Dít land: 15% Nederland is corona-complotgekkie, 4% is 5G-mafklapper en 5% is Bill Gates-debiel

Dit land zit tjokvol knettergekke mensen die teveel science fiction-films hebben gekeken. Dat is de enige conclusie die je kan trekken uit een nieuw onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos. Daaruit blijkt dat een significante groep Nederlanders denkt dat het coronavirus een biologisch wapen is, dat er een verband is met de 5G-techniek of dat Bill Gates corona zelf ontworpen heeft.

Uit een nieuwe peiling van onderzoeksbureau Ipsos blijkt maar weer eens dat een groot deel van Nederland niet zelf kan nadenken, en aanneemt dat wat een maagd van 35 die in de kelder van z’n moeder woont op YouTube zet automatisch de waarheid moet zijn. Want is ons nuchtere landje zo in staat om complottheorieën te onderscheiden van – je weet wel, ooit waren ze belangrijk – feiten? Nou ja, gelukkig de overgrote meerderheid wel.

Maar 1 op de 7 Nederlanders denkt dat het coronavirus als biologisch wapen is ontworpen, terwijl daar geen enkel bewijs voor is. Ook denkt 1 op de 20 landgenoten dat Bill Gates zelfs dat coronavirus hoogstpersoonlijk heeft ontworpen, terwijl 1 op de 25 meent dat de 5G-techniek ermee te maken heeft. Uit het rapport dat Ipsos er vandaag over publiceerde:

Weet je Nederland: fantaseer anders nog maar eens over 5G-zendmasten aanvallen en stel het ontwikkelingswerk dat Bill Gates met z’n eigen fortuin onderneemt in een kwaad daglicht. En ga dan weer slapen met het volstrekte waanidee dat je de wereld een dienst hebt bewezen, terwijl je in werkelijkheid vooral aantoont te beschikken over het analytisch vermogen van een halfdode garnaal. Toch nog een welgemeend goed advies: delete your accounts op social media, dat is beter voor jullie zelf, en beter voor de wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Bullshit16

  O ja na dan kijk nog maar even naar COMMONSENSE tv op YouTube daar hoor je maar weer hoe betrouwbaar ons media is niet dus die zogenaamde betrouwbaare staatsomroep houden ons bewust informatie achter praten ons bewust angst en smetvrees aan en waarom omdat er geen onderzoeks journalisten meer zijn ze worden stuk voor stuk uitbetaald door Brussel .en ja wie betaald die bepaald .een ding weet ik zeker we worden met mekaar belazerd door ons overheid. We worden bewust hier ingehouden zo dat ze zeker weten dat er geen demonstraties komen.zoals die waanzin met die bio onzin waar miljarden bomen voor moeten worden gekapt waanzin en dan al die dieren die op de vlucht moeten of ze laten sterven waanzin maar daar hoor je onze staatsomroep niet over man man denk na hier zit meer achter en zweden hebben ze al een proef met 5000 mensen met een chip in hun hand wil je zo leven na ik niet en ik zal mij daar keihard tegen verzetten man word wakker
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Vee

   Kan je plempsels doorgaans wel waarderen maar gebruik aub af en toe wat leestekens.

   1. Adriaanv

    Vee kun je aub een inhoudelijke reactie op iemand geven.

    1. TheTeringnator

     Iemand aanspreken op asociale schrijfgewoontes is óók inhoudelijk!
     Het is hier toch geen kleuterschool.

    2. rujoleki

     PVV of het FvD betekent Nexit.
     Ook betekent het einde islam en einde asielparasieten.

   2. Adriaanv

    De interpretatie dat wij en apen een gezamelijke voorouder hebben is gebaseerd op uiterst dubieus materiaal.
    Ooggetuigen ontbreken zowieso, daarnaast lijkt het menselijk bewustzijn gemaakt te zijn om te heersen.

 2. Alfred Bentinck

  Een leuke complotwappie is Arnold Heister die een podium kreeg bij Ongehoord Nederland.

  http://www.youtube.com/watch?v=Tysguavr9kU

  1. Maks

   Alfred Kringspier Bentinck?

