‘Sinds seizoenstart Buitenhof is D66 koploper, partijen als PVV, FVD, SP en SGP hebben niet eens een uitnodiging gehad!’

Rob Jetten blijkt het lievelingetje van het VPRO-programma Buitenhof. Althans, zo stelt de zogeheten Monitor van Politieke Optredens, die alle cijfertjes dus bijhoudt. Jetten mocht maar liefs twaalf keer aan tafel glijden bij het VPRO-programma. Partijen als de PVV, FVD, SP en de SGP zouden niet eens een uitnodiging hebben ontvangen om ook aan te schuiven.

Helemaal prima dat we Rob Jetten (D66) steeds zien aanschuiven in NPO programma’s zoals Op1, Dit is M en dus ook Buitenhof. Maar dat andere partijen worden buitengesloten om deel te nemen aan een gesprek is natuurlijk waanzin. Dat is wel het geval volgens de Monitor Politieke Optredens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Lodewijk Raevensburgh

  Het lijkt me een goed idee om Baudet en Wilders uit te nodigen. Van de laatstgenoemde is overigens bekend dat hij niet wenst op te treden in dit soort programma’s. Ik kan me daarom voorstellen dat hij ook niet werd uitgenodigd.

  1. Bockbeer

   Lodewijk Raevensburgh, Alfred Bentinck??

   1. Maurits Dekker

    Lodewijk Raevensburgh, Alfred Bentinck??

    Goed geraden!

 2. Vraagtekentje

  Dat vingertje op de foto, hij zou niet opvallen tussen moslimterroristen.

  1. AS210854

   Vraagtekentje, met een snorretje erbij zou hij ook zomaar op een linkse massamoordenaar uit het verleden kunnen lijken.

 3. SubTec

  Ik denk ook niet dat Buitenhof onpartijdig is.
  De Nederlandse staatszenders zijn al jaren Linkse propaganda zenders
  Vandaar dat ik al jaren geen interesse in Nederlandse TV meer heb.

  1. Brenda Welsh

   Dat interesseer toch niemand dat u geen interesse hebt in TV ?

   1. Vraagtekentje

    U kunt dat alleen veronderstellen BW, dus alleen voor uzelf spreken graag, mij interesseert het namelijk wel, en ik kijk ook geen staats tv meer, krijg ik braakneigingen van met het gelieg en bedrieg.

    1. ikweetwatikwil

     Ik kijk ook geen TV. Waardeloze rotzooi.

   2. AS210854

    BW, waarom reageer je dan.

    1. weer woord

     Omdat die nutteloze muts anders helemaal niks om handen heeft

     1. Heinz

      Baaz, kalmpies aan, niet zomaar oordelen.

 4. Bullshit16

  Laat robot jetten lekker zijn gang gaan hij graaft zijn eigen graaf maar dat heeft die dictator zelf niet door
  Fvd en PVV zitten er denk ik ook niet op te wachten om tussen al die linkse ratten te zitten en dat ze constant worden onderbroken dat ze baudet enl Wilders niet uit laten spreken en hun woorden en mond leggen wat ze niet zeggen
  Dus conclusie blijf lekker weg bij die staatszenders
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Braboworstenbroodje

   @stier
   Fvd en PVV zitten er denk ik ook niet op te wachten om tussen al die linkse ratten te zitten en dat ze constant worden onderbroken dat ze baudet enl Wilders niet uit laten spreken en hun woorden en mond leggen wat ze niet zeggen.

   Helemaal juist ,en daarom heeft het fvd het fvd journaal.

   1. Bullshit16

    Zo ist

 5. Rene van der Grijp

  Neem even de moeite om deze video te bekijken.

  Een voormalige medewerkster van Duitse talkshows doet uit te doeken hoe die linkse ratten te werk gaan:

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=amj3dwxZRow&feature=youtu.be

 6. Robert75

  ‘Sinds seizoenstart Buitenhof is D66 koploper, partijen als PVV, FVD, SP en SGP hebben niet eens een uitnodiging gehad!

  Klopt. Het Forum had gewoon zichzelf uitgenodigd maar daar werkte Buitenhof natuurlijk niet aan mee.

 7. Response

  Een publiek geheim. We weten allemaal dat nagenoeg alle omroepen die worden gevoed met staatsgeld dat graag zo willen houden en er dus naar handelen. Los daarvan worden cruciale sleutelposities veelal bestuursfuncties, ingevuld door links georiënteerde bestuurders. Zo behouden ze de macht, de posities, de invloed, de baantjes en het inkomen en houden ze onwelgevalligen buiten de deur en de media. Behalve als er iets negatiefs over ze te vertellen valt, dan wordt alles uit de kast gehaald om dat ruim voor het voetlicht te brengen.
  Wiens brood men eet diens woord men spreekt.

