Groep Otten en Partij voor de Toekomst slaan handen ineen! ‘Kiezer wil geen splinterpartij’

Henk Otten en Henk Krol komen nader tot elkaar. Vanochtend werd bekend dat de twee partijen gaan fuseren, om zo een sterker blok te vormen voor de komende landelijke verkiezingen. Volgens Otten en Krol zit de kiezer niet te wachten op kleine splinterpartijtjes, dus een groter alternatief is de beste optie voor de kiezer. 

Het is een interessante gedachte: in plaats van tal van kleine rechtse splinterpartijtjes, één groter rechtse splinter vormen. Dit zodat je jezelf beter presenteert als alternatief voor andere partijen. Voor sommige kiezers inderdaad een interessant alternatief. Voor anderen is het vooral de vraag wat er over blijft van het originele partijprogramma. GO presenteerde zich als een sterk economisch-liberale partij, maar gaat nu wel fuseren met een voormalig 50-Plus-voorman en een voormalig PvdD-Kamerlid, beide partijen stonden nu niet bekend om hun economisch-liberale gedachtegoed.

In de Telegraaf zegt Otten vol bravoure dat hij mogelijk tien zetels gaat halen. Dit lijkt me nogal ambitieus. De naam Otten is helemaal besmeurd na de affaire met Forum, de vraag is of de kiezer dit is vergeten. De partij van Otten en Krol zullen namelijk ook moeten gaan vissen uit de vijver van Forum-stemmers, en dezen zullen niet zo makkelijk te paaien zijn voor dit nieuwe alternatief.

Dit lijkt me een gevalletje van neo-opportunisme.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. JochemX

  Zeker interessant, twee splinters die samen een iets dikkere splinter gaan vormen.

 2. RvdBe

  0+0=0

 3. Meriadoc Brandebok

  Dit is fantastisch. Voor CDA zal een samenwerking met Otten minder gevoelig liggen. Komt er een kabinet VVD-CDA-GO? Een gematigd, centrum-rechts kabinet zou tot de mogelijkheden behoren.

  1. combat le pelicule

   Uiteraard vind occult fantasietje dit fantastisch, iedereen weet immers wel waarom…

   1. Oepsie

    Guusje, denkt dat het glijmiddel dan goedkoper worden.

  2. EvertB

   Ik zie deze combinatie nog aangevuld met D66 van stemmenmagneet Sigrid Kaag.

   1. Meriadoc Brandebok

    Rutte premier, Otten Buitenlandse en Europese Zaken, Omtzigt Belastingdienst, Kaag Binnenlandse Zaken en Krol Pensioenen?

    1. Bolland

     @Meriadoc Krol en pensioenen?

 4. Kretoloog

  En daar vervliegen de kansen voor Femke Merel op prolongatie van haar Kamerzetel. Want Krol en Otten willen natuurlijk wel op de nummers 1 resp. 2 van de kandidatenlijst. En zoveel zetels haalt die nieuwe splinter niet eens. Want de kiezer is niet gek: Een partij aangevoerd door 2 onbetrouwbare en frauderende oudjes, dat trekt geen stemmen.

 5. Bolland

  Past goed bij elkaar, beiden financieel onbetrouwbaar

 6. Lugor

  Krol als boegbeeld en stemmentrekker.
  Otten als organisator en boekhouder.
  Beide heren op de juiste plek.
  Kan een interessante ontwikkeling zijn.

  1. Maris Copoolse

   Ik geef ze geen schijn van kans.

   1. Duidelijk

    etc

    1. Michel Bloemkist

     Pelicula!

 7. Piet51

  Kiezers zouden geen behoefte hebben aan meer rechtse splinterpartijen? Zou kunnen, maar het volgende geldt m.i. ook. Krol en Otten hebben blijkbaar niet in de gaten, dat hun nieuwe partij de rechterzijde van de Nederlandse politiek juist wel verder versplintert. Krol sloot FvD tot nu niet uit, Otten deed dat wel en dat was nog wederzijds ook. En het lijkt me onmogelijk voor Otten om op dat standpunt terug te komen. Van Baudet vraag ik me dat niet eens af. Toekomstige samenwerking met Otten: kansloos!

  1. Lugor

   indien een keuze gemaakt moet worden tussen Baudet of Krol/Otten om een werkbare meerdeheid te halen, is de keuze snel gemaakt.

   1. Piet51

    Die keuze zal gelukkig nooit gemaakt hoeven worden.

    1. 1010

     Glazen bol gerepareerd sprookjesverteller ?

   2. Morgan4321

    Ja, rond de 20 zetels tegen 0 zetels is een een eenvoudige keuze als het gaat om een toekomstige coalitiepartner.

