Hèhè! WHO eindelijk overtuigd door recent onderzoek: adviseert nu eindelijk niet-medisch mondkapje in publieke ruimte!

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waar het RIVM ook maar al te graag slaafs achteraan loopt, is eindelijk om. Niet-medische mondkapjes zijn tóch wel heel erg handig om besmetting  in publieke ruimtes te voorkomen. Recent onderzoek wist de WHO te overtuigen.
Toch maar goed dat we die dingen zijn gaan aanbieden, of niet? 😉

Iedere halve zool kon bedenken dat als ‘zware druppeltjes’ het voornaamste probleem zijn bij de verspreiding van het coronavirus, het best wel eens zou kunnen werken om daar een lap stof voor te houden en zo de druppeltjes op te vangen. Zelfs slechte kwaliteit is beter dan niets, vooral als iedereen in ieder geval íéts zou gaan dragen.

De WHO en het RIVM hebben wat dat betreft beide dezelfde irritante houding tegenover simpel boerenverstand: ‘dat is niet bewezen’. Zo’n beetje alles wat enigszins zou kunnen helpen en weinig moeite kost om te implementeren, werd afgeschoten. Allemaal omdat er nog geen onderzoek naar was gedaan of dat onderzoek geen duidelijke conclusies bevatte en men daardoor iets ‘niet uit kan sluiten’.

Ze stelden zich wat dat betreft op als een generaal die is aangesteld in vredestijd en totaal onvoorbereid de oorlog in is gezogen. En terwijl de kogels hem om de oren vliegen, leest hij vlug de draaiboeken en handleidingen door van alle tactieken, wapens en materieel van de manschappen onder zijn bewind. Eigen initiatieven van (ervaren) soldaten vinden geen gehoor en oh wee als hij ziet dat je een stap uit de handleiding over hebt geslagen!

Daar heb je op zo’n moment natuurlijk helemaal niets aan. Maar goed, beter laat dan nooit… Nu maar hopen dat de RIVM ook bijdraait. Natuurlijk wel met de verplichte zin: ‘met de kennis van nu’. Want straks denken we nog dat het RIVM een fout heeft gemaakt!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Fe

  tja , de bestelde meuk moet toch op en verkocht worden. Als onderzoek altijd heeft aangetoond dat het niet werkt dan is het verbazend dat er plotseling 1 onderzoek is wat het tegenovergestelde aantoont.

  De vocht deeltjes dalen bij uitademing heel snel zodat van besmetting in de buitenlucht op normale spraak afstand geen enkel risico tot besmetting is.

  Maar ik begrijp het wel , je hebt al die fabrikanten opgeroepen kapjes te maken dus moet je zorg dragen voor een afzetmarkt

  1. combat le pelicule

   “De vocht deeltjes dalen bij uitademing heel snel zodat van besmetting in de buitenlucht op normale spraak afstand geen enkel risico tot besmetting is.”

   Als men op de 4kante nanometer gaat kijken lijkt stront ook een hele berg terwijl je het gewoon doorspoelt en er he-le-maal niets aan de hand is…maar het blijft stront.

   Tegenwoordig laten de mensen zich leiden door nanodeugers en muggenziftende micrologen, kijk eens onder een vergrootglas en je zult je kapot schrikken wat er allemaal in een beetje slijm zit bv….

 2. Bullshit16

  Kijk naar ongehoord de panel al die linkse clupjes worden gesponsord door belastinggeld
  Kijk en oordeel zelf

  1. Blitzkrieg

   Corona is voorbij dus het is een beetje mosterd na de maaltijd; de bangmakerij moet nog levend gehouden worden.

 3. fusilier

  In Duitsland verplicht , bij boodschappen doen.

 4. lotje

  Dat deze corrupte instantie de RIVM nog steeds bestaat is ongelooflijk.

  1. Brenda Welsh

   U bestaat toch ook nog steeds? Ook ongelooflijk.

   1. combat le pelicule

    brenda is onze aller paniek mutsje

 5. Heinz

  “Terwijl de kogels hem om de oren vliegen” Ik denk dat de generaal veilig in zijn bunker zit. En het aan zijn ondergeschikten overlaat. Officier van piket bijvoorbeeld.

 6. Bullshit16

  Kijk naar het fvd journaal met klaas Willink Halsema moet aftreden ze heeft alles verkeerd aangepakt kijk er is nog meer
  En nee annetje het is niet racistisch en ook geen dictatuur
  Kijk en oordeel zelf
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. toetssteen

  Zelf kom ik niet verder dan tuin of nu een mooi stuk grond in bosachtige omgeving, maar de missus heeft net zoals onze zoon, diens vrouw en kind, de besmetting doorgemaakt.
  Zij zijn sterk en hielden 100% rekening met mij. Maar wie besmette hen????
  Ik denk dat met, als het er ooit van komt, tot het besef zou komen dat heel wat gezonde mensen antistoffen hebben.

  1. toetssteen

   Met in de laatste zin moet men zijn.

 8. combat le pelicule

  Oprotten met die flauwekul, terug naar het oude normaal, corona is allang niet meer…

 9. M. Brandenburg

  Het is heel simpel er is geen onderzoek dat zegt dat het niet werkt. Alles war een obstacle is doet een risico afnemen. Geen enkel onderzoek zal ooit aantonen dat wanneer je een obstacel voor iets neerzet dat er geenhinder is en vrije doorgang niet belemmert word.

 10. Happytissue

  Tja, als je in de mondkapjes handel zit is het nu tijd om nog even paniek te zaaien, cashen wat er te cashen valt en de rest doneren. Over een week moet de meest naïeve Nederlander wel door hebben dat er niets aan de hand meer is. Er zal wel wat besmettingen plaatsvinden, wat men koortsachtig hoog gaat houden, namelijk 3 maanden na Covid 19 test je nog steeds positief en mensen hebben het virus gehad zonder er last van te krijgen.

  De ouderen die er vatbaar voor waren zijn buiten het oog geruimd door de bejaarderruimers Mark en consorten, kost een paar centen, maar ze zijn er mee weggekomen. Nu krijgen zelf nertsen met Covid 19 meer aandacht.

  De geest is uit de fles.

 11. Adriaen van Bergen

  Daar zijn ze dan mooi maanden te laat mee.
  Iedereen is er al lang aan bloot gesteld, inmiddels.
  De meesten hebben er geen last van, net als andere jaren bij de jaarlijkse griep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.