‘We gaan niet wachten op de eerste dode’ – Vakbonden zijn woedend, dreigen met werkweigering na geweld tegen BOA in IJmuiden

De boa’s zijn er helemaal klaar mee! De maat is vol, zo zeggen ook de vakbonden, die willen dat er nú echt wat gaat gebeuren. De buitengewoon opsporingsambtenaren die gisteren in IJmuiden het ziekenhuis in zijn getrapt, was de druppel. Ze eisen nu wapenstokken en pepperspray, of de boa’s leggen het werk neer. In Rotterdam schrijven ze al geeneens bonnen meer uit!

Het is al jaren hetzelfde riedeltje en telkens dooft de aandacht, en dus de ophef, weer langzaam uit. ‘Zal allemaal wel meevallen, incidenten hou je toch’, hoor je dan. De overheid belooft telkens (na lang te hebben gezwegen) beterschap maar komt hooguit met nieuwe wetten die in de praktijk toch niets uithalen. En de boa’s blijven in de tussentijd gewoon klappen vangen. BN’ers doen in de media nog een keer verontwaardigd over het meest recente incident en spreken hun morele afkeuring uit. Leuk hashtagje erbij en we voelen ons weer even verbonden. Preken voor eigen parochie natuurlijk, want de daders zijn nou niet bepaald wat je noemt ‘NPO-publiek’. En die weten ook heel goed dat het verkeerd is wat ze doen.

Boa’s zouden volgens de politie geen wapens mogen hebben omdat het geweldsmonopolie bij hun ligt. Ja, klopt, maar onder bepaalde voorwaarden kan men dat recht wel (tijdelijk) uitbesteden. Maar die starre houding voert de druk natuurlijk alleen maar op. Want de politie gebruikt het geweldsmonopolie op dit vlak maar in uitzonderlijke gevallen, wat meestal heel goed is, maar hier verkijken ze zich op de situatie denk ik. En als ze dat telkens maar niet willen erkennen (kunnen ze alleen laten zien door zélf in te grijpen), dan is het een kwestie van tijd voor iemand anders het wél gaat doen. Want als vakbonden met zulk grof geschut dreigen als werkweigering, in deze cruciale tijden, dan moet dat toch echt wel een wake-up call zijn voor de overheid, toch?

Geef die boa’s alsjeblieft een fatsoenlijke wapenstok en de vrijheid hem te gebruiken. Daar wordt het echt hoog tijd voor.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. lotje

  Moeten ze maar niet zo arrogant zijn en overal direct een boete voor uitschrijven. Het lijkt erop dat de BOA en de politie bezig zijn om te kijken wie de meeste bekeuringen kan uitschrijven en die heeft gewonnen. Zelf zitten met meerdere personen in een auto. Dan staan ze geen 1,5 meter van de slachtoffer en schrijven ze een bekeuring zonder handschoenen. Dus ze al 3 keer in overtreding. En dan willen ze mensen bekeuren die een meter van elkaar af staan. En in Den Haag zitten ze bij elkaar op schoot. Hoe zulke huichelaars kun je zijn.

 2. Blitzkrieg

  Quote : “Geef die boa’s alsjeblieft een fatsoenlijke wapenstok en de vrijheid hem te gebruiken. Daar wordt het echt hoog tijd voor.”
  Al het asieltuig dat over datum is kan tegenwoordig boa worden en z’n lusten tegen de autochtone bevolking botvieren. Opzouten met de boa’s die nog niet eens op een fatsoenlijke manier hun reet af kunnen vegen. Families bekeuren die netjes op 1.5 meter zitten is het enige dat ze kunnen.

  1. Brenda Welsh

   Reet afvegen @Blizzy ? Hebt u zich daarmee bezig gehouden?. Laat gauw eens wat meer horen.

   1. Rammstein

    Brenda Milf mist de skills om inhoudelijk te reageren, ongeachte het onderwerp. Ze doet quasi-leuk en dat is het dan wel.

   2. Blitzkrieg

    Brenda Welsh
    Quote : “Reet afvegen @Blizzy ? Hebt u zich daarmee bezig gehouden?. Laat gauw eens wat meer horen.”
    Mag toch hopen dat dat ook bij jou een dagelijkse bezigheid is!

   3. Volume

    Lodewijk Brenda Raevensburgh?

    1. Combat les pelicule

     ‘Laat gauw eens wat meer horen.”

     Uiteraard..

    2. Weerwoord

     666?

   4. combat le pelicule

    “Laat gauw eens wat meer horen.”

    Brenda is van het beelddenken

 3. feitelijk

  Direct stoppen met die melkert banen. Handhaving is vervanging van politie taken en onwenselijk. Leidt ze op tot volwaardig agent of stuur ze weg als ze de capaciteiten niet hebben.

  Deze tussen oplossing roept geweld op door de houding van de BOA. Vervolgens willen deze idioten ook nog een wapen dragen. Totaal ongewenst

 4. Kretoloog

  Nee Wout, de boa’s moeten echt niet bewapend worden. Dat is vragen om meer ongelukken. Want boa’s zijn daarvoor niet opgeleid. En zij zijn totaal niet bedreven in conflicthantering. Met wapens lokken de boa’s eerder conflicten uit!

