Biomassa is volksverlakkende waanzin die maar blijft voortbestaan, zelfs nu Urgenda ervan afstapt: onzinnig!

Klimaatdeksundige RPML ziet al jaren met lede ogen aan hoe Nederland in de ban blijft van de ‘waanzinnige’ energiebron biomassa. Het is vervuilend, gebaseerd op ‘hypocriete’ boekhouderstrucs en de belastingbetaler draait er voor op, zelfs nu Urgenda en delen van GroenLinks er afstand van nemen. “Waarom stopt de biomassa-waanzin niet?”, vraagt RPML zich af: “De burger mag het gelag betalen, €100 miljard!”

Waarom stopt de biomassa-waanzin niet? De grootste en kostbaarste politieke dwaling ooit, biomassa, blijft maar doorgaan terwijl iedereen inmiddels wel begrijpt dat alleen een boekhoudkundige truc de basis is onder biomassa. Terwijl er 10% meer CO2 de lucht in wordt geblazen in vergelijking met steenkolencentrales, sluiten we steenkolencentrales en rekenen we biomassa niet mee als CO2-bron. Daarnaast kappen we op grote schaal (buitenlands) hout om de biomassa-centrales te voeden met brandstof.

De basis voor deze dwaling is gelegd in 2013 door minister Kamp die op een namiddag parlementaire goedkeuring kreeg voor de ‘opslag ODE’. ODE staat voor ‘Opslag duurzame energie’ en vindt u terug op uw energierekening. Kosten: €100 miljard. Doel: biomassa en windmolens, gelijkelijk verdeeld. Waarom kraaide er geen haan naar? Omdat het niet via het huishoudboekje van de overheid loopt maar rechtstreeks bij de burger wordt geïnd.

Al in 2015 bleek na onderzoek dat de gedachte achter biomassa een farce was en werd de Kamer daarop gewezen. Het was echter ‘politiek niet haalbaar’ om de zaak terug te draaien. In een normale samenleving heet dat ‘gezichtverlies’ en niet ‘politiek niet haalbaar’.

Sindsdien speelt de overheid verstoppertje en is er sinds 2015 nog eens 40 miljard belastinggeld er tegenaan gegooid. Minister Kamp wilde destijds geen vragen beantwoorden over de kosten of de zin, wilde het ook niet laten doorrekenen, minister Wiebes wilde in eerste instantie wél eraan gaan rekenen, maar probeert inmiddels de discussie te mijden.

Het afgelopen halfjaar kenmerkt zich door een aanzwellende kritiek van steeds meer prominenten die openlijk op deze idioterie wijzen: een (inmiddels kaltgestelde) GroenLinks-professor, PvdA’er Ronald Plasterk, en deze week zelfs Urgenda die nu oproept om Gronings gas te gaan gebruiken in plaats van biomassa!

In interviews wringt Jesse Klaver zich in alle bochten om maar vooral niet toe te geven dat hij onderdeel is van de volksverlakkerij. Tom van der Lee, verantwoordelijk voor energie namens GroenLinks, zegt zelfs keihard in de camera ‘dat we dan terug moeten op fossiel’ als de biomassa stopt… Maar dat zou juist een CO2-besparing opleveren, meneer Van der Lee! Dat hun clubgenoten op provinciaal en gemeentelijk niveau nog altijd de kranen wagenwijd openzetten voor biomassa is evident. De nieuwe biomassacentrale in Diemen is het meest recente voorbeeld. Er zijn nog 600 biomassacentrales gepland en de trein dendert gewoon door!

Er spelen op dit moment drie factoren die de volksverlakkerij laten voortbestaan: het gezichtsverlies van 80% van de Kamer, de ‘energietransitie’ (die helemaal niet gebaat is bij biomassacentrales) en het Parijs-akkoord. In ‘Parijs’ rekenen ze namelijk nog altijd net zo hypocriet, en ‘dus’ draagt biomassa bij aan de CO2-reductie die Urgenda vervolgens weer aanvecht bij de hoogste rechterlijke instanties als de terugloop onvoldoende is, waardoor er nog meer geld gepompt wordt in onzinnige projecten.