 3. Alfred Bentinck

  Een leuke complotwappie is Arnold Heister die een podium kreeg bij Ongehoord Nederland.

  youtube.com/watch?v=Tysguavr9kU

 4. Vee

  Beter bewijs dat wij gemeenschappelijke voorouders hebben met chimpansees is er niet. Veel mensen zijn niet veel verder geëvolueerd.

 5. Meriadoc Brandebok

  Teleurstellend.

  1. Bullshit16

   Meri
   Meer weet je niet dan teleurstellend

  2. Kretoloog

   Inderdaad, teleurstellend is dit wezenloze commentaar van Brandebok. Hoewel, hij heeft zelden iets zinnigs te melden. Het gebrek aan inhoud bij deze linksdragende grefo is inmiddels wijd en zijd bekend bij de DDSers.

 6. Bullshit16

  Over 5G worden wij ook voor gelogen. Waarom krijg van vodafoon een sms bericht van
  Nu al bij vodafoon 5G en meer dan de helft van Nederland
  Hoe zo het is er nog niet het is er wel zonder ook maar te onderzoeken is het er gewoon doorgedrukt
  Media betrouwbaar man laat min niet lachen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Duckday

  Je kunt denken wat je wil Het kan per ongeluk ontsnapt zijn of het is moed willig Of we dat ooit te weten zullen komen? In de teststations gebeuren rare dingen die nooit naar buiten zullen komen.Er gaan er veel naar de jachtvelden En de media zwijgen

 8. Adriaanv

  Ja en Julius Ceasar werd ook niet door een complot vermoord… zei Brutus
  Complotten zijn zo oud als de geschiedenis van de mens, naief zijn ook.

 9. feitelijk

  Beetje kort door de bocht om 25 % – lees een kwart – van de bevolking weg te zetten als complot denker.

  Is er al antwoord waarom meneer Gates al die patenten heeft aangevraagd ?

  Slechts hele domme naïeve mensen geloven een verhaaltje over een Chinees en een vleermuis !

 10. Appelstroop

  Zojuist vernomen dat ik debiel ben omdat ik Bill Gates voor geen meter vertrouw.
  En nee, ik geloof niet dat een computerprogramma verkoper een (biologisch) virus kan ontwerpen.

  Je kan ook te hard je best doen van het labeltje rechtse complot site af te komen.
  En onterecht, want DDS kun je beschuldigen van stemmingmakerij, ophitserij, paniekzaaierij, uitmelken, slechte journalistiek, Baudet kontkusserij en gebrek aan respect voor mensen die er wellicht een wat linksere mening op na houden, maar niet van complot denken.

  1. Blitzkrieg

   Appelstroop :
   Quote : “Zojuist vernomen dat ik debiel ben omdat ik Bill Gates voor geen meter vertrouw.”
   Zal nog wel vaker gebeuren, welkom bij het #HetNieuweNormaal 🙂 .

 11. JochemX

  Veilig gevoel, Tim gaat voortaan bepalen wat de mensen wel en niet moeten denken. Voorschotje op de gedachtenpolitie.

  1. TheTeringnator

   Als representatief vertegenwoordiger van de meer agressieve reageerders op deze website ben jij wel op één van de laatsten die het woord gedachtenpolitie” op anderen mag toepassen!
   Man man man, een DDS-er die iemand anders beschuldigt van het opschrijven van een sterke mening.👺👺
   Heb je het nooit zo zout gegeten…

 12. Kretoloog

  Of Corona als biologisch wapen is ontwikkeld, durf ik niet te zeggen. Maar ik ben er wel bijna zeker van dat dit virus afkomstig uit het Chinese laboratorium in Wuhan.

  1. Alfred Bentinck

   De bewering dat het virus uit een laboratorium afkomstig is en dus door de mens is gefabriceerd is inmiddels wetenschappelijk volledig onderuitgehaald.

   1. Blitzkrieg

    Bunzing :
    Quote : “De bewering dat het virus uit een laboratorium afkomstig is en dus door de mens is gefabriceerd is inmiddels wetenschappelijk volledig onderuitgehaald.”
    Waarom werd het dan al maanden voor de uitbraak voorspelt?

