Geert Wilders woest vanwege vandalisme Churchill-beeld! ‘Idioten, Churchill was juist een held!’

De ironie; zelfbenoemde anti-fascisten hebben een beeld van de grootste westerse anti-fascist beklad. Woensdag moest het beeld van Foruyn eraan geloven, het werd onder beklad met de leus ‘racist’. Nu is een beeld van Churchill het slachtoffer geworden. In Engeland lijkt een nieuwe ‘beeldenstorm’, wat uiteraard alleen maar zal zorgen voor extra polarisatie binnen de samenleving. 

Geert Wilders kan het niet aanzien; waarom zou men een beeld van Churchill willen bekladden? Nog erger is het groepsgedrag wat erbij komt kijken, mensen die doodleuk staan te filmen en mee helpen aan het vandalisme.

In Engeland lijkt men taferelen vanuit de Verenigde Staten over te nemen, ook in Engeland is het ineens populair om beelden te vernielen en zelfs naar het water te dragen.

Ondertussen zijn er ook Nederlandse journalisten die op ‘onschuldige’ wijze hinten naar een nieuwe Nederlandse beeldenstorm.

Westerse samenlevingen lijken rap te verharden, uitersten staan lijnrecht tegenover elkaar. En de maanden van lockdown doen sommige activisten niet goed, wellicht dat dat bij sommige de explosie van geweld kan verklaren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Pijnstiller

  Don’t

 2. combat le pelicule

  Volgens mij is het zo dat als je vernielingen aanricht je gestraft dient te worden, ook hier word dus met 2 maten gemeten..

  1. Robert75

   Nee niet meer. Tegenwoordig is alles toegestaan zolang het maar tegen racisme is blijkbaar want de politie treed nauwelijks ergens op. Ze laten alles toe.

   Dus je kan tegenwoordig de stad ingaan, een winkel kort en klein slaan, en als de politie je arresteert zeg je gewoon dat je tegen racisme demonstreert

 3. Blitzkrieg

  Quote : “Westerse samenlevingen lijken rap te verharden, uitersten staan lijnrecht tegenover elkaar. En de maanden van lockdown doen sommige activisten niet goed, wellicht dat dat bij sommige de explosie van geweld kan verklaren.”

  De samenleving is helemaal niet aan het verharden, dit is het ware gezicht van goor-links.

  1. Cootje

   Volgens mij is er een zuivere tweedeling in Nederland , Wilders heeft al menige schoolverkiezingen gewonnen , Vlaams belang is razend populair in Vlaanderen , dat creëren is van de laatste 50 jaar en het demoniseren en wegkijken ook

   1. Brenda Welsh

    Welke school, welk schoolnivo, avondschool, zondagsschool, Koranschool ? Zeg het maar @Cootje

    1. LifeBuddy

     De avondschool, zondagsschool en weekend school vallen allemaal onder de Koranschool. Die meisjes waren Heel blij dat Geertje Wilders het voor hun opnam. Dan konden ze die Verplichte kapjes afdoen en het antisimitisme verwerpen.

 4. ikweetwatikwil

  Natuurlijk hebben ze voor deze tijd gekozen , dan verwachten ze de minste weerstand en het interesseert ze weinig of niets dat ze corona kunnen verspreiden. Met de vermoorde man in Amerika heeft het weinig meer te maken.
  Die hele toestand is te gek voor worden . Als de demonstranten al enige sympathie hadden dan is dat nu wel verdwenen.

 5. Maris Coppoolse

  Kijk eens aan: Geert is weer WOEST!

  1. Cootje

   Ja Geert is woest , en het einde van het jaar is de hele bevolking woest. Met begin maart 2021 de verkiezingen in zicht het juiste moment en de ingediende zijn volledig aanwezig om woest te wezen , ongekende werkeloosheid , harde brexit , en Erdogan zet de grenzen open , het woest wezen levert Wilders en Baudet geen wind eieren op , die zijn de stink lucht van de oude politiek zat .

   1. Cootje

    Ingrediënten

   2. Paardenmiddel

    Ongeacht of je Chuchill bewondert of niet: je blijft van andermans spullen af.
    De stommelingen snappen niet dat de schade betaald moet worden, dmv belastingen. Dus voor een deel, door henzelf.

  2. Dirk Derksen

   “Geert is weer WOEST!”

