verdediging van het RIVM? De richtlijnen zouden niet dwingend zijn, maar “richtinggevend.” “Uiteraard kunnen zorgprofessionals eigen afwegingen maken.”

Deze reactie is een grof schandaal. Denkt dat waardeloze RIVM nou echt dat wij allemaal vergeten zijn dat minister Hugo de Jonge WOEST was op het Groningse ziekenhuis UMCG omdat dat… zich niet aan de RIVM-richtlijnen hield en zowaar mensen aan het testen was?

“Ieder voor zich is niet de manier waarop je een crisis te lijf gaat,” zei dat stuk verdriet toen. “Aan die richtlijn zal iedereen zich moeten houden. Het is natuurlijk juist de bedoeling dat je samen optrekt.”

En hij zei vervolgens dat het UMCG niet mocht testen omdat er zogenaamd een “schaarste” was aan testen. UMCG-hoofd microbiologie Alex Friedrich sprak dat toen al tegen. And guess what? Star-shl geeft nu óók aan dat er genoeg testen waren (zelfs om verpleeghuispersoneel te testen!).

Wanneer dit was? 23 maart.

PRECIES de periode waarover we het nu hebben.

Wat het RIVM gedaan heeft (ouderen op de slachtbank leggen) en nú doet (de schuld afschuiven op de verpleeghuizen zelf) is een grof, grof schandaal. Dit instituut is werkelijk verrot tot op het bot.

Oh, en als die walgelijke nepfactcheckers van Pointer nu gaan zeuren dat ouderen niet létterlijk op de slachtbank gelegd werden en dit nepnieuws is word ik helemaal gek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. feitelijk

  We hebben toch zo een sociaal kabinet.

  Zorg gesloopt naar 7 I.C bedden op de 100.000 mensen en de verpleeg/verzorgingshuizen op slot gooien en de mensen laten creperen.

  rutte is een misdadige hond met zijn geklungel

  1. Arbeider65

   Ja en Rutte is dom. In het Parool een mooi stuk gelezzen over een vaccin dat in NL was ontwikkelt. Een echte aanrader en hoe dom de voorloper van het RIVM, Rutte en Ab Klink was. Spekkoper: Farmaceut: Johnson & Johnson, die amerikanen zijn echt zo dom niet.

   1. Alfred Bentinck

    Welk vaccin is in Nederland ontwikkeld, Arbeider? Dat zou werkelijk groot nieuws zijn.

    1. Arbeider65

     lLees Het Parool on line vandaag.

  2. Waarom 1

   Rutte liegt, bedriegt en gaat over lijken. Als het fout gaat lacht hij schijnheilig en verstopt zich achter het RIVM of de opmerking dat ben ik vergeten. Alles is kapotgemaakt. Belastingdienst zijn criminelen in gedrag net als UWV. Opgericht om de gemiddelde Nederlander kapot te maken. Klimaatregeling, zorg, opleiding etc is voor de meeste Nederlanders niet meer te betalen. Kijk naar vakantiegeld. Alleen hoger inkomens gaan erop vooruit. De rest moet inleveren door nieuwe belastingregels. Rutte is er alleen voor de rijke Nederlander en de vluchtelingen. Dit kabinet moet NU aftreden

 2. Arbeider65

  Ach hoe meer ouderen in verpleegtehuizen het loodje leggen, hoe gunstiger het is voor de jongeren en 50 en 60 plus. Want dan gaat de AOW leeftijd niet omhoog.
  Ieder nadeel, heb ook een voordeel.

 3. Original NL

  Rutte voor de rechter wegens poging tot doodslag moet toch mogelijk zijn.

 4. Alfred Bentinck

  Het is te begrijpen dat men, gelet op de beperkte testcapaciteit, men in het begin prioriteit gaf aan de zorgmedewerkers die met Corona-partiënten moesten werken.

  1. Stanly2000

   Alfred,
   “Laboratoria wilden wel testen (Star-shl zegt dat het GENOEG CAPACITEIT had) maar mocht dat niet vanwege de richtlijnen van het RIVM.”
   Hoezo beperkte capaciteit?

 5. Stopperspil

  Het zou heel verhelderend zijn – en ook tragisch- als de werkelijke cijfers over het aantal Corona-doden bekend worden gemaakt. En dan gesplitst over de aantallen die in ziekenhuizen zijn overleden, in verpleeghuizen en thuis. Het zou mij niet verbazen als in de verpleeghuizen zeer hoge cijfers worden gemeten. In België wordt dit wel gedaan, daar ligt het aantal Corona-doden ruim 3000 boven dat in Nederland. Vrees dat hun cijfers dichter bij de waarheid komen dan hier, waar alleen de positief geteste slachtoffers worden geteld. Waar zijn trouwens de huisartsen die met eigen cijfers zouden komen?

