Gevolg van BLM-protesten in Nederland: Rotterdamse politie ontvangt dreigbrief

De Black Lives Matter demonstraties ontketenen in Nederland vooral veel tegenstellingen, een verbindende factor kunnen we het nauwelijks noemen. De beweging ontketent zo’n negatieve reactie binnen de samenleving dat de politie een dreigbrief heeft ontvangen. Bij de politie nemen ze de dreigbrief serieus, ze liggen de afgelopen weken al langer onder vuur – door de BLM-protesten – en deze brief zorgt ervoor dat ze extra scherp zijn. 

Het is enorm treurig, maar ergens was het ook te verwachten: de ontlokte agressie van BLM zou zich een keer gaan richten op de politiekorpsen. Tijdens dit soort linkse demonstraties zijn onze korpsen altijd de pineut, zij worden als de bron van het kwaad gezien. Terwijl de politie in Nederland zich juist nu hartstikke bewust is van de gevoeligheden rondom BLM en de dood van George Floyd.

Helaas is een uitwerking van de protesten in Nederland dat bevolkingsgroepen lijnrecht tegenover elkaar gaan staan. De polarisatie is in enkele weken alleen maar toegenomen in plaats van afgenomen. En helaas is de politie de eerste groep die direct bedreigd wordt.

„We onderzoeken uit welke hoek de bedreiging komt. De brief nemen we dermate ernstig dat al onze mensen hierover zijn geïnformeerd”

Het Rotterdamse korps had het de afgelopen weken hartstikke druk, en zal het de komende tijd nog wel druk houden.

’Liquidaties in Dordrecht en Rotterdam, een reeks aan beschietingen van panden in Rotterdam. Maar ook de demonstratie op en nabij de Erasmusbrug. Dan recentelijk de brief waarin bedreigingen richting onze collega’s worden geuit. En ook nog de geruchten op social media over plunderingen komend weekend en zaterdag de uitvaart van een Hells Angels-lid’

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Peetjoh

  In een stad met 70% immigranten heeft de politie het altijd druk.

  1. AS210854

   Helemaal met de briefschrijver eens. 👍👍👍👍

 2. 1000

  Nu is het gewoon klaar. Keihard de kop indrukken deze onzin.
  Deze anarchie is niet te accepteren en moet gestopt worden.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

 3. NoDoubt

  BLM is een racistische organisatie en wil van alle blanken af. ANC is vergelijkbaar, waar blanke boeren legaal worden afgeslacht. Je laat ze binnen en vervolgens zullen we worden afgeslacht.

 4. Sando

  Zwarte piet is in nederland een kindervriend en ook voor de ouderen.Maar de negers in nederland NIET meer klootzakken zijn het .

  1. Vliegenvanger

   Helemaal met je eens. ++++++

 5. Shadow1100

  En meneer Wilders vroeg alleen:” Willen jullie meer of minder…?” en wordt nog vervolgd. Wat een land……….

 6. harte385

  Het anti racisme werkt averechts uit en gaat heel veel ellende brengen en mogelijk vele doden zwarte en of gekleurde mensen want zij zijn de racisten en de oproerkraaiers.

 7. Maris Copoolse

  Zou Bart zich wel eens de vraag stellen of zijn artikelen niet teveel racisme oproepen? De reacties in deze draad ademen een penetrante stank van racisme.

  Dit is ronduit verontrustend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.