   Niet alleen Geert. Maris smult van het idee wat er zou kunnen gebeuren als als de nationalisten en anarchisten tegenover elkaar komen te staan.

   1. Maurits Dekker

    Maris smult van het idee wat er zou kunnen gebeuren als als de nationalisten en anarchisten tegenover elkaar komen te staan.

    Niemand smult van het idee wat er kan gebeuren als de nationalisten en anarchisten tegenover elkaar komen te staan.
    Overigens is het u waarschijnlijk ontgaan dat het altijd de z.g. ant-fascisten (AFA) en andere linkse idioten en meelopers zijn die geweld gebruiken en dat dit geweld nooit van rechts komt.

  3. LifeBuddy

   Ja loodewijk, dit hebben we nu al zolang van je gehoord. Nu ben je ook woedend op mij zeker. ?

  4. LifeBuddy

   Waarom breken die Zwarte bewegingen het standbeeld van Odrama niet af. Die heeft er voor gezorgd dat met zijn Methaanlek de Ozonlaag op Brute wijzen is aangetast. Waarom discrimineren die zwarte bewegingen het volk zo hard. Oh ja. het zijn ultra sLinkse, dan is het normaal!.

  5. Maurits Dekker

   Ach gut, Maris laat weer een ruftje.

 6. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Achterlijkheid kent geen tijd en geen grenzen ! Ga maar eens kritisch lezen wat voor lekker ventje Churchill was…

  1. Dirk Derksen

   “Achterlijkheid kent geen tijd en geen grenzen”

   Het niet accepteren van democratie, en daar vernielingen en geweld bij gebruiken bedoel je?
   Dankzij Churchill kunnen niet westerse allochtonen hier komen profiteren van de welvaart. Als de Nazis hadden gewonnen waren deze allochtonen allang de pijp uit. Inderdaad achterlijkheid.

  2. Dirk Derksen

   Achterlijk kent geen grenzen, wordt wakker!

   ht*ps://www.youtube.com/watch?v=tm86QPhCwFc&feature=youtu.be

 7. AnnetKlaver

  Ondertussen zijn er ook Nederlandse journalisten die op ‘onschuldige’ wijze hinten naar een nieuwe Nederlandse beeldenstorm.’

  Die is goed, net als de journalisten van DDS die oogluikend de geweldoproepen ook toestaan?

  1. Lugor

   de journalisten van DDS

   Waar heeft u die kunnen ontdekken?

 8. perry

  Vroeger waren ze genoemd “langharig werkschuw tuig”!
  Tegenwoordig noemen ze zichzelf “linkse multiculti activisten”!
  Verder géén noemenswaardige talenten aanwezig bij dit gajes!

  1. JFU

   De linkse media is de schuld van dit links fascistisch geweld. Alle aandacht krijgt dit tuig. Elk uur opnieuw de beelden van politie die criminelen op pakken die z.g.n zo zielig zijn. Dat het criminelen zijn die een enorm strafblad hebben wordt nooit vermeld. Keihard aanpakken en de rechtsorde herstellen. Ze vragen er om.

 9. RvdBe

  Het gaat ze er niet om waarom iemand een standbeeld heeft gekregen, het gaat ze er om dat de witte man neer moet.

 10. gustav

  Waarom maakten “blanken” negroïden tot slaven, en niet omgekeerd?
  De blanken konden al zeewaardige schepen bouwen, hadden vuurwapens, waren vooruitstrevend en vindingrijk!
  De bewoners van Afrikaanse landen kwamen niet verder dan een soort van roeibootjes, speren en waren toen al lui, onproductief (uitgezonderd de kinderfok) en dommig, dat is onveranderd!
  Lieten zich (om)kopen met kraaltjes en spiegeltjes, en nu maar janken dat ze onderdrukt werden!
  Gelegenheid schept de dief, en domheid vraagt om misbruik!
  Mensen zijn nu eenmaal roofdieren, ook de donkere soorten!

  1. Gerda2

   Gustav
   Waarom maakten “blanken” negroïden tot slaven, en niet omgekeerd?

   Ik denk dat je nog jong bent en les hebt gehad van mensen die zelf de geschiedenis niet kennen.
   Ga eens rondneuzen op internet en de schellen zullen je van de ogen vallen.
   Slavernij kun je niet alleen koppelen aan de “blanken”.
   Vroeger zijn er ook blanke slaven in Afrika terecht gekomen.
   Wat denk je van de hedendaagse slavernij, die nog in vele landen bestaat? Mensen die rechteloos door hun korte leven gaan.

