Geert Wilders niet blij met coronabonds: ‘Wij geven geld zodat de Italianen op het strand aan de Sambuca kunnen!’

Ongeacht de mening van de Tweede Kamer, een coronafonds gaat er waarschijnlijk alsnog komen. Dat is hoe veel partijen erover denken in de Tweede Kamer. Daarom vinden veel partijen dat Rutte er alles aan moet doen om de beste afspraken voor Nederland zelf mogelijk te maken. Andere partijen, zoals de PVV, vinden toegeven aan een vorm van coronafonds al te belachelijk voor woorden!

Geert Wilders loopt weer hard te fulmineren tegen het plan om een coronafonds voor EU-lidstaten te bewerkstelligen. Wilders gruwelt van het idee dat er mogelijk een fonds van 750 miljard euro gaat komen, waar Italië en Spanje financieel gezien flink van kunnen profiteren.

,,Doordat Italië het vertikt om fatsoenlijk belasting te heffen, is de private sector in Italië rijker dan in Nederland. Wij geven geld zodat de Italianen op het strand van Sicilië aan de Sambuca kunnen.’’

Niet iedereen was blij met de opmerking van Wilders. Jetten was er als de kippen bij om Wilders aan te spreken op zijn karikaturale uitspraak over de Italianen.

Ook de VVD moet niks hebben van het coronafonds zoals het nu op tafel ligt. Zij willen geen ‘gratis geld’ naar landen sturen, maar willen dat er leningen plaatsvinden. Nobele gedachte van de VVD, maar uiteindelijk gaan de meeste landen deze lening niet terugbetalen.

,,Waarom dat bedrag en niet minder? Ik mis een analyse.’’ Volgens de VVD moet een herstelfonds tijdelijk zijn en dient het leningen en geen subsidies bevatten. ,,Ook moet steun vergezeld gaan van hervormingen. Verder wil ik van het kabinet weten of het geld terugkomt als landen zich niet aan de voorwaarden houden.’’

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Maris Copoolse

  Niemand is blij met de Coronabonds. Een andere kwestie is of we er onderuit komen. Ik denk van niet.

  1. Blitzkrieg

   Maris Copoolse :
   Quote : “Niemand is blij met de Coronabonds. Een andere kwestie is of we er onderuit komen. Ik denk van niet.”
   Er onder uit kunnen? De Europese unie gaat vallen, de enige echte vraag is hoe hard de klap gaat worden.

   1. Maris Copoolse

    Dat denk ik niet, de invoering van de Coronabonds betekent feitelijk een verdere versteviging van de EU. De onderlingen economische verkleving wordt namelijk zo groot dat het onmogelijk nog uit elkaar kan vallen. Too big to fail.

    1. Blitzkrieg

     Maris Copoolse :
     Quote : “Too big to fail.”
     Het wordt inderdaad een enorme klap, en ik zal met genoegen kijken hoe de zooi in elkaar stort.

     1. Jack Flash

      Die economische onderlingen verkleving lijkt meer op bakstenen verkleeft met spuug ipv cement.
      Nederland wordt steeds meer in de fuik gedirigeerd van de EU.
      De argumenten van Jetten, Asher en die slappe VVD’er over de interne markt sloegen helemaal nergens op.Stem PVV/FVD Nexit.

    2. Rammstein

     Er is geen enkele verkleving. Er is gewoon handel (im- en export) op verschillende niveaus tussen uiteenlopende landen. En dat blijft zo. Met of zonder EU.

     De verkleving die er is, pakt slecht uit. Denk aan Air France/KLM.

     1. Maris Copoolse

      Coronabonds betekenen een grotere financiële afhankelijkheid van de lidstaten. Dat lijkt me lastig te ontkennen.

     2. Blitzkrieg

      Maris Coppoolse : Binnenkort zijn er in z’n geheel geen lidstaten meer van de niet bestaande Unie; je moet wel een zeer grote onbenul zijn als je dit simpele feit nu nog niet snapt.

    3. Maurits Dekker

     Too big to fail

     u komt er nog wel achter wat het lot van de EU is.
     Too bad to survive

    4. evil knievel

     Hierbij dus t antwoord op mn 1e vraag aan Marie!🙈
     Walgelijke A-NLr!!😝

  2. evil knievel

   Jij zeker ook niet,…A-NLr!?😏

 2. Cootje

  En daarom mag Corona nog wel even blijven , lekker bloot leggen hoe het werkt , einde van het jaar zitten hier de mensen in een diepe recessie en moet het goed duidelijk worden hoe veel pijn en armoede we kunnen verdragen voor dat we het zooitje laten klappen, Nederlanders houden van polderen en thee drinken, de onvrede begint als ze zelf heel veel pijn lijden, en de financiële markten gaan hun best wel doen om de euro te slopen , want de zuid Europese banken zijn failliet of gaan failliet

 3. Cootje

  Wilders vangt twee vliegen in één klap. De multiculti’s gaan de ergste recessie gevolgen voelen , en de zuid Europese banken gaan failliet , ECB kan niet blijven opkopen obligaties die de derde generatie zuid Europeanen niet terug kunnen betalen , wij gaan wel mee ten onder in de Chinese geschiedenis boekjes over 50 jaar Nederland was een rijke provincie van europa

 4. combat le pelicule

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=uuIIQ5LlneM&feature=youtu.be

  Gewoon even luisteren..feitelijkheden…

  1. combat le pelicule

   Alleen achterlijke eurofielen vinden het fijn dat de Nederlander genaaid wordt, en er zijn er hier natuurlijk een paar en we weten allemaal wie dat zijn…

   1. combat le pelicule

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=bbpCXfCvkWQ

 5. macsjang

  Was Jetten er ook als de kippen bij, toen zijn met zaad strooiende voorganger een ongepaste opmerking over de Russen maakte? Nou dan, hypocriete nul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.