 8. NoDoubt

  Het Divibokaal gaat dus niet naar Het Buitenhof. Maar dat houdt ook in dat deze ook niet gaat naar alle andere staatsomroepen. Waar is die roeptoeter oolongren

 9. Heras

  Dat vingertje naar boven wijzend is erkenning voor allah.
  Als hij allah erkend, wordt hij met zijn vriend (voorlopig)met rust gelaten totdat de jihad losbarst.
  Wat jetten natuurlijk niet beseft, dat moslims hem toch wel te grazen nemen als ze hier de baas zijn.

 10. Kretoloog

  Gisteravond was het zeer bekende D66-kamerlid Jan Paternotte (WIE ?) in Opt1. Ze weten van gekkigheid niet meer wie ze nu weer moeten vragen en waarover. Maar het moet en zal een D66-er zijn. Een dag zonder D66 is een dag niet geleefd, zo is de lijfspreuk van de NPO.

  Het schijnt dat de baas van NPO ook D66 is. Dat verklaart een hoop, zo niet alles.

 11. lotje

  Wees blij dat ze geen uitnodiging hebben gehad. Er is geen hond die nog dat geslijm van de staatstelevisie kijkt alleen die linkse corrupte sukkels. Vooral die huilbaby’s van D66 en GroenLinks.

 12. macsjang

  Perfecte weergave van het niveau van zowel de omroep, alsook van die marionet.

 13. Piet51

  Buitenhof is een TV-programma van hoog inhoudelijk niveau. Het lijkt me niet passend om daar Wilders (die komt toch niet) of Baudet voor uit te nodigen. Je wilt je kijkers tenslotte wel een gegarandeerde kwaliteit bieden.

  Rob Jetten wordt door veel programmamakers een heel plezierige gast gevonden, vandaar die uitnodigingen. Hij is altijd ontspannen, vriendelijk, scherp, goed op de hoogte en hij gaat geen moeilijke thema’s uit de weg. Kortom, altijd een aanwinst voor een programma, zonder ook maar een enkele uitzondering. En dat vertaalt zich in de kijkcijfers.

  1. Kretoloog

   Wat loop je toch weer links te lullen, Piet51.

   Baudet en geen kwaliteit? De man is gepromoveerd filosoof. Die heeft in zijn pink meer in zijn mars dan jij in je hele lijf, met je Mavo-2 opleiding.

   Overigens, al de kwaliteiten die jij Jetten toedicht, bezit Baudet ook in even ruime mate. Je zet je zelf dus weer klem met je eigen schrijfsels. Maar dat is niet ongewoon bij Mavo-klantjes.

   1. weer woord

    Pietje kortstaart is niet representabel voor den gemiddelde mavo-mensch.

    Pietje is het soort windbuil met praatjes voor tien, die op de gemiddelde bouwplaats weggestuurd wordt om een linkshandige hamer en een potje vetvrije olie te halen.
    Zodat de rest hun werk kan doen zonder hinder van zo’n kwakende kletsmajoor…

    1. Piet51

     @weer woord
     Ik ben ervan overtuigd, dat Kretoloog mij heel goed begrijpt. Bij jou betwijfel ik dat zeer.
     Overigens denk ik, dat ik inderdaad niet representatief ben voor de gemiddelde mavo-leerling (mensch is ook wat antiek, toch?). Ik heb de MAVO volledig gemist.

   2. Piet51

    @Kretoloog
    Ik waardeer je oordeel in je laatste zin, dat Baudet en Jetten op gelijk niveau staan. Dat is toch wel enige winst in het voordeel van Jetten, lijkt me. Maar sta me toch een paar correcties en opmerkingen toe.

    Baudet is geen opgeleide filosoof, want hij heeft alleen geschiedenis en rechten gestudeerd in Leiden. Maar natuurlijk mag iedereen zich filosoof noemen, jij en ik ook en Baudet dus ook. Het heeft alleen niets om het lijf.

    Hij is dus niet gepromoveerd in de filosofie. Hij is wel gepromoveerd, maar dan in rechten, proefschrift “De aanval op de natiestaat”. Over zijn proefschrift was nog wel wat te doen. Sommige leden van de promotiecommissie vonden het wetenschappelijke niveau onvoldoende en één lid stemde zelfs tegen. Ook in de juridische en historische vakpers was indertijd kritiek te lezen op zijn wetenschappelijke aanpak.
    Baudets wetenschappelijke inzichten laten nog steeds te wensen over. Hij geneert zich niet om de resultaten van tienduizenden wetenschappelijke onderzoeken van wetenschappers van naam naar de prullenbak te verwijzen, als hij één dubieus rapport met tegenargumenten heeft gevonden. Van een filosofisch onderbouwde benadering is dus weinig te lezen.

    Je denkt mij te kennen, maar je verwart mij met iemand anders, vermoed ik. Wat je met MAVO-2 bedoelt is mij volstrekt onduidelijk. Het zegt eerder iets over je leeftijd en je kennis van het NL-onderwijssysteem dan over mij. En verder is je oordeel over MAVO stuitend: dat zijn blijkbaar mensen die zich steeds klem zetten met hun eigen schrijfsels.

