Waarom Bill Gates een grote held is, en misschien zelfs een Nobelprijs verdient

Een nieuw soort complotgekkie heeft de afgelopen maanden z’n kop opgestoken: de virulente (pun intended) Bill Gates-hater. Ineens zit de oprichter van Microsoft op de schopstoel van gekken met hun ongefundeerde en levensgevaarlijke nonsens.

Met teleurstelling nam ik gisteren kennis van een nieuwe peiling van het gerenommeerde Ipsos, waaruit blijkt dat maar liefst 5% van alle Nederlanders bereid is te geloven dat Microsoft-oprichter en Bill & Melinda Gates Foundation-bestuurder Bill Gates de uitbraak van het coronavirus op z’n geweten zou hebben. Dat zou betekenen dat er momenteel ruim 860.000 landgenoten rondlopen die bereid zijn die aperte nonsens te geloven.

Een ongelooflijk grote groep complotdenkende nitwits, en ik heb ze gisteren en vandaag dan ook direct teruggezien in mijn Twitter-mentions en mijn Facebook-message requests. Ik zou het “verstand van een mug” hebben, er zou “bloed aan mij kleven”, “erg dom en naïef” of “net zo erg als de main stream media” zijn, bovendien door Satan bezeten zijn, en last but not least werd er ook nog een portie fake news over poliovaccins naar m’n hoofd geslingerd waarvan je met 5 minuten rondzoeken op factchecksites had kunnen weten dat het allemaal niet waar was.

Ik sta met stomheid te kijken hoe Bill Gates ineens de grote boze boeman van de wereld is geworden. Dat was een positie die voorheen voorbehouden was aan George Soros, en daarvoor weer aan andere rijke en succesvolle Joodse zakenmannen zoals David Rockefeller. Zo bekeken is de wereld meteen een beetje minder antisemitisch geworden, nu Bill Gates – die z’n kinderen katholiek heeft opgevoed – kennelijk de nieuwe eindbaas van de illuminati is geworden.

Maar nee: Bill Gates is geen kwade genie. En hij probeert al helemaal niet schatrijk te worden door het coronavirus uit te vinden, om vervolgens het vaccin tegen de ziekte als een duveltje uit een doosje tevoorschijn te toveren. Ongeacht wat allerlei niet door feiten gehinderde onverlaten staan te typen op hun laptops die draaien op het – oh, zoete, zoete ironie! – door Bill Gates uitgevonden Windows 10-besturingssysteem. Het is een zeer onverdiende aanval op een man die met z’n vermogen van tientallen miljarden euro’s met z’n luie achterwerk op een tropisch eiland had kunnen zitten terwijl hij z’n dagen slijt met dure escorts en privé-concerten van sterren in de categorie Beyoncé en Rihanna.

Gates doet dat echter niet: in plaats daarvan zet deze filantropische multimiljardair z’n persoonlijke fortuin in om de wereld een betere plek te maken. Hij doet aan ontwikkelingshulp in arme gebieden, en investeert nu veel geld in bedrijven die daardoor sneller met een vaccin tegen het coronavirus kunnen komen. Aan dat laatste zal hij, in weerwil van wat complotdenkers verklaren, geen cent verdienen. Maar de wereld zal er wel een betere plaats van worden.

En daarom is de reputatie die Bill Gates de afgelopen maanden ineens aangemeten heeft gekregen zeer onterecht. Al die bagger, kennelijk door inmiddels honderdduizenden Nederlanders verspreid, is totaal onverdiend. Geef hem liever een Nobelprijs (ja jongens, nEt AlS oBaMa!!!1) voor al het goeds dat hij in de wereld verricht, terwijl hij net zo makkelijk gewoon de hele dag had kunnen golfen op ’s werelds meest luxueuze, exotische resorts. Ja, ik ben 100% Team Bill Gates, en een knappe complotdenker of antivaxxer die mij daar anders over kan laten denken. Deal with it.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. lotje

  Ipsos één van de grootste oplichters van de staatstelevisie. Deze mensen zijn echt geestelijk gestoord. Ze zijn in paniek want er worden steeds meer mensen in de wereld wakker dat dit alles opgezet was. Het zijn allemaal massa moordenaars. die regeringen. In Duitsland zijn ze er nu ook achter dat dit alles bedrog is.

  1. Alfred Bentinck

   “Het zijn allemaal massa moordenaars. die regeringen.”

   Ik bedoel maar.

   🙂

   1. Maks

    Alfred Anus Bentinck?

    1. Alfred Bentinck

     De heer Maks wenst het gesprek weer op de anus te brengen. Een tamelijk zieke obsessie.

     1. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

   2. Blitzkrieg

    Bunzing :
    Quote : “Ik bedoel maar.”
    Wat bedoel je maar?

  2. Bullshit16

   Lotje
   Exact dank zij bill gats zitten wij en de shit bill gats verdiend geen Nobelprijs bill gats verdiend levenslange gevangenisstraf
   Kijk ook maar even naar cafe weltschmers daar zie je ook die arts die een geneesmiddel heeft maar door de rivm is verboden
   Kijk cafe weltschmers en oordeel zelf

   1. AnnetKlaver

    @Bullshit heeft belangen in de Blue Tiger Studio !!!
    Het is maar dat u het weet..

    1. Blitzkrieg

     AnnetKlaver : Goede investering van Bullshit16, aandelen doen het fantastisch op dit moment; kan het iedereen aanraden.