 6. Vit

  Het ligt er ook wel aan hoe verpleeghuizen zelf omgaan met de regels, waar de verstandelijk gehandicapte zoon van mijn vriendin woont die overigens herstellende is van corona was de leiding al meteen bijzonder fel met het verkrijgen van beschermende middelen en dat is dan ook gelukt, het verzorgende personeel waarvan ik vind dat het geen beroep maar roeping is zagen er al gauw uit als maanmannetjes, ik heb diep respect voor deze mensen, de testen waren er overigens ook al vrij snel.

  1. Alfred Bentinck

   Ja, er is in de verpleeghuizen inmiddels ruim voldoende testmateriaal beschikbaar. Het testen van medewerkers zonder klachten heeft echter beperkt zin en sommige huizen doen dat nog niet.

   1. Vit

    Die testen in het huis waar die jongen woont werden met wattenstaafjes in de neus gedaan die meteen naar het Haga ziekenhuis lab werden gebracht, dat werd in maart al gedaan.

    1. Vit

     Hij was overigens besmet door een Medewerkster die een paar dagen later de symptomen kreeg.

 7. rexm

  Als we een vergelijking mogen maken met de sterfte cijfers van Belgie waar de bejaarden huizen worden meegeteld kwam men op 43 % uit.
  Dus Nederland moet het aantal doden met 43% verhogen, hier heeft Nederland duidelijk een rookgordijn gelegd en dat geeft ook aan dat de bejaarden behandeld zijn als oud vuil.
  Het zou een goede zaak zijn een tribunaal op te richten waar de heren hun verantwoordelijkheid kunnen toetsen.
  Men kan wel ineens 10 zetels naar buiten toveren maar dat is gebakken lucht, VVD met haar coalitie zal verantwoording moeten afleggen.

 8. lotje

  Moorderaars zijn. Straks allemaal tegen de muur plaatsen.

  1. Hendrik_Groen

   Lotje zegt, Straks allemaal tegen de muur plaatsen.
   Gaat dat niet in tegen jouw christelijk geloof? Morgen mag je weer naar de kerk, vroom prevelen vrede op aarde.

   1. Alfred Bentinck

    Van Lotje is niet de enige hier die oproept tot het vermoorden van medemensen.
    De redactie beschouwt dit soort zieke praat als vrijheid van meningsuiting.

 9. AS210854

  Als ze hadd3n gezegd, we testen geen gelukszoekers, was de HELE linksekliek moord en brand geschreeuwd. Maar nu zijn het alleen maar de ouderen en hun verzorgers, dat mag dan weer wel, en hoor je ze niet.

 10. Heras

  Wat er allemaal naar boven komt is ongelofelijk. Wat een puinzooi maken ze ervan. Eigenlijk zouden ze voor het tribunaal moeten verschijnen.
  O wacht, linkse rechters…

  1. Hendrik_Groen

   O, linkse rechters,
   Jammer hè

 11. ikweetwatikwil

  Alex Friedrich is zijn eigen weg gegaan , maar die is dan ook menselijk. En je ziet het verschil wat dodenaantal betreft.
  Om maar klakkeloos naar v Dissel en Rutte te luisteren was foute boel. Die gebruiken nu allerlei smoesjes om onder hun fouten uit te komen. En wéér trappen stemmers daar in.

 12. FJ

  Vanaf dag 1 heb ik hier al gezegd, dat de hele RIVM een wassen neus is geweest.
  Jaren hebben zich dik laten betalen voor zaken die theoretisch misschien kloppen, maar praktisch direct in de prullebak konden.
  Geen beschermingsmiddelen geen middelen om te testen (bejubelde besparing) dus geen oorlogsvoorraad voor het geval dat er een pandemie uit zou breken, wel dikke ambtenarensalarissen of een mooi feestje voor onze ambtenaren. Kijk maar in hun budgets.
  Werknemers in de zorg werden voor de leeuwen gegooid en namen het virus mee naar de vleeghuizen en de beslissers zaten thuis achter de computers.
  Nu hebben ze ons samen opgezadeld met 100 miljard aan extra staatslening, gaan ze die nu zelf inleveren.
  Of komt men er eindelijk achter, dat deze dienst in de huidige vorm overbodig is.

  1. FJ

   =verpleeghuizen

 13. 56RdK

  Al eerder schreef ik het:
  Die Van Dissel dient voor meerdere doodslag te worden aangeklaagd!
  H i j was ook degene die zei dat je gewoon carnaval kon vieren, of dat het virus niet besmettelijk was, en meer van dat soort leugens. Allemaal ten koste van duizenden doden en talloze verminkten.
  En idem die Rutte met zijn zooitje, ook zij zijn medeschuldig! Dus ook zij voor het gerecht!

