Groot gelijk! Enschedese studente is seksuele intimidatie door (Noord-)Afrikanen spuugzat en start petitie

Myrthe van der Houwen (19) is het, net als haar vriendinnen, spuugzat om nagefloten en -geroepen te worden wanneer ze in Enschede over straat loopt. Ik ken de straat waar ze het over heeft en inderdaad: meestal zijn het mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk die dit flikken! De petitie die ze is gestart loopt storm (en met goede reden)!
Seksuele intimidatie in Enschede
Seksuele intimidatie is een probleem in Enschede en daarom start de psychologiestudente een petitie. Myrthe praat over een vrij specifiek stukje Enschede waar ze zich (volledig terecht) onveilig voelt, en om de haverklap wordt nageroepen en -gefloten als ze er doorheen loopt.

‘Vaak (Noord-)Afrikanen’
Sterker nog, het stukje van De Korte Hengelosestraat richting de Jumbo in Noorderhagen is ronduit berucht! Ik loop er zelf namelijk ook vaak doorheen, en ben zeker niet bang aangelegd, maar dáár toch altijd op m’n hoede.Hartstikke vervelend natuurlijk!

Maar Myrthe gooit ook de knuppel in het hoenderhok en zegt dat het vooral (Noord-)Afrikanen zijn die dit doen. Ze licht toe:

„Ik weet dat je met zo’n opmerking heel erg moet oppassen, maar ik zeg het niet lichtvaardig én uit ervaring. Waarom ze het doen weet ik niet. Verveling? Stoer doen?”

En vanaf dat moment wilde ik haar eigenlijk een hart onder de riem steken. Want een meid die een petitie start om seksuele intimidatie tegen te gaan is niet zo interessant, maar een meid die midden in de Black Lives Matter-gekte even het beestje bij de naam noemt? Die kon nog wel eens een flinke lading shit over zich heen gaan krijgen!

Gajes in paradise
Hier een situatieschets, uit eigen ervaring: Er lopen altijd meerdere groepjes van 3 tot 10 man, die eigenlijk de hele dag niks lijken te doen. Bontkraagjes, drugsdealers en -gebruikers, scooter-Turkjes, (Noord-)Afrikanen (Frans- en Engelstalig), loverboys (en hun toekomstige slachtoffers): het komt daar allemaal samen in een soort opgepoetst afvoerputje van Enschede.

„Je denkt altijd: het overkomt mij alleen. Maar iedereen had een verhaal. Echt iedereen. Van grove opmerkingen tot ongewenste aanrakingen. Alle vriendinnen maken het in Enschede mee. Toen werd ik nóg bozer.”

Wanneer je er doorheen loopt, vooral als het warm weer is, heb je te maken met smalle looppaden die uitmonden in kruisingen met coffeeshops. Die looppaden zijn meestal de hangplekken. Wil je daar langs (en dat kan bijna niet anders), dan moet je haast dwars door een groepje heenlopen. Ik, een vent van 29, voel daar dan al de spanning dat er misschien iets gaat gebeuren. Dat kan een opmerking zijn of een schouder die tegen je aankomt. Gewoon iemand die misschien even stoer wil doen tegenover de groep. Dat zal voor meiden nog veel erger zijn (lees haar voorbeelden maar).

Met een beetje pech moet je door twee of zelfs drie van dat soort groepjes heen, of je moet twintig minuten omlopen (en langs andere coffeeshops met hetzelfde soort volk).

Aangifte is zinloos
Myrthe zegt dat aangifte doen niet zinvol is in dit geval. De politie en de gemeente weten zelf namelijk ook wel wat voor types daar lopen (het Stadskantoor staat er om de hoek). En om één of andere reden krijgen ze dat volk daar maar niet weg.

Echt hoor, daar kun je boa’s en agenten tegenaan smijten wat je wil. Het haalt niets uit en morgen staan ze er gewoon weer! Dan maar de druk opvoeren met een petitie en zorgen dat het aandacht krijgt, toch? Zet hem op, Myrthe! TEKEN HIER!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Fe

  tja , onbedekte ho-eren zijn vogelvrij volgens de vrede lievende islam

  1. Brenda Welsh

   Ook onbevlekte ?

   1. toetssteen

    BW
    Die staan op nr 1.

 2. FJ

  Eindelijk een meiske dat het macho gedoe van Noord-Afrikanen niet meer pikt.
  Als je er wat van zegt kruipen ze meteen in de slachtoffersrol en worden ze weer gediscrimineerd.
  Het is dan ook fijn om te weten, dat Afrikanen en Surinamers als SS en JA dit ongetwijfeld zullen gaan gebruiken om de witte vrouw ook te gaan bashen.

