Coronavirus laait weer op in Duitsland: ‘687 nieuwe gevallen van corona, 80 meer dan gisteren’

Het gaat niet goed in Duitsland. Het lijkt erop dat onze Oosterburen nu te maken krijgen met de gevreesde tweede coronagolf. Het aantal besmettingen is nu toegenomen met 80 en daarmee gestegen tot 687. Dat klinkt weinig voor een land met meer dan 80 miljoen inwoners, maar beseft moet worden dat Duitsland een paar dagen geleden praktisch coronavrij was verklaard.

In slechts 24 uur tijd zijn er 687 nieuwe besmettingen van het coronavirus vastgesteld in Duitsland. Dat meldt het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM. In totaal zijn er 189.822 gedetecteerde besmettingen vastgesteld bij onze Oosterburen.

Hoewel Duitsland de afgelopen dagen bijna ‘coronaproof’ leek, zijn er onlangs toch weer 80 nieuwe besmettingen bijgekomen dan de dag daarvoor. Daarmee lijkt een gevreesde tweede uitbraak steeds meer deel uit te gaan maken van de realiteit.

Vakantie naar Duitsland geboekt? Dan hoef je je waarschijnlijk (vooralsnog) geen zorgen te maken. In Duitsland mag elke deelstaat zélf beslissen welke maatregelen ze nemen rondom het coronavirus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Kretoloog

  Ach, zo’n Coronabesmetting stelt op zich weinig voor. Alleen als je al een ernstige ziekte hebt en zwaar obees, moet je je zorgen maken.

 2. CLoVis

  In Nederland ook al weer 91 nieuw geteste gevallen.

 3. Lugor

  Vakantie naar Duitsland geboekt?
  Dan hoef je je waarschijnlijk (vooralsnog) geen zorgen te maken.
  In Duitsland mag elke deelstaat zélf beslissen welke maatregelen ze nemen rondom het coronavirus.

  Gaat het Kenneth om de eigen gezondheid of om de overheidsmaatregelen?

 4. Bolkestein

  KWR: Coronaresten in riool Amsterdam in week tijd vertienvoudigd

  Op woensdag 10 juni bevatte het rioolwater in Amsterdam ruim veertig virus-gen-deeltjes (stukjes RNA van het coronavirus) per milliliter, terwijl het een week eerder ging om 4 deeltjes per milliliter. De eerste keer dat het de concentratie in het riool zo hoog was, was in de eerste helft van maart.

  Dat betekent niet automatisch dat het aantal besmettingen ook met die factor zal stijgen. “Het is duidelijk dat het virus in Amsterdam nu meer rondwaart dan een week eerder,” zegt microbioloog Gertjan Medema van het KWR tegen Nemo Kennislink. “Maar dat de virusconcentratie in het afvalwater een factor 10 hoger is, zegt niet automatisch dat er tien keer meer mensen besmet zijn.”

  Uit rioolwater is niet precies af te leiden hoeveel mensen besmet zijn. De hoeveelheid virusdeeltjes in het rioolwater hangt namelijk ook af van hoeveel virus iemand bij zich draagt, de fase van diens infectie en de hevigheid van de ziekteverschijnselen, aldus het KWR. Ook is de periode waarin iemand virusdeeltjes in het riool achterlaat variabel.

  “Wij kijken daarom vooral naar trends in de concentratie,” vertelt Medema tegen het kennisplatform. “Die laten hetzelfde zien als trends in besmettingen en ziekenhuisopnames.”

  “Ons systeem is dus imperfect,” zo reageert een woordvoerder van het KWR. “Net zoals het systeem van testen als je je niet goed voelt of de cijfers van het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen. Daar krijg je ook niet alle besmettingen mee boven tafel.”

 5. NoDoubt

  Die testen zeggen helemaal niets. Als het CPR testen zijn, zitten er veel valse signalen tussen. Merkel wil de boel op slot tot oktober zodat ze met de 2e golf haar gelijk wil halen. Voortdurend paniek zaaien.Net als bij NPO laten zien hoeveel mensen er sterven. Selectief nieuws maar het gaat nergens over. Laten we straks ook allerlei andere cijfers zien om te vergelijken. Dan wordt het misschien nog wat. maar ik weet nu al dat ze dat niet gaan doen want we krijgen nu al geen vergelijkbare cijfers van deze zgn journalisten te zien. De enige die dat doen zijn Jensen en Willem Engel

 6. JochemX

  Hoeveel inwoners heeft Duitsland? En positieve testresultaten zeggen niets.

  1. Weerwoord

   Dat had de schrijver van het artikel ook al opgemerkt,
   Fisifisu.

 7. 56RdK

  Tja, met elke versoepeling of het negeren van de adviezen slaat het virus keihard terug. Met gevolg weer talloze doden en levenslang verminkten…..

  1. combat le pelicule

   Dan hebben we het over 0.0001% van de bevolking die besmet, dus niet overleden, is geraakt en omwille van die 0.0001% moeten 80.000.000 mensen het ontgelden

 8. 56RdK

  @Kretoloog, niet alleen die maar ook suikerpatiënten, mensen met (nog niet vastgestelde) hart- en andere gezondheidsproblemen.

  Maar negeren van de adviezen ruimt lekker op, hé. Komen er weer woningen vrij, houden de pensioenorganisaties meer in kas.

 9. Maris Copoolse

  In Nederland zijn er gewelddadige demonstraties tegen de lockdown maatregelen: iedereen voor z’n eigen recht op een Coronabesmetting.

  1. combat le pelicule

   tenalady maris vindt dat de disproportionele 1.5meter regel uitstekend, maar Tenalady maris wenst iedereen het cocornavirus.

   “Er liggen nog 55 patiënten met covid-19 op de IC, twee minder dan gisteren.”

   en dat op 17.700.000 mensen dat is 0.00031073446% van de bevolking en omwille van die 0.00031073446% wordt een heel land zogenaamd opnieuw opgevoed, hoe debiel ben je dan…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.