   2. Piet51

    @Bullshit16
    Je bent erg op dreef vandaag. Het RIVM verbiedt geen geneesmiddelen. We hebben daarvoor de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (i.s.m. het Europese Medicijn Agentschap). Die instanties beoordelen geneesmiddelen o.m. op bijwerkingen en die zijn bij dit middel niet te verwaarlozen. Die Limburgse arts heeft een heel klein aantal patiënten (8?) blijkbaar succesvol behandeld.
    Die en andere resultaten zijn beoordeeld en nog onvoldoende bevonden voor brede toepassing in de eerste lijn. In de tweede lijn staat het wel op de lijst, maar wordt geadviseerd om heel scherp te letten op ernstige bijwerkingen, zoals hartritmestoornissen, lever- en nierproblemen en zenuwcelbeschadiging met epileptische aanvallen.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “In de tweede lijn staat het wel op de lijst, maar wordt geadviseerd om heel scherp te letten op ernstige bijwerkingen, zoals hartritmestoornissen, lever- en nierproblemen en zenuwcelbeschadiging met epileptische aanvallen.”
     Dit medicijn komt uit de jaren dertig en kost bijna niks, de zogenaamde “bijwerkingen” zijn al lange tijd bekend omdat het al zolang bestudeerd wordt. Hartritme stoornissen zouden mogelijk eventueel kunnen optreden maar dan alleen nog bij langdurig gebruik en risico groepen, iets wat voor de behandeling van covid niemand propageert.

     Hoe zit het met je kritische houding ten aanzien van het vaccin (Bill Gates) dat ze aan het produceren zijn? Als het al mogelijk is een vaccin te maken duurt dit vele, heel vele jaren. Een vaccin kan extreem gevaarlijk zijn, maar juist hier hoor je niks over. Het is zelfs zo sterk dat de bedrijven die hier mee bezig zijn stellen geen enkele aansprakelijkheid te aanvaarden aangaande het gevaar voor de volksgezondheid.

     Laat ik wijselijk maar even mijn mond houden, over Bill Gates en polio vaccins; dan gaat er namelijk een aardige beerput open.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Bijwerkingen van de meeste generieke medicijnen zijn heel lang en breed bekend en in allerlei situaties onderzocht. Maar dat neemt niet weg, dat ze er nog steeds zijn. Het gaat hier niet alleen om hartritmestoornissen maar ook om nier- en leveraandoeningen en zenuwcelbeschadiging met epileptische aanvallen. Ik kan me voorstellen, dat men dat niet aan een huisarts wil overlaten maar alleen in ziekenhuizen wil toepassen. In ziekenhuizen staat het gewoon als mogelijk geneesmiddel bij corona geregistreerd. Maar veel overtuiging van de werkzaamheid tegen corona is er niet onder de artsen.

      Wat betreft die vaccins en de risico’s heb je natuurlijk gelijk. Het komt me voor, dat je het filmpje van longarts David Visser hebt gezien (zie: youtube.com/watch?v=ujGyFf_HCoM). Ik hoorde vooral vragen, weinig eigen mening laat staan oplossingen. Hij is zelf een beetje geschrokken van de reacties en kwam al snel met een aanvulling, vooral v.w.b. die vaccins. Zie: dvhn.nl/groningen/Longarts-David-Prins-nuanceert-omstreden-video-Vaccin-draagt-wel-bij-en-respect-voor-RIVM-25654751.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.dvhn.nl%2Fgroningen%2FLongarts-David-Prins-nuanceert-omstreden-video-Vaccin-draagt-wel-bij-en-respect-voor-RIVM-25654751.html

      De info over Bill Gates en zijn wel of niet India uitgezet te zijn en al die polio-doden is op diverse plennen als fake gekwalificeerd. Bevestigende info uit betrouwbare bron heb ik niet kunnen vinden. Dat feit wordt door de aanhangers nu aangevoerd om te “bewijzen” dat het juist wel waar is. Want alle info is immers plotseling verdwenen. Hoe krom kunnen redeneringen zijn? Hiertegen is niets in te brengen. Juist als er niets over geschreven wordt, moet het wel waar zijn, want anders zou er wel iets over bekend zijn. Zelfs mijn kindertjes redeneren slimmer.

    2. Bullshit16

     Piet51
     Als je kijkt lul dan weet je waar je het over hebt er waren geen 8 maar 10 patiënten ze zijn allemaal genezen dan dit
     Rivm heeft wel terdege het verboden en moets dat filmpje van het net hallen ga kijken en lul niet zo maar wat linkse rat

     1. Piet51

      @Bullshit16
      Het RIVM kan geen geneesmiddelen verbieden. Het kan wel adviseren, vooral v.w.b. samenstelling en de veiligheid van geneesmiddelen.
      Verder, als je je patiënten zorgvuldig kiest kun je ze ook met Paracetamol genezen, zeker als het om handjevol gaat. Ik beweer niet dat deze arts onbetrouwbaar is, maar het lijkt me ook geen wetenschappelijk onderzoeker met representatieve steekproeven en zo. En zelfs een gebroken been geneest met Paracetamol; probeer het zelf maar. Maar als je wetenschappelijk onderzoek doet, krijg ja natuurlijk een ander oordeel.

     2. Hollands Glorie

      Daarom. Waarom word elk kritisch bericht gelijk van het web verwijderd. Dit bevorderd toch alleen maar de achterdocht!

     3. Mickel Bloemkust

      Boelshitje kijkt weer eens niet langer niet verder dan zijn neus lang is. Wat een Blinde Vink is die gast toch.

    3. Bullshit16

     Ach pietje 51
     Je kijkt niet eens dus je weet niet wat je lult

    4. Hollands Glorie

     En juist in de eerste lijn is het effectief. In de tweede lijn (op de IC) heeft het totaal geen werking meer.

     Het zo’n beetje hetzelfde, als dat tegen de gevangen van Sobibor, het advies gegeven zou zijn om niet te vluchten.
     Want er liggen gevaarlijke mijnen rondom het kamp!

     1. Piet51

      @Hollands Glorie
      Je hebt geen idee waarover je het hebt. Voor alle duidelijkheid, dan begrijp je het misschien een beetje, de eerste lijn is de medische zorg waar je je als patiënt zelf kunt melden. Dat is dus o.m. de huisarts, tandarts, fysiotherapeut. De eerste lijn kan je doorverwijzen naar d e tweedelijnszorg, dus vaak het ziekenhuis. Je kunt je namelijk niet zo maar melden voor een ziekenhuisopname. En in het ziekenhuis kan iemand inderdaad op de IC terecht komen.
      Hydroxychloroquine mag in de tweedelijnszorg gebruikt worden, in het ziekenhuis dus. Dat is niet zo gek, want daar zijn allerlei instrumenten en specialisten beschikbaar om snel in te kunnen grijpen bij bijwerkingen.