 3. Maurits Dekker

  Ik wens Myrthe veel succes toe en heb bewondering voor haar moed.
  Maar je kan er vergif op innemen dat binnen de kortste keren de linkse deugmensen hun stinkende aars openen en een lading onwelriekende shit over haar heen storten, al of niet geholpen door onze verdorven MSM.

  1. Pijnstiller

   Beste Maurits ik deel uw mening volkomen.
   Hier op dit forum kunnen we redelijk anoniem onze mening ventileren. In de grote boze linkse mensen wereld lopen mensen als VvdG en ander geteisem vrij rond.

 4. Jack Flash

  Een klacht van veel vrouwen. Al jaaaaaren.
  Is allemaal de schuld van Thierry, Geert, Trump en klimaatverandering.
  Gaaap zucht!

  1. Original NL

   Dan moeten die vrouwen ook eens naar de dam…

   1. Dirk Derksen

    Indien deze vrouwen dit doen worden ze gesteund door dezelfde feministische linkse trutjes die verantwoordelijk zijn voor de ontketening van de sharia.

 5. RvdBe

  Denk dat Rutte hier weer oorverdovend stil over zal zijn, geeft meer om een overleden Amerikaanse crimineel dan om zijn eigen volk.

  1. Pijnstiller

   Rutte is een verrader.
   Zijn gedrag zou in oorlogstijd de kogel opgeleverd hebben.
   Zijn gedrag is vergelijkbaar met dat van Mussert

   1. Brenda Welsh

    Hoezo ? Heeft u zitting in een oorlogstribunaal ?

    1. combat le pelicule

     Ja brenda die komt graag de Noord-Afrikanen op, brendaatje vindt het de normaalste zaak van de wereld spuugt dit soort meisjes gewoon recht in hun porem en dat kan op the interpret…

 6. Cootje

  Is of zijn noord Afrikanen een volk of een ras of een rasvolk ? Zijn noord Afrikanen ook vervelend bezig bij de asiel centra , zijn noord Afrikanen veel genoemd bij opsporing verzocht. Zijn noord Afrikanen geïntrigeerd in de verdovende middelen , zijn noord Afrikanen berucht om hun plofkraken , zijn noord Afrikanen al met hun twaalfde crimineel actief ? . Zijn noord Afrikanen een minderheid groep in Nederland , is er duidelijk verschil tussen de vrouwelijke noord Afrikanen en de mannelijke Afrikanen . Maar 70 jaar thee drinken en wegkijken door de politiek en het niet benoemen, de hele rechtsstaat financieel uithollen , kunnen in Nederland nog 15000 veroordeelde met een gevangenisstraf van 4 maanden en meer nog deze straf uitzitten , dus een aanklacht van een jonge dame die in straattaal wordt aangesproken hoe goede er uit ziet. Kan je in onze bananen republiek niet serieus nemen , ik durf zelfs te wedden dat de corona’s boetes uit gedeeld door boa’s , aan witte belasting betalers is uit gedeeld , misschien bevooroordeeld . En een prettige partij voor de jonge damen

  1. Maris Coppoolse

   Mensenrassen bestaan niet, Cootje.

   Deze domheid tref ik hier vaak aan maar dat maakt het niet minder dom.

   1. Rammstein

    Als links geflipte miesmacher zit Maris Coppolse er natuurlijk weer helemaal naast: hij wil graag dat er geen rassen bestaan, dus doet hij alsof en volgt een paar medelinkse antropologen die dat hebben verklaard.

    Los daarvan: mogen we ook de mening vernemen wat Coppoolse vindt van dat smerige schuim dat alle vrouwen lastig valt?

    1. Maris Coppoolse

     R*mmstein zou ook gewoon kunnen googelen alvorens de inhoud van zijn onderbuik voor wetenschappelijk waarheid aan te zien:

     ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Menselijk_ras
     ht*ps://dekennisvannu.nl/site/artikel/-Waarom-de-mensheid-niet-uit-verschillende-rassen-bestaat/8758
     ht*ps://www.biomaatschappij.nl/wordpress/wp-content/uploads/2017/03/Rassenwaan.pdf

     1. Rammstein

      Precies wat ik zei: Coppoolse wil graag dat er geen rassen bestaan, dus doet hij alsof en volgt een paar medelinkse antropologen die dat hebben verklaard. De links geeft hij bijgaand: Q.E.D.