   2. Kretoloog

    Nee Alfred, je hebt ongelijk. Niet voor het eerst, maar dat weet jezelf het best.

    De theorie die het meest plausibel
    is, komt er op neer dat het virus is verzameld van vleermuisguano uit grotten en in het Wuganlaboratorium verder is onderzocht (en wellicht bewerkt via DNA-mutatie). Vanuit dit lab is het virus vervolgens verspreid door medewerkers van het lab. Onopzettelijk of bewust, maar dat is niet relevant meer.

 13. Pijnstiller

  tot welke groep behoort Tim zelf?

 14. marianne71

  Wetenschappers, huisartsen, emeritus hoogleraren, het wantrouwen en kritiek op het huidige beleid komt uit allerlei hoeken van mensen die echt niet dom zijn. Dit wantrouwen en kritiek is ook gewoon onderbouwd. De rode draad is dat mensen zich afvragen welke belangen er nou allemaal meespelen bij dit beleid, en of de bevolking wel centraal staat, of dat geld en macht een grote rol spelen.

  Dit soort artikelen zorgen ervoor dat bepaalde mensen, die hier gevoelig voor zijn, niet meer hun wantrouwen durven te uiten omdat ze bang zijn dat andere mensen hen gek vinden. Teleurstellend.

 15. M. Brandenburg

  Ach het roepen dat het niet een door mensen ontwikkeld virus is, immers we weten helemaal niets van de oorsprong van het virus. We kunnen het vanaf het begin liegende China geloven, hetzelfde land waar het virus vandaan kwam, maar waar zelfs het WHO geen toegnag kreeg en krijgt om de ware toeddracht te onderzoeken, immers China heeft bewijs vernietigt, klokkeeluiders opgesloten, en opzichtig gelogen over niet alleen wanneer het virus daadwerkelijk begin (oktober) maar ook over de omvang werd een factortje 15 tot 40 gelogen. Het is helemaal niet bekend ofg het virus door mensen is gemaakt of inderdaad van de vleermuis snack komt.

 16. Blitzkrieg

  Tim Engelbart :
  Quote : “Weet je Nederland: fantaseer anders nog maar eens over 5G-zendmasten aanvallen en stel het ontwikkelingswerk dat Bill Gates met z’n eigen fortuin onderneemt in een kwaad daglicht.”

  Mona Keizer: “5G ook voor crowd contr*l“…??
  h**ps://www.wanttoknow.nl/gezondheid/elektro-magnetische-straling-ems/mona-keizer-5g-ook-voor-crowd-contr*l/
  Domme DDS filter gemaakt door mensen met het verstand van een garnaal, even de *rejtes vervangen.

  Uit het artikel :
  Mona Keijzer liet zich aardig in de kaart kijken donderdag 6 februari jl. De regeringsplannen met 5G werden duidelijk gemaakt aan al die ontwetende Tweede Kamerleden.. Die allemaal -op een enkele uitzondering ná- natuurlijk zich nog niet écht hebben verdiept in dit technologische hoogstandje dat van mensen dingen maakt. Eén van de 5G-toepassingen die ze daarbij plotseling noemde is crowd contr*l.. Jawel, de regering laat dus weten, dat via het 5G-netwerk, het wapen van het in toom houden van menigten, een ‘fijne optie’ is, die benut kan gaan worden..!

 17. Politiek Profeet

  Ipsos??? oh die linkse nsb kliek van geestelijk gestoorden…

 18. Blitzkrieg

  Tim Engelbart : Kan je niet bij de NPO gaan werken, daar draaien zo ook overuren om het “nepnieuws” te bestrijden. Als je echt wil weten wat de overheid voor je verbergt moet je bekijken welke dingen ze fact-checken.

  Paar teven van de NOS gaan Jensen fact-checken, man man man wat een niveau!!! Komt ie…

  “De mensen die nog steeds zeggen: “Ja, maar als we uit de lockdown gaan, gaat het misschien toch die kant op”. Deze mensen zijn computer geprogrammeerde programma’s. Die hebben een chip in hun hoofd, je krijgt ze er niet uit”.

