Belachelijk! Michael P. krijgt 4 maanden strafvermindering wegens hardhandige aanhouding!

Michael P., de smerige verkrachter en brute moordenaar van Anne Faber, is door de Hoge Raad in het gelijk gesteld. Nu krijgt hij vier maanden strafvermindering omdat hij tijdens zijn aanhouding hardhandig werd aangepakt door het arrestatieteam.
Een verkrachtingsverdachte loopt vrij rond, ze weten hem te pakken te krijgen en ze weten ook dat het behóórlijk zeker is dat hij de dader is. Maar nog belangrijker: de kans leek toen nog te bestaan dat Anne Faber nog in leven was. Er zat dus, zachtjes gezegd, nogal wat druk achter. Volgens mij hebben die agenten zich nog goed weten in te houden en mag P. blij zijn dat het daar bij is gebleven. Ik kan me heel goed voorstellen dat je op zo’n moment wel van alles wilt proberen om nog op tijd te kunnen zijn voor het redden van die meid.

Maar de Hoge Raad besloot anders en gaf de familie Faber een “klap in het gezicht”, zo laten de familie in een verklaring weten. Het gaat uiteindelijk om vier maanden minder straf, van een straf die 28 jaar en tbs met dwangverpleging behelst. Aan de ene kant zou je zeggen ‘dat is nog steeds heel veel’, maar het steekt wel. Maar goed, 27 jaar en 8 maanden mét tbs en dwangverpleging dus. Het blijft belachelijk dat er een kans is dat deze mafkees ooit nog vrij komt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Ach. Dat jankgedrag over politiegeweld was hier ook luid te horen na die ME-optreden op de “vrijheidsdemo”.

  Eens, doodziek word je ervan. We leven in een cultuur waar iedereen de schuld krijgt, behalve de dader(es).

 2. Maris Copoolse

  Weet je wat echt belachelijk is?: zonder juridische argumenten een uitspraak van de Hoge Raad bekritiseren.

  1. combat le pelicule

   Uiteraard zal tenalady maris gewoon zijn zuigende “mening” geven en rechtvaardigen als een moordenaar minder straf krijgt, immers;

   Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
   ~tenalady maris~

  2. Duidelijk

   Etc?

 3. Vrijedenkert

  Maar 28 jaar? Had minstens 30 jaar moeten zijn en pas na volledig uitzitten TBS tot het einde der tijden.

  1. hans-e-pans

   Door de harde aanpak had hij iets met zijn schouder opgelopen waardoor hij niet meer kon tennissen. Bestaat er in het gevangeniswezen ook iets als een tenniscompetitie door criminelen? Dan kan hij zich nu met die schouderblessure inschrijven voor het tennistoernooi bij de paralympics voor gevangenen.

   Zo zie je maar elk nadeel heeft zijn voordeel.

 4. fusilier

  Had hem graag voor het vuurpeloton gezien. Zonder blinddoek.

  1. Maris Copoolse

   Je bent een enorm stoere vent, fusilier.

   1. Sleipnir

    Copoolse waardeert de daden van die schooier wel, zoveel is wel duidelijk.

    1. Original NL

     Onze deugkneus heeft altijd meer sympathie voor de dader dan het slachtoffer…wie weet heeft hij in het verleden zelf wel wat uitgevreten…zou ook zijn steun aan màrtijn kunnen verklaren.

   2. hans-e-pans

    Maris Copoolse, je moet kunnen blijven dromen. Toch?

 5. RvdBe

  1 of andere naieve slapjanus d66 rechter.

 6. andergeluid

  de wetten moeten snel aangepast worden naar anno 2020 ik heb vaak een programma op tv gezien van rechters en uit spraken.
  dan gaat de rechter vragen hoe is het met u heeft u werk? heeft u een uitkering ?hoe is de gezin situatie ? dan kunt u het betalen? wat zijn u inkomsten? heeft u schulden ?
  en dan word er een uitspraak gedaan.
  Het moet toch niet gekker worden als je door b.v rood bent gereden of een winkel diefstal gepleegd hebt of een ander delict dan moet je gewoon het bedrag dat er voor staat betalen en geen ongelijkheid omdat je een van de boven genoemde dingen hebt.
  de straf moet voor iedereen gelijk zijn.
  dus het rechtssysteem rammelt taan alle kanten.
  als je hart aangepakt bent met een overtreding dan moet de sanctie er niet onder leiden dan klaag je de diender aan dat moet geen invloed op de hoogte van de straf uit maken
  dus ook de hier boven genoemde 4 maanden korting slaat werkelijk helemaal nergens op.

 7. J.Rademaker

  De nieuwe richtlijn voor de politie zal worden , als iemand zich verzet tegen zijn arrestatie dan laten lopen u mag de verdachte/vechtersbaas niet aanraken.

  1. Michael M

   Maris Copoolse is een valse nicht. Ik ben het ook, maar niet vals. Strafrecht en Strafvordering in Nederland zijn oké, maar de personen welke de straf bepalen zijn te soft en te links. Ik ben niet links of rechts, maar recht door zee. Geef die moordenaar wat ie verdient zonder flauwekul van strafvermindering.

  2. Original NL

   Ho ho..deze richtlijn geldt alleen voor daders met een kleurtje.

 8. 56RdK

  Ronduit een smerig en walgelijk besluit van dat verachtelijke deuginstituut met de naam Raad van State. Bemensd door een elitair zooitje zwakzinnigen die geheel buiten de echte wereld staan. Een besluit dat meer dan een klap in het gezicht is van de nabestaanden, het is ook pure ondermijning van de politie, die nu nog meer met de handen op de rug zal staan!
  Dit land is doodziek, wordt geregeerd door pure zwakzinnigen die ons allen naar de afgrond leiden!

 9. Duidelijk

  Ik vind het ergens ook wel jammer dat het nog net iets te zacht is geweest, er had best het e.e.a. gebroken mogen worden, of een net iets te langdurige onderbreking van de ademweg had ik ook geen enkel probleem gevonden.

  Michael Panhuis is natuurlijk een vieze smerige lustmoordenaar, die hoort sowieso nooit meer los te lopen!

  Opdat we Anne Faber (1991 -2017) nooit vergeten!

 10. FJ

  Een grote schande deze uitspraak, Anne zijn alle rechten ontnomen door deze klootzak.
  Ze hadden de eerste de beste lantaarnpaal moeten pakken en er een strik overheen moeten hangen en vragen waar is ze?

  Maar met deze nieuw liberale rechters (D66) schiet je elke keer opnieuw jezelf in de voeten. Weg ermee en op naar een onafhankelijk orgaan, want als de nieuw liberale rechterlijke macht beoordeeld wordt door een nieuw liberale Hoge Raad, dan is er iets goed mis in dit land. De slager keurt zijn eigen vlees.
  Dus dan regeert alleen nog de Elite en heeft de rest alleen voor de bühne rechten.
  Commentaar op Polen en Hongarije is onterecht, omdat Nederland al lang in die situatie is beland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.