   1. Gerda2

    Gustav
    Gelegenheid schept de dief, en domheid vraagt om misbruik!

    Hopelijk is dit niet jouw lijfspreuk.
    Want dan ben je echt pas dom.
    Ieder mens blijft verantwoordelijk voor zijn eigen handelen. De gevolgen van jouw handelen kun je niet op een andermans bordje leggen.
    Alle mensen zijn ook geen roofdieren, soms zie je er ineens een hele goede tussen zitten. Het zijn uitzonderingen, maar ze bestaan wel.

  2. Steiner

   Hoe een Afrikaan slaaf kon worden is pas in de loop van de negentiende eeuw onderzocht. De Duitse taalkundige Kölle kreeg van de Engelse autoriteiten toestemming onderzoek te doen onder de slaven die waren aangetroffen op illegale slavenschepen en die door de Engelse marine naar Sierra Leone waren gebracht. Uit zijn onderzoek bleek dat ongeveer 35 procent van de slaven vroeger krijgsgevangen was geweest, 30 procent was gekidnapt, ongeveer 5 tot 10 procent was door de familie als slaaf verkocht en iets meer dan 10 procent was door een rechtbank tot slaaf veroordeeld.

   Onze Zeeuwse scheepsarts had het dus aardig bij het rechte eind toen hij zijn lezers in Nederland uitlegde:

   “Bij de Guineesche negeren worden de voornaamste misdaden met boeten gestraft; doch bij gebrek aan betalinge worden de misdadigers aan de schepen tot slaven verkocht. De onvermogende schuldenaars of die niet betalen willen, worden ook volgens hunne wetten tot slaven verklaard. Echter worden deze zelden aan de Europeanen verkocht, zij houden ze tot hun eigen gebruik of worden in ’t land bewaard op hope dat zij door hunne vrienden gelost [vrijgekocht] worden. Het grootste aantal der negeren, welke aan de schepen worden verkocht, zijn geboren slaven of die in de oorlog gevangen zijnde, vervolgens alle tot slaven gemaakt worden. Eertijds waren zij gewoon een aanmerkelijk getal dezer laatsten te dooden doch sedert de slavenhandel plaats heeft is het een algemeen gebruik geworden om allen, zodra mogelijk, tot voordeel te verkoopen.”

  3. Brenda Welsh

   Vuurwapens waren belangrijk bij veroverings en plundertochten @Gustav. En die schepen kwamen goed van pas. Spanjaarden, (de Maya’s, Azteken, Icas beschaving bij brengen) en Nederlanders (VOC mentaliteit). Goud en rijkdommen incasseren, @ Gustav.
   Dit bedoel je dus met “vindingrijkheid”

   1. Dirk Derksen

    Brenda heeft zich nog steeds niet verdiept in de Afrikaanse stammen.

  4. StanleyC

   Gustav en gerda2 ++++++++++

 11. Kretoloog

  “Wilders woest”

  Toch vertrouwenwekkend dat De Dagelijkse Standaard de week weer opent met deze heerlijke allitererende titel.

 12. Bolkestein

  De nieuwe fasciste zullen zichzelf anti-fascisten gaan noemen.

  Hoe profetisch bleken deze woorden andermaal weer eens te zijn?

 13. Maris Coppoolse

  Churchill was bepaald geen held, hij was een akelige racist en een oorlogsmisdadiger.

  ht*ps://www.vrede.be/nieuws/de-erfenis-van-winston-churchill

  1. Dirk Derksen

   En Mandela was een terrorist. Standbeeld in Den Haag.

   1. Rammstein

    Helemaal juist Derksen. Mandela was bovendien een moordenaar, blankenhater en -racist en tevens oorlogsmisdadiger. Een moreel corrupt, totaal verdorven mens.

    1. Sleipnir

     En dan hebben we het nog niet gehad over vieze Winnie Mandela.

     1. Maris Coppoolse

      R*mmstein en Sleip veranderen maar snel van onderwerp. Het dekken van Churchill is toch een lastige kwestie.

     2. Rammstein

      R*mmstein bestaat niet. Maar Rammstein reageerde op Dirk Derksen en niet op jou, vieze rat.

