Goed nieuws! Nederland koopt ONAF coronavaccin. What could possibly go wrong?

Het Algemeen Dagblad heeft ongelooflijk goed nieuws: samen met drie “bondgenoten” (Frankrijk, Italië en Duitsland) koopt Nederland een vaccin dat tegen het coronavirus zou moeten beschermen. Als het gaat zoals gepland kan Nederland zelfs aan het einde van dit jaar wel een flinke partij krijgen. 

Klinkt geweldig, nietwaar? Yay voor het nieuwe vaccin! Tijd voor een feest, enzo!

Mjah. Er is wel een nogal groot probleem. Het vaccin in kwestie is namelijk helemaal nog niet af.

Ha. What could possibly go wrong? Niets toch? Nou dan.

Ondertussen is de Europese Commissie enigszins in haar wiek geschoten. Die is namelijk zélf bezig met farmaceutische bedrijven om een vaccin te ontwikkelen. Volgens Brussel heeft de EC daarbij “de overweldigende steun” van de rest van de EU…

Behalve dus van Duitsland en Frankrijk — wat meteen ook de twee belangrijkste lidstaten zijn — en van Nederland en Italië.

Dus die “overweldigende steun” valt dan nogal mee. De Rebelse 4 gaan liever samen iets doen.

Nou, ik weet zeker dat dit he-le-maal goed gaat komen hoor. Nederland koopt een vaccin dat nog niet af is, de Europese Commissie is boos (dat is dan wél weer echt heel goed om te lezen)… en we krijgen straks allemaal een spuitje om ons te beschermen tegen een virus dat niet meer of minder dan een Griep 2.0 lijkt te zijn.

Oh, en dat vaccin wordt ook nog eens in recordtijd ontwikkelt.

Zorgen maken? Tuurlijk niet! Lange leve experimenten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bullshit16

  Zorgen maken nee tuurlijk niet voor de goedgelovige is dit goed nieuws vraag mij af wat Nederland weer betaald heeft voor iets wat er nog niet is en komt
  Die vaccin moet en zal van die moordenaar bill gats komen daar wacht van dissel op nogmaals rivm word gesponsord door bill gats nou over mijn lijk ik laat mij niet inspuiten waar het ook vandaan komt

  1. hans-e-pans

   De Nederlandse Roverheid, en nog andere landen van de EU, heeft in de laatste maanden van 2019 Bill Gates als toestemming gegeven om de Nederlanders te vaccineren met een door hem, en de farmaceutische kliek om hem heen, te ontwikkelen vaccin, zonder dat deze verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de eventuele gevolgen als het vaccin ernstige gezondheidsproblemen voor de gevaccineerden zou vertonen.

   Normaliter neemt het ontwikkelen van een afdoend vaccin zo’n 10 jaar in beslag, maar Bill Gates en zijn maten denken dat als ze alle testfases kunnen/mogen overslaan het vaccin in ongeveer 8 a 10 maanden klaar kan zijn.

   Daarom is het voor hen zo belangrijk dat ze niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de eventuele ernstige gezondheidsproblemen.

   Sars, Corona of Covid-19 enz. behoren tot een groep virussen waartoe ook het Influenza(griep)virus behoord, er bastaat na alle jaren nog steeds geen vaccin tegen het Influenza(griep)virus, dit is omdat Sars, Corona of Covid-19 enz., en dus ook het Influenza(griep)virus muterende virussen zijn.

   De bekende jaarlijkse Influenza(griep)prik is elk jaar weer een gok in welke hoedanigheid het Influenza(griep)virus zich zal vertonen.

 2. JochemX

  Mosterd na de maaltijd. Dat virus is allang verdwenen als het vaccin klaar is. 50 jaar geleden werd er nauwelijks gevaccineerd.

 3. Vrijedenkert

  Inkoop is een gok en men heeft alvast grote hoeveelheden ingekocht, en het mooiste de landen die samenwerken en dit project gezamelijk financieren gaan het vaccin ook nog delen met EU-landen die zich niet ingekocht hebben en niet bijdragen…

  1. Bullshit16

   Vrijdenkert
   Natuurlijk en Nederland speelt weer voor sinterklaas zo als áltijd

 4. Kretoloog

  Doet me denken aan het vaccin tegen de Mexicaanse griep, 10 jaar geleden. Nederland had er 34 miljoen van besteld, voor een bedrag van 750 miljoen euro. (Daar heeft viroloog Ab Osterhaus nog lekker aan verdiend). Uiteindelijk bleef de gevreesde pandemie uit en bleek het een onschuldig griepje.

  Daar hebben we nog een passend spreekwoord voor: “Wie niet van de geschiedenis wil leren, is gedoemd die te herhalen”.

 5. LifeBuddy

  Gelukkig is er nog Sara-Joan Pinto-Sietsma , die al heel Ver is met een Covid 10-20 blokker. Zij wordt expres op een zijspoor gehouden door de ultra sLinkse cda. Dat is een Grove vorm van Discriminatie.

  1. Gerda2

   LifeBuddy
   Gelukkig is er nog Sara-Joan Pinto-Sietsma , die al heel Ver is met een Covid 10-20 blokker. Zij wordt expres op een zijspoor …..

   Een vaccin zal het worden en niets anders.
   Hebben ze straks misschien een vaccin en dan is het virus inmiddels gemuteerd.
   Dus het gaat zo iets als de griepprik worden.
   Elk jaar een andere samenstelling van het vaccin.

 6. Start

  Ik heb gelezen dat een vaccin met chloor ook zou kunnen helpen…

 7. J.C.

  En de inspectie greep direct in bij de huisarts R. Elens, omdat de helende werking van hydrxychorocine nog niet wetenschappelijk voldoende getest was.

  Bevestigd het ministerie met de aankoop van dit nog niet wetenschappelijk voldoende geteste vaccin, dat de inspectie er naast zat bij het voormelde ingrijpen?

 8. Gerda2

  Kretoloog
  Doet me denken aan het vaccin tegen de Mexicaanse griep, 10 jaar geleden. Nederland had er 34 miljoen van besteld, voor een bedrag van 750 miljoen euro. 

  Ab Osterhaus
  De man met de vele dubbele petten.
  Een man die constant bij de NPO zijn zegje mag doen evenals het selecte groepje virologen etc. van RIVM.
  Meeste lijden aan tunnelvisie en zijn niet geneigd naar andere wetenschappers te luisteren, behalve als ze er niet onderuit kunnen.
  Ze weten het dan ook nog zo te spelen alsof ze zelf door onderzoek tot nieuwe inzichten zijn gekomen.

 9. Shadow1100

  Ik ben benieuwd wie hier weer heel veel geld mee (gaan) verdienen.

 10. Paardenmiddel

  Weer zoveel miljoenen belastinggeld weggegooid. Komt er weer een organisatie die twijfelt, wordt het vaccin (gelukkig) niet toegediend.
  Wordt de troep weer vernietgd. Volgens mij is dat niet de eerste keer.

 11. Paardenmiddel

  Ik heb zelfs op weltsmerz gehoord dat er plantaardige extacten werken tegen covid19.
  De wetenschapper werd tegengewerkt, ondanks alle bewijzen. Niemand die interesse toonde, want vaccin hé.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.