It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled. De burger mag het gelag betalen, €100 miljard aan windmolens en biomassa! Hoeveel IC-afdelingen, militairen, politie-agenten, Openbare Ministeries en leraren zijn dat? Dat is namelijk wat deze samenleving écht nodig heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. 1000

  tja , allemaal oud nieuws en zo voorspelbaar als maar kon.

  Elke zuivere rekensom werd afgeschoten door de milieu maffia en nu moeten ze hun meerdere erkennen.

  Amsterdam zet groot in op deze idioterie en sluit de Hemwegcentrale en de diemen centrale. Het verspillen van belastinggeld is dus net begonnen maar loopt nu al in de miljarden. Immers Amsterdam moet gasvrij en verplicht op het warmtenet van deze vevuilende centrales knettergek

  1. Lampje7

   Biomassa is prima zolang je gebruik maakt van groen restafval. Denk aan snoeihout, afval uit de houtindustrie, papierpulp, er cetera. Bio-reststromen die anders gestort worden (en wegrotten en daardoor methaangas uitstoten dat schadelijker is dan CO2). Bossen kappen, en dat in andere landen, voor verbranding hier is inderdaad onzinnig. Maar verdiep je eerst in de hoeveelheid van dergelijke biomassa en of dat inderdaad op grote schaal gebeurd voordat je moord en brand schreeuwt en deze manier van energieopwekking op één grote hoop veegt.

 2. Paardenmiddel

  Nog een keer: dit kabinet is gericht op geld, macht en contole. Meer niet.
  Rare Timmermans beloofde toch om veel bomen te planten. Waar blijft hij nou.

  1. Jack Flash

   Als 30 jaar geleden dit biomassa verhaal openbaar werd gemaakt stond de hele groene linkse beweging met Greenpeace en alle millieugekkies die zich aan bomen vastketenden helemaal op zijn kop.
   Ongelooflijk dit.

  2. hans-e-pans

   Ze zullen wel moeten doorgaan, want er is al zo gigantisch veel geld in deze waanzin gestoken.

 3. Rammstein

  Het is hoog tijd dat Urgenda de Nederlandse Staat opnieuw aanklaagt: biomassa verstoken is bewust crimineel en misdadig gedrag omdat de overheid volledig op de hoogte is van de negatieve gevolgen voor het milieu.

  1. Maris Copoolse

   ‘biomassa verstoken is bewust crimineel en misdadig gedrag’

   Dat hangt er vanaf welke biomassa wordt verstookt. Als het afvalhout betreft is dat een prima zaak. Als je er bomen voor kapt bepaald niet.

   1. Rammstein

    Denk je echt dat er voldoende afvalhout is om ook maar 1 biomassacentrale te stoken?

    Ach, die onnozelheid past ook wel bij je.

    1. Marija

     @Bulshit, waar ben je?

     1. Bullshit17

      Hierso ik was efen weg wand ik folg een taalkursus heel moeiluk maar het gaad steets beter stem fvd en pvv uit de eu

   2. 1000

    afvalhout is geen bio massa sukkel en prima te verbranden in de standaard verbrandingsoven tr0l

   3. combat le pelicule

    maris is zich natuurlijk van domme en houdt zich dom, want het gaat natuurlijk niet afvalhout dit is een sprookje, naast het feit dat boimassa zeer vervuilend is

 4. ervi

  Verdomd goed stukje, RIM.

  1. ervi

   RMPL

   1. ervi

    RPML, godverdomme.

 5. Michael M

  Ze zijn zo vreselijk stom en naïef dat je nog steeds niet tot die botte koppen doordringt dat je miljoenen oerwoud bos omhakt om te verbranden voor het stoken van energie terwijl diezelfde oerwouden onze longen moeder aarde is dat juist miljarden ton aan CO2 uitstoot afbreekt. Dit gebeurt door bomen al miljarden jaren. Als er geen genoeg bomen meer zijn kunnen ze de planeet niet meer koelen, geen zuurstof voor de mensenlong produceren, CO2 niet meer voldoende kunnen afbreken en de planeet in mum van tijd heter en droger wordt. De klimaatverandering zal binnen tien jaar al een hoge zeespiegelstijging zien en overstromingen. De mensheid is slim en innovatief maar uitvoerig te DOM.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.