    Verder lijkt mij, dat Baudets intelligentie in zijn pink moeilijker inzetbaar is dan de mijne in mijn hele lijf, maar vooral geconcentreerd in mijn hersenen, mijn hart en mijn buik.

  2. Bullshit16

   Piet51
   Heb je een bakje voor mij ik moet kotsen van je gebrabbel
   Die robot jetten is een ordinaire dictator als het waar is dat ologren de verkiezingen uit wil stellen dan bewijst dat deze partij een dictatuur is en deze partij hou jij de hand boven het hoofd je bent een misselijk mannetje vroeger werd dit tuig tegen de muur gezet en nu worden ze beloond ga je schamen
   STEM FVD OF PVV UIT DE EU

   1. Piet51

    @Bullshit16
    La me nie lache in doe niet soo iedieooth. Iek gaat aleéen en oop zeriöze reaaksies.

    1. Piet51

     Flauw hè? Ik schaam me dood en zal het nooit weer doen.

     1. Bullshit16

      Piet51
      Zwakeling je hebt geen weerwoord
      Dat zijn de echte linkse ratten als ze het niet meer weten dan gooien ze het op een ander boeg bv taal
      Taalnazi

     2. Piet51

      Bullshit16
      Leuk toch?

     3. Piet51

      Bullshit16
      Lach jij eigenlijk wel eens of ben je altijd zo serieus? Lijkt me verschrikkelijk, ook voor je directe omgeving.

  3. Lefty

   @Rene van der Grijp: Ook jij moet een kliklijn beginnen. Past bij je extreem-rechtse karakter.

  4. Lefty

   Ook wel begrijpelijk als je ziet voor wat voor smeerlapperij partijen als de PVV en FvD staan. Kliklijnen ed . Als ik iemand erbij wil lappen doe ik het toch.

   ht*ps://nos.nl/artikel/2277889-onderwijs-en-politiek-vallen-hard-over-meldpunt-indoctrinatie.html

 14. Lefty

  Verbaasd me niet. Al die partijen hebben een inhoudelijk niveau van 0, niks.

  1. Rammstein

   Het is: ‘Het verbaasT me niet’, onnozele. O.t.t.: onvoltooid tegenwoordige tijd. Jij hebt echt een inhoudelijk niveau van 0, niks.

   Los daarvan, ben je een smerige plagiator die teksten copy/paste zonder bronvermelding.

   1. Lefty

    Je inhoudelijke reactie staat voor 90% van het electoraat dat kiest voor populisten als Wilders. Begin een kliklijn joh, past bij verbale karakter.

    1. Lefty

     je verbale karakter. Anders je nog meer om te schelden.

     1. Lefty

      heb, ha.

    2. Rammstein

     Je bent een gefrustreerde sukkel, Lefty. Je kunt niet uit je woorden komen.

     1. Rene van der Grijp

      Lefty is te zwak voor de inhoudelijke discussie.

      Iemand die denkt dat hij zichzelf overeind kan houden door (zonder bronvermelding) de linkse bagger van Sargasso te copypasten kan beter met lego gaan spelen.

   2. Lodewijk Raevensburgh

    Ik zie dat de oude heer R*mmstein weer in een blijmoedige bui is. Je merkt het aan alles, we hebben hier met een gelukkig mens te maken.

    1. Rammstein

     Iemand die bijna dagelijks van DDS wordt af gesodemieterd en zonder gene of schaamte als een schurftige hond via de achterdeur evenzovele keren terug keert, moet wel een dwangmatige neuroot zonder een greintje eergevoel zijn. Veel geluksgevoel zal daar niet mee gepaard gaan.

     1. Meriadoc Brandebok

      Haha Rammstein, dat moet je nodig zo zeggen, Peter Holland. 🙂

     2. Lodewijk Raevensburgh

      Valt mee, R*mmstein, ik beschouw mezelf als een gelukkig mens.

      Ik ben ook eerlijk in mijn commentaar als de redactie artikelen schrijft die naar mijn oordeel onjuist zijn. Dat levert me wel eens een ban op, maar zwijgen voelt ook niet goed, dus ik maak dan blijmoedig een nieuwe nick aan.

      Jij en je vriend René zijn de afgelopen tijd ook regelmatig van DDS gegooid maar dat gebeurde door tr*lgedrag of stalking. Voel je je daar niet vervelend onder?

    2. Rene van der Grijp

     Al vele keren heeft psycho Lodewijk onder tal van nicks geprobeerd diverse opponenten weg te zetten als zijnde ongelukkig. Daarbij komt ook het woordje “oude” steeds terug. Alsof dat relevant is.

     Het moge duidelijk zijn wat hier de bedoeling van is: zoveel mogelijk intimideren en sarren.

     Wat een min-der-waar-dig mens is dit serpent toch.

 15. Winfrida

  Echt jammer dat de rechtse partijen niet verschijnen in de linkse media. Een beetje tegengas kan geen kwaad. Het gaat ook niet spontaan, de gasten worden alleen nog uitgenodigd om hun “politieke” kleur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.