      En mogen we ook vernemen wat Coppoolse vindt van dat smerige schuim dat alle vrouwen lastig valt?

     2. Dirk Derksen

      Ik mis alleen nog ht*ps//www.oncyclopedia.nl

      Dat maakt je nog geloofwaardiger.

   2. Cootje

    Rassen bestaan in de natuur , en je kan een nijlpaard niet vergelijken met een Arabische hengst . Dus daarom is mij vraagstelling volk , ras of rasvolk, of bedoel jij mens met een ander tintje , die dan een blank tintje uit maakt voor ho,er lichtgetinten opmerkingen maakt , en zich verder gedraagt als mens .

   3. Vince Blank

    Effe recapituleren, “rassen bestaan niet”. Huh? Hoe kan Wilders, Baudet, Trump of ikzelf dan een racist zijn?

    1. Maris Coppoolse

     Racisme is een breder begrip dan het biologische rasbegrip.

     Google en wordt wijs.

     1. Vince Blank

      Oh dus ze bestaan toch. Maar als we het hier dan over het brede begrip hebben wat is dan het nut van het ontkennen?

     2. Start

      Maris Alfred Coppoolse?

     3. Jack Flash

      Dat klopt maris.Zelfs van een andere planeet zoals jij.

     4. evil knievel

      Walgelijke,wauwelende,Wijsneus!
      Bah!🤢🤮

   4. RobertB

    Als mensenrassen niet bestaan bestaat er dus ook geen racisme

   5. Henk Albarda

    Wie op een dergelijke links populistische manier met 1 kreet, zonder een punts gewijse argumentatie anderen voor dom uitmaakt, moet zelf eens in de spiegel kijken, en ziet dan de domste mens.

 7. Eksteroog

  Ik kan me herinneren, een aantal jaren geleden tijdens een discussie over Azc’s, dat bij twee incidenten ‘en plein publiek’ Wilders-aanhangers vrouwelijke tegenstanders seksueel intimideerden. Totaal geen schaamte daarover. En wat bleef het stil bij Wilders. Te beroerd om er wat aan te doen. Zijn de Wilders aanhangers al van mening veranderd?

  Of vinden zij het nog steeds normaal? En alleen fout bij anderen?

  1. Fe

   een scheve vergelijking van een stinkend rottend eksteroog om de misdragingen van het noord afrikaanse riftuig te rechtvaardigen

   wat een looser

  2. Pijnstiller

   Sukkel

  3. ikweetwatikwil

   Eksteroog probeert een einde aan de discussie te maken. Al een aantal jaren gebeurt dat gesis en geroep van Noord Afrikanen. Hoort bij hun cultuur maar niet bij eigen vrouwen. Alleen bij vrouwen/meisjes uit hun gastland.
   Je kunt ze niet duidelijk maken dat je er niet van gediend bent. Vrouwen hebben in hun ogen niets te betekenen.

   Oh en Eksteroog graag een bron vermelding.

  4. Cootje

   Volgens mij drie jaar geleden met het Duitse oud en nieuw , waren ze op noord Afrikaanse wijzen , de Duitse burgerlijkheid op de proef te stellen . Toen bleef het ijzig stil op de Dam , en er heerste toen geen Corona en was er plek zat op de Dam . Maar het linkse electoraat kon geen zout in de wonde strooien , thee met zout is niet te hachelen

 8. Original NL

  Pol potse mode “on”
  Deze dame is een rascistische marokkofob..blanke mannen fluiten soms ook…
  Pol potse mode “off”.

 9. Rene van der Grijp

  Dit doet zich in ALLE grote en ook kleinere steden in heel West-Europa voor. Het zijn bijna altijd moslims, ongeacht het land van herkomst. Hier zijn het met name Mocro’s, in Engeland vooral Pakistani.

  Het gaat inderdaad om stoerdoenerij, maar daaronder zit een hardnekkig gebrek aan respect voor vrouwen, zeker voor westerse vrouwen.

 10. fusilier

  Noord Afrikanen? Die wonen toch in Afrika.

  1. Cootje

   Nijlpaarden ook

  2. Maurits Dekker

   Hyenas ook

 11. Rene van der Grijp

  KIJKON: interview met Kim Boon en Eva Vlaardingerbroek waarin ze onder andere vertellen hoe de seksuele intimidatie door het riftuig in z’n werk gaat:

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=gpi8FUjbXfA

  1. Maris Coppoolse

   “het riftuig”

   Zo klinkt racisme.

   Brutaal om in deze tijd op deze wijze je onderbuik te ledigen.

