Boem! Twitter-concurrent Parler meest populaire Nieuws-app in Amerika!

In Amerika hebben rechtse social media-gebruikers hun buik vol van de linkse censuren van Twitter. Er worden steeds weer labels geplakt bij tweets van President Trump en rechtse gebruikers worden steeds weer van Twitter gegooid. Conservatieve bloggers, columnisten, presentatoren, en zelfs politici zijn daar klaar mee. Ze hebben massaal een Parler-account geopend, en zijn daar nu actief. Het gevolg: Parler was gisteren de meest populaire Nieuws-app in de Amerikaanse AppStore. 

Radio- en Fox News-presentator Mark Levin maakte de overstap naar Parler al eerder. Eergisteren en gisteren kwamen daar andere populaire politici bij. Ted Cruz, de bekende senator. Jim Jordan, een bekend en conservatief lid van het Huis van Afgevaardigden, Devin Nunes waar hetzelfde voor geldt… en zo verder. Senator Cruz maakte zelfs een korte video waarin hij de sociale media giganten de oorlog verklaarde, en uitlegde waarom hij de overstap heeft gemaakt naar Parler:

Kijk deze video écht even. De manier waarop Cruz losgaat is schitterend. Er zijn niet veel politici of zelfs maar opiniemakers die de lef hebben om zich zo duidelijk uit te spreken tegen Big Tech.

Het gevolg is dat Parler gisteren de meest populaire app in de categorie Nieuws was in de Amerikaanse AppStore (van Apple). En wat Google Play betreft, daar kwam Parler zelfs de top 10 van álle apps inrennen — nog voor Netflix, Snapchat, en Disney+.

Ook in Nederland worden steeds meer mensen wakker:

Weg met Twitter! Kom maar op Parler!

Oh, en ja: natuurlijk zit ik ook op Parler. Je kunt me daar hier volgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. AntiChrist

  Michael zit nog keurig op Twitter, het – meest – gebruikte platform.
  Parl is een mini mini platform voor zielig rechts.

  1. Gerda2

   AC
   Parl is een mini mini platform voor zielig rechts.

   Dan hoef jij je er toch helemaal niet druk om te maken? Kun je met je maten je toch fijn vermaken?
   Wat ik tot nu toe lees bij de onderstaande berichten: KLEINZIELIGHEID.

 2. Lugor

  Het gevolg is dat Parler gisteren de meest populaire app in de categorie Nieuws

  Jaja, cijfers liegen niet, als je maar juist segmenteert.

 3. Lugor

  Door Google vertaald uit het Engels-
  Parler is een in de Verenigde Staten gevestigde dienst voor microblogging en sociale netwerken die in augustus 2018 werd gelanceerd als alternatief voor Twitter. Het staat bekend om zijn basis van Donald Trump-supporters en om extreemrechtse, samenzwering en antisemitische inhoud. Wikipedia (Engels)

 4. Lugor

  Google store
  Parler 500k+ downloads
  Twitter 500mln+ downloads.

 5. Beukman

  Eigen kranten, eigen tv-zenders, en nu ook eigen sociale media, ideaal om jezelf af te schermen van meningen van anderen en dus ideaal voor Trump..
  Leve de Verzuiling!

  1. Maris Copoolse

   Trump is zich in toenemende mate aan het isoleren en te verschansen in zijn eigen media-bunker Fox News.

   Interessant: ht*ps://www.newyorker.com/news/letter-from-trumps-washington/trump-retreats-to-his-hannity-bunker

  2. Gerda2

   Beukman
   ideaal om jezelf af te schermen van meningen van anderen ….

   Ik mag toch hopen dan je wat wijzer bent, dan dat ik nu uit je bericht denk op te maken?

   1. Beukman

    Het was ironisch bedoeld, @Gerda. Het is zorgelijk dat de president van de VS verder aan het verzuilen is, en zelfs de pers “de vijand van het volk” noemt.

    1. Gerda2

     Beukman
     Eigen kranten, eigen tv-zenders, en nu ook eigen sociale media, ideaal om jezelf af te schermen van meningen van anderen en dus ideaal voor Trump..

     Het gaat niet alleen om Trump.
     Het gaat net zo goed over andere mensen met een rechtse mening.

     1. Beukman

      Sterker nog, @Gerda, ook veel mensen met een linkse mening verstoppen zich in hun eigen zuil. Maar dat de president van de VS dit doet, is extra zorgwekkend.

    2. Gerda2

     Je blijft maar bezig over Trump, voor mij telt veel meer dat er een nieuw medium voor het rechtse denken is gekomen.

 6. Meriadoc Brandebok

  Wat we de afgelopen jaren hebben gezien is dat de na-oorlogse wereldorde langzaam ineen aan het storten is.

  De Verenigde Staten heeft, vlak voor de coronacrisis, de EU een travelban opgelegd. Men kon niet meer naar de VS reizen, want die globalistische Europeanen, met hun vrije reizen, slaagden er maar niet in het coronavirus onder contr*le te brengen. Inmiddels heeft de EU noodgedwongen een travelban voor de Amerikanen gepland, aangezien de tweede golf in Amerika nieuwe slachtoffers en besmettingen afeist.

  Tekenend voor de verstoorde verhoudingen is dat, na de ontmanteling van Amerikaanse troepen in Duitsland, de Europeanen er hun schouders over op halen. Men sluit een deal met Rusland over een gasleiding en zegt dank je de koekoek tegen het peperdure Amerikaanse gas.

  China verzekert zich van een steeds grotere machtspositie en de Verenigde Staten werpt China die machtspositie – door alle Westerse bondgenoten van zich te vervreemden en eenzijdig handelsverdragen op te zeggen – in de schoot.