  Laat de boa’s maar weer gewoon parkeerboetes uitdelen of zwerfvuil-overtreders aanpakken. Dat is hun taak, daar zijn zij voor aangesteld. Maar openbare orde en veiligheid, dat is een taak van de politie. Zo was het en zo moet het ook blijven.

  1. Vrijedenkert

   Helemaal geen verkapte gemeentepolitie aka gemeentelijke BOA’s meer dus weg ermee, alleen maar politie!
   Men heeft het ooit mogelijk gemaakt dat er naast agenten er ook een surveillanten bij de politie kwamen, deze functie is bedoeld om taken uit te voeren wat nu door ongetrainde gemeentelijke BOA’s wordt gedaan!

 5. Cycle25

  Doorgeslagen bemoeizuchtige ambtenaren, in de tijd van Kok werd een corrigerende tik omgezet naar mishandeling. Je mag je kinderen niet meer opvoeden, want de linkse kerk staat weer klaar om alle opvoedrechten af te nemen.

  Zodra bureaucraten te veel gaan bemoeien met gezinnen, is dit het resultaat.

 6. JFU

  De BOA’S gedragen zich vaak als gestapo’s. Dat zet kwaad bloed. Velen kunnen niet met de macht die ze opdat moment denken te hebben omgaan. Geef je zulke figuren wapen, dat is het hek van de dam. Dan gaan er echt doden vallen.

  1. wolfgang

   jfu@
   “De BOA’S gedragen zich vaak als gestapo’s”
   Welk acties zou jij voorstaan mbt de aso’s waarmee BOA’s geconfronteerd worden?
   Zoenen, knuffelen, ijsjes, dr*gs of bier aanbieden?
   Oh juist ja, deëscalatie vóórkomen!
   Zum kotzen!

   1. Blitzkrieg

    wolfgang : Wat dacht je van gewone echte agenten in plaats van dat mislukte Melkert tuig. Maarja, de politie wordt in Amsterdam van staat gehaald als het even gevaarlijk wordt. Gezinnen met twee kinderen is het perfecte slachtoffer van dat rif tuig.

 7. ervi

  Afschaffen die boa’s .Te dom om bij de politie te kunnen, gespeend van elke sociale vaardigheid. Met de oogkleppen parallel om bonnetjes uit te delen.
  Werkweigering? Prima. Kunnen ze hun vorige baan als chronisch steuntrekker weer opnemen.

 8. Kristalix

  Vakbond van BOA’s? Reuze interessant. Schlemielen georganiseerd? Toe maar.

 9. Vrijedenkert

  BOA of agent het maakt allemaal weinig uit, ze worden allemaal belaagd, aangevallen en vernederd door crimineel gespuis…

  Politievakbond VSOA plaatst video met geweld tegen agenten tijdens arrestatie:

  h**ps://www.hln.be/in-de-buurt/brussel/brussels-parket-start-onderzoek-naar-geweld-tegen-agenten-in-anderlecht-na-online-filmpje~aefe06cf/?referer=https%3A%2F%

  Wel ben ik van mening dat gemeentelijke BOA’s allemaal moeten verdwijnen, zij zijn niet of nauwelijks opgeleid en getraind om op te treden tegen dit soort geweld!
  Dus weg met BOA’s en bij geschiktheid allemaal opleiden/omscholen tot surveillant en onderbrengen bij politie.

 10. Maurits Dekker

  BOA = Bijzonder Onnozel Ambtenaar

  Ondanks dat deze mensen beslist niet het geruite garen hebben uitgevonden moet men met de poten van deze mensen afblijven. Als je meent hen toch te moeten mishandelen ben je zelf nog veel onnozeler.

  1. Vrijedenkert

   Die gemeentelijke BOA-maffia moet allemaal opgedoekt worden!

   Marechaussee’s zijn ook BOA’s maar wel met minimaal opleiding MBO-niveau 2
   Surveillant politie (assistent politiemedewerker) ook minimaal opleiding MBO-niveau 2

   Dit zou met minimale moeten zijn handhaaft in de openbare ruimte…

 11. Blitzkrieg

  Een BOA die werk weigert?!… daarvoor wordt je toch BOA 🙂 .

 12. feitelijk

  Schei toch uit met die mislukte melkert banen. Zet gewoon volwas politie in met een mandaat en een opleiding. Afgekeurde mbo 1 studenten die niet in staat zijn om behoorlijk hun eigen naam te spellen zijn ongeschikt als boa

 13. Buzz68

  BOA’s zijn doorgaans niet zo ontzettend slim.
  Als je dit ‘soort’ mensen een wapen geeft gebeuren er ongelukken.

  Is het nou straks echt de bedoeling om op zonnende pubertjes van 12 of 14 jaar in te hakken omdat ze hun id-bewijs niet bij zich a?

 14. Buzz68

  BOA’s zijn doorgaans niet geselecteerd op slimheid.
  Als je dit ‘soort’ mensen een wapen geeft gebeuren er geheid ongelukken.

  Is het nou straks echt de bedoeling om op zonnende pubertjes van 12 of 14 jaar in te hakken omdat ze hun id-bewijs niet bij zich hebben?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.