   3. Marija

    Ik heb het gezien en op mij maakte het interview geen indruk. Zowel de interviewer vond ik niet sterk en de dokter een beetje een zwetser.
    Beiden niet serieus te nemen.

 2. Maks

  Gelukkig treft deze koene ridder geen schijn van belangenverstrengeling!

  Bill Gates: “Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
  pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…”

  Bron: FT 9 april 2020

  Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins: ‘Voor de zekerheid’

  Bron: AD 6 april 2020

  1. Alfred Bentinck

   “Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
   pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…”

   Wat is onjuist aan deze bewering?

   1. Maks

    Alfred Anus Bentinck?

 3. ikweetwatikwil

  Heb gelezen dat Bill Gates veel geld geeft aan liefdadigheid. Aan complotdenken doe ik niet.

  1. ikweetwatikwil

   Bill Gates bouwt 7 fabrieken voor coronavaccins. Nou , dat is mooi, hij heeft het geld er voor. Wat is daar op tegen. Ik hoef dat vaccin niet te nemen, neem ook geen griepprik. Gelukkig zijn we daar (nog) vrij in.

   1. Blitzkrieg

    ikweetwatikwil :
    Quote : “Ik hoef dat vaccin niet te nemen, neem ook geen griepprik.”
    Rutte : De wereld gaat niet terug naar normaal totdat we een vaccin hebben, daargelaten of dat uberhaupt wel mogelijk is. Wacht maar totdat je geen reizen meer kan maken of je op de werkvloer niet meer gewenst bent totdat je bent gevaccineerd. Waar denk je dat #Id2020 voor dient?!

    1. ikweetwatikwil

     Blitzkrieg en Tguard. Rutte heeft wel vaker gelogen. Dus waarom zou ik hem nu geloven. Dan nog, hij moet maar afwachten of hij weer gekozen wordt. Als het aan mij ligt NOOIT meer.
     En dan dat vaccin , tot nog toe heeft niemand mij weggestuurd omdat ik geen griepprik neem en dat verwacht ik ook niet met het vaccin tegen corona. Als ik eerlijk ben, ik weet dat je erg ziek kunt worden van corona en lees er zoveel mogelijk over, maar ik snap er niet veel van. Er zijn veel tegenstrijdigheden. Corona hebben en je merkt er niets van , corona hebben en je sterft er aan.
     Wat ik op mijn klompen aanvoel, we komen terug in de tijd van VOOR corona en Rutte die moet oprutte.

     1. Blitzkrieg

      ikweetwatikwil :
      Quote : “Blitzkrieg en Tguard. Rutte heeft wel vaker gelogen. Dus waarom zou ik hem nu geloven.”
      Als Rutte zegt dat je 1000 euro van hem krijgt moet je hem wantrouwen, als hij zegt dat je je vrijheid niet terugkrijgt is hij een man van zijn woord; het maakt beide deel uit van dezelfde crimineel.

      Dat gevoel dat we terug komen in de tijd van voor corona is een truuk van je hersenen om met de realiteit om te gaan; aan de ene kant weet je teveel om het nog te kunnen ontkennen, aan de andere kant wil je niet toegeven aan datgene dat je allang weet omdat dat nogal confronterend is.

      Alle indicaties “dat jij je vrijheid niet terugkrijgt” zijn aanwezig. Eerst was het flatten the curve en nu is het weer, we wachten op een vaccin.

      Heb je je eigenlijk wel afgevraagd, wat als het niet mogelijk is om een vaccin te maken? Normaal zijn er vaak tientallen jaren nodig om een vaccin te maken en te testen. Ben jij bereid een vaccin te nemen ook als je weet dat de makers ervan niet vervolgd kunnen worden voor de schade die het kan toebrengen aan de volksgezondheid.

      Ook spreken mensen als van Dissel er openlijk over dat dit soort situaties veel vaker gaan voorkomen. Dit is allemaal mainstream media, niks geen complotten of wat ook.

      Vraag jezelf eens terdege af of je overtuigingen wel kloppen, of alleen maar een resultaat zijn van het afweer mechanisme van je onderbewuste. Het moeilijkste in deze hele discussie – met jou, en andere – is niet zozeer het aandragen van bewijzen, maar meer dat anderen zich openstellen voor datgeen je zegt en zelfkritisch durven zijn.

      Ook ik ben best optimistisch voor de toekomst, maar niet doordat ik denk dat het allemaal wel goed komt; dit is de tijd dat we samen moeten knokken om mensen een stukje bewustzijn te brengen.

     2. Blitzkrieg

      ikweetwatikwil : Nog een opmerking, waarom heeft Rutte het over het nieuwe normaal, en niet het tijdelijke abnormaal?

   2. Tguard

    @ikweetwatikwil idd heb je de vrije wil om je niet te laten vaccineren alleen kunnen ze wel restricties opleggen aan mensen die niet gevaccineerd zijn. Gebeurt nu al. Dus je vrijheid kan echt wel beperkingen opleveren.

    1. ikweetwatikwil

     Dit concept van een “digitaal certificaat” om medische informatie op te slaan (inclusief toegediende vaccins), en om toegang te krijgen tot rechten of diensten was niet slechts een suggestie. Het maakt deel uit van een grootschalig project, genaamd ID2020, dat wordt aangedreven door een machtige groep die wordt gesteund door de Verenigde Naties, de Rockefeller Foundation en … Microsoft, het bedrijf van Bill Gates.

     Blitzkrieg Naar aanleiding van jullie eerdere reacties , ben ik gaan internetten
     en kwam onder anderen het boven geschreven stukje tegen waar ik wat misselijk van werd. Je hebt gelijk. Het is een kwestie van, dat kan niet waar zijn of wel.

 4. Kidogo

  Dream on dream on !

 5. Kretoloog

  Robert Kennedy Jr, zoon van de in 1968 vermoorde presidentskandidaat Robert Kennedy en neef van de in 1963 vermoorde president John F. Kennedy, heeft onlangs een rapport uitgebracht over Bill Gates. De inhoud is tamelijk schokkend.

