Schaf bezoekverbod verzorgingshuizen af in het noorden van het land. Dit is MISDADIG

Eind april liet de overheid weten dat het bezoekverbod in verpleeg- en verzorgingshuizen niet versoepeld werd. Want, stelden Rutte en co, de situatie rond het coronavirus is nog altijd “zorgwekkend.” Helaas, pindakaas, er moet een “beschermende muur” worden gezet rond onze ouderen.

Het verbod is, aldus Rutte, “noodzakelijk om onze kwetsbare ouderen zo goed mogelijk te beschermen.” Dit omdat verpleeg- en verzorgingshuizen de afgelopen weken te maken hadden met “grote uitbraken” van Covid-19. Hele horden ouderen overlijden eraan. Ter vergelijking: de sterfte in verpleeghuizen is twee keer zo hoog als voor de coronacrisis. En dus moeten ouderen opgesloten blijven en mogen ze niet eens bezocht worden door kinderen en kleinkinderen.

Maar wacht eens even, die redering is tenminste voor één regio helemaal niet steekhoudend. In het noorden van het land is de verspreiding van het nieuwe Chinese coronavirus minimaal. Kijk naar Friesland. Daar is het aantal positieve geteste personen 512 mensen. De afgelopen dagen zijn er steeds maar 2 a 3 bijgekomen. In verpleeg- en verzorgingshuizen zijn 138 mensen besmet geweest… de laatste dagen 0. Het aantal overleden personen? 62 in de hele provincie. Toename? 0.

De kans dat een Fries het coronavirus heeft is bijna nihil. De kleinkinderen, de kinderen, opa en oma… ze kunnen allemaal prima bij elkaar komen. Het risico van zulke familiebijeenkomsten is in die provincie minimaal.

Maar toch geldt het bezoekverbod voor heel het land.

Waarom eigenlijk? Hoe is dat te verdedigen? Waarom moeten ouderen in Friesland, Groningen en Drenthe verpieteren terwijl de kans dat hun kinderen of kleinkinderen hen met het coronavirus besmetten zo ongelooflijk klein is?

Als je hier met mensen over praat is iedereen het erover eens dat dit bezoekverbod in het noorden van het land achterlijk is. De enigen die dat niet zien zijn de intellectuele dwergen van het RIVM en het kabinet.

Is het mogelijk dat de boven-ons-gestelden zó debiel zijn dat ze dit zelf niet kunnen bedenken? Of is hier iets anders gaande; iets dat te maken heeft met de overduidelijke anti-ouderen agenda van D66?

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Brenda Welsh

  Ik kan uit ervaring spreken dat buiten de Corona opkomst ouderen in verpleeghuizen en verzorgingstehuizen al in geen maanden bezoek kregen. Het is niet alleen van nu. Er is toen nooit aandacht aan besteed.

  1. Blitzkrieg

   Brenda Welsh :
   Quote : “Ik kan uit ervaring spreken dat buiten de Corona opkomst ouderen in verpleeghuizen en verzorgingstehuizen al in geen maanden bezoek kregen.”
   Niet alleen een tr*l op DDS, ook in het dagelijks leven kan de bejaarde familie van Brenda de tering krijgen… wees er maar trots op!

   1. Brenda Welsh

    Zoals bij alles trekt mijn post uit zijn verband. Wij constateerden bij elk bezoek aan een familielid, waarvoor wij met de trein wekelijks anderhalf uur reisden bijna nooit bezoek bij anderen zagen. Anderhalf uur heen,anderhalf uur terug. Dat hebben wij volgehouden tot het overlijden op 92jr leeftijd. Wij waren de enige bezoekers. Niets met het krijgen van de tering heeft dit te maken.

    1. Brenda Welsh

     @Blitzkrieg, m.z. ‘trekt u’

 2. Kretoloog

  Ieder zijn mening. Maar…om de leden van het Kabinet en de ambtenaren van het RIVM uit te maken voor intellectuele dwergen, is een schromelijke overschatting van het eigen IQ door de auteur.

  1. Blitzkrieg

   Kretoloog : Ieder zijn mening… ja ja, nou wordt hij hij helemaal mooi… als Kretoloog het niet met je eens is overschat je je eigen IQ, lekker is die manier van ieder z’n eigen mening gunnen.

 3. Jack Flash

  Hier in het noorden zie je veel meer hoogbejaarden buiten, in tegenstelling tot de randstad, waar ik regelmatig ,hetzij in iets mindere mate sinds Corona, nog steeds kom.

 4. lotje

  Rutte heeft een IQ van een doppinda. Om ze te beschermen??? Hij jaagt ze de dood in. Heeft deze kwal van Rutte nog niet genoeg ellende veroorzaakt samen met de RIVM. De helft van de doden is deze regering zijn schuld en de RIVM.

  1. Fortiori

   U wil de discussie aan de gang jagen? In Moskou loopt de besmetting op. Waar is de andere helft aan gestorven? Het virus is nog lang niet bedwongen. Krampachtig zoekt men naar middelen. Het zijn allemaal probeersels. Pak het beheerst aan.

   1. Blitzkrieg

    Fortiori :
    Quote : “Waar is de andere helft aan gestorven?”
    Nou, de griep zal het niet zijn want die is sinds de uitbraak van corona spontaan gestopt.

 5. Adriaanv

  Depressie, eenzaamheid, huiselijk geweld, woedeaanvallen, financiele radeloosheid worden nu gevaarlijker als corona.
  Meer vrijheden..

 6. Bolland

  Heeft als lid van tuchtcollege Dr. M. van der Ende op alle punten vrijgesproken in tegenstelling tot de richtlijnen van de hiv-behandeling en de kennis van de schadelijke bijwerkingen van de kwalijke medicijnen.

  Prof. dr. Jaap T. van Dissel (1957) is directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarnaast is hij hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder de infectieziekten, bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

  M. van der Ende. Interniste Erasmus MC. Arts verantwoordelijk voor ernstige verminking en schade aan patiënt door toedienen van zeer risicovolle medicijnen, zonder de patiënt vooraf te informeren over mogelijke ernstige bijwerkingen in strijd met informed consent-vereiste WGBO. Weigerde acht te slaan op trialgegevens, richtlijnen en Athenacohort in strijd met zorgplicht.

  Verzweeg aan patiënt dat er bewezen veilig en effectieve medicijnen-combinaties mogelijk waren, zonder lipoatrofie en zonder neuropathie.

  Wel apart dat je dit negatieve bericht over onze Jaap alleen in de story en ninefornews vindt

 7. Bolland

  https://www.zwartelijstartsen.com/ staan nog meer professionals

 8. Bolland

  Ook apart mag bron niet weergeven zwartelijstartsen.com

 9. Bolland

  Overigens 100 % met stukje eens, is grof schandaal zelfs stuitend om te zien hoe onze leiders met de ouderen omgaan

 10. Bolland

  En voor m n beurt gezeurd, excuus DDS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.