Ramp op komst in Bangladesh! Coronavirus treft ’s werelds grootste vluchtelingenkamp, net nu cycloon toe gaat slaan

Bangladesh lijkt te zullen worden getroffen door een onvoorstelbare hoeveelheid pech. Want niet alleen is het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, met 1 miljoen Rohingya-vluchtelingen, getroffen door het coronavirus. Het land (en dus ook het kamp) maakt zich namelijk op voor een aankomende cycloon!
Je zou ze bijna zijn vergeten, die Rohingya’s in de vluchtelingenkampen van Bangladesh. Maar ze zitten er nog en ze hebben kennelijk nog niet genoeg pech gehad… Dit kon wel eens een enorm drama gaan worden.

Een miljoen vluchtelingen in een land als Bangladesh. Dan heb je al 10-0 achterstand. Ze zitten in erbarmelijke omstandigheden en hebben veel meer kans op ziektes en kwalen. Én veel minder kans op voldoende medische hulp tegen die kwalen. Nou, dat, plus het feit dat ze daar behoorlijk dicht op elkaar zitten gepakt, helpt allemaal niet echt mee.

Het coronavirus is er dus al geconstateerd (bij vier vluchtelingen) en je evacueert niet zomaar even een miljoen man. Het virus zal daar dus, zéér waarschijnlijk, echt ontiegelijk hard toeslaan. En tot overmaat van ramp raast er, morgen over overmorgen, ook nog een cycloon over het land. Nou, zie zo’n kamp dan nog maar eens rustig en ordelijk te houden.

Maar ook als de cycloon het kamp niet treft, wordt de situatie voor de mensen daar knap beroerd. Door zware regenval en overstromingen is de kans zeer reëel dat mensen alsnog worden afgesneden van belangrijke voorzieningen, waardoor ook vaak na een cycloon een piek in ziektes kan worden waargenomen. Dit wordt een drama.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Piet51

  Als Maurice de Hond gelijk heeft, zal dit kamp het wel overleven. De temperatuur is hoog, de luchtvochtigheid ook en mensen leven buiten. Allemaal omstandigheden die volgens De Hond ervoor zorgen, dat de verspreiding van corona wordt tegengegaan.

  Een ander voorbeeld ondersteunt dit. Men verwachtte een paar weken geleden het corona-virus in Zuid Italië. Dat zou een kwestie van een of twee weken zijn. Mensen waren doodsbang. Er is veel minder gebeurd, dan toen werd verondersteld. Ook daar is de temperatuur relatief hoog, de vochtigheid nu in het voorjaar ook en de mensen leven veel meer op straat.

  1. Alfred Bentinck

   @Piet51,

   Ik zou hopen dat je gelijk hebt.

   ht*ps://www.scientias.nl/het-coronavirus-is-waarschijnlijk-niet-onder-de-indruk-van-de-hollandse-zomer/

   1. Piet51

    @Alfred
    Ik hoop ook gelijk te hebben. Maar ik ben niet zo onder de indruk van de conclusies van statisticus De Hond, zoals ik hier al eerder schreef. Zijn visie is interessant en geeft zeker voeding aan beleid, maar of het de waarheid is, betwijfel ik.

   2. Maks

    Alfred Anus Bentinck?

 2. Buiswater

  Oké, next.
  Moeder natuur zorgt er wel voor dat er niet teveel mensen op een kluitje leven.
  De hele geschiedenis geeft dit weer. Allerlei epidemieën/natuurrampen hebben er voor gezorgd dat de populatie redelijk in evenwicht blijft. Hier en daar wat meer of minder. Tevens worden de epidemieën steeds ingewikkelder te bestrijden. HIV, nog steeds geen medicijn tegen, nu weer Covid-19, zeer moeilijk te bestrijden met naar blijvend letsel (nog maar de vraag of dat er ooit van komt).
  Na Covid-19 komt er een virus wat nog gevaarlijker is. En ga zo maar door.
  De natuur houd de zaak in evenwicht. Als er in de duinen teveel konijnen/hazen zijn breekt de Myxomatose uit. Biologisch gezien zijn we gelijk aan alle levende wezens. In alle gevallen is er geen Rutte/RIVM die hier ook maar een greintje invloed op kan uitoefenen. Misschien moeten we het maar gewoon over ons heen laten komen. De mens is sowieso niet opgewassen tegen al dat natuurgeweld.

  1. Piet51

   @Buiswater
   Een mens uit de Middeleeuwen werd gemiddeld ongeveer 50 jaar oiud. Maar in dat korte leven maakt hij plm. 11 epidemieën mee die een groot deel van bevolking uitroeiden; vandaar die lage gemiddelde leeftijd. Pandemieën kwamen minder voor, omdat de wereld veel kleiner was. Die epidemieën waren pokken (uitgeroeid), pest (vrijwel uitgeroeid), tyfus, lepra, dysenterie, cholera. De huidige mens maakt eenmaal in de 100 jaar een pandemie mee. Als je theorie klopt en de natuur de mensheid zelf in evenwicht houdt, is diezelfde natuur wel fors tekort geschoten of ze heeft ondertussen de normen veranderd en een veel grotere mensheid toegestaan. Dan vraag ik me wel, af wat nu dan de norm is als die grote correcties al heel lang uitblijven. En ook bij corona kun je toch niet spreken van een extreem grote correctie.

   1. Buiswater

    Piet,
    Het gaat er niet om dat veel ziekten zijn uitgeroeid.
    Het gaat om het aantal doden door de eeuwen heen.
    Je noemt er zelf maar een paar. Google nu eens goed en tel al die doden eens op.
    Honderden miljoenen, misschien wel meer dan 1 miljard.
    Doordat de mens steeds wijzer wordt op het gebied van ziekte bestrijding vallen er minder doden dan in de middeleeuwen. Logisch, dat kan een kind bedenken. Ook gij Piet. Je hebt het alleen over Corona wat nu heerst….pffff. Malaria, Ebola, en alle ziekten die hier al niet meer voorkomen maar elders in de wereld volop tieren.

    1. Wesley Benley

     Jammer dat je dan met het verkeerde voorbeeld ‘mixomatose’ aankomt.

     1. fisufisu

      aytas wesley

     2. Dion Grauss

      Wat zegt u allemaal, Peetjuh?

 3. Adriaen van Bergen

  1. Die die Rohingya’s hebben zichzelf onmogelijk gemaakt in Myamar.
  2. Laat de Arabieren maar eens voor hun “broeders en zusters” betalen. Waarom moeten wij dat doen? De Arabieren zijn puissant rijk en hebben ruimte zat om ze op te vangen.

 4. Vrijedenkert

  Geen enkel probleem, minister al-Qaq staat al kant en klaar in de startblokken om bakken vol belastinggeld over te maken…

  1. fisufisu

   Globalisten denkers van de nieuwe wereldorde willen graag dat het klootjesvolk betaald voor de rest van de wereld, zo blijft de aristocratische misselijkmakende bovenlaag gewaarborgd…

 5. Peetjoh

  Die rohingyas zijn gewoon gore terroristen. Die hebben in Myanmar meer dan 400 aanslagen gepleegt voordat de bevolking samen met de regering terug ging slaan. Laat ze maar met z’n allen naar het middenoosten gaan. Naar hun voorbeelden van IS.

 6. Ploppert

  De meerderheid belijdt de soennitische vorm van islam.
  Hoeven geen angst voor corona te hebben.
  Volgens een groot aantal imams worden ze door hun god beschermd.
  Toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.