   1. evil knievel

    Zo klinkt de “WAARHEID”,graftak!

  2. Original NL

   Q….Zo klinkt racisme.
   Brutaal om in deze tijd op deze wijze je onderbuik te ledigen………
   ..
   Zo klinkt links deugfascisme…geen kritiek op wandaden van bevolkingsgroepen mogen uiten…is het moslim, bruin of zwart… ssssst.

  3. Maris Coppoolse

   Eva Vlaardingerbroek is het nieuwe blonde knuffeldiertje van guurrechts Nederland. Gooi er een kwartje in en er komt tekst uit die Thierry doet glunderen.

   1. toetssteen

    @MC
    Baudet is al voorzien van een beeldmooi zwartharig knuffeltje. Errug hè….

   2. Rene van der Grijp

    “Eva Vlaardingerbroek is het nieuwe blonde knuffeldiertje van guurrechts Nederland.”

    Zo klinkt links seksisme…

   3. Cootje

    En door wie is die zuiveren tweedeling in Nederland gecreëerd ? Door de thee partijen ,en demoniseren van Hans Janmaat en het wegkijken en niet benoemen van migratie dwalingen

   4. evil knievel

    N jij bent t knuffelbeertje van Brandebok!
    Volgens mij n grote negert met idem dropstaaf,waar jij geen genoeg van kunt krijgen!😁

 12. WWW

  De politici van Enschede staan vandaag te deugen op het black lives matters festival van de stad.
  Aan dat soort mensen ga je een petitie sturen?
  Ik heb nog nooit zo hard gelachen.

  1. Rene van der Grijp

   Het is inderdaad zinloos. Ze leggen het gewoon naast zich neer.

   Maar toch: het is beter dan niets doen.

 13. Blitzkrieg

  Waar zijn nu al die meukers over rasgelijkheid? Inderdaad helemaal nergens, het laffe addergebroed zit veilig ondergedoken.

 14. Willem Bever

  Boa’s op af sturen
  🙂

  1. Vera Camlet

   Met een Boa Constrictor

  2. lotje

   De sociale werkplaatsen zijn gesloten en nu werken ze voor de overheid als een boa

 15. Eksteroog

  Ik wil best serieus praten over de seksuele intimidatie van vrouwen en wat eraan gedaan kan worden. Er kan meer dan er nu gebeurt. Maar ik wilde eerst even de temperatuur peilen. Ik kreeg hierboven alleen een aantal reacties van mensen, die de Wilders-aanhangers (of Wilderstuig) uit de wind willen houden. Duidelijk hoe erg men seksuele intimidatie vindt, dat valt dus reuze mee bij de PVV/FvD aanhang. De incidenten op tv betroffen een bewonersbijeenkomst over een AZC in West-Brabant (Steenbergen, (daar moet een piemel in’), en een publiek optreden met tegendemonstratie in Spijkenisse.

  1. Fe

   het eksteroog heeft alle filmpjes op youtube nog niet bekeken van riftuig die joden aanvallen en vrouwen lastig vallen zich superieur voelen. Je hoeft dus geen temperatuur te peilen maar corrigerend optreden tegen het riftuig. Alle verdere koppelingen die een rottend eksteroog maken zijn niets anders bedoeld dan het rechtvaardigen van het handelen van het riftuig.

   eksterogen zijn ook een vervelende aandoeningen maar gelukkig hebben we goede pleisters die het probleem adequaat oplossen. Zijn we van de eksterogen verlost kunnen we ons concentreren op het riftuig

 16. Eksteroog

  @Fe,
  Helder. Je standpunt is duidelijk. Ik keur de intimidatie van vrouwen af ongeacht wie en waar en jij vindt dat het Wilderstuig, dat wel mag.

  Ik lees in je vorige bijdrage, dat Nederland eerst verlost moet worden van de mensen, die het intimideren van vrouwen door Wilderstuig ook afkeuren en daarna van het Riftuig.

  1. Rene van der Grijp

   Tja, zolang jij het wangedrag van enkele tokkies (daar moet een piemel in) op gelijke hoogte stelt met de enorme overlast die het riftuig veroorzaakt, en niet alleen op het gebied van seksuele intimidatie van vrouwen, dan ben je het niet waard om serieus te worden genomen.

   1. Eksteroog

    In Rotterdam heeft het vorige college (LR, CDA en D66) er een onderzoek naar laten uitvoeren en in Rotterdam ging het echt niet alleen om allochtonen. Maar dat komt een aantal mensen hier zo slecht uit.

