Beeldenstorm gaat burgeroorlog worden: beeld zwarte tennisheld beklad met ‘White Lives Matter’

Het was wachten op de eerste tegenreactie, maar die is er gekomen. Het beeld van de Afro Amerikaanse tennisheld Arthur Ashe is beklad met de tekst ‘White Lives Matter’. Na de onrust van afgelopen weken was het nog verbazingwekkend stil vanuit de ‘rechtse hoek’ in de VS. Nu hebben ze toch van zich laten horen, en de vraag is: waar stopt deze waanzin? 

Het lijkt erop dat het hard tegen hard gaat worden in de VS. Als men beelden van de Geconfedereerde Staten gaat bekladden kan je een tegenreactie verwachten van de Rednecks. Het beeld van de tennisheld Ashe is het slachtoffer geworden.

En helaas weten we waarom uitgerekend dit beeld is gekozen: omdat hij zwart was.
Kunnen deze zotten niet beter voor een beeld van een daadwerkelijk fout persoon gaan? Desnoods beklad je een beeld van Marx, Lenin of Guevara.

Dit soort acties zullen de spanningen alleen maar doen vergroten in Amerika.

Zowel de slogan ‘White Lives Matter’ als de slogan ‘Black Lives Matter’ slaan nergens op. Het reduceren van individuen naar het kleurtje van hun huid is infantiel. Maar helaas doet de halve wereld hieraan mee op dit moment.

De identiteitspolitiek slaat compleet door. De spanningen zullen niet bepaald afnemen de komende tijd als dit soort figuren aan de gang blijven gaan.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Beukman

  Als de blanke spuiterds geen grotere zwarte schurk konden vinden dan een tennisser, duidt dat wel op een ernstige morele armoede.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Als de blanke spuiterds geen grotere zwarte schurk konden vinden dan een tennisser, duidt dat wel op een ernstige morele armoede.”
   Deze reactie is een getuige van ernstige morele armoede.

  2. Hardline

   Denk dat er geen standbeelden in de VS staan van Idi Amin of Charles Taylor

   1. Beukman

    @Hardline
    Er is een sprookje van 1001 nacht waarin de zon van een kleermaker een misdaad begaat.
    De kalief wil graag doorgaan voor een rechtvaardig man, en wil de schuldige straffen.
    Helaas is die er vandoor. Daarom besluit ie om dan maar de zoon van een andere kleermaker op te knopen.

    Het standbeeld van een zwarte tennisser bekliederen getuigt niet alleen van morele armoede, maar ook van stupiditeit.

    1. Hardline

     ik wil verder gaan ” Het standbeeld van een figuur bekliederen getuigt niet alleen van morele armoede, maar ook van vergaande stupiditeit.

    2. De Realist

     Ja Beukman, lees wat je schrijft. Waarom zouden wij blanke westerse mensen dan veroordeeld mogen worden voor iets wat 200-300 jaar geleden is gebeurd?
     En wie is er niet beter (in elke zin van het woord) van geworden? En gaan zeggen dat mensen door die beelden herinnert worden aan de slavernij? Door het vernietigen van de geschiedenis is er niks meer om over te zeuren. Wat gaan jullie dan bedenken?

     1. Beukman

      Geen idee wie je met ” jullie” bedoelt, @Realist, maar ik ben tegen het beschadigen van standbeelden.
      Verder gaat het niet om het veroordelen van blanken, blanken van nu zijn immers niet schuldig, maar om het bijbrengen van inzicht in de invloed van het verleden op het heden, en daarmee voor empathie met de nazaten van de slachtoffers van toen. Kortom: het aanpakken van de zogeheten “witte onschuld”.

  3. RobVerhoeven

   Wel eens gehoord van ‘Statement’?

  4. evil knievel

   Ghandi was ook zo’n schurk!🤣
   Of die ondernemers die Total los geslagen n geplunderd zijn!😜
   Fies sjtuk vrete!!😝

 2. Sleipnir

  Jullie zijn het begonnen…..

  1. evil knievel

   N wij gaan t beëindigen!😁

 3. Blitzkrieg

  Beukman :
  Quote : “Als de blanke spuiterds geen grotere zwarte schurk konden vinden dan een tennisser, duidt dat wel op een ernstige morele armoede.”
  Deze reactie is een getuige van ernstige morele armoede.