  2. 1010

   samenwerken met de hele authentieke linkse politieke hobby club is zo wie zo onmogelijk malle pietje. Ze sluiten elke nieuwkomer en anders denkende op voorhand uit.

   stem sociaal , stem PVV

   1. Piet51

    @1010
    Het is maar net hoe je het noemt. Nieuwkomers worden niet zo zeer uitgesloten, maar zijn bijna nooit nodig om aan een werkbare coalitie te komen. Die ene keer, dat dit wel nodig was, werd de constructie als gedoogpartner gevonden. De afloop kan iedereen zich nog herinneren. Het was in ieder geval geen succes, wie de schuld van de breuk ook geweest mag zijn. Dat is trouwens geen werkwijze van links, maar van de gevestigde partijen en ook een kwestie van kennen en vertrouwen. Omdat traditioneel rechtse partijen als de VVD, CDA, CU nu ook plotseling tot links gerekend worden, lijkt het anders te zijn. Maar dat is slechts schijn. Het gaat om de bestaande politieke orde en of er redenen zijn om daar een onervaren nieuwkomer mee te laten doen.

    1. 1010

     enz

     1. Piet51

      @1010
      Jouw reactie is nu precies de reden dat ik hier zo graag discussieer. Rake, to-the-point reacties op serieuze bijdragen. Daar komen we echt verder mee. Ook in heel begrijpelijke taal gesteld, zodat niemand met vraagtekens blijft zitten. Ga vooral zo door.

 8. werkloze generaal

  Henkie Krol heeft altijd wel mijn sympathie gehad. De samenwerking met de nobody Henk Otten is wel jammer , want dan moet hij mee in dat zinloze gebral van die dikke pad.

 9. 1010

  Wat een hypocriet mannetje is die otten toch !

  quote Kiezer wil geen splinterpartij’ end

  Wat is zijn afsplitsing van fvd dan ?

  1. Bolland

   1010 Zijn afsplitsing is zetelroof

 10. NoDoubt

  10 zetels is wel wat veel. Hij heeft er zeker 2 nodig om te kunnen zitten en Henk komt ook al in de buurt, dus 4 zetels. Ik hoop niet dat Otte achter Henk komt te zitten

 11. Duidelijk

  Van Otten horen we bij de volgende verkiezingen nooit meer iets, logisch want kiezers hebben terecht een hekel aan zetelrovers die meeliften op de grootste partij.

 12. Parajack

  Die zetelrovers staan nu aan een dood paard te trekken. Gelukkig zullen we na maart niets meer van ze horen is mijn vaste overtuiging. Weg er mee, walgelijke profiteurs!!!!

 13. Response

  Deze afvallers komen op mij niet meer serieus over. Zijn alleen bezig hun eigen positie veilig te stellen om binnen de politiek wat inkomen te genereren. Ook dit clubje zal hoogstens een splinterpartijtje worden en voegen niets toe aan onze samenleving.

 14. FVD

  U kent ze wel, de marketingsnuffelaars, reclame jongens enz. die samen met wat uitgerangeerde politieke cowboys er voor moeten zorgen dat een politiek product juist gepositioneerd in de markt gezet moet worden. Deze keer Henk Otten en Henk Krol, geflankeerd door enkele gladde productmanagers, die elkaar regelmatig tegen komen op rijk gefêteerde “praatsessies” waar ze onder het genot van wat overvloedige vloeibare versnaperingen altijd aan het (politieke) brainstormen geraakten, om te peilen of er via een bepaalde doelgroep hun eigen portemonnee (+ego) gespekt zou kunnen worden.

  Deze keer is er besloten om de twee splinterpartijtjes Groep Otten en Partij voor de Toekomst samen te smeden tot een homogeen en solide partij, onder de bezielende leiding van het duo Henk & Henk.

  Zo hebben we ook nu weer het zoveelste politieke experiment waar na de verkiezingen in maart 2021, in meer of minder mate R.I.P. bijgezet kan worden.
  Stemmen op Partij voor de Toekomst van deze politieke cowboys levert niets op, behalve dat het duo Henk & Henk s’avonds gierend van het lachen het zoveelste glas heffen, op zoveel naïviteit.

 15. Bes Tolen

  Ik denk, dat deze nieuwe combinatie niet veel succes zal hebben. Wat ideeën betreft zijn er andere partijen, die overtuigender over komen. Krol heeft het niet kunnen maken hoewel er zeker kansen voor hem lagen maar door gebrek aan regeringen aanvallend vermogen heeft 50PLUS gefaald. Dat terwijl Nederland toch echt de gepensioneerden heel slecht behandelt. Er is geen enkel land in Europa, die het slechter doet en ook die de FED rekenrente hanteert. (Overigens zijn de salarissen bij (semi-)overheidspensioenfondsen heel hoog. Een grote categorie lieden zit tussen de 300.000 tot 700000 euro per jaar inkomen. Hoe serieus is zo’n minister? En de commissarissen, die veelal niks kunnen, worden ook vorstelijk bedeeld. Heeft 50PLUS het daar ooit keihard over gehad?). Terwijl het vermogen van de meeste Nederlandse pensioenfondsen enorm is gestegen. De regering maakt verder van het landsbestuur een puinhoop, o.m. door bepaalde groepen, die uit de schatkist worden betaald fors tegemoet te komen (wat ook tot extra pensioenlasten leidt) en andere al jarenlang, stel dertig jaar, geheel te verwaarlozen. Het is blijkbaar een kwestie van welke groepen het publicitair het beste doen en daarmee is dat ook het succes voor de regering. Een regering, die Nederland op allerlei manieren verkwanselt, kan toch zeker veel zwaarder worden aangepakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.