    Ik weet, dat in Rotterdam is het lastig aan te pakken, omdat het overal kan gebeuren en de frequentie op de hotspots zo laag is. Als het echt om één stuk straat gaat (maar ik ben hier wantrouwig geworden over de kwaliteit van de inhoud), dan is het slap van de gemeente, dat er niets aan gedaan wordt.

    1. Rene van der Grijp

     Kom maar op met dat onderzoek.

     Over Rotterdam gesproken: daar heb ik gewoond. Al in de jaren 80 liep het de spuigaten uit met dat riftuig. Ook toen werd er onderzoek gedaan, maar dat werd angstvallig weggehouden van het publiek. Op last van B&W.

  2. Fe

   je vergelijkingen zijn hopeloos eksteroog. Nog een pleistertje erbij voor de zekerheid

 17. lotje

  Alweer die zwarten en je mag er niets van zeggen omdat je anders discrimineert. Afknallen en weg ermee.

  1. Eksteroog

   Hier mag je er niets van zeggen, dat Wilders-aanhangers het ook doen. Dan is men persoonlijk beledigd.

   1. Fe

    niemand is beledigd maar men zegt dat je domme vergelijking over het een het ander niet rechtvaardigd. Je bent echter te stom om dat te begrijpen en das best triest want dan kan je niet in discussie als je zo een plaat voor je kop hebt hangen.

    Het gaat dus over seksuele initimidatie door riftuig in dit draadje !

  2. Maris Coppoolse

   Lotje maakt duidelijk dat racisme in Nederland wel degelijk een groot probleem is.

   1. combat le pelicule

    maris maakt duidelijk dat maris duidelijk maakt

  3. Eksteroog

   Moet dat Wilderstuig afgeknald worden of alleen als je van Marokkaanse afkomst bent?
   Als Wilderstuig het wel mag doen en alleen de Marokkanen de schuld krijgen en afgeknald moeten worden, dan ben je racist.
   Lijkt me niet ingewikkeld.

   1. evil knievel

    Alleen Marokkanen Eksterkloot,is toch duidelijk!
    Was geen Wilderstuig die dat meisje lastig vielen!
    Ff goed lezen voordat je weer op je teentjes getrapt wordt!
    Zielige!

    1. Eksteroog

     @evil knievel
     Ik heb alleen maar laten zien, dat het uitmaakt wie de dader is. De aanpak moet alleen gericht zijn op Marokkanen. Er is geen behoefte aan een serieuze aanpak van het probleem. Het Wilderstuig moet altijd uit de wind gehouden worden.

 18. Vit

  Een tijdje geleden heb ik zo’n kansenparel een draai om zijn oren gegeven omdat hij een meisje die niet reageerde op zijn gesis voor k*nkerh*er uitschold, dit tot groot genoegen van de beveiliging van Jumbo, ook een allochtoon trouwens.

  Ik wist trouwens niet dat dat volk zo hard kon lopen.

  1. evil knievel

   Respect Vit!!✊🏼

 19. BroncoII

  Ik en heel veel andere Nederlanders weten wel een oplossing voor dit veel voorkomend probleem. En dit is nog maar een topje van alle problemen die dit soort veroorzaken.
  Bijvoorbeeld laat de M.E daar live op gaan oefenen. Of stuur er een Peloton Mariniers op af en laat die eens los gaan op dit niet opgevoede tuig van de Rigel. Maak van het eiland Pampus een straf kolonie ( wie het niet weet! Pampus ligt in het IJ voor Mokum. Zo maar gratis een paar Tips om deze niets nutten aan te pakken. Succes Gemeente,Politie,Regering. Ja het blijft bij Dagdromen.Het gaat nooit te nimmer gebeuren. WIJ (?) zijn veel te aardig/lief voor deze Kans-Parels.

 20. SilverFox

  Myrthe, trek gewoon een boerka aan. Dan ben je er ook van af.

 21. C.A.Barstow

  Weer een bewijs dat, ondanks al dat hersenloze linkse gezwam, zwarten racisme meestal zelf in de hand werken.
  Terug sturen dat tuig heeft hier niets te zoeken, laat die Neanderthalers hun geboorte land onveilig maken, weg ermee!

  Stem FvD/PVV.

 22. Arbeider65

  Heb reeds ondertekent. Sta volledig hier achter. Toen ik het las, dacht ik, meisje, dat krijgt nog een staartje van de anti- racisme beweging. Tip; Film het met je phone en op Facebook zetten.
  Staan ze er mooi op…..

 23. NickE

  dus

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.