     3. Maris Coppoolse

      “vieze rat.”

      Weer een onrustige nacht gehad, beste kerel?

     4. Start

      Enzovoort?

  2. Start

   Enzovoort?

  3. Sleipnir

   Vrede, een extreem linkse website, natuurlijk vindt dat ongedierte dat Churchill een racist is, alles wat niet in hun extreem linkse bubble past is racistisch.

   Ik heb nieuws voor je, de beelden in het VK gaan bewaakt worden door rechtse groepen, reken er maar op dat er bloed gaat vloeien tussen jouw soortgenoten.

   1. Start

    @Sleipnir: Waarom reageer je dan op dat ongedierte? Het smult ervan, iedere reactie is brandstof voor zijn baggermolen.

    1. Original NL

     Idd Start…de (sorry dat ik het zeg) dombo’s hier op DDS blijven de aandoenlijke maar voeren zodat hij zijn diarree kan blijven spuien.
     Zonder churchill had dolf de oorlog misschien wel gewonnen..achteraf had dat misschien wel beter geweest.

     1. Dirk Derksen

      Original,

      Soms moet je de aandoenlijke even op zijn plek zetten, als hij weer te ver gaat. Hij blijft ongeacht wat je doet toch wel reageren.

   2. Maris Coppoolse

    Winston Churchill, de meest gevierde staatsman van de 20ste eeuw, verschijnt bij hem als een bloeddorstig heerschap, dat al in juni 1940 aankondigt Duitsland in ‘een woestijn’ te zullen veranderen; die bij gebrek aan militaire mogelijkheden te land, alle kaarten zet op de luchtoorlog en droomt van een ‘absoluut verwoestende uitroeiingsaanval (exterminating attack) door zeer zware bommenwerpers’; die in maart 1944 zelfs gecharmeerd raakt van een nóg ‘absoluter’, een bacteriologisch wapen en meteen in Amerika een order plaatst voor een half miljoen miltvuurbommen. De invasie in Normandië, een paar maanden later, verhinderde het gebruik van dit ultieme vernietigingsmiddel.

    ht*ps://www.trouw.nl/nieuws/de-geallieerde-oorlogsmisdaden-zijn-nog-steeds-onbespreekbaar~bb74ca08/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

    1. Sleipnir

     Alles was geoorloofd om het extreem linkse fascisme te stoppen dat H*tler was begonnen in Europa, net zoals de atoombommen op Japan volkomen terecht waren voordat je daar ook over begint te huilen.

     1. Maris Coppoolse

      De oorlogsmisdaden van Churchill worden niet eens ontkend.

      Uiteraard worden de atoombommen op Japan (een van de grootste misdaden tegen de menselijkheid van in de geschiedenis) hier ook aangeprezen.

    2. Rammstein

     Oh, dus als je je land verdedigt tegen een nietsontziende aanvaller en het nazi-ongedierte ten koste van alles wilt verslaan, ben je een oorlogsmisdadiger.

     Deze walgelijke kronkel kan alleen in het hoofd van goor linkse idioten ontstaan.

    3. Cycle25

     Je sympathie voor nazi’s spreekt boekdelen, je safespace zieltje is niet opgewassen tegen oorlogsgeweld, en ook logisch als je de hele dag loopt te toeteren achter je veilige geraniums.

     Ik wist wel dat je een bruinhemd was…

  4. Cycle25

   Jammer dat Churchill succes had ?

   Dan had je je favoriete embleem kunnen dragen, ouwe bruinhemd.

 14. Fe

  de anti-fascisten zijn de ware fascisten

 15. Lefty

  Geert is weer woest. Daar kom je niet ver mee in de politiek.

 16. Mar

  Hoorde Wilders vanavond zeggen dat Nederland en Nederlanders op één moeten komen.

  Er is toch genoeg om je druk over te maken in Nederland. Laat Engeland het lekker zelf uitzoeken, dat wil men toch daar.

 17. joost2

  Was het niet Churchill die zei:
  “de anti-fascisten zijn de nieuwe fascisten “!

  Nou in Nederland lopen er een verdacht honderd tal rond. ( Flex – Akwasi etc.)
  we krijgen daar nog veel “plezier”van de komende tijd, want onze zeer bekwame overheid laat geteisem, illegalen, het oproepen van geweld gewoon hun gang gaan in dit land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.