  Maar ja, het zwakzinnige stemvee steekt nu al een veer in de reet van Rutte c.s. en een Asscher met zijn partij. Zij die de gezondheidszorg geheel hebben uitgekleed, en niet alleen de gezondheidszorg.

  Want die Rutte is zo’n goede crisismanager ….. ondertussen dus duizenden doden en verminkten én een economie naar de kloten!
  Maar die Rutte is toch zo goed…..

 14. 56RdK

  Wellicht moeten de nabestaanden en andere slachtoffers van deze Coronacrisis hun krachten gaan bundelen en een rechtszaak tegen die Van Dissel met zijn fake-instituut gaan starten! Is hoog tijd lijkt mij zo!

  1. Politiek Profeet

   Dit kabinet en japio en zijn mondkapjesbende zijn verantwoordelijk voor vele doden onder onze ouderen in verzorgingshuizen.
   Van eerste hand vernomen dat ouderen getest op corona en positief naar een hospice gebracht worden…buiten een ziekenhuisopname om… om daar te kreperen…
   Komen niet voor in de statistieken van ic opnames en coronadoden…
   Bedrog dus van japio en zijn mondkapjesbende..gesteund door pinokkio en zijn roverskliek…
   We worden dus gewoon elke dag keihard voorgelogen…

 15. J.Rademaker

  Testen kost geld en Kaag moest nog 100 miljo weggeven.

  1. Politiek Profeet

   Zal niet eens om het testen-geld gaan, meer om van de oudjes verlost te worden,die zijn niet meer rendabel, kosten teveel aan zorg, geven weinig uit(btw)en wonen in huizen..jaja…die moeten paraat staan voor de omvolkers….de moslims uit verweggistan…de kansparels, de cultuurverrijkers, de toekomstige schoonzonen, je weet wel….terug naar de vroege middeleeuwen dus..

   1. Alfred Bentinck

    Politiek Profeet meent dat de Overheid bewust genocide pleegt op ouderen.

    Dit soort zieke waanzin kun je eigenlijk alleen hier aantreffen.

 16. C.A.Barstow

  Tja, land en volksverrader Rutte sluist liever miljarden euro’s weg naar zijn verachtelijke fascistoïde linkse bazen in Brussel dan dat hij er voor zorgt dat het zorg landschap er pico bello bijlegt.
  Bij misleider Rutte komt de Nederlandse bevolking altijd op de tweede plaats, wat zeg ik als wij de tweede plaats überhaupt al halen.

  Stem dit ondemocratische asociale kabinet weg,
  Stem FvD/PVV.

 17. Shadow1100

  Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666 en “ons” kabinet. Alle te verzorgen zieken, zwakkeren en 67+ers gaan stilletjes de pijp uit. Hele verzorgingstehuizen besmet.
  Dus daar hoeven geen hoge ziekte- en verzorgingskosten meer aan uitgegeven te worden. Daarom worden er ook GEEN mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor de verzorgers van dementen en bejaarden ter beschikking gesteld door onze roverheid!
  Want…….. geen AOW-uitkeringen meer aan de door de babyboomers jaren lang betaalde oudedagsverzekering en geen uitbetalingen van jaren ingehouden achterstallige salarissen, ook wel pensioen genoemd.
  Alle pensioen-€Uro’s gaan naar Brussel en dus naar Zuid-€uropa.
  De leeggekomen kamers in de verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen zo ingenomen worden door de asieleisers (de meubeltjes kunnen blijven staan. Wel een nieuwe Miele er in natuurlijk).
  De leeg gekomen huurhuisjes kunnen dan direct naar de statushouders.
  Dan komt er nog een kapitaal aan erfbelasting aan.
  Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, de pil van Drion, palliatieve sedatie of voltooid leven.
  Niemand nu verantwoordelijk. En dan eerst nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.

  België 24.05’20:
  Als het van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs afhangt, komt er een internationaal strafhof “die de zaak tot op het bot uitspit en mensen voor de rest van hun leven achter tralies zet”. Hij wil dat alle maatregelen meteen stoppen, liever vandaag dan morgen. “Die maatregelen hebben geen énkel leven gered”, aldus Hoeyberghs tegen HLN. “Dit was een georganiseerde uitroeiing van de bejaarden in de woonzorgcentra.
  Ik geef het u op een briefje:
  de helft van de bejaarden die overleden zijn in de woonzorgcentra zijn doelbewust vermoord. Ze zijn platgespoten met overdosissen morfine en bewust uitgedroogd”, aldus de bekende chirurg. “Dat is een gevolg van paniek door het gebrek aan personeel en materiaal. De verantwoordelijken hiervoor moeten in de cel.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.