  1. Dirk Derksen

   De heksenjacht op Twitter is al begonnen, nummerplaat van de auto (dom!) wordt verspreid. De ander vindt het laf dat hij een doek voor het gezicht draagt. Antifa en OBLM doen dit natuurlijk niet! Maar alles is geoorloofd deze sukkel (de actie slaat kant nog wal) aan de schandpaal te nagelen.
   Na plunderingen, verbaal en fysiek geweld, vernielingen en haat verspreiden, is het hypocriete links volledig de weg kwijt. Alles is geoorloofd en is uiteindelijk de schuld van Trump. Links gebruikt geweld om wat in hun ogen gerechtvaardigd is en het wordt gerelativeerd. Fatsoenlijk rechterlijk vervolgen is blijkbaar niet meer aan de orde. Amerikanen zijn volledig de weg kwijt en vragen om geweld.
   Indien er inderdaad een burgeroorlog komt, weet eenieder wie de aanstichters zijn.

   Hypocriete linkse fascisten.

 4. George D

  Blm of WLM, ik ben voor WLM. Want ik ben namelijk blank. Wat een gekkigheid is er in de wereld gekomen, door een stelletje black drammers. Omdat er bijna geen standbeelden van black man zijn, vanwege het feit dat er nauwelijks zwarten zijn die iets nuttigs cq belangrijks voor de wereld hebben gedaan. Moet WLM het maar doen met een beeld van een tennisser of bokser o.i.d. Zo triest is het allemaal.

  1. Maris Copoolse

   George D heeft gelijk: blanke levens doen er ook toe.

   1. Start

    Enzovoort?

    1. Original NL

     Etc

  2. Ab Infinitum

   U beschikt over een sociabele geest met die opmerking van u, @Georde D !

   1. Ab Infinitum

    @George D

 5. NoDoubt

  Nelson Mandela heeft ook een strafblad en vermoorde blanke mensen. Daarnaast slaat het nergens op dat blanke verantwoordelijk zouden zijn voor de slavernij. De geschiedenis staat vol van slavernij bij allerlei culturen en wel het grootst bij de zwarten want die hadden eerst stammenstrijd en daarna leverde ze aan allerlei partijen, zwart, blank, aziatisch, islamitsch. BLM slaat nergens op. Vorig jaar hebben ze bij BMW besloten dat er alleen nog maar Duits mag worden gesproken om dat de Turken in hun eigen taal op de werkvloer blanken discrimineerden. Follow the money.

  1. Filthje

   als het bij blanken gebeurt is het pesten maar heb je een kleurtje dan is het racisme

  2. Beukman

   Americaanse blanken zijn verantwoordelijk voor de slavernij zoals die in America bestond, en voor de rassenwetten die er tot enkele decennia terug waren.

   1. Maurits Dekker

    Het is u kennelijk ontgaan dat de blanken (gefeliciteerd dat u geen ‘witten’ zegt) die voor de slavernij verantwoordelijk waren allemaal reeds lang geleden zijn overleden.

    De huidige blanke populatie verantwoordelijk stellen voor de wandaden en misdaden welke meer dan 140 jaar geleden gepleegd zijn wordt alleen gedaan door lieden bij wie elk spoor van historische kennis ontbreekt.

    1. Beukman

     @Maurits
     Er bestonden nog rassenwetten tot diep in de jaren 70. Zo was het zwarten in sommige steden verboden om huizen te kopen in “blanke” buurten.
     Zwarten zijn eeuwenlang vernederd. Bij wet werden ze voor maar 60 procent als “mens” beschouwd. Ook na de slavernijtijd zijn er nog tienduizenden zwarten gelyncht. Tijdens WOII vreesden zwarten dat ook zij de gaskamers in zouden worden gestuurd. Jonge mannen die als soldaat naar Europa werden gestuurd mochten de gevaarlijkste en rottigste klusjes doen.