  Gates is dankzij miljardensteun zo ongeveer de eigenaar van de World Health Organisation (WHO) en bepaalt in hoge mate het beleid. Gates heeft vaccinatieprogramma’s opgezet in India tegen polio en baarmoederhalskanker. Beide programma’s zijn door de Indiase regering stopgezet vanwege hoge aantallen sterfgevallen onder gevaccineerde kinderen.

  Ik zou toch nog maar even wachten met het steken van de loftrompet over Bill Gates!

  1. Alfred Bentinck

   Dit klinkt als een heuse complotfabel.

   1. Kretoloog

    Ik zou zeggen, Alfred, zoek het allemaal eens tot op de bodem uit. Het internet biedt volop kansen voor nieuwsgierige onderzoekers zoals jij 🙂

    1. Alfred Bentinck

     De bewijslast ligt bij jou, Kretoloog. Er worden de gekste verhalen verzonnen over Gates, ik ga die niet allemaal natrekken.

     1. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

     2. Meriadoc Brandebok

      @Alfred Bentinck

      Robert Kennedy jr. zit erg in het anti-vaccinatiekamp. Een complottheorie die hij daarnaast te berde bracht is: “”5G is not about helping you download your video game quickly,” he said. “5G is about surveillance and it’s about data harvesting.”He said that the current lockdown measures that are in place during the COVID-19 pandemic are training society to do what it’s told.” Het is wel typisch voor Kretoloog om geen gezaghebbende bron op te voeren, teneinde zijn beweringen te staven, maar een uitermate onbetrouwbare.

      Negeer dit maar.

     3. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Het is wel typisch voor Kretoloog om geen gezaghebbende bron op te voeren, teneinde zijn beweringen te staven, maar een uitermate onbetrouwbare.”

      En wat nu als onze “leiders” er openlijk voor de camera over praten? Wat nu als Mona Keizer zelf zegt dat 5G voor crowd contr*l gebruikt gaat worden?

      Wat nu als Netanyahu wordt aangevallen omdat hij kinderen wil gaan chippen zogenaamd vanwege corona?

      Mona Keizer: “5G ook voor ‘crowd contr*l’”…??
      h**ps://www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/mona-keizer-5g-ook-voor-crowd-contr*l/
      Even de *retjes vervangen.

      5G word ingezet voor Crowd Contr*l
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=PH7GpMCJJgU&t=30

      Benjamin Netanyahu suggests microchipping kids, slammed by experts
      h**ps://www.jp*st.com/israel-news/benjamin-netanyahu-suggests-to-microchip-kids-slammed-by-experts-627381

    2. Kretoloog

     Ik hoef niks te bewijzen, Alfred. Ik verwijs naar een rapport van Robert Kennedy Jr. Als je dat niet gelooft, kun je het zelf nazoeken.

  2. Piet51

   @Kretoloog
   Die verhalen over alle misdragingen van Bill Gates zijn al lang weerlegd. Dat hij India is uitgezet, bijvoorbeeld. Gewoon niet waar, hij (zijn Foundation) zit er nog steeds. Dat door zijn acties 500.000 polio patiëntjes zijn overleden. Gewoon onwaar, ook volgens India zelf. Dat hij met zijn financiering het RIVM-beleid bepaalt: evenmin waar, wat het was een klein project dat hij financierde.
   Het enige probleem met Gates is, dat hij teveel geld heeft en dan altijd alleen daardoor al vijanden krijgt die het spel uiterst oneerlijk spelen. En dat kunnen ze, omdat er voldoende naïevelingen rondlopen die zonder ook maar enige kritiek dergelijke verhalen voor waar aannemen.
   Het fraaist vond ik in de afgelopen tijd, dat Gates de overbevolking zou oplossen met wereldwijd toegepaste vaccins. Dat roept die man dus inderdaad gewoon, zonder schaamte of terughoudendheid. En dan zou er de strategie achter zitten die velen veronderstellen? Massamoord, en dat zomaar openlijk roepen? Diegene die dat gelooft zegt daarmee meer over zichzelf dan over Gates. Gates riep inderdaad zoiets, maar had daarmee iets heel anders voor ogen.

   1. Alfred Bentinck

    Hear, hear!

    1. Maks

     Alfred Anus Bentinck?

   2. Bullshit16

    Piet51
    Zo lang je het zelf maar gelooft jij spreekt de waarheid en al het ander volk dat liegt het zelfde met die bio troep wat niet groen is

   3. Kretoloog

    Piet51, complot of niet, feit blijft dat Bill Gates diverse vaccinatieprogramma’s heeft opgezet in India. En dat die programma’s op last van de regering zijn stopgezet.

    Over misdragingen van Bill Gates en land-uitzetten heb ik nooit geschreven, dat haal jij er zelf bij. Over complottheorieën gesproken…

   4. Blitzkrieg

    Piet51 :
    Quote : “Die verhalen over alle misdragingen van Bill Gates zijn al lang weerlegd. Dat hij India is uitgezet, bijvoorbeeld.”
    Argumentatie : “Gewoon niet waar”

    Dat door zijn acties 500.000 polio patiëntjes zijn overleden.
    Argumentatie : “Gewoon onwaar, ook volgens India zelf.”

    Snap je dat ik met deze argumentatie een heel klein beetje moeite heb?!

    Quote : “Massamoord, en dat zomaar openlijk roepen? Diegene die dat gelooft zegt daarmee meer over zichzelf dan over Gates. Gates riep inderdaad zoiets, maar had daarmee iets heel anders voor ogen.”
    Oh, wat had hij dan voor ogen eeuwige betweter? Heb je het hem gevraagd? Als

    Als Gates zoiets openlijk riep, kan je het een ander moeilijk kwalijk nemen dat hij hem daarvan beschuldigd!!!

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Ik heb je tig keren hier argumenten gegeven voor diverse beweringen. Vaak reageerde je dan niet meer, waaruit ik alleen maar kon afleiden dat ik gelijk had. Maar daar gaat het me nooit om. Het gaat mij om de discussie. Die wil je blijkbaar niet en dan onderbouw ik mijn tegenwerpingen ook verder niet. Als anderen het maar lezen.
     Ik geef je nu alleen nog een tip: gebruik Google en je zult zien dat je beweringen nauwelijks onderbouwd worden, behalve door dubieuze websites. Site met factchecks zijn er veel. Doe je best.