  Onbewezen
  Het is niet bewezen dat virologen, epidemiologen, wetenschappers van het RIVM, politici, en vele andere die de huidige intelligente lockdown bepleiten, een chip in het hoofd hebben.

  1. Blitzkrieg

   Voor degene die echt eens willen lachen is hier de hele fact-check van de NOS.

   In deze video doet Robert Jensen 23 onjuiste en onbewezen uitspraken over het coronavirus
   h**ps://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/in-deze-video-doet-robert-jensen-23-onjuiste-en-onbewezen-uitspraken-over-het-coronavirus

   1. TheTeringnator

    Ik denk eigenlijk dat die Jensen zélf onder de invloed zit van kosmische 5-G straling.
    Of hij is gewoon rancuneus, dat kan natuurlijk ook.

    1. Bullshit16

     Terinator
     Je vergeet een ding klootzak als jíj jensen.nl niet volgt en dat is duidelijk dat je dat niet doet hou dan je bek
     Ik volg hem van af dag 1 ik dacht ook mannetje je begeeft je op glad ijs.
     Maar tot de dag van vandaag heeft jensen.nl nog gelijk gehad
     Dus klootzak als je weer wat zegt volg jensen.nl dan kan je het zelf zien dat jensen.nl met bewijs en feiten komt dus klootzak ga het zelf zien inplaats op andere zijn mening af te gaan

   2. Alfred Bentinck

    Ja, Jensen is een fantast en een botte leugenaar.

    Mooier kunnen we het niet maken.

 19. NoDoubt

  Wat is de kern? Er is een synthetische virus. Het aantal doden door deze virus is 1/3 van de virus uit 2017/2018. WHO heeft bewust info achter gehouden door tussenkomst van China.

 20. Ben-NIET-Groen-L

  Ik krijg jeuk en weet u waarom?

  1. TheTeringnator

   Heb je de waterpokken?

 21. fisufisu

  “X deze uitspraak is incorrect op basis van de huidige kennis en het huidige bewijs over de coronavirus”

  Huidige kennis van wat? huidig bewijs?

  Bewijs? stel dat het virus bewust in China is gemaakt, denkt men nou echt dat dit openbaar wordt?
  Kennis? er is nagenoeg geen kennis, er wordt angst gecreëerd door het structureel herhalen van alle negativiteit rondom een griepvirus.
  Het is een hype, mensen lopen er prat op om te vertellen dat ze symptomen hebben gehad…

  2.000.000 mensen besmet op 7.700.000.000 mensen dit betreft alleen de besmettingen
  Aantal doden wereldwijd is 284.000 op 7.700.000.000 omwille van 284.000 worden dus 7.700.000.000 gegijzeld.
  De wereld word angstig gemaakt, de tv staat bol van deze angst, miljoenen gaan op aan reclamecampagnes, die deze angst progressief agressief promoten, iedereen is bezig zich als een stel achterlijke in allerlei bochten te wringen om de quasi hypocriete regeltjes te handhaven.
  We lopen in de winkel gewoon naast elkaar, op het werk gaan we gewoon met elkaar om gaan, op straat lopen we gewoon langs elkaar heen zonder 1.5 meter.

  Ik vind dat we vanaf nu het normale leven weer op moeten pakken…

 22. C.A.Barstow

  Je vergeet iets,
  een groot deel van de bevolking stemt links en is dus hersenloos.

  Stem FvD/PVV.

 23. ReneR

  Tim, wat ben jij een slechte journalist. Om te huilen.

  1. Alfred Bentinck

   Waarom?

   1. Maks

    Alfred Kringspier Bentinck?

 24. harte385

  Is dit weer zo’n door de overheid gesubsidieerd walgelijk links oprui clubje dat alles zegt wat de overheid of de rijken der rijken willen dat er gezegd wordt, dat altijd alles beter weet en zelf te dom zijn om de waarheid te kunnen onderscheiden. Als het er op aankomt zijn zij de misbaksels en leugenverspeiders in deze verziekte wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.