     Als jij denkt dat dit alles geen sporen heeft nagelaten op de huidige generatie zwarten, dan ben je historisch slecht geïnformeerd. Ik raad je aan om er eens een inzichtelijk boekje over te lezen, bijv. The Fire Next Time van James Baldwin. Niet dik, goed geschreven. Het zal je mening over een paar zaken veranderen.

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Als jij denkt dat dit alles geen sporen heeft nagelaten op de huidige generatie zwarten, dan ben je historisch slecht geïnformeerd. Ik raad je aan om er eens een inzichtelijk boekje over te lezen, bijv. The Fire Next Time van James Baldwin. Niet dik, goed geschreven. Het zal je mening over een paar zaken veranderen.”
      Daarna mag je zeker je hele cultuur afstaan en je tot in de eeuwigheid verontschuldigen, ’t is wel goed met je.

   2. Blitzkrieg

    Beukman : In de geschiedenis heeft elke natie mooie en minder mooie dingen gedaan.

    Net zoals Europeanen Afrikanen tot slaaf maakten, maakten ook Noord-Afrikanen Europeanen tot slaaf. Sterker nog: in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika waren meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika, aldus Sowell.

    De blanke slaven werden nog slechter behandeld dan de zwarte slaven, die katoen moesten plukken op de plantages. Daar hoor je niets over op school of op de universiteit. We kunnen veel leren van de slavernij, maar het verdraaien van de feiten is onnodig, zegt de populaire columnist.

    1. Beukman

     Wat hebben Americaanse zwarten te schaften met de slavernij elders, @Oorlog?
     Ga je nu ook tegen de Oeigoeren in de Chinese concentratiekampen zeggen dat ze niet moeten zeuren, er hebben immers ook joden in andere concentratiekampen gezeten?

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ga je nu ook tegen de Oeigoeren in de Chinese concentratiekampen zeggen dat ze niet moeten zeuren, er hebben immers ook joden in andere concentratiekampen gezeten?”
      Ik ga hoofdzakelijk tegen jou zeggen dat je moet stoppen met zeiken, je praat poep.

     2. Beukman

      Ik ben voorlopig wel weer klaar met je defensieve gelul, @Oorlog. Ga eens op zelfonderzoek uit, want er zitten een paar schroefjes bij je los.

    2. Maris Copoolse

     “in de Verenigde Staten en de dertien koloniën aan de oostkust van Noord-Amerika waren meer slaven uit Europa dan slaven uit Afrika, aldus Sowell.”
     Dat beweert Sowell (die wetenschappelijk niet serieus te nemen is) niet en het slaat ook helemaal nergens op.

     Zucht!

     ht*ps://rationalwiki.org/wiki/Thomas_Sowell

     1. De Realist

      Je spreekt over de VS. Wat deugt daar wel? Het gaat om de inzet van die “democraten”. Ze willen enkel stemmen winnen en dat ze daardoor een rassenoorlog veroorzaken, deert hen niet. Zij zetten iedereen tegen elkaar op. Men heeft toch geen benul meer waar ze voor staan.

 6. Ben-NIET-Groen-L

  Beuknan,

  Noem u er is 1 dan.
  Ik zal er uit mijn rijtje1 vermelden:
  Mandela.
  Neemt niet weg dat standbeelden alleen maar geschiedenis zijn, die het gros van de mensen niet eens zien.
  Ach laat ook maar….waarom maak ik mezelf ook zo druk terwijl er 7 van die zwarte zojuist mijn huis passeerde met 1 zwarte moeder als broedkamer en 6 mini zwarte, op Daltonhoogte….waarvan de verwekker natuurlijk nog in z’n nest ligt te stinken of wakker word naast z’n vriendin. Want ooit een monogame Neger gezien? En werken, desnoods een baan zoeken in het Westland in de kassen of in Limburg asperges steken.
  De neger is lui en dat is een omonstotelijk feit!

 7. Suidland

  Waarom zijn het altijd die zwarten die klagen, klagen, huilen, slachtoffer spelen en NOOIT Chinezen, Indonesiers, Vietnamezen,Tamils, Serviërs? Juist ja, zij werken keihard, komen nagenoeg nooit voor in criminaliteit, uitkering, etc. Zou dat dan toch iets met IQ te maken hebben?

  1. Maris Copoolse

   Racisme is een groot probleem op DDS.