     Wat betreft Bill Gates wil ik nog wel wat kwijt, omdat dit fraai illustreert hoe mensen als jij aan een halve zin genoeg denken te hebben om hun gal te spuwen.
     Bill Gates heeft inderdaad gezegd dat hij overbevolking wil aanpakken met vaccinaties. Maar geen vaccinaties om te doden, maar om mensen juist in leven te houden. Want vaccinaties maken mensen gezonder, die leven dus langer. En gezondere mensen krijgen minder kinderen, omdat er meer kinderen overleven tot ze oud genoeg zijn om de ouders te verzorgen. Kinderen waren en zijn elders nog steeds de oudedagsvoorziening. Dat was in Nederland ooit zo, dat is nu in Afrika en Azië ook zo. Dus investeren in gezondheidszorg, vooral voor kinderen (vaccinaties) is een goed middel tegen overbevolking. Dit verzin ik niet, maar is door wetenschappers gerapporteerd. Andere acties zijn verbetering van het onderwijs en van de economie. Beide zorgen voor minder kinderen.

     1. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Ik heb je tig keren hier argumenten gegeven voor diverse beweringen.”
      Er is tegenwoordig een censuur dat wil je niet weten. Als ik alleen NOS en NU.nl mag gebruiken zijn we snel klaar met fact-checken. Alles wordt tegenwoordig zwaar gecensureerd en gelijk van het internet verwijdert, het is werkelijk te triest voor woorden.

      Voorbeeldje van de fact-checkerij van de NOS… man, man, man… daar wordt een kind van drie nog verdrietig van; wat een niveau.

      “De mensen die nog steeds zeggen: “Ja, maar als we uit de lockdown gaan, gaat het misschien toch die kant op”. Deze mensen zijn computer geprogrammeerde programma’s. Die hebben een chip in hun hoofd, je krijgt ze er niet uit”.

      Onbewezen
      Het is niet bewezen dat virologen, epidemiologen, wetenschappers van het RIVM, politici, en vele andere die de huidige intelligente lockdown bepleiten, een chip in het hoofd hebben.

      Zal de link maar gelijk posten, zodat mensen zelf het bedroevende niveau kunnen aanschouwen.

      In deze video doet Robert Jensen 23 onjuiste en onbewezen uitspraken over het coronavirus
      h**ps://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/in-deze-video-doet-robert-jensen-23-onjuiste-en-onbewezen-uitspraken-over-het-coronavirus

      Quote : “Ik heb je tig keren hier argumenten gegeven voor diverse beweringen. Vaak reageerde je dan niet meer, waaruit ik alleen maar kon afleiden dat ik gelijk had.”
      Welke beweringen heb je het over? Over Bill Gates hebben we het nooit gehad! Daag je uit om hiervan een quote te vinden; je beschuldiging is oneigenlijk!!!

      Bevolkingsgroei pak je helemaal niet aan met vaccinaties, dat is de grootste kwats die ik ooit gehoord heb. Weet je waardoor je langer leeft? door electriciteit! Maarja… in plaats om de derde wereld landen te helpen aan goedekope fossiele energie en iedereen een welvarend leven te geven; verbied het akkoord van Parijs dit. Ze kunnen niet lenen om kolenmijnen te ontginnen of voor de extractie van olie en gas. Het zijn wij met ons groene denken die dit soort landen aan de grond houdt.

     2. Piet51

      @Blitzkrieg
      Of dat met jou was weet ik niet meer. Het is mij vaker gebeurd. Die filters herken ik. Dat is trouwens geen censuur, want een medium mag naturlijk zelf kiezen aan welke soort info ze haar tekstruimte geeft. Bij DDS vind ik het storend dat ik geen idee heb wat wel en niet kan.

      Die 23 missers bij Jensen waren vermakelijk. Maar Jensen vind ik wel één van de kampioenen verspreiders van nep-nieuws. Die man kan dingen roepen, alsof hij het zelf gelooft, net als Tom Zwitser van Blue Tiger Studio (van die 200.000 geplande corona-doden als oplossing voor de kosten van ouderen).

      Die ene misser die jij noemt, was trouwens een grap. Het is lollig, vind ik ook, om een grappig bedoelde opmerking van Jensen, die ingebouwde chip als metafoor voor vastgeroeste visie, bloedserieus te beantwoorden. Overigens zijn er massa’s mensen die denken dat er projecten op stapel staan om ons allemaal van chips te voorzien. Dus zo raar was het nu ook weer niet geweest als het serieus bedoeld was.

      Verder is verbetering van de gezondheidszorg een belangrijk middel tegen overbevolking. Dat is wetenschappelijk bewezen en op verschillende sites te lezen. Ik ga niet voor je opzoeken welke. Als je werkelijk geïnteresseerd bent, zul je ze snel vinden.
      Andere middelen zijn:
      * Verbetering van de economie, want rijkere gezinnen kunnen gemakkelijker voor zichzelf zorgen en hebben daarvoor niet veel kinderen nodig, die bij een goede gezondheidszorg bovendien minder sterven
      * Beter onderwijs, want goed opgeleide mensen krijgen minder kinderen.

      Het beste bewijs van deze stellingen is de westerse wereld, waar gezondheidszorg, onderwijs en economie aan de top staan en de geboortecijfers soms zorgelijk laag zijn.
      Zie ook mijn meerdere bijdragen op: dagelijksestandaard.nl/2020/04/sneu-pvv-steunraadslid-verspreidt-complottheorieen-over-coronavirus-bill-gates-probeert-eraan-te-verdienen/

    2. Mickel Bloemkust

     En daar antwoord het meneertje niet meer op.

     1. weer woord

      Waarom zou hij bloembol?

      Piet is een ongelooflijke windbuil met z’n hautaine manier van schrijven.
      Die paardevijg denkt de wijsheid in pacht te hebben maar komt niet verder dan “google het maar” of “het is niet waar omdat ik het zeg”

      Kruipen jullie Gates maar lekker diep in de kont en slobber de kul maar lekker op met boter en suiker dan hoef je ook niet voor jezelf na te denken…

  3. Vee

   En omdat ie neef en zoon is van… is ie geloofwaardiger?

 6. Gerda

  Wat een onnozel artikel.
  Tim, ik zal je niet willen of kunnen “bekeren”.
  Je komt met zo weinig argumenten, alleen een soort verering voor de grote Bill Gates.
  Mij kan deze grote weldoener gestolen worden.
  Ik zal wel een complotdenker zijn. Erg makkelijk om anderen zo te framen als ze het niet met je eens zijn.

 7. Pescador

  Tim zit jij effie lekker te slapen, of ben je ook al omgekocht? Bill Gates verdiend hieraan dat is de hele opzet, want hij heeft nog geen geld genoeg. Als hij een weldoener was zou hij het geneesmiddel gratis verstrekken.

  1. Gerda

   Gratis vaccins verstrekken. Soms maar meestal niet. Voor dit geld koop je invloed en aanzien.

   1. Gerda

    Lukt ook heel goed zo te zien in dit artikel.

  2. Vee

   Jezus… In de eerate plaats verdient ie er nog helemaal niets aan. En als ie dat wel gaat doen so what? Wees blij dat iemand in een cirona oplossing investeert zelfs al zou dat alleen maar voor de winst zijn. Ben echt verbijsterd wat ewn bende complotgekkies hier rondhangen. Gezond verstand is ver te zoeken. Wat me ook al opviel is dat hier alleen gereageerd wordt als er op elkaar gescholden kan worden. Ik gou het voor gezien hier, wat een verzameling idioten.

   1. weer woord

    Lazer dan maar lekker een eind op hatelijke zak hooi.
    Op een inhoudelijke bijdrage hebben we jou ook nooit kunnen betrappen…

 8. marianne71

  Bill gates zijn uitspraak; ‘Maar, voor de wereld in het algemeen geldt dat normalisering
  pas terugkeert als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd’, is niet op wetenschap gebaseerd. Er zijn na tientallen jaren voor bepaalde virussen nog altijd geen goed werkende vaccins (ebola, hiv). Hoe weten we zeker dat er voor dit virus een werkend vaccin komt? Er zijn artsen die beweren een medicijn te hebben die in 90% van de gevallen in een vroeg stadium werkt, maar toch hebben we perse dit vaccin nodig.

  De digitale certificaten die zijn ontworpen door ID 2020 om medische informatie (inclusief ontvangen vaccins) op te slaan en toegang te verlenen tot rechten of diensten , waren er al voor dit virus uitbrak. Dit grootschalige project wordt gesteund door de Verenigde Naties, de Rockefeller Foundation en Bill Gates’ Microsoft. Het massale vaccinatiecampagne om COVID-19 uit te roeien zou de perfecte gelegenheid zijn om een wereldwijde digitale ID te introduceren. Daarnaast heeft Bill Gates ook veel aandelen / fabrieken in de vaccinatie industrie.

  Er is absoluut sprake van belangenverstrengeling. Gezien Bill Gates veel macht en geld krijgt bij zo’n vaccinatieprogramma, terwijl hij ook de grootste sponsor is van de WHO. Daarnaast subsidieert hij veel universiteiten die medische onderzoeken doen en subsidieert hij verschillende media.

  Jammer dat deze schrijver het grote plaatje niet ziet en graag wilt blijven geloven dat alle machtige mensen het beste met de bevolking voor hebben.

  1. Doperwtje

   De schrijver raadde ik al, tijsens het lezen van het artikel. Van het niveau schoolkrant, helaas. Feitelijk ook onjuist, want Bill Gates heeft Windows helemaal niet gemaakt, maar gewoon gekocht. Maar dat terzijde.

   1. Maurits Dekker

    @Doperwtje

    Hoewel geen fan van Bill Gates, en nog minder van de besturingssystemen van Microsoft, meen ik toch de bewering dat hij het Windows operating system heeft gekocht te moeten bestrijden.
    Het idee van het toepassen van grafische vensters (Windows) heeft hij opgedaan tijdens een bezoek aan Xerox waar hij een prototype van een windows-achtig besturingssysteem te zien kreeg. Hij ging hiermee aan de slag in zijn bedrijf Microsoft. Het idee is dus niet van hemzelf. Samen met Microsoft mede-oprichter Paul Allen werd Windows ontwikkeld en wereldwijd verkocht.
    Technisch gezien was en is Windows nog steeds een inferieur product. Maar dit terzijde.

 9. splatoon

  Nee, dank je. Die ongeteste vaccins (ongefundeerde en levensgevaarlijke nonsens?) mag ie lekker in z’n eigen reet steken.

  Ik blijf het verbijsterend vinden hoe erg DDS meegaat in de we-gaan-allemaal-dood-aan-corona hype. Net als dit artikel. Totaal ongefundeerd, niet onderbouwd en een berg aan twijfelachtige zaken rond dit hele onderwerp negerend. Gewoon 100% mee in lijn van de voorgeschreven werkelijkheid, zonder ook maar de moeite te nemen om eens critisch naar beide kanten van het verhaal te gaan kijken. Nee hoor, iedereen die vaccins in twijfel trekt en Bill Gates wantrouwt, is gewoon een complotgekkie.

  En geen woord over het feit dat onze vrijheden op grote schaal afgepakt zijn en we die voorlopig niet terugkrijgen. En voor wat? 5000 doden (0,003% van de totale bevolking) in drie maanden? Moet dat deze hele poppenkast en een totale vernietiging van onze economie rechtvaardigen? Wat een waanzin!

  Het lijkt verdorie nu.nl wel. Waarom lees ik deze site eigenlijk nog!?

  1. Piet51

   @Splatoon
   Je maakt een denkfout die veel mensen maken. Dat aantal doden, hoog of laag is afhankelijk van hoe je er zelf naar kijkt en ermee te maken hebt, is er omdat er draconische maatregelen zijn genomen. Kijk maar eens naar landen (Amerika, Engeland) of regio’s (New York, Londen, Moskou) waar men laat of minder maatregelen heeft ingevoerd. Daar zijn de doden in verhouding veel hoger.Het tegenovergestelde zie in een paar landen in Azië. De grafiekjes, die je weliswaar kunt wantrouwen, laten duidelijk zien wat er zonder en met maatregelen zou zijn gebeurd. Als ik zelf had moeten kiezen wist ik het wel, en de meeste regeringen gelukkig ook.

   1. splatoon

    De redenering dat het lagere dodental aan de lockdown is te danken, is allang onderuit gehaald, of op z’n minst ter discussie te stellen. Het nut en het effect van de lockdown is absoluut niet met zekerheid vast te stellen. Op de gezondheid dan, welteverstaan. Op de economie heeft het een rampzalig effect gehad. Dat doet het nog steeds en dat moet wat mij betreft direct stoppen. Stop de lockdown, NU!

    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.24.20078717v1.full.pdf

    1. weer woord

     En zie hoe pietje terug de schaduwen in is geglibberd….

    2. Piet51

     @splatoon
     Kijk, om het eenvoudig te houden, eens naar het verschil tussen landen met corona die geen of een late lock down hadden en landen met corona die snel en/of een volledige lock down afkondigden. En kijk ook eens naar de modellen van epidemiologen die de gevolgen van lock down maatregelen voorspelden en het verloop van de epidemie daarna. Als dat niet overtuigend is, weet ik niet hoe je wel overtuigd kunt worden. Overal vraagtekens bij plaatsen is altijd mogelijk, maar overtuigend een andere visie presenteren is een heel andere kwestie.

    3. Piet51

     @splatoon
     Ik heb het artikel waarnaar je verwijst gelezen. Dank voor de tip. Het is een niet zo simpel, maar boeiend relaas. Maar het gaat alleen over Italië, Frankrijk, Spanje en Engeland. Dat zijn precies de landen waarvan iedereen vindt dat er iets heel erg fout is gegaan of gedaan. Ik zou die landen niet model laten staan voor de ontwikkeling van corona in veel andere landen.

     De studie laat zien, dat het aantal doden met en zonder maatregelen niet verschilt. Maar dat is in Nederland ook nooit het criterium geweest. Hier ging het vooral om de belasting van de zorgsector, voor de IC’s. De curve afvlakken was de opdracht. Of besmettingen, IC-opnames en doden over een langere periode uitsmeren.

     Verder zouden de resultaten kunnen aansluiten op de visie van een Israelische statiscus, die beweert dat het virus na 40 op z’n maximum zit en na 70 dagen vanzelf verdwijnt. De ontwikkelingen in de verschillende landen zijn hiermee voorlopig nog niet in strijd. Die maatregelen waren vooral nuttig om de zorgsector te ontlasten.

     Het is een fenomenologische studie. Hij heeft niet gekeken naar de kwaliteit en gebruik van de voorspellende modellen. Ik zou zeggen, dat deze studie interessant is voor de beoordeling van modellen en meetmethodes. Bovendien zit men in die landen, evenals NL, ook met de kwaliteit van de aangeleverde gegevens.

  2. Brenda Welsh

   DDS of Nu.nl ?

 10. fusilier

  Slim ventje die Gates, weet op een geraffineerde manier de belasting te omzeilen.

 11. jan ber

  Bil Gates is niet de uitvinder van Microsoft Windows, maar de verkoper, handige zakenman.

  1. Hendrik_Groen

   Bil Gates is niet de uitvinder van Microsoft Windows, maar de verkoper, handige zakenman.
   Vertel, wie is dan de uitvinder van Windows?

   1. Blitzkrieg

    Hendrik_Groen : Precies weten doe ik het niet maar de Romeinen waren de eerste die glas ervoor gebruikte.

    1. Kretoloog

     🙂

   2. Maurits Dekker

    Vertel, wie is dan de uitvinder van Windows?

    Xerox
    Bill zag het bij Xerox, maar heeft het in zijn eigen bedrijf ontwikkeld.
    Hij stal dus alleen het idee waarop nog geen patent aangevraagd was.

 12. Brenda Welsh

  Mensen met geld zijn hoge bomen en die vangen veel wind. George Soros kan net als Bill Gates niets goeddoen. Maar het zijn wel weldoeners. Ik heb respect voor beide mannen.
  Hoe meer kritiek, “groter ze groeien”.

  1. Blitzkrieg

   Brenda Welsh :
   Quote : “Ik heb respect voor beide mannen.”
   Zij niet voor jou!

 13. JBoul

  Succes Tim, spuit jij jezelf maar lekker vol met die troep van Bill Gates. ( dat deden ze in India ook, misschien moet je eens opzoeken hoe dat is afgelopen ). Het lijkt hier wel de npo, de redeactie denkt blijkbaar dat wij zelf niks op het internet kunnen opzoeken en zet alles waar men niks van weet weg als een “komplot”

 14. Rosasolis

  Het oude verhaal, Tim. De grote doe-gooders in de wereld worden altijd gepakt.
  Zoals dat ging met filantroop George Soros, wiens zeer populaire European University vorig jaar voor geen enkele reden, door dictator V. Orban van Hongarije werd gesloten.
  Nu blijkbaar moet Bill Gates gepakt worden, door jaloerse rijke mensen, die niets bijzonders hebben bereikt in hun vak of in hun hele leven, behalve rijk zijn.
  Laat de chique golf courses, gok tenten, en luxe vakantie verblijven over aan Trump Enterprises. Als er nu iemand is die de Nobel Prijs voor de vrede verdient, dan moet het naar Bill Gates gaan.

 15. Heras

  Bill gates heeft zelf op een conferentie aangegeven om de mensheid te reduceren van 7,5 miljard naar 5 miljard. Hoe wil hij dat doen? nou door zijn vaccinaties. In India zijn duizenden kinderen ziek en/of verlamd geraakt door zijn vaccinaties. Vandaar zijn investering in veel laboratoria.
  De dood toepassen heeft hij geleerd van zijn vader die een groot abortuskliniek had.

  Ik vraag mij af, hoeveel geld iemand of een organisatie krijgt, om positief nieuws over billgates te publiceren.

  1. Alfred Bentinck

   Het is ongelooflijk hoeveel stupide complottheorieën over Bill Gates bestaan en hoe die kritiekloos worden nagewauweld.

   In deze draad wordt het je droef te moede over de onzin en debiele laster over Gates. Het betreft allemaal laster die al eindeloos is debunked maar stomweg wordt herhaald.

   Triest.

   1. Maks

    Alfred Fallus Bentinck?

  2. Piet51

   @Heras
   Ik heb hier al een paar keer uitgelegd op welke manier je met vaccinaties de overbevolking kunt terugdringen, zoals Bill Gates propageert. Één van de krachtigste acties is de verbetering van de gezondheidszorg, o.m. voor kinderen en met vaccinaties. Dat lijkt een opvallende tegenspraak: minder mensen krijgen door te zorgen dat er minder kinderen overlijden. Hoe dat kan? In veel onderontwikkelde gebieden zijn kinderen nodig om voor gezinsinkomen te zorgen de ouders een redelijke oude dag te bezorgen. Als veel kinderen jong sterven, zoals in die landen gebeurt, zijn veel kinderen nodig voor inkomen en om er later nog een paar over te hebben. Dus zorgen echtparen voor veel kinderen. Omdat de overlevingskansen door allerlei hulp stijgen, is overbevolking het resultaat. Als mensen zich realiseren, dat minder kinderen evenveel zekerheid geeft op inkomen en een verzorgde oude dag, zullen ze minder kinderen krijgen. Zo simpel zitten mensen nu eenmaal in elkaar.

   Andere maatregelen die het kindertal zullen beperken is beter onderwijs en een betere economie. Beter opgeleide ouders die er finacileel beter voorstaan, zullen minder kinderen krijgen.

   Het duidelijkste voorbeeld van deze beweringen is onze eigen westerse wereld, waar deze zaken redelijk goed geregeld zijn en de kindertallen laag zijn.

 16. Steven Opti

  Weer een onzin item van DDS. Er zijn er veel de laatste tijd. Dit riekt naar msn nieuws, wat te vaak voorkomt Tim. Erg jammer want ik had jullie best hoog zitten. Maar ik ben fan geworden van o.a. commonsenseTV en neem jullie steeds meer en meer met een korrel zout. Vooral de regel dat Nederland vóór de coronabonds had moeten stemmen en alle onzin berichten rondom corona door vooral door Wout gepubliceerd. Gates heeft windows nooit ontwikkeld maar heeft de techniek gekocht. Jammer, weer fout.

  1. Mickel Bloemkust

   Onwetende lulkoek van de bovenste plank. Bill Gates heeft eigenhandig het DOS-systeem ontworpen.

   1. Maks

    Ben benieuwd naar jouw bronnen.

 17. Bolland

  Hahahaha heb je LSD geslikt Tim?

 18. Abubakkertje

  Rockefeller is absoluut niet een Joodse of joodse naam. Komt van Rockenfelder en veramerikaniseert op dat aankomst eiland.

  Niet alle bankiers zijn joods of Joods. Maar goed. Je amygdala. Succes met je vaccin. Gates is een oplichter.

 19. feitelijk

  Zou me eerst eens verdiepen in alle aanvragen bij de licentie autoriteit die meneer gates via zijn diverse bv’tjes heeft aangevraagd.

 20. RCS

  “Een held, de Nobelprijs”, laat me niet lachen. Deze man koopt vooral invloed en zeggenschap.

  1. Mickel Bloemkust

   Leuk, maar dat dat geld dan ook voor Donald Trump

 21. AntiPartijKartel

  Allereerst : ik wil niet Bill Gates en zijn stichting veroordelen.

  Maar iemand die met Microsoft probeerde de browser wereld te domineren, aangeklaagd is en nog steeds zeer dominant is, zonder een opleiding en wetenschappelijke ervaring, is niet een medisch ontwikkeld petsoon, of wetenschapper.

  Iemand die via zijn foundation, in bijna alle publieke en private organisaties invloed heeft middels forse donaties, WAARONDER de WHO zelf (na de VS is hij de grootste sponsor met donaties meer dan 200 miljoen USD). Een voorzitter van de WHO die voorheen gefaald heeft in Ethiopie als bestuurder en via posities in twee van Bill Gates gesponsorde foundations tot WHO chairman heeft geschopt.

  DE grootse vaccin alliantie in de wereld, Gavi, krijgt 750 miljoen USD van Gates zijn foundation.

  Bill Gates heeft niet het Corona virus uitgevonden.
  Bill Gates heeft wel heel veel invloed met zijn geld op bijna alle beslissingen van overheden en wetenschappers die de overheden aansturen en “adviseren”.

  Net als Rockefeller in de jaren 30 vd 20e eeuw ook middels filantropie de waardering kreeg (kocht), doet Gates hetzelfde nu.

  Ik vind op zijn minst dat je mag afvragen of Gates niet teveel invloed heeft. We praten altijd over integriteit, maar met zoveel geld, moet je dan niet niet als met de Googles, Facebooks e.a. eens kritisch kijken naar de belangen en lijntjes die naar Bill Gates lopen?

  Wat denkt Bill Gates werkelijk? Wat is zijn werkelijke agenda.

  Eerlijk gezegd had ik een meer kritische houding verwacht van een medium als DDS.

  Een ding weet ik wel. Te veel geld maakt mensen narcistisch, arrogant en verlies van realiteitszin, en niet te vergeten machtswellust. Naar mijn mening is Bill Gates net als iedere andere miljardair geen haar beter en verdient het zeker de nodige aandacht van anti trust autoriteiten, echte journalisten en kritische media.

  Succes en slaap zacht allemaal.

 22. Abubakkertje

  Rockefellers zijn Duitse prothestanten. Evangelisch om precies te zijn. Een verre neef van de clan is wel net een jodin getrouwd. Kijk ook ff of er reclame is op die factcheck sites. Zo niet? Dan is er een geldschieter. Dure hobby, een site hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.