Özcan Akyol gaat los op racistische NOS: ‘Dit is nu wat je noemt eliteracisme’

Het zal de dames en heren van de NOS hogelijk verbazen, maar het blijkt dat ‘etnische minderheden’ helemaal niet te spreken zijn over de ‘divibokaal’ van de publieke omroep. Özcan Akyol is woest.

Tot voor kort dacht hij, aldus Akyol in zijn meest recente column voor het AD, “dat etnisch profileren een probleem van de politie en belastingdienstpersoneel was.” Maar nee. De NOS “voegde zich [deze week] ook toe aan dit dubieuze rijtje.” Vervolgens noemt hij het beleid van de NOS, met hun achterlijke Divi Bokaal, “tamelijk racistisch.”

Het is, stelt hij, ” ronduit een belediging dat er een database wordt bijgehouden van mensen met een bepaalde etnische achtergrond. Het gaat helemaal niet om hun competenties: de raciale achtergrond staat voorop. Als je het juiste pigment hebt, maar in feite niets kunt, bezorg je toch de roergangers bij de NOS een lekker zelfgevoel, omdat zij jou een podium hebben geboden.”

Zijn conclusie?

Dit is nu wat je noemt eliteracisme. En het is tekenend dat vrijwel niemand bij de organisatie, in de top en op lagere niveaus, heeft gezegd dat ze beleid uitvoeren dat echt niet kan, wat pijnlijk duidelijk maakt dat deze mensen losgezongen zijn van de realiteit.

En nee, Akyol is niet de enige ‘allochtoon’ die niet blij is met deze cultuur bij de NOS. Samira Tarrass is er ook helemaal klaar mee:

Is dat niet wat overdreven dan? Neen. Het hele beleid is racistisch tot op het bot. En in interne communicatie maakt de NOS nóg duidelijker dat het daar allemaal een stel racisiten pur sang zijn. Zo wordt in een juryrapport voor de divibokaal gesteld dat héél knap is dat de journalisten in kwestie een vrouw met migratieachtergrond hebben gevonden die ook nog eens leuk en vlot spreekt. “Ze was volgens Nik de enige op de handelsvloer van de bank. Belangrijk daarnaast is dat Nik en Charlotte bewust door zijn gaan zoeken toen ze die niet meteen vonden,” aldus dat rapport.

Ongelooflijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Steven Opti

  Typisch voorbeeld van linkse schijnheiligheid. De nos is waardeloos medium en ik hoop van harte dat deze organisatie fors gereorganiseerd wordt met als eerste de hoofdredacteur eruit zetten.

  Ze zijn veel te links, ontzettend arrogant, éénzijdig en verliezen steeds meer luisteraars. Maar wel 800 miljoen belastinggeld per jaar ontvangen.

 2. lotje

  Zo ziek zijn al bij de staatstelevisie. Dit zal de bruine ridder jetten wel ingevoerd willen zien.

 3. Bullshit16

  Zijn er toch nog een paar mensen die er een af keur aan geven uk zal zeggen weg met die npo weg met die staatsomroep kijk fvd journaal veel interessanter

  1. Brenda Welsh

   stadsomroep ?

   1. Maks

    Brenda Fallus Bentinck?

   2. CLoVis

    lamlul

 4. Appelstroop

  Blij dat gekleurd Nederland ook in begint te zien hoe ze bespeelt worden.
  Eerst al die Halsema die het m-woord niet durft uit te spreken, nu deze idioterie weer.
  NOS heeft wat uit te leggen, hoop dat ze met iets sterkers komen dan het is de schuld van GeenStijl.

 5. Brenda Welsh

  stadsomroep ?

  1. Bullshit16

   Brenda
   Moet je aandacht na die krijg je nu ben je nu blij
   Huilbaby

   1. Marija

    Tokkie

    1. Bullshit16

     Marita
     Wie is tokkie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.