   1. Start

    Etc

   2. Maurits Dekker

    Racisme is geen groot probleem op DDS.

   3. Original NL

    Enz.

   4. Blitzkrieg

    Maris Copoolse :
    Quote : “Racisme is een groot probleem op DDS.”
    Racisme is totaal geen probleem op DDS, daarvoor heb je linkse blogs.

  2. Rammstein

   Suidland: het heeft niets met intelligentie te maken, maar alles met mentaliteit en moraal. Zwarten zijn niet stommer, maar hun instelling deugt vaak niet.

  3. Beukman

   @Suidland
   Die vraag heeft vooral met jouw eigen IQ te maken, vrees ik.

   1. Maris Copoolse

    Racisme is inderdaad een vorm van grote onnozelheid.

    1. Original NL

     Racisme is inderdaad een vorm van grote onnozelheid.
     Net als het binnenhalen van de islam, economische vluchtelingen, de klimaathysterie en al de andere links-fascistische dwingelandijen.
     Enz enz etc etc.
     ZWARTE PIET
     ZWARTE PIET

  4. 1000

   Omdat de oosterlingen hun kansen pakken en daardoor slagen in de samenleving heb je de Afrikanen en moslims die slechts kunnen jammeren over hun armoedige bestaan maar allemaal graag naar Nederland willen komen terwijl we hier zo racistisch zijn.

   Zitten wij te wachten op de mislukkelingen van de planeet die anderen veel geld betalen om ze naar het beloofde land te brengen en vervolgens het beloofde land vergruisen ?

   Ik zeg minder , minder , minder en veel minder islam in Nederland c.q Europa

  5. Original NL

   De door jou beschreven bevolkingsgroepen hebben trots en prestatiedrang….alles uit afrika meestal niet…ze kunnen wel om een vuurtje dansen.

 8. Ritter

  82-jarige vrouw willekeurig aangevallen in Gramercy Park, Manhattan

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=NaU3CxDK9LU&feature=emb_title

  1. Maris Copoolse

   Iets vergelijkbaars gebeurde eergisteren in Vladivostok, Ritter, het moet niet gekker worden.

   1. Maurits Dekker

    MC
    Graag een link naar de vergelijkbare aanval in Vladivostok van eergisteren, Maris.
    Ik denk dat je die niet hebt en dat je gewoon weer staat te liegen!

 9. Meriadoc Brandebok

  Eens met Bart. De VS stevent af op een burgeroorlog.

  Jarenlang racisme is hier debet aan.

  1. Dirk Derksen

   “Jarenlang racisme is hier debet aan”

   Vreemd, ik dacht altijd dat de held Obama alles zou veranderen. Daar heeft hij 8 jaar de tijd voor gehad, maar blijkbaar had hij dan andere interesses.

  2. Original NL

   Dan wordt het de hoogste tijd dat Trump de verkoop van wapens aan zwarten verbiedt.
   Had hij al veel eerder moeten doen.

  3. evil knievel

   N wie denk je dat dan aant kortste eind trekt!?🤔

 10. rexm

  Burgeroorlog, hoop van niet, alleen om zwarte Piet,!!!!!! maar het ruimt wel lekker op, zoals men ziet.

 11. De Realist

  Ik denk dat die liberals dit niet voor hadden, maar ook niet voorzien hebben. Dat komt door die kortzichtigheid. Jullie willen de stemmen van de minderheden maar veroorzaken een oorlog. Hoe kun je dan beweren het zo goed met jullie doelgroep voor te hebben?
  Wie zaait zal oogsten en dit is wat je uiteindelijk krijgt.

 12. Vrijedenkert

  Rednecks, bikers en extreem-rechte groeperingen in de VS zijn zwaar bewapend daar tegenover zijn bendes voornamelijk in steden die grotendeels bestaan uit Afro-Amerikanen en Latino’s ook zwaar bewapend…

  Als dit gaat clashen is het einde zoek…

  Ondertussen worden politiekorpsen door achterlijke stadsbesturen opgeheven?

 13. evil knievel

  Gevalletje:”wie de bal kaatst!”😁
  Tyd om ze te laten weten wie HIER de baas is!😜

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.