  Binnenlands heeft de VS te maken met een beeldenstorm, racistisch politiegeweld, een afgeschoten wetsvoorstel dat zulks moet beteugelen; zware verdeeldheid, een nieuwe cor*nagolf, lockdowns en bittere armoede voor de onderste laag van de samenleving. Dat gedoe over Parler is symptomatisch voor de enorme mentale verwarring waar de VS zich thans in bevindt.

  Arme, arme Amerikanen. Wie gaat ze redden, uit deze ellende?

  1. Beukman

   Arme, arme Amerikanen. Wie gaat ze redden, uit deze ellende?

   Daar heb ik ook een hard hoofd in. Neem Trump. Zo een man als president is eerder een symptoom van de problemen die je beschrijft dan de oorzaak. Inmiddels fungeert hij als katalysator van de problemen.

   1. Michaël Bloemkost

    Corona?

   2. Maris Copoolse

    Trump is wel degelijk ook een oorzaak van de ineenstorting van de V.S. Als hij als een waardig staatsman leiding had gegeven aan de Corona-crisis en de pacificatie van de rassenonlusten had hij kunnen tonen hoe sterk de Amerikaanse rechtsstaat, de solidariteit en de veerkracht van dit land in de kern nog steeds is. Elke president had, juist in dit soort crisistijden, kunnen opstaan als boegbeeld van de natie. Het is ongelooflijk hoe Trump niet alleen die kans voor open doel heeft verprutst maar ook stupide, kleingeestig en totaal incompetent hij daarin in beeld kwam. Dat is funest voor een land in crisistijd. Trump is de V.S. en geen Amerikaan kan zich aan die deconfiture onttrekken.

    Trump is wel degelijk een belangrijke oorzaak van de crisis.

    1. Duidelijk

     enz

    2. Beukman

     @Maris
     Laat ik het zo zeggen: het land krijgt de president die het verdient. Trump is weliswaar een katalysator, maar de Americaanse maatschappij is dermate verrot, dat zich processen voltrekken ondanks of dankzij de president. Die verrotting zit diep in de Americaanse cultuur; de slavernij en het racisme zijn daarvan een belangrijke component.

     Zoals de schrijver van dat door jou aanbevolen stuk in de MSM:
     nrc.nl/nieuws/2020/06/26/antiracisten-eisen-niets-anders-dan-zuiverheid-in-de-leer-a4004217
     opmerkt:
     Belangrijke Amerikaanse instituties hebben zichzelf omvergeworpen, terwijl de pogingen van Trump om dictatoriale macht uit te oefenen tot nu toe niet doeltreffend zijn geweest.

     Hoewel er op die gedachte nogal wat valt aan te merken, zit hier toch wel wat in.

     Wat het stuk zelf betreft: lezenswaardig en prikkelend, maar nogal van dik hout zaagt men planken, en dat begint al met de hysterische titel:

     Antiracisten eisen niets anders dan zuiverheid in de leer.
     Ik vraag me af of Gr.ay de problemen niet wat al te eenzijdig benoemt. Briljant vergelijkt hij flagellanten met “woke activisten”, maar is het daar niet wat te vroeg voor? Hoe weet Gr.ay zo zeker dat de uitwassen van de antiracistische beweging een blijvertje zijn? Er hangt een zweem van paranoia over het stuk.

     Of paranoia? Gr.ays pessimistische visie dat de grote Verlichter John Locke wel een gaatje vond om de Verlichting te laten samengaan met slavernij en onteigening spreekt boekdelen over het diep in de Americaanse cultuur verankerde opportunisme, waarin de ethiek van het christendom hand in hand gaat met de schending ervan.
     Amerika verandert ingrijpend en onomkeerbaar, maar blijft ook hetzelfde., aldus Gr.ay.

     Andere prikkelende uitspraken: daar waar hij het heeft over het unieke Amerikaanse geloof in nationale verlossing.
     Met zijn conclusie dat de VS op weg zijn een “semi-mislukte staat” te worden kan ik het alleen maar eens zijn.

     Dit, o ironie, terwijl er onder Americanen nog steeds de visie leeft dat hun land uitverkoren is en de plicht heeft om gidsland voor de wereld te zijn. We kennen de gevolgen, meest recent nog die van het neoconservatieve buitenlandse avontuur van Bush jr. en zijn vrienden.

     Al met al een artikel met een wel heel sterke bias, maar wel vol met inspirerende aanknopingspunten. Ik ga het later nog eens lezen, en ben nog op zoek naar het oorspronkelijke Engelstalige stuk, én vooral de reacties daarop. Waarom vermeldt NRC dit niet?

     En jij?

   3. Meriadoc Brandebok

    Mee eens, Beukman, ook Trump is een symptoom.

  2. Gerda2

   Meriadoc
   China verzekert zich van een steeds grotere machtspositie en de Verenigde Staten werpt China die machtspositie – door alle Westerse bondgenoten van zich te vervreemden en eenzijdig handelsverdragen op te zeggen – in de schoot.

   Europa heeft bijna constant een grote mond naar de VS toe.
   De landen in de EU kunnen het op weinig vlakken met elkaar eens worden, waaronder hun houding t.o.v. China.
   VS ondertekenen handelsakkoord met China éénzijdig. Waarom wachten tot St. Juttemis?
   En dit zou de “schuld” van de VS zijn?
   Europa moet niet piepen en de hand in eigen boezem steken.

   De machtspositie van China staat mij ook weinig aan.

 7. Evil Zorro

  Het gaat nu erg snel met de naamsbekendheid van Parler. Ik heb het ondertussen ook geïnstalleerd en bevalt prima. Er zijn reeds veel bekende conservatieve stemmen terug te vinden. Ook Qanon aanhangers zijn massaal vertegenwoordigd. Jack Dorsey